Şimdi Ara

Yurt Dışından Mac Getirtmek (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
27.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hayır, doğru düşünüyorsun. Apple'ın dünya çapında geçerli olan 1 senelik garantisinden yararlanmak için sadece makinanın seri numarası yeter. Ancak! Türkiye'de bu geçerli olmuyor. Diyelim ki Amerika'dan bir Macbook aldınız ve Almanya'ya geldiniz. Orada 1 yıl içerisinde herhangi bir sorun olursa, servise götürdüğünüzde seri numarasından kontrol ediyorlar ve garanti altında bakılıyor.

Bu kontrolü kendiniz de yapabilirsiniz. Apple'ın sitesinden yapılabiliyor. Burada böyle değil. Fatura zorunlu. Zorunlu değil ama işte öyleymiş gibi yapıyorlar.

Ama Türkiye'den alsanız fatura bile istemezler, seri no yetiyor...

Böyle zorluklar çıkaracaklarına fiyat politikasında biraz iyileştirme yapsalar, hem insanlar buradan almayı tercih eder hem de eskiye göre daha çok kazanabilirler. Amerika'yı geçtim, Avrupa'dan bir Mac alsanız ve öğreci iseniz %10 indirim hakkınız var ve yanında iPod (Shuffle değil) gibi hediyeler veriyorlar. Burada öğrenci indirimi %3... Ama müşteri kitlesini sadece ajanslar olarak belirliyorlar. Amerika'da bir Mac sahibi olmak o kadar da büyük bir şey değil. Özellikle öğrencilerin öncelikli seçimidir Macler. Ama burada şartları çok zorlaştırıyorlar...
    "Unutma... Gökyüzü heryerde Mavi...."
    (Almõra)

• Ben mac almak içn biraz forumu okuyayım dedim ama ucuza alalım derken çok fazla sorun çıkmış...

Orjinalden alıntı: Erdem2602

Ben mac almak içn biraz forumu okuyayım dedim ama ucuza alalım derken çok fazla sorun çıkmış...

Ben de merak ettim sorun neymiş?

Fatura olmasına rağmen garanti hizmeti mi vermemişler?
    "Unutma... Gökyüzü heryerde Mavi...."
    (Almõra)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vega_dj

Fatura sorunu ile ilgili bir şey sormak istiyorum.

Acaba faturalarda aletin seri nosu veye buna benzer bir detay var mı yoksa sadece aletin ismi ve modeli mi var. Eğer seri no yoksa herkes tek bir faturadan garantiden yararlana bilir. çok mu basit düşündüm yoksa.

Amerika icin konusuyorum, buyuk magazalardan alinan butun mac urunlerinizin fisinde seri numara vardir, bu sadece bilgi amaclidir, garantiyle alakali degildir, Turkiye'deki garip tutumun sebebini de anlamis degilim.
  • vaio kullanıyorum ve memnunum hemde şimdiye kadar vaionun 3 4 modelini kullandım şuan kullandığımı eşim aldığı için bu seferde mac alayım dedim araştırayım dedim ve mac nasıl ucuza alınır alınırken nasıl azarlanırsınız paranızla siz bir kaç tane satıcı nasıl paylar onu gördüm

arkadaşım sen mac le yüzyıllar boyunca haşır neşir olabilirsin satabilirsin kullanabilirsin camia da seni bilen de bilir ama sen bi kere satıcı esnaf ne demek onu bilmiyorsun ve tabiki sende Türkiyede büyük çoğunluğu oluşturan esnaf olamamış satıcılardansın insanlar sana soru soruyor sen hemen çemkiriyorsun ukalalık yapıyorsun görende zanederki mac satmıyorsunda uzaya turist gönderen acente memurusun ulen almıyacağım senin gibilerden almıyacağım insanların 3 5 kuruş düşük fiyata almak istedikleri bunun içinde gayet normal olarak araştırmaları bilgi edinmelerine kendilerini garantiye almalarına laf edip yok satarmışda potansiyeli varmış fazla müşteri gözçıkarmazmışda laflar ediyorsun önce kendine gel saygılı olmayı unutma insalar para veriyor ve çoğuda öğrenci harçlıllarından biriktiriyorlar bi sürü fedakarlık yapıyorlar şu ukalalık yapmayı da bırak herkese üsten laf yetiştireceğine kantalarını yere doğru salla altı üstü ne idüğü belirsiz bir şekilde mac satıyorsun

alo abuzer ben sana mac satamasın demedim adam olmasın dedim

• Önümüzdeki hafta ABD'ye gidiyorum. Mac Mini almaya niyetlendim, her zamanki gibi aziz forumumuza danışmadan yapamayacağım için bir araştırayım dedim, demez olaydım.
    selçuk bey biraderim;
    Apple'ın ürünü güzel. Sevkıyatı da beceriyorsun anlaşıldığı kadarı ile.
    Ama iş yardıma gelince tok satışa yeminli egosal Türk esnafı kadar bile olamıyorsun.
    Üstüne bir de adap ve ticaret dersi vermeler. Yok isteyen istediği yerden alır falan.
    Aman sultanım sen dert etme. Pahalı da olsa senden alırız, bir de laf işitiriz. Yeter ki senin gönlün rahat olsun. B.kunda boncuk var sanki.
    ABD'de yaşayan veya iş yapan tek sen misin?
    Müşteriye servis işi oralarda böyle mi yapılıyor?
    Efendi gibi sana soru sorup, mal alma niyetinde olanları öyle sanaldan paylamalar "fazla kurcalama" tehditleri.
    Bırak dayı bu işleri.
    Adabınla mal satacaksan sat.
    Satmayacaksan kirletme buraları.
    Beni de kendine benzetme böyle uzun menzilli yazışmalarla...

Diğer arkadaşlar da kusura bakmasın. Tutamadım kendimi.

• arkadaşlar info iletişim getirtmiyor o tr klavye takıyor oradaki fiyatlar tr fiyatları satan kişi başka şuanda gittigidiyorda da satış yapıyor macbook-pro gibi br nicki var ben kendim getirttim ab d den yeni macbook alüminyum kasa hemen hemen aynı paraya mal oldu bide eş dost araya koyduk aynı fiyata dertsiz alabilin diye dedim ve bu arkadaşı tanımam etmem kar amacı ile yazılmadı yani bu yazı :)

Orjinalden alıntı: xendaba

arkadaşlar info iletişim getirtmiyor o tr klavye takıyor oradaki fiyatlar tr fiyatları satan kişi başka şuanda gittigidiyorda da satış yapıyor macbook-pro gibi br nicki var ben kendim getirttim ab d den yeni macbook alüminyum kasa hemen hemen aynı paraya mal oldu bide eş dost araya koyduk aynı fiyata dertsiz alabilin diye dedim ve bu arkadaşı tanımam etmem kar amacı ile yazılmadı yani bu yazı :)

o arkadaş iselchuk idi sanırsam ve artık adımıza faturalı ürün satıyor ama yanılıyor da olabilirim......

iPhone 3GS 32 GB White

Macbook Pro Retina Display
  • ayrıca mac'inde sorun yaşayıp da bilkom tarafından yüksek fiyat istenen arkadaşlara(nasıl bir cümle olduysa artık) bir önerim var.böyle durumlarda şikayet var gibi sitelere gidip şikayette bulunun.apple'ın 1 yıl boyunca geçerli dünya çapında garantisi olduğunu bilkom da biliyor yalnızca bilgisayarınızı yurtdışından alıp onlardan almadığınız için aslında işi yokuşa sürüyorlar.bilkom şikayet var gibi platformları çok iyi takip eder ve sizin şikayetiniz sonucunda sizin lehinize dönüyorlar.
    aynı şeyi şu anda genpa da iphone'lar için yapmakta.ürün bozulduğunda kullanıcı hatasıdır deyip geçiyorlar ya da sizden uçuk bir fiyat isteyerek yeni telefon veriyorlar.ancak şikayet var'daki mesajlar doğrultusunda bozuk telefonu ücretsiz yenisiyle değiştirebiliyorlar.

iPhone 3GS 32 GB White

Macbook Pro Retina Display

• eğer bir malı satan faturasını veremiyor ise %95 çalıntıdır.ikinci el bile olsa satıcıdan fatura istemekde yarar var.en azından fatura numarası belli olsun gerektiğinde satılan şirketten çıkartırsınız.faturası olmazsa 2 gün sonra polis kapınıza dayanırda bilgisayarı elinizden alırsa gık diyemezsiniz.Bnim bilgisayarımı Çalmışlardı sonra mac adresinden bulundu.polis gitti aldı adam karakolda vızıldayıp durdu ben buna para verdim falan diye.adam 2 binliralık bilgisayarı 500 e almış birde bilmiyormuş paşam çalıntı olduğunu bal gibide biliyordur da.....'lığından .

Orijinalden alıntı: skuba

arkadaslar bende de sıfır macbook pro var 15.4 inc i7 işlemcili isteyen varsa yardımcı olmaya çalışırım.

17 olsa olurdu.

İPhone 3g [ s ] 32 gb White
  • Merhaba

Arkadasim newyorktan sali gunu gelecek. Isteyenlere mac urunleri makul bir ucrete getirebilir. Tercihen macbook ilgilenenenler PM atabilir. Fiyati politikasi apple store fiyatina eklenen verginin uzerine yuzde 15 kar marji seklindedir. (Vergi yuzde 8.6 dir ny de)
  • teşekkürler

https://forum.donanimhaber.com/turk-net-baglayamadigi-internete-fatura-gonderiyor-resimli--130963218
  • yurtdışı mac için yardımcı olabilirim.
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.