Şimdi Ara

Yurtdışına kaçan seküler vatandaşlaramızdan Cennet yaşam videoları.. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
7
Favori
13.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kendi tecrubemden bahsedeyim.
    Babam devlet fabrikasindan isci emeklisi, durumumuz orta halli. Iyi bir lisede ve iyi bir universitede okudum, ingilizceyi sadece okulda ve kendi cabamla evde ogrendim. Herhangi ozel bir durumum, zenginligim, yetenegim vs yok. Klasik Turk genciyim.
    2014 yilinda insaat muhendisi olarak mezun oldum ve TR'de ise basladim. 2013 yilinda rastgele basvurdugum greencard sonuclari o aralar aciklandi ve 2015 yilinda, 24 yasinda ABD'ye geldim. Daha once ABD'ye gelen akrabam yok, tanidigim arkadasim da yoktu. Hayatimda yurtdisina tatil amacli dahi cikmadim. Gelmeden once bir cok yerle gorusup is ayarladim. Patronlarim Turk fakat sirket ABD kokenli. Yine internetten ev arkadasi bulup oda kiraladim.
    ABD'ye yerlesirken cebimde 5 kurus para yoktu. Bankadan 6-7bin dolar civari kredi cekip geldim. Ilk 3-4 ay maas dahi alamadim cektigim krediyi bitirdim, ustune bayagi bi ac gezdim. Cok zor zamanlar yasadim, baska baska sebeplerle psikolojim bozuldu, yeri geldi yalnizligi iliklerime kadar hissettim ama hic bir zaman geri donmek gelmedi aklima. Bu gururdan falan degil, insan olmanin gerekliliginden. Benzer sikintilari ve hatta fazlasini TR'de de yasadim, yasayabilirdim ve bir sekilde atlattim/atlatiyorum.
    Su an Floridada lisansli insaat muhendisiyim. Cok para kazanip zengin olma gibi bir hirsim yok. Kazandigim para kat be kat yetiyor ve surekli bir sekilde artiyor. Kendi borclarimi odedim ve ailemin borclarina yardim ettim, zamaninda gozumde kalan arabayi alabildim. Yalniz yasiyorum. Yeni cikan bir oyun, bilgisayar parcasi, teknolojik alet, kiyafet, yemek, eglence vs. ne gelirse akliniza rahat ulasabiliyorum. Zengin falan degilim, kazandigim para ve yasadigim hayat orta halli bir yasanti. Ama acaba seneye calisabilecegim bir isim olur mu diye kaygilanmiyorum.
    TR'de ise basladigimda sabah 8-gece 10 calisiyordum. Ise gidisim 1 saati geciyordu. 160 saat ekstra mesai yaptigim oldu. Masabasi ya rahat hani. Yeni mezunuz is ogreniyoruz diye cok dert etmedim o zaman ama su an arkadasim orada ve 4 yil sonra yine ayni tempoyla calisiyor, psikolojik destek aliyor. Cunku isi biraksa ac kalacak.
    Su an hafta ici 8-5 calisiyorum. Ev ile is arasi 5 dk. En son korna sesini gecen hafta duydum. Onu da ben caldim.
    hani buraya gelenlerin hepsinin ozel bir sebebi var, ya cok zengin ya cok bilmem ne ya. Gorustugum, tanistigim Turklerin %80 i buraya benim gibi gelen siradan insanlar. Gectigimiz surecler, yasadigimiz sikintilar benzer. Patronlarimdan biri lise mezunu. 80lerde gelmis sifirdan sirket kurup cok iyi yerlere gelmisler. Diger %20 zaten Turkiyede yasayip kis mevsimini Miamide geciren zengin tayfa.

Ben onceden utanirdim yurtdisinda yasadigimi soylemeye. Devletin okullarinda yetistim geldim yurtdisinda yasiyorum, ulkeme faydam olmuyor diye. insanlara yurtdisina git diye tavsiye vermezdim ama artik tam tersiyim. Firsat varsa kacirmayin. Hatta kovalayin. Hayat hic bir yerde gunluk gulistanlik degil. Ama TRde iyi bir universite okumus, isini iyi yapan birisi genelleme yaparsak MAALESEF harcaniyor.

• Hüsnü Nemlendirici H kullanıcısına yanıt
    azmetmişsin yılmamışsın çalışmışsın emek vermişsin zor zamanlarıda yaşamışsın benim konumu ıspatlamışsın zaten sorun yok,ben türkiye süper buraya dönün demiyorum zaten hayat hiç biryerde kolay değil diyorum, emek alın teri olmadan köfte olmuyor yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Şubat 2020; 20:20:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

koyun ,arap sevici, deve sidiği içici, bir ton hakaret edenlere bence çok düşük saygılı bir seviye, ayrımcılığın baş alasını yapan sizsiniz iddalarınız komik cidden..
    genelde rte akp fanı gurbetçiler koyuluyor yurtdışını saptırıyor karalıyor diyenlere,seküler muahlif tarz kültürlü insanları tercih ettim,kaçanlar yağ balla beslenip köşklerde yalılarda devlet üzerlerine para dışkılıyarak elit nezih bir hayat sürüyor tezinize nazaran açtım ben, aaa ağır geldi herhalde.. o en altaki çift kanadada bodrum katı tahdadan yapılma ışık bile görmeyen zindan gibi bir evde yaşıyor işte heryer boğaz köşk yalı kanadadaortadaki bayanda daha düne kadar elin yabancısıyla aynı katı paylaşıyordu evli olmasına rağmen yüksek elitizimden :)

Alıntıları Göster
    Ben Arapsevici'leri sevmiyorum yine de.

Arapsevici olmayanlar da insan hata yapar, onların hatalarını göstererek bi yere varamazsın.

Kurduğun cümlelere bakacak olursam sana laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor gelecek. Deve'li örnek verdim diye lütfen darılma. Selam ve dua ile..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Kerim, sen de mesai saatlerini forumda harcamayıp yoğun çalış. Belki yurt dışına gidip senden daha iyi koşullarda yaşıyor diye kıskandığın seküler vatandaşların kazançlarına birazcık yaklasabilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yurt dışı denince aklıma idris usta gelir gerisi boş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

Kerim, sen de mesai saatlerini forumda harcamayıp yoğun çalış. Belki yurt dışına gidip senden daha iyi koşullarda yaşıyor diye kıskandığın seküler vatandaşların kazançlarına birazcık yaklasabilirsin.
    dünya boyle birileri benden daha iyi şartlarda yaşıycak ,birileride daha kötü, 8 milyar insanda batıda yaşamıyor malesef zaten dünyanın %75+ sı fakir, Türkiye orta düzeyde denebilir bu tabloda isyan edicek bir durumum yok, gidin tanrıya şikayet dilekçesi yazın %20 civarının içinde niye olamadım niye doğurtmadın diye belki tanrı -500 sene oncesi vebayla uğraşan ab ye ışınlar belki sizi acır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Şubat 2020; 20:39:52 >
    Ne saçmalıyorsun sen Kerimcem? Bu yazdığının benim dediğimle ne alakası var?

• quote:

azmetmişsin yılmamışsın çalışmışsın emek vermişsin zor zamanlarıda yaşamışsın benim konumu ıspatlamışsın zaten sorun yok,ben türkiye süper buraya dönün demiyorum zaten hayat hiç biryerde kolay değil diyorum, emek alın teri olmadan köfte olmuyor yani..
    Senin argumanin 'yurtdisina gidenler sefil hayat yasiyor, duzgun hayat yasayanlar anadan babadan zengin ya da ustun yetenegi/ozel durumu olan insanlar.' degil miydi? Ben mi yanlis anladim?
    Azmetmedim ben aslinda yurtdisi icin, oyle hirsli bir insan degilim. Sokaga ciktiginda benim gibi binlercesi var, ortalama bir Turk genciyim. Benimkinin adi sans. Firsat karsima cikti ben de degerlendirebildim.
    ve maalesef benim gibiler dahi Turkiyede hakettigi hayati yasayamiyor. Cunku sizin icin gunde 8 saat calismak istemek, haftasonu benim olsun demek tembellik. Hele bir de ofis isiyse o, isteklerimiz vatan hainligi oluyor. Hayat her yerde zor fakat benim sikintim bu zorluklarin giderilmesi icin hic bir sey yapilmiyor olmasi, aksine zaman gectikce cok daha kotuye gitmesi. Sartlar bu diye seni sucladigim falan yok, kimin sucu ve nasil duzelir onu da bilmiyorum fakat durum bu ve bu yuzden insanlarin yurtdisina gitmek istemesine kizmayin diyorum.

• Hüsnü Nemlendirici H kullanıcısına yanıt
    asla oyle birşey demedim tamamen yanlış çözmüşsün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Şubat 2020; 21:33:17 >
  • NewAttack kullanıcısına yanıt
    Sen daha cariyenin anlamını bile bilmiyorsun. Bak tekrar edeyim. Suriye’de müslüman El Nusracı deist bir Türk askerini köle olarak alabilir. Üstüne karısını da cariyesi olarak alabilir. Sen buna şeriat kanunlarınca gık bile diyemezsin. Cariye kadın köledir. Savaşta da kendi toprağına giren kişiyi köleleştirir. Doğan bebekleri de kölemdir der Arap paşam. Şeriatla tek itiraz edemezsin fakat uluslararası hukukta insanlığa karşı işlenmiş suç sayılır.
    Öğren de gel.

Kalanı zaten komik. Kadını yarım mirasla ve yarım şahitlik, olmayan hakimlik haklarıyla koruyacakmışsın da birşeymiş. Git yiyorsa bir hakime hanıma sizin hakimlik yapmanız dinen uygun değildir filan de göreyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

asla oyle birşey demedim tamamen yanlış çözmüşsün...
    Yav daha ilk sayfadaki mesajlarina bakiyorum. Dedigine gore bizim aldigimiz diplomalar cop, hepimiz amazonda poset tasiyoruz(?), burada 3-5 sene yuksek lisans yapmadan is bulamiyoruz, TR'de cok basarili iken gelip Kanadada salam dogruyoruz, siradan biri olarak gidip insan gibi mutlu bir hayat yasayamayiz yazmissin. Ne demeye calisiyorsun yani aciklar misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hüsnü Nemlendirici

Yav daha ilk sayfadaki mesajlarina bakiyorum. Dedigine gore bizim aldigimiz diplomalar cop, hepimiz amazonda poset tasiyoruz(?), burada 3-5 sene yuksek lisans yapmadan is bulamiyoruz, TR'de cok basarili iken gelip Kanadada salam dogruyoruz, siradan biri olarak gidip insan gibi mutlu bir hayat yasayamayiz yazmissin. Ne demeye calisiyorsun yani aciklar misin?

Alıntıları Göster
    yok oyle birşey belki 30 defa yazdım ,hayat hiç biryerde cennet veya çok kolay değil emek alın teri akıtmadan çok çalışmadan iyi şartlarda hayat olmuyor dedim ben....
    kalırsın yurt dışında tabi çok çalışıp yükselirsin zamanla tabiki zengin bile olursun ona ne hacet,ama o bizim ülkemizdede var o ,bizim burdakiler kapı kuleyi geçince yabancı devletler üzerine para boşaltıcak sanıyor okey? masa başı saat başı kahve, çaylı kebap işte çabası tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Şubat 2020; 0:0:26 >

• Kanada ile ilgilenenler buna da bir baksın derim.
  • "yurtdışına kaçan seküler vatandaş" nedir kardeş? Bu nasıl başlık ya?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yok paspas atiyorlar salam kesiyolar diye asagila sonra yok ben tr cennet demedim boyle demedim kivir baba kivir.

• 4 senedir yurtdışında yaşıyorum. Başlığı açan arkadaş Türkiye'yi beğenmeyen kendi tabiriyle seküler kesime laf söylüyor aklınca, bir kaç şey de ben söylemek isterim.

Türkiye'de iş güç gelir sahibi insanlar demişsiniz, zaten artık bu sınıftan başka birisi kolay kolay yurtdışına yaşamaya gidemiyor öncedendi o düşük gelirlilerin de gidebilmesi olayı.
    Sorun burada başlıyor bu insanlar için. Tr'de belli bir düzen kurmuş, genelde iyi bir gelire ve yine genelde varlıklı ailelerin çocukları oluyorlar. İnsanlar bütün bu düzenini bırakıp yurtdışına gidince ister istemez onlar için sıkıntılı bir süreç oluyor. Varsa eğer birikimleri de para birimi yüzünden birden değersizleşiyor. Bu yüzdendir kendilerini yurtdışında biraz daha karamsar ve yalnız daha az rahat hissediyorlar.

Benim de içinde bulunduğum alt sınıf görülen, Tr'de asgari ücretle çalışan, ya belli bir mesleği olmayan ya da mesleğini eline alamamış ya da işçi ya da hizmet sektöründe işçi olarak çalışan kişiler kişiler ise yurtdışında sınıf atlamış gibi oluyorlar, biraz daha refaha kavuşuyorlar. Tabi artık alt sınıfın yurtdışına çıkması çok zor. Ben şanslıydım borçla falan çıkabildim büyük de olsa borcumu kısa zaman içinde ödeyebildim.

Mesleksiz ya da iyi bir mesleksiz yurtdışına çıkmanın dezavantajları bu videoların çoğundaki arkadaşlardan çok. Bir kere oturum izni ve vatandaşlık sizi onlara göre 2 değil 3-4 kat daha fazla uğraştırır ve zorlar, ama Tr'deki hayatınızdan iyi şartlarda yaşadığınız için katlanmak daha kolay olur.

He bir de işin oturum-vatandaşlık kısmı var. Neredeyse her ülkede oturum almak 4-5 yıl alır bu da tabi herşey yolunda gider ve bir sıkıntı olmazsa hatta çok çok şanslıysanız 3 yıl diyelim. Oturum izni almadan bi ülkede yaşamak zaten sizi kelle koltuktaymış gibi hissetmenize neden olur. Çünkü ülkede kalmak için vizenizin iptal olmaması için ya sürekli çalışmak(seçili mesleklerde) ya da sürekli okumak aynı zamanda masrafları çıkartmak için çalışmak zorundasınız(fazla masraflı) Bu arkadaşları da bu biraz zorlayabiliyor. Bazıları hemen kendi alanlarında iş bulamayabiliyor ve genelde milleti, ihtiyacı olanı sömüren Türklerin kebap dükkanlarında ya da başka işlerde çalışmak durumunda kaldıkları için bu onları hayli etkiliyor.

Tr hasreti duyan geri dönmek isteyen bir kaç arkadaşım oldu hepsi de varlıklı, kendi düzenini kurmuş kesimdendi. Benim gibi durumu olan bir kaç arkadaşım da burdan benim cesedimi çıkarırlar ancak diyor. Evet hayat pahalı ama neye göre pahalı? Alım gücü yüksek, vizeniz izin verir de full time bir işte çalışabilirseniz gayet de güzel para kazanırsınız herşeye de gücünüz yeter. Part-time çalışmada bile sıkıntı çekmezsiniz cidden, sadece birazcık daha elinizi sıkarsınız ama yine de aktiviteler gezmeler falan yapacak kadar paranız olur sadece full time kadar rahat olamazsınız siz düşünün.

Evet ben de sıkıntılar yaşıyorum ama bu benim hatam tamamen benden kaynaklı. Mesleğimi zaten elime almadım çünkü sevmediğimi fark ettim ve şu an değiştirmek için uğraşıyorum ama burda hem çalışıp hem okurken çok zor oluyor, zaman ayıramıyorum odaklanamıyorum. Maalesef ailemin bana destek vercek gücü yok burdaki herşeyimden ben sorumluyum. Meslek durumum yüzünden oturum alamayacağım kesinleşti gibi ki mesleğim olsa bile göçmenlik avukatı içinde bulunduğum durum ve maddi şartlarımdan dolayı bana büyük ihtimalle olmayacak dedi. Ama inanın bir mühendis, yazılımcı ya da başka iyi denen mesleklerden birine sahip olsaydım yani Tr'den bunlara sahip olarak gelseydim bunların hiçbiri olmayacaktı. Gururdan falan değil ben kötüye kötü derim, gurur yapacak bir şey de yok zaten, Tr daha iyi olsaydı (keşke) 2 yıl önce vizem bittiğinde yenilemeyip dönmüş olurdum.

Elinde mesleği olan arkadaşlar, gideceğiniz ülkede hangi şatlarda oturum alırsınız çok iyi araştırın sonra gelin. Zira yukarıda dediğim gibi sıkıntıların hemen hepsi oturum alana kadar sonra rahatsınız. Diğer mesleği tam elinde olmayan ya da mesleğe yeni başlamış arkadaşlar da gelsin sadece oturum alabilmek sizin için çok riskli olacaktır. Oturum alamazsanız bir kaç yılınız boşa gitmiş gibi olabilir (aslında gitmez, batı ülkelerinin size kattığı çok şey var ama ben meslek açısından konuşuyorum) mesleğinizi öğrenip tecrübenizi edinip, üniversitenizi bitirip buraya gelmek sizin için daha avantajlı olacaktır. Yani yurtdışına gidemedim diye üzülmeyin Tr'de, yurtdışında oturum almak için hazırlığı yapmanıza gereken zamanınız var demektir bu. Ben yanlış zamanda geldiğimi fark ettim (oturum izni alamamam açısından sadece). Siz kendinizi iyi hazırlayıp burada daha rahat bir tecrübe edinebilirsiniz. Yurtdışı kötü değil, maalesef yaşam şartları, adalet ve ekonomi bakımından Türkiye'den kat kat üstün.

Edit: Yurtdışına çıkan Türklere video çekme şartı var zaten her allahın kulu vlog/youtube videosu çekiyor, bu arkadaşların çoğu bir yılı ya doldurmamış ya da anca doldurmuş kişiler, çok büyük beklentileri varmış belli ki. Yurtdışında öyle bir yılda başka bir hele hele ekonomık olarak dengesiz bir ülkeden gelip düzenini kuramazsın kolay kolay. Bu videoları çeken tabiri caizse düşük zekalılar bazı şeyleri tam idrak edemeyen bizim deyimimizle şımartılmış çocuklar. Eşit şartlarda tartamıyorlar bir şeyleri karşılaştıramıyorlar fazla dikkate almayın. Var ise yıllardır orada yaşayan birilerinin videoları daha doğru bir kaynak olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 17 Şubat 2020; 11:33:53 >

• Konu sahibi kerimcem trollü ise yine yıkama yağlama çekmek yada bişeyleri kötülemek için açmıştır konu
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.