Öncelikle herkese merhbalar. Uzun zaman önce (takaya'nın kulakları çınlasın) bu sitede Apple ile ilgili bilgi payllaşımı yaparken gecikmeli de olsa bir süre içinde ben de bir mac sahibi oluyorum kısmetse.
Buradaki fiyatlar çok pahalı olduğu için bir tanıdığıma 2,4 GHZ bir MacbookPro getirtiyorum Amerika'dan.
Kutusuyla getirtmek istiyorum ki ileride satarken hem bir eksiği olmasın hem de yeni aldığım bilgisayarım herşeyiyle içime sinerek gelsin :)
Bu konuda sizlerin görüşleri, yorumlarnaı ve yolu yordamı hakkında bilgiye ihtiyacım var. Ayrıca teknik bir konu olmadığı için farklı bir başlık olması bunun düşünen diğer arkadaşların da işine yarayacağını düşünüyorum.
Sevgiler
Güzel seçim apple leopardada geçmişken dahada iyi olur senin için bir yakının vasıtasıyla gelecekse sorun olacağını sanmıyorum.Burda 1 sene ulusal garantisi oluyor diye biliyorum yurt dışından alınan apple ürünlerinin.Şimdiden hayırlı olsun
Son güncellenen Mac Book Prolardan olmasına dikkat et...Apple çünkü 3-4 gün önce mac book proları güncelledi sessiz sedasız...
Ben hep yurt dışından getiriyorum Mac lerimi ciddi fiyat farkı oluşuyor bilidğiniz gibi.Ya ben kendim gidip gelirken getiriyorum yada bir akrabam ya da arkadaşıma müsait ise yolcu yanında getirtiyorum. Türkiyede 1 sene garanti altında ve bu garanti olayını hiç savsaklamıyor buradakiler bu güzel bir olay gerçekten.Ek olarak ABD den orijinal Apple extend warranty paketi satın alırsanız o da burada geçerli oluyor.Benim şahsi tavsiyem : MacBook pro ların ambalajı küçüktür ama yinede yolcu yanında uçağa sokmak için biraz büyük.Bu yüzden 15 yada 17 inch hangi modeli alıyorsanız oradan da uygun bir çanta almanız bu çantanın içine MBP yu,şarj adaptörünü ve bir kaç ufak tefeğide koyup yolcu yanında uçağa aldırmanız.Kutusunun içindeki beyaz köpüğü atarsanız kutuyu çözüp herhangi bir bavulun zeminine hiç yer kaplamayacak şekilde yerleştirmek mümkün oluyor.Bu şekilde hiç problemsiz cihazı teslim alırsınız bavulda da taşıtmak zorunda kalmazsınız zira hem çok yer kaplıyor hemde ben bavul içinde bu tipte hassas bir eşyanın taşınmasına karşıyım (+ güvenlik sebebide var) MBP prolar artık Leopard işletim sistemi ile çıkıyor.Herhangi bir Apple shoptan alıyorsanız güncel model Leopard ile gelicektir.Yada bedava upgrade dvd si ile. Bir başka konuda : 17 alıyorsanız high res alıp almak istemediğiniz hususu (High res= 1900x1200 ekran çözünürlüğüne sahip olan opsiyonel model) High res lerde kendi aralarında ikiye ayrılıyor : -Glossy ekranlı -Matte ekranlı
bende bütün mac lerimi yurt dışından getirdim.
kesinlikle hiç bir elektronik eşya bavul içerisinde taşınmamalı. bunu 2 tane ipod kaptırmış biri olarak söylüyorum.
onun dışındaarkadaşlar söylemiş zaten. kutuyu illaha istiyorsan bavulda getirtmek, bilgisayarıda elde taşıtmak en doğrusu.
ama tabi taşıyan kişi o ekstra ağırlığı ve sorumluluğu kaldırabilecekmi asıl önemli olan o..
Sevgili Shady,
Bu guncellemelerin nitelikleri hakkinda daha fazla b ilgin var mi? En son apple sitesine baktigimda birseye rastlayamadim ben cunku.
quote:
Orjinalden alıntı: shady_tr
Son güncellenen Mac Book Prolardan olmasına dikkat et...Apple çünkü 3-4 gün önce mac book proları güncelledi sessiz sedasız...
Amerika fiyatları, buradaki fiyatların dolar üzerinden olup bu kadar çok vergi yüklenmemiş hali gibi düşünebilirsin.
Bu da şöyle bir durum yaratıyor: 2,4 ghz 15" bir macbook pro standart olarak aşağı yukarı 2600 EURO + KDV iken (ki bu 5 milyara yaklaşıyor), amerika fiyatı 2600 USD + bulunduğu eyaletin vergisine denk geliyor ki bu da en fazla yüzde 8 civarlarında, yani 3 milyar dolaylarında bir rakam çıkıyor ortaya ve modellerin fiyatları arttıkça fiyat farkı da yükseliyor.
Buradaki yetkililere sorduğunda ise şu cevabı veriyorlar: aslında Türkiye'de pahalı değil. Apple IMC avrupa ülkesi olduğumuz için burada EURO olarak satmamıza izin veriyor ve ordaki fiyatı euroya çeviriyoruz bir de kadv eklenince pahalıymış gibi geliyor diyorlar.
Sonuç ortada
nası pahalıymış gibi geliyor...çocuk kandırıyolar heralde bende bi ara macbookpro almayı düşünüyodumda bunlar gibiler yüzünden vazgeçtim
quote:
Orjinalden alıntı: Universia
pahalıymış gibi geliyor diyorlar.
Cok guldum YaA...
Birçok insan bu yüzden vazgeçiyor maalesef zaten. Apple nasıl bir bilgisayardır tiger veya yeni hali ile leopard nasıl bir mucizedir genel tüketici bilmediği, sadece biz meraklıları bildiğimiz için insanlar zaten soru işareti taşırlarken bir de böyle fiyatlarla satılması insanları olduğu gibi korkutuyor ne yzık ki.
düşünsenize yurt dışındaki bir 2,4 ghz macbook pro fiyatı ülkemizdeki macbook fiyatına eşdeğer neredeyse ve ne yazık ki Apple'ın bu fiyat politikası oldukça buradan almak her zaman bütçeleri çok zorlayacaktır.
suratlarıına vurup, yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum çünkü sizin macbook amerikadaki mbp fiyatına dediğin zaman da aynen çocuk kandırır gibi "ama onlar bir yıl garantili" diyorlar. Diğer sorun ise tükrçe klavye olmaması ama o da burada değiştirilebiliyor nasıl olsa.
quote:
Orjinalden alıntı: tarikaltuncu
nası pahalıymış gibi geliyor...çocuk kandırıyolar heralde bende bi ara macbookpro almayı düşünüyodumda bunlar gibiler yüzünden vazgeçtim
quote:
Sevgili Shady,
Bu guncellemelerin nitelikleri hakkinda daha fazla b ilgin var mi? En son apple sitesine baktigimda birseye rastlayamadim ben cunku.
oyle aman aman bir guncelleme yok, sadece 2.6 Ghz lik islemci secenegi eklendi. 250$ vermeye degmez.
quote:
Orjinalden alıntı: brave5213
quote:
Sevgili Shady,
oyle aman aman bir guncelleme yok, sadece 2.6 Ghz lik islemci secenegi eklendi. 250$ vermeye degmez.
evet gördüm bir de 7200 rpm'lik sabit disk seçeneği de 160 gb'da 200 gb!a çıkmış anladığım kadarıyla.
Ingilize Q altında Türkçe kullanılabiliyor : Inernatioanl preferences de : Türkçe en üste getirilecek klavye seçiminde de : Turkish Qwery seçildimi örneğin : ö için ingilzce klavyedeki o+option butonuna basmanız yeterli yada ğ için : g+option isterseniz normal Türkçe F yada Q bazlı kalvyede takılabilir.
Bir ip ucu daha : ABD de mesala Amazon dan yada MacMall üstünden sipariş verirseniz (Kimden alırsanız alın satan dükkan ile bulunduğunuz eyaletin aynı olmaması kaydı ile ) ve başka eyalete teslim edilecekse o zaman o vergiden de muaf oluyorsunuz. Örneğin ben Californiada isem Newyorktan bir malzeme sipariş edersem sadece yol parasını ödüyorum vergileri değil.Çoğu ABD vatandaşıda sırf bu yüzden internet üstünden diğer eyelatlerden (eğer değiyor ise) malzeme alıyor.
Brave, aslinda beklemek de bir secenek olabilirdi ama hem giddecek olan tanidik haftaya gidiyor aralik ortasi gibi donecek hem de aralik ortasi gibi web & grafik tasarim kursu basliyor amacim ona yetismesi ve almisken Turkiye'den alacagim MAcbook'un yerine ayni fiyata oradan MBP alabilecek olmam.
Tenkolojinin sonu yok, bir guncelleme cikinca sonra yeni bir tane daha gelior sonra bir tane daha...
selam. ben oyle bi hatayaptim. Siparis aldiklarimdan birisi benden apple laptop istedi kutusuyla gotureyim dedim. amerikada bavullariteslim ederken, apple i cikartip her zerre beyaz seyine uyusturucu testi yaptilar. onu birdaha kapatip bavula koymak cokzor oldu. arkadaslarin dedigi bigi cantada getirmen daha iyi olur.