Şimdi Ara

Yurtdışına kaçan seküler vatandaşlaramızdan Cennet yaşam videoları.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
7
Favori
13.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • neroavalon kullanıcısına yanıt
    çok şekersiniz ama nedense akp yi gömdüğüm msjları ugandaca türkçemle çok net anlayıp cevap veriyorsunuz işinize gelmeyen konulara tdk kurumu devreye giriyor nedense sen sallama kız kendi ağzıyla soyledi kanadalıları ayırıyorlar, ağır amele işleri bize göçmenlere kakalıyorlar, şikayet ettim bunu müdüre dedi sonradan ayağımı kaydırdılar dedi, kız zaten burdaki muhaliflerden kat kat daha dürüst tam bir seküler tarz bir bayan,başarılı birinin,başarılı bir türk kadınının beyin göçü olmuş üzüldüm..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2020; 16:20:8 >
  • Takip edilebilecek videolar serisi olmuş. Konuyu açan arkadaşa teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sorum olacak. Yeni Nissan Micra'yı beğendim, ufak bir araba, turboşarj beslemeli 1 litrelik 100 BG'lik bir motoru var, bayiide inceledik, arabanın fiyatı 130000 TL civarında. Bu paranın alınması hak mıdır? Eleştiriyi sevmiyorsunuz, sinirleniyorsunuz ama bu durumları nasıl açıklarsınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orhanosmanoğlu geri gelmişsin foruma. Ceza yiye yiye biraz akıllanmışsın ama vıcık vıcık kibirin hala yerinde. Hayattan bir haber yaşıyorsunuz ama niye umursayasınız ki? Parmak sallamak güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 11 Şubat 2020; 16:20:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine bir Kerimcem saçmalaması. Cahil kalmakta bu kadar ısrar eden insan görmedim. Adam Türkçe bilmediği için deyimleri de anlamıyor tabi. Anlayacağına dair umudum yok ama yine de anlatayım.

    Cennet tabiri bir deyimdir. Cennet denirken dinlerde bahsedilen iyi insanların öldükten sonra gittiği yer gibi ütopik biryerden bahsedilmemektedir. Cennetten kasıt hiçbir kusurlarının olmaması değil dünyanın geri kalanından oldukça ileride olmalarıdır. Cennet demek oraya giden herkesin aradığını bulacağı anlamına gelmez.

    Eğer oralara bir şekilde kapak attıysan, hele ki sıfırdan hayat kurmaya çalışıyorsan vatandaşlık alana kadar tabiri caizse senden sürünmeni isterler. Bunu cennetlerini korumak için yaparlar. Sana çalışma izni, oturma izni verirler, sen de orada yaşamayı hak ettiğini göstermek ve çalışma ve oturma iznini tekrardan alabilmek ve nihayetinde vatandaşlığı kapabilmek için "sürünürsün". Aslında sürünmezsin, Türkiye'dekilerin en az %60'ından daha iyi koşullarda yaşarsın. Ama oradaki insanlara göre standartların daha doğrusu refahın düşük olur. İşte Türkiye'deki bir çok insan belki de kariyerlerini, birikimlerini çöpe atıp "sürünmeyi" göze alıyorlar. Neden göze alıyorlar diye düşündün mü hiç Kerim? Eğer oraya göçedenler Türkiye'deki Suriyeliler gibi yattıkları yerden para alsalardı, yerli halkın yararlandığı bütün haklardan yararlansaydı orası "cennet" olmaktan çıkardı.

    Ayrıca öyle %0.1 içinde veya süper diplomaya sahip olmak gerekmiyor. Benim bir arkadaşım Türkiye'nin orta sıralardaki bir anadolu üniversiteden mezun olup dünyaca meşhur bir İngiliz bankasında yazılımcı olarak işe girdi. Burada 2 sene çalıştıktan sonra yurt dışına gitti ve şu anda İngiltere'de bu bankının yazılım proje yöneticiliğini yapıyor. Önemli olan yaptığın işin dünyada karşılığı olması ve fırsatları değerlendirebilmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 11 Şubat 2020; 16:26:28 >




  • Yurtdışına gidip ağlayan kitlenin büyük bir çoğunluğu iş beğenmeyen, Türkiye’de yaptığı mesleğe uygun iş bulabileceğini zanneden burnu büyük adamlar yurtdışına çıkıyorsan Türkiye’de yaşadığın hayatı unutacaksın zira diploman bile kabul edilmiyor.
    Bulaşık yıkamak, tuvalet temizlemek bunlar ayıp değil kimse size şehrin anahtarını vermeyecek diploma denkliğini alıp dil geliştirene kadar bunlara dayanacaksınız.
    Babamın prensesiyim elimi sıcak sudan soğuk suya sokmam tavırlarıyla gezerseniz ağlamaya başlayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orada insanlar birden fazla işte çalışıyorlar. fırsat çok. ama kapitalizm gerçekten acımasız mesala abd/california/san jose büyük firmalardan tarafından kapatılmış ve ev kiraları fiyatları ciddi artışta orada yaşayanlar çıkmak zorunda kalıp vanda ya da kulube gibi yerde çalışıyor. taşınacağınız yeri iyi ayarlamak gerekiyor. ayrıca durman gereken zararlı alışkanlıklar
    içki,uyuşturucu ve önüne gelenle ilişkiye girmek. yoksa heba olur gidersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

    Yurtdışına gidip ağlayan kitlenin büyük bir çoğunluğu iş beğenmeyen, Türkiye’de yaptığı mesleğe uygun iş bulabileceğini zanneden burnu büyük adamlar yurtdışına çıkıyorsan Türkiye’de yaşadığın hayatı unutacaksın zira diploman bile kabul edilmiyor.
    Bulaşık yıkamak, tuvalet temizlemek bunlar ayıp değil kimse size şehrin anahtarını vermeyecek diploma denkliğini alıp dil geliştirene kadar bunlara dayanacaksınız.
    Babamın prensesiyim elimi sıcak sudan soğuk suya sokmam tavırlarıyla gezerseniz ağlamaya başlayabilirsiniz.
    burdaki bir kaç üyeye göre dengi tabi bu iddaları neptün için demiş olabilirler,güzel bir yazı olmuş katılıyorum..




  • Baslikta yazan tanima uyan bir vatandasim, Isvec'te yasiyorum. Dusundugunuz gibi cennet degil yurtdisi, hayat her yerde zor elbette. Turkiye'den elbette sartlar cok daha iyi ama insanlar her seyin bedava oldugunu, paranin agactan toplandigini falan saniyor oyle bir sey yok. Her yerin kendine gore zorluklari var. Bir cok insan Turkiye'den baska hicbir yerde yasayamaz, bazi insanlar da Turkiye'de hicbir sekilde yasayamaz. Herkesin zevki ve istekleri farkli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    Baslikta yazan tanima uyan bir vatandasim, Isvec'te yasiyorum. Dusundugunuz gibi cennet degil yurtdisi, hayat her yerde zor elbette. Turkiye'den elbette sartlar cok daha iyi ama insanlar her seyin bedava oldugunu, paranin agactan toplandigini falan saniyor oyle bir sey yok. Her yerin kendine gore zorluklari var. Bir cok insan Turkiye'den baska hicbir yerde yasayamaz, bazi insanlar da Turkiye'de hicbir sekilde yasayamaz. Herkesin zevki ve istekleri farkli.
    helal benimde anlatmak istediğimde tam olarak bu zaten yazınız desteğiniz için tşk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2020; 16:39:20 >
  • Yurt içinde şakşaklayan akyandas vatandaşımizin Avrupa devletlerinin yaşam standardı hakkındaki kaba etinden uydurduğu yalanlar

    Başlıklı konuya hoşgeldiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet cok ilerici aydin bir arkadasimizin dusunceleri bu sekilde
    Tesekkurler ilerici Bey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet o koşullara rağmen dönmek istemiyor. Bir de bu açıdan düşün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Dediğine göre senin 50 tane mesajda anlatamadığın şeyi arkadaş 3 cümlede anlatmış. Buradan hareketle belki de bazı konularda kendini sorgulamalısın ne dersin?
  • Ben kerimcem'e laf ediyorum bilgi ve tecrubesi olmadan bol keseden salliyor diye ama yalniz da degil, bir suru arkadas var boyle.

    Her ulkeye gocmen olarak gitmenin prosedurleri ve her ulkenin gocmenlere karsi yasam kosullari farkli. ABD ile Avrupa'yi bir tutmak anlamsiz, hadi onu gectim Avrupa'daki ulkeler bile ayni degil. Portekiz'e gcen birisi ile Isvec'e gocen insanlarin tecrubeleri arasinda dunya kadar fark var. Hatta her insanin ayri hikayesi var.

    Ben Hollanda'ya goc ettim, soyleyeceklerim sadece Hollanda icin gecerli

    Hollanda'ya goc edecekseniz ya evlenip aile birlestirmesi ile gideceksiniz ya da nitelikli gocmen ( kennismigrant ) olarak. Bu ikisi arasinda daglar kadar fark var

    Kennismigrant olmanin avantajlari

    - Nitelikli gocmenlik icin yillik en az 56 bin ( brut ) maasli bir is bulmaniz gerekli. Diploma sarti yok.
    - Esiniz ya da sevgiliniz ( evli olmaya gerek yok, 6 aydan uzun suredir birlikte oldugunuzu kanitlamaniz yeterli. Tatil fotograflari olur, ayni adrese gelen fatura olur kabul edilir deliller ) calisma izni direkt alir.
    - 5 yil boyunca gelirinizin %30'u vergiden muaf tutulur. Yukarida bahsettigim en az maasta dahi aylik net farki 700€ civarida bu vergi avantajinin
    - Ehliyetinizi sorgusuz sualsiz Hollanda ehliyeti ile degistirebilirsiniz
    - Calisma izniniz sirkete bagli olur 3 yil boyunca. Eger isten ayrilirsaniz yanlis hatirmamiyorsam 3 ay is arama izniniz var, 3 ay icinde is bulamazsaniz donersiniz.
    - Size teklif verecek olan sirket %99 ihtimalle ingilizce konusulan bir yerdir, Dutch bilmeden is hayatiniza devam edebilirsiniz

    Aile birlestirme ile ilgili tecrubem yok, o yuzden yazmayacagim.


    Bu kosullarda Hollanda'ya gelen adam cok buyuk ihtimalle yazilimcidir, gerci kalanlari da buyuk ihtimalle bankaci, elektronik muhendisi, genetik muhendisi, akademisyen. Isletme, iktisat, hukuk gibi bolumlerden mezunsaniz nitelikli gocmen olarak gelme sansiniz cok cok az cunku bu tarz isler icin yurtdisindan adam aramiyorlar.

    Minimim maasla gelen adamin neet maasi 3700€ civari olur. Bunun uzerinden saglik sigortasini ( 100-110 civari ) ve emekliligi kendi oder cebine 3500€ civari kalir.
    En buyuk yasam masrafi ev kirasi. Ilk yil gelenler buyuk hevesle Amsterdam'da sehir icinde ev tutar, 1700-1800 civari para verir aylik. Aradan 1-2 sene gecince mortgage ile ev alir sehir merkezinin disinda aylik 1300-1400 taksit oder. Merkezin iyice disina cikayim derseniz bu taksit ile mustakil, bahceli ev alirsaniz. Aylik 400€ lease yaparak tesla model 3'de alirsiniz.

    Minimum maasla gelen birisi 3700'un 1700'unu sehir merkezinde eve kira olarak verir geri kalan 2000 ile tek basina iyiyse krallar gibi olmasa da lord gibi hayat surer. Aile olarak gelirse biraz daha dikkatli olmasi gerekir. Eger esi de is bulup calisirsa ( buna gelecegim ) iste o zaman krallar gibi yasar.

    Buraya gelip de pisman olan nitelikli gocmen gormedim. Insanin canini sikan seyler var mi, elbette var basta hava kosullari ve yemekler olmak uzere. Buna da alisiyor insan zamanla. Alisamasaniz da yilda 6 hafta tatil var. Eger okula giden cocugu yoksa insanlar yazin tatile gitmez, Amsterdam'da kalir aksam 23'te kararan havanin keyfini cikartir. Sabah ise toplu tasima ya da bisikletle 30-40 dakikada gider ( Benim ev - is arasi 10 km bisikletle 30-35 dakika arasinda gidiyorum ) trafik derdi yasamaz. Aksam 6'da isten cikar 6:30'da parkta arkadaslari ile bulusur mangalini yapar. Gece yarisina kadar takilir, ardindan bisikletine atlar evine gider guven icerisinde. Bu para ile satin alinabilecek bir sey degil.

    Is konusunda en cok sikinti yasayanlar benim gorebildigim kadariyla esi/sevgilisi ile beraber gelen, yazilimci/it sektorunde tecrubesi olmayan kadinlar. Turk kadinlarimizin hepsi prenses oldugu icin her seyin en iyisine layiklar, o yuzden gundelik islerde calismayi pek kabul etmezler. Misal abla avukat ise illa ki burada da avukatlik yapmak ister ki baro sinavini vermesi mumkun degildir hem dil hem de okul denkligi yuzunden, evinde oturur. Ayni sartlarda gelmis yabanci bir kadin ise garsonluk dahil olmak uzere her turlu isi yapar ( neden yapmasin, ayip degil alin teri ile para kazanmak kimse de garson diye bir baskasini asagilayamaz ) asgari ucret olarak 1600€ alir mis gibi. Bu para yukarida bahsettigim gibi bir ev taksidini rahatlikla oder.

    Bir baska mesele de Turkiye'de kendisini zengin zanneden beyaz yakalinin hayal kirikligi. Ortalama ustu yazilimci Turkiye'de her hafta sonu kahvaltisini disarida yapabilir, her yere taksi ya da arabasiyla gidebilir, evde ampul patlasa adam cagirir degistirmeye ama burada isler boyle degil. Disarida yemek pahalidir, genel mudurun dahi ogle yemegini evden getirmesi gayet normaldir. Evde badana yapilacaksa bir kac bin eurp vermektense insanlar bir hafta yillik izin alir kendisi halleder. Kisin yagmur altinda lastigi patlamis bisikleti ters cevirip yama yapan takim elbiseli adam, topuklu ayakkabi giymis is kadini gormek normaldir. Eger bu kosullari bastan kabul edip gelirseniz mutlu olursunuz.

    Haftada 40 saat calisir, 6 hafta yillik izin ile senede 2 kez tropikal ulkelerde tatil yaparsiniz. Egitim sistemi gayet iyidir, okul icin universiteye kadar 5 kurus vermez hic kimse. Gencler 16 yasina gelince part time calismaya baslar, universite parasini biriktirir ( yillik 2000€ civari ), lise bitince sirt cantasini alir dunyayi gezer bir sene geri donunce kaydini yaptirir okur istedigi bolumu.

    Hic kimse size giydiginiz, yediginiz, ictiginiz icin laf edemez. Kac cocuk yapacaginizi soylemez, sizi vatan hainligi ile suclamaz, basbakani/krali elestirdiniz diye kapiniza polis gelmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 11 Şubat 2020; 16:56:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

    Ben kerimcem'e laf ediyorum bilgi ve tecrubesi olmadan bol keseden salliyor diye ama yalniz da degil, bir suru arkadas var boyle.

    Her ulkeye gocmen olarak gitmenin prosedurleri ve her ulkenin gocmenlere karsi yasam kosullari farkli. ABD ile Avrupa'yi bir tutmak anlamsiz, hadi onu gectim Avrupa'daki ulkeler bile ayni degil. Portekiz'e gcen birisi ile Isvec'e gocen insanlarin tecrubeleri arasinda dunya kadar fark var. Hatta her insanin ayri hikayesi var.

    Ben Hollanda'ya goc ettim, soyleyeceklerim sadece Hollanda icin gecerli

    Hollanda'ya goc edecekseniz ya evlenip aile birlestirmesi ile gideceksiniz ya da nitelikli gocmen ( kennismigrant ) olarak. Bu ikisi arasinda daglar kadar fark var

    Kennismigrant olmanin avantajlari

    - Nitelikli gocmenlik icin yillik en az 56 bin ( brut ) maasli bir is bulmaniz gerekli. Diploma sarti yok.
    - Esiniz ya da sevgiliniz ( evli olmaya gerek yok, 6 aydan uzun suredir birlikte oldugunuzu kanitlamaniz yeterli. Tatil fotograflari olur, ayni adrese gelen fatura olur kabul edilir deliller ) calisma izni direkt alir.
    - 5 yil boyunca gelirinizin %30'u vergiden muaf tutulur. Yukarida bahsettigim en az maasta dahi aylik net farki 700€ civarida bu vergi avantajinin
    - Ehliyetinizi sorgusuz sualsiz Hollanda ehliyeti ile degistirebilirsiniz
    - Calisma izniniz sirkete bagli olur 3 yil boyunca. Eger isten ayrilirsaniz yanlis hatirmamiyorsam 3 ay is arama izniniz var, 3 ay icinde is bulamazsaniz donersiniz.
    - Size teklif verecek olan sirket %99 ihtimalle ingilizce konusulan bir yerdir, Dutch bilmeden is hayatiniza devam edebilirsiniz

    Aile birlestirme ile ilgili tecrubem yok, o yuzden yazmayacagim.


    Bu kosullarda Hollanda'ya gelen adam cok buyuk ihtimalle yazilimcidir, gerci kalanlari da buyuk ihtimalle bankaci, elektronik muhendisi, genetik muhendisi, akademisyen. Isletme, iktisat, hukuk gibi bolumlerden mezunsaniz nitelikli gocmen olarak gelme sansiniz cok cok az cunku bu tarz isler icin yurtdisindan adam aramiyorlar.

    Minimim maasla gelen adamin neet maasi 3700€ civari olur. Bunun uzerinden saglik sigortasini ( 100-110 civari ) ve emekliligi kendi oder cebine 3500€ civari kalir.
    En buyuk yasam masrafi ev kirasi. Ilk yil gelenler buyuk hevesle Amsterdam'da sehir icinde ev tutar, 1700-1800 civari para verir aylik. Aradan 1-2 sene gecince mortgage ile ev alir sehir merkezinin disinda aylik 1300-1400 taksit oder. Merkezin iyice disina cikayim derseniz bu taksit ile mustakil, bahceli ev alirsaniz. Aylik 400€ lease yaparak tesla model 3'de alirsiniz.

    Minimum maasla gelen birisi 3700'un 1700'unu sehir merkezinde eve kira olarak verir geri kalan 2000 ile tek basina iyiyse krallar gibi olmasa da lord gibi hayat surer. Aile olarak gelirse biraz daha dikkatli olmasi gerekir. Eger esi de is bulup calisirsa ( buna gelecegim ) iste o zaman krallar gibi yasar.

    Buraya gelip de pisman olan nitelikli gocmen gormedim. Insanin canini sikan seyler var mi, elbette var basta hava kosullari ve yemekler olmak uzere. Buna da alisiyor insan zamanla. Alisamasaniz da yilda 6 hafta tatil var. Eger okula giden cocugu yoksa insanlar yazin tatile gitmez, Amsterdam'da kalir aksam 23'te kararan havanin keyfini cikartir. Sabah ise toplu tasima ya da bisikletle 30-40 dakikada gider ( Benim ev - is arasi 10 km bisikletle 30-35 dakika arasinda gidiyorum ) trafik derdi yasamaz. Aksam 6'da isten cikar 6:30'da parkta arkadaslari ile bulusur mangalini yapar. Gece yarisina kadar takilir, ardindan bisikletine atlar evine gider guven icerisinde. Bu para ile satin alinabilecek bir sey degil.

    Is konusunda en cok sikinti yasayanlar benim gorebildigim kadariyla esi/sevgilisi ile beraber gelen, yazilimci/it sektorunde tecrubesi olmayan kadinlar. Turk kadinlarimizin hepsi prenses oldugu icin her seyin en iyisine layiklar, o yuzden gundelik islerde calismayi pek kabul etmezler. Misal abla avukat ise illa ki burada da avukatlik yapmak ister ki baro sinavini vermesi mumkun degildir hem dil hem de okul denkligi yuzunden, evinde oturur. Ayni sartlarda gelmis yabanci bir kadin ise garsonluk dahil olmak uzere her turlu isi yapar ( neden yapmasin, ayip degil alin teri ile para kazanmak kimse de garson diye bir baskasini asagilayamaz ) asgari ucret olarak 1600€ alir mis gibi. Bu para yukarida bahsettigim gibi bir ev taksidini rahatlikla oder.

    Bir baska mesele de Turkiye'de kendisini zengin zanneden beyaz yakalinin hayal kirikligi. Ortalama ustu yazilimci Turkiye'de her hafta sonu kahvaltisini disarida yapabilir, her yere taksi ya da arabasiyla gidebilir, evde ampul patlasa adam cagirir degistirmeye ama burada isler boyle degil. Disarida yemek pahalidir, genel mudurun dahi ogle yemegini evden getirmesi gayet normaldir. Evde badana yapilacaksa bir kac bin eurp vermektense insanlar bir hafta yillik izin alir kendisi halleder. Kisin yagmur altinda lastigi patlamis bisikleti ters cevirip yama yapan takim elbiseli adam, topuklu ayakkabi giymis is kadini gormek normaldir. Eger bu kosullari bastan kabul edip gelirseniz mutlu olursunuz.

    Haftada 40 saat calisir, 6 hafta yillik izin ile senede 2 kez tropikal ulkelerde tatil yaparsiniz. Egitim sistemi gayet iyidir, okul icin universiteye kadar 5 kurus vermez hic kimse. Gencler 16 yasina gelince part time calismaya baslar, universite parasini biriktirir ( yillik 2000€ civari ), lise bitince sirt cantasini alir dunyayi gezer bir sene geri donunce kaydini yaptirir okur istedigi bolumu.

    Hic kimse size giydiginiz, yediginiz, ictiginiz icin laf edemez. Kac cocuk yapacaginizi soylemez, sizi vatan hainligi ile suclamaz, basbakani/krali elestirdiniz diye kapiniza polis gelmez.
    benim için cennet işte.rüya gibi ama gerçek




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

    Ben kerimcem'e laf ediyorum bilgi ve tecrubesi olmadan bol keseden salliyor diye ama yalniz da degil, bir suru arkadas var boyle.

    Her ulkeye gocmen olarak gitmenin prosedurleri ve her ulkenin gocmenlere karsi yasam kosullari farkli. ABD ile Avrupa'yi bir tutmak anlamsiz, hadi onu gectim Avrupa'daki ulkeler bile ayni degil. Portekiz'e gcen birisi ile Isvec'e gocen insanlarin tecrubeleri arasinda dunya kadar fark var. Hatta her insanin ayri hikayesi var.

    Ben Hollanda'ya goc ettim, soyleyeceklerim sadece Hollanda icin gecerli

    Hollanda'ya goc edecekseniz ya evlenip aile birlestirmesi ile gideceksiniz ya da nitelikli gocmen ( kennismigrant ) olarak. Bu ikisi arasinda daglar kadar fark var

    Kennismigrant olmanin avantajlari

    - Nitelikli gocmenlik icin yillik en az 56 bin ( brut ) maasli bir is bulmaniz gerekli. Diploma sarti yok.
    - Esiniz ya da sevgiliniz ( evli olmaya gerek yok, 6 aydan uzun suredir birlikte oldugunuzu kanitlamaniz yeterli. Tatil fotograflari olur, ayni adrese gelen fatura olur kabul edilir deliller ) calisma izni direkt alir.
    - 5 yil boyunca gelirinizin %30'u vergiden muaf tutulur. Yukarida bahsettigim en az maasta dahi aylik net farki 700€ civarida bu vergi avantajinin
    - Ehliyetinizi sorgusuz sualsiz Hollanda ehliyeti ile degistirebilirsiniz
    - Calisma izniniz sirkete bagli olur 3 yil boyunca. Eger isten ayrilirsaniz yanlis hatirmamiyorsam 3 ay is arama izniniz var, 3 ay icinde is bulamazsaniz donersiniz.
    - Size teklif verecek olan sirket %99 ihtimalle ingilizce konusulan bir yerdir, Dutch bilmeden is hayatiniza devam edebilirsiniz

    Aile birlestirme ile ilgili tecrubem yok, o yuzden yazmayacagim.


    Bu kosullarda Hollanda'ya gelen adam cok buyuk ihtimalle yazilimcidir, gerci kalanlari da buyuk ihtimalle bankaci, elektronik muhendisi, genetik muhendisi, akademisyen. Isletme, iktisat, hukuk gibi bolumlerden mezunsaniz nitelikli gocmen olarak gelme sansiniz cok cok az cunku bu tarz isler icin yurtdisindan adam aramiyorlar.

    Minimim maasla gelen adamin neet maasi 3700€ civari olur. Bunun uzerinden saglik sigortasini ( 100-110 civari ) ve emekliligi kendi oder cebine 3500€ civari kalir.
    En buyuk yasam masrafi ev kirasi. Ilk yil gelenler buyuk hevesle Amsterdam'da sehir icinde ev tutar, 1700-1800 civari para verir aylik. Aradan 1-2 sene gecince mortgage ile ev alir sehir merkezinin disinda aylik 1300-1400 taksit oder. Merkezin iyice disina cikayim derseniz bu taksit ile mustakil, bahceli ev alirsaniz. Aylik 400€ lease yaparak tesla model 3'de alirsiniz.

    Minimum maasla gelen birisi 3700'un 1700'unu sehir merkezinde eve kira olarak verir geri kalan 2000 ile tek basina iyiyse krallar gibi olmasa da lord gibi hayat surer. Aile olarak gelirse biraz daha dikkatli olmasi gerekir. Eger esi de is bulup calisirsa ( buna gelecegim ) iste o zaman krallar gibi yasar.

    Buraya gelip de pisman olan nitelikli gocmen gormedim. Insanin canini sikan seyler var mi, elbette var basta hava kosullari ve yemekler olmak uzere. Buna da alisiyor insan zamanla. Alisamasaniz da yilda 6 hafta tatil var. Eger okula giden cocugu yoksa insanlar yazin tatile gitmez, Amsterdam'da kalir aksam 23'te kararan havanin keyfini cikartir. Sabah ise toplu tasima ya da bisikletle 30-40 dakikada gider ( Benim ev - is arasi 10 km bisikletle 30-35 dakika arasinda gidiyorum ) trafik derdi yasamaz. Aksam 6'da isten cikar 6:30'da parkta arkadaslari ile bulusur mangalini yapar. Gece yarisina kadar takilir, ardindan bisikletine atlar evine gider guven icerisinde. Bu para ile satin alinabilecek bir sey degil.

    Is konusunda en cok sikinti yasayanlar benim gorebildigim kadariyla esi/sevgilisi ile beraber gelen, yazilimci/it sektorunde tecrubesi olmayan kadinlar. Turk kadinlarimizin hepsi prenses oldugu icin her seyin en iyisine layiklar, o yuzden gundelik islerde calismayi pek kabul etmezler. Misal abla avukat ise illa ki burada da avukatlik yapmak ister ki baro sinavini vermesi mumkun degildir hem dil hem de okul denkligi yuzunden, evinde oturur. Ayni sartlarda gelmis yabanci bir kadin ise garsonluk dahil olmak uzere her turlu isi yapar ( neden yapmasin, ayip degil alin teri ile para kazanmak kimse de garson diye bir baskasini asagilayamaz ) asgari ucret olarak 1600€ alir mis gibi. Bu para yukarida bahsettigim gibi bir ev taksidini rahatlikla oder.

    Bir baska mesele de Turkiye'de kendisini zengin zanneden beyaz yakalinin hayal kirikligi. Ortalama ustu yazilimci Turkiye'de her hafta sonu kahvaltisini disarida yapabilir, her yere taksi ya da arabasiyla gidebilir, evde ampul patlasa adam cagirir degistirmeye ama burada isler boyle degil. Disarida yemek pahalidir, genel mudurun dahi ogle yemegini evden getirmesi gayet normaldir. Evde badana yapilacaksa bir kac bin eurp vermektense insanlar bir hafta yillik izin alir kendisi halleder. Kisin yagmur altinda lastigi patlamis bisikleti ters cevirip yama yapan takim elbiseli adam, topuklu ayakkabi giymis is kadini gormek normaldir. Eger bu kosullari bastan kabul edip gelirseniz mutlu olursunuz.

    Haftada 40 saat calisir, 6 hafta yillik izin ile senede 2 kez tropikal ulkelerde tatil yaparsiniz. Egitim sistemi gayet iyidir, okul icin universiteye kadar 5 kurus vermez hic kimse. Gencler 16 yasina gelince part time calismaya baslar, universite parasini biriktirir ( yillik 2000€ civari ), lise bitince sirt cantasini alir dunyayi gezer bir sene geri donunce kaydini yaptirir okur istedigi bolumu.

    Hic kimse size giydiginiz, yediginiz, ictiginiz icin laf edemez. Kac cocuk yapacaginizi soylemez, sizi vatan hainligi ile suclamaz, basbakani/krali elestirdiniz diye kapiniza polis gelmez.
    Bazi duzeltmeler yapayim;

    Oncelikle nitelikli gocmen konusu icin;
    1- Nitelikli gocmen statusu icin gereki minimum maas 2020 itibari ile brut EUR 38,347 (thetax.nl. Bu tutar kisinin yasi arttikca artiyor. 30 yas uzeri ise sizin dediginiz tutar dogru olabilir. Ben 26 yasimda geldigimde senelik 37 bin civari brut aliyordum(2018).
    2- 6 aydan uzun sureli bir kanit aramiyorlar partner araciligi ile gelmeye, baska birisi ile evli olmadiginizi kanitlamaniz ve size sponsor olacak partnerinizin bunu kabul etmesi yeterli.

    Diger konular;
    3- Minimum maasla gelen adamin eline 30 ruling sonucu net EUR 2,300 civari bir para geciyor.
    4- Aylik EUR 400 ile anca Clio-Fiesta lease yaparsiniz.
    5- Ben de esim de IIBF (Iktisat) mezunuyuz Auditor - Advisor olarak geldik. Finans sektorune gelen ciddi sayida Turk calisan bulunuyor burada. Yine de yazilimcilar yogunlukta tabii.

    Bu konular disinda yazilan hersey cok dogru, Aylik 2,300 EUR kazanan birisi bile ev arkadasiyla kaldiginda aylik tum masrafini 1,000 EUR civarina halleder. Elde kalan parayi da TL gibi dusunmemek lazim, ayda 1.000 EUR sahsi harcama imkani demek her ay 3 tane PS4 Pro almak, her ay telefon yenilemek demek sonucta... Alisverise gidince sepeti 20-30 EUR'ya doldurursunuz, ayda 100-150 EUR verip her gun et yiyebilirsiniz(kiymanin kilosu 6-7 EUR). O yuzden sabit giderler sonrasi kalan 500-600 eur bile cok ciddi bir para burada.

    Tabii daha tonla ekleme yapabilirim. Turkiye'de universite mezunu olmak burada size herhangi bir yetkinlik kazandirmiyor. Yaptiginiz iste iyi olmalisiniz. Turkiye'de Mali Musavirlik belgesi aldim mesela, Guney Afrikali birisi kendi ulkesinde aldigi belge ile burada calisabilirken, ben yuksek lisans yapmadim diye hicbir sekilde RegisterAccountant(RA) olamiyorum. Yuksek lisans yapsam bile beni Dutch vergi ve hukuk sistemi ile ilgili 5 adet sinava sokuyor ve gecmem neredeyse imkansiz. Herhangi bir EU uyesi ulke vatandasi ise hicbiri ile ugrasmadan denklik alabiliyor. Is bulup gelmeme ragmen yukselmek icin belgeler, egitimler kovalamak zorundayim.

    Sikayetim ise kesinlikle yok, konu sahibini gulerek takip ediyorum sadece. Insanlarin yasam standartlarindan haberi olmayipta bizim memleketimiz gibisi yok diyenler yuzunden bu hallerde Turkiye...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 11 Şubat 2020; 18:14:49 >




  • Geçen yıl iş sebebiyle Almanya'ya ailecek yerleştik.Özetleyecek olursak Türkiye'de 10 bin tl üzeri geliri olan bir insan buraya gelirse Avrupa'da yaşamaktan zevk almaz. Onun dışında Türkiye'de parasız adam buraya gelirse burda mutlu olur. Evsiz, aç açıkta kalma riskin yok gıda çok ucuz bu seni rahatlatır. Maddiyat dışında burda kim ne derse desin gönüllerde 2. sınıf vatandaşsın bir Almana baktıkları gibi asla sana bakmazlar hatta senin gibi Türkler bile seni ikinci sınıf insan olarak görür. En güzeli burda kazanıp Türkiye'de yemektir ve gurbetçi insanlar bundan asla vazgeçemezler ve buruk mutlulukla buralarda yaşar giderler. Son tahlilde Türkiye düşük geliri olan için çok acımasızdır gelen vurur giden vurur fakat paran varsa her yönden güzel yaşarsın eşi benzeri yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CCaaNN

    Bazi duzeltmeler yapayim;

    Oncelikle nitelikli gocmen konusu icin;
    1- Nitelikli gocmen statusu icin gereki minimum maas 2020 itibari ile brut EUR 38,347 (thetax.nl. Bu tutar kisinin yasi arttikca artiyor. 30 yas uzeri ise sizin dediginiz tutar dogru olabilir. Ben 26 yasimda geldigimde senelik 37 bin civari brut aliyordum(2018).
    2- 6 aydan uzun sureli bir kanit aramiyorlar partner araciligi ile gelmeye, baska birisi ile evli olmadiginizi kanitlamaniz ve size sponsor olacak partnerinizin bunu kabul etmesi yeterli.

    Diger konular;
    3- Minimum maasla gelen adamin eline 30 ruling sonucu net EUR 2,300 civari bir para geciyor.
    4- Aylik EUR 400 ile anca Clio-Fiesta lease yaparsiniz.
    5- Ben de esim de IIBF (Iktisat) mezunuyuz Auditor - Advisor olarak geldik. Finans sektorune gelen ciddi sayida Turk calisan bulunuyor burada. Yine de yazilimcilar yogunlukta tabii.

    Bu konular disinda yazilan hersey cok dogru, Aylik 2,300 EUR kazanan birisi bile ev arkadasiyla kaldiginda aylik tum masrafini 1,000 EUR civarina halleder. Elde kalan parayi da TL gibi dusunmemek lazim, ayda 1.000 EUR sahsi harcama imkani demek her ay 3 tane PS4 Pro almak, her ay telefon yenilemek demek sonucta... Alisverise gidince sepeti 20-30 EUR'ya doldurursunuz, ayda 100-150 EUR verip her gun et yiyebilirsiniz(kiymanin kilosu 6-7 EUR). O yuzden sabit giderler sonrasi kalan 500-600 eur bile cok ciddi bir para burada.

    Tabii daha tonla ekleme yapabilirim. Turkiye'de universite mezunu olmak burada size herhangi bir yetkinlik kazandirmiyor. Yaptiginiz iste iyi olmalisiniz. Turkiye'de Mali Musavirlik belgesi aldim mesela, Guney Afrikali birisi kendi ulkesinde aldigi belge ile burada calisabilirken, ben yuksek lisans yapmadim diye hicbir sekilde RegisterAccountant(RA) olamiyorum. Yuksek lisans yapsam bile beni Dutch vergi ve hukuk sistemi ile ilgili 5 adet sinava sokuyor ve gecmem neredeyse imkansiz. Herhangi bir EU uyesi ulke vatandasi ise hicbiri ile ugrasmadan denklik alabiliyor. Is bulup gelmeme ragmen yukselmek icin belgeler, egitimler kovalamak zorundayim.

    Sikayetim ise kesinlikle yok, konu sahibini gulerek takip ediyorum sadece. Insanlarin yasam standartlarindan haberi olmayipta bizim memleketimiz gibisi yok diyenler yuzunden bu hallerde Turkiye...

    Alıntıları Göster
    1. Maas konusunda haklisiniz, ben 30 yas ustu icin minimum tutar vermisim. Guncel ve yaslara gore olan hali burada.
    https://ind.nl/nieuws/Paginas/Nieuwe-inkomenseisen-kennismigranten-en-Blauwe-Kaarthouders-.aspx


    2. Detaylari yanlis biliyormusum, daha esnekmis kurallar.

    4. 400 az olmus, 422 + vergiymis tam olarak,

    Yurtdışına kaçan seküler vatandaşlaramızdan Cennet yaşam videoları..


    5. Dogrudur, ben yazilimciyim kendi sektorum disindaki bilgim tanidigim insanlar uzerinden. Audit disinda sigorta sektoru de epey gelismis sanirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 11 Şubat 2020; 19:5:35 >




  • kerimcem benim mesajlarima cevap veremiyorsun kerimcem. Kanada'da google icin calisiyorum diyorum, Ingilizcem senin Turkcenden daha iyi diyorum. Ayrica attigin videolardan bir tanesi Turkiye'de dandik bi ozel universitesinde arastirma gorevlisi, biri henuz yuksek lisans ogrencisi kocasi hic ingilizce bilmiyor. Ne bekliyordun ? Neyse biz burda senden 100 kat daha iyi yasiyoruz her turlu merak etme, o alt sinif isci olmus diye dalga gectigin ezdigin insanlar insanligi senden daha iyi biliyor, daha da cok para kazaniyorlar emin ol. bos herif seni
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.