Şimdi Ara

Yurt mu ev mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler 3 arkadaş eve çıkacağız ama kişi başı 5k civarı kira vereceğiz, artı bunun yemeği de var. büyük ihtimalle ekonomik olarak sürüneceğiz. aktivitelere para kalmayacak.

bi yandan yurt çok ucuz, çok para artıyor rahat rahat okuyorsun, aktivitelere çok para kalıyor, part time çalışmana bile gerek yok yazın 3 ay çalıştığın para seni rahat rahat okutuyor hem derslerine hem projelere (teknofest/mühendislik) odaklanabiliyorsun + aktiviteler yapabiliyorsun. bu sene kayak + kano gittim mesela eve çıkmış olsadyım s***eler gidemezdim.

üstüne yurtta temizlik ve yemekle de uğraşmıyorsun ve menüler çok güzel, o menüleri evde çıkaracak olsak hem çok emek istiyor hem vakit istiyor hem de baya pahalıya gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himezp2 -- 27 Mayıs 2025; 15:25:3 >

• ha tabi kişi başı 5k kiraya 2+1 bulduk, herkese bir oda düşüyor, eve başka arkadaşlarını getirebiliyorsun, istediğini yiyip içebiliyorsun, saat sınırı yok, yurttan daha da özgürsün.

bu soru benim çok kafamı kurcalıyor. ekonomik olarak sürünmek de çok kötü, sürünmemek için de part time çalışmak lazım o da her gün 4-5 saat + yol yani 6-7 saatin gitmesi demek.

e projeyi ne zaman yapacaksın, dersi ne zaman çalışacaksın, aktiviteye ne zaman gideceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himezp2 -- 27 Mayıs 2025; 15:25:19 >
  • siz hangisini seçtiniz neler yapıyorsunuz deneyimlerinizi paylaşır mısınız. daha 1. sınıfım, arkadaşlar 2'de hemen çıkalım diyor ama ben gerçekten yurtta hiç sıkıntı çekmiyorum.

ve 3'te erasmusa gitmeye çalışıyorum. ona para ayırmam lazım + olarak. 4'te belki çıkarım o da zaten okurken staj yapma ihtimalim yüksek olduğu için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himezp2 -- 27 Mayıs 2025; 15:30:59 >
  • Hocam yazdıklarınız yurt çok daha iyi diye bağırıyor cidden. Eğer ilerisi için deseydiniz hani yurt belki çıkmama ihtimali olur vs diyecektim de halihazırda yurttaysanız ve memnunsanız hiç bozmayın bence, ki o paraya dediğiniz gibi neler neler yapılır ve yol çekmek bir süre sonra çok sıkar insanı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5kya ev nerede la

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev tabiki saka mı yapıyon ?

• aile evi en iyisi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aile evi>Yurt>Ev tutma

• randyrhoads8 R kullanıcısına yanıt

esenler bağcılar

• Codix kullanıcısına yanıt

Bu iki ilçe de M1A, M1B ve M7 hatlarına ev sahipliği yapmakta. 5K ile anca köpek kulübesi kiralanır bu ilçelerde.

• Jamser kullanıcısına yanıt

Hani davutpaşanın konumu kötüydü jamser

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

Öyle bir şey demedim hiç, yanlış hatırlıyor olabilirsin.

Ama istersen sana Davutpaşa kampüsünün ulaşım açısından sorunlarından bahsedebilirim.

1. M1 hattı, çaprazlama giden bir hat olduğundan pek çok aktarma sorununa yol açabilmektedir. Mesela Yenikapı durağından gelen biri, Kocatepe durağından yukarı çıkıp tekrar aşağı inmek zorundadır.
    2. Davutpaşa kısmından M1B kısmındaki duraklarda inmek isteyecek kişiler önce Otogar istasyonundan sağa gidip sola doğru gidecek metroya binmelidir ki bu da yolu gereksiz yere uzatmaktadır.
    3. Ayrıca 90lı yıllardan kalma ABB araçları, aşırı yavaş gitmektedir ve 2035 yılına kadar bu araçlar kullanılmaya devam edecektir.
    4. M1A araçlarının 8 dakikada bir gelmesi başka bir sorun. Mesela bugün 1 tanesi bozuldu ve 14 dakika kadar metro beklemek zorunda kaldım. Metro zaten mahşer kalabalığı.
    5. Ringler gelmeyebiliyor. A kapısında metrelerce kuyruk oluyor. Geçen hafta ring yüzünden 20 dakika geçiktim.
    6. Ringler gelse bile çok yavaş. B kapısından A kapısına doğru ring ile aynı anda hareket edince ringden daha önce A kapısına varıyorum.
    7. Cevizlibağ-Metrobüs farklı bir çile. Metrobüs için Cevizlibağ ringi garip bir şekilde dolanıyor ve trafik tıkalı olduğundan yavaş gidiyor.
    8. Metrobüs için en mantıklı yol Metro aktarmasıdır ki onda da belli başlı sorunlar var. En yakın aktarma olan Merter durağında asansör veya rampa yok. Eskiden varmış ama kaldırmışlar. Merdivenler de aşırı sıkışık. En mantıklı aktarma durağı Zeytinburnu oluyor bu durumda.
    9. Bu biraz alakasız ama bugün Zeytinburnu durağında dızcılara az daha paramı kaptıracaktım. İçime doğdu, cüzdanımı yanıma almayayım dedim ve iyi ki almamışım.

Aklıma gelenler bunlar. Bu sorunların çoğu çok rahat çözülebilir sorunlar aslında.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.