Şimdi Ara

Yurt dışından gelen paketlere ek vergi uygulaması başladı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
4
Favori
29.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • carman kullanıcısına yanıt
    https://urun.n11.com/akilli-saat-aksesuarlari/apple-watch-2-3-4-seri-38-ve-40mm-silikon-kordon-kayis-P253901169?Renk=Pembe&gclid=CjwKCAiAiJPkBRAuEiwAEDXZZYwHTxshVlDu4WQKPjmRx1a6G1i6Jy6RdnUiQl1jU7zvMjNrElV23BoCrlYQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

    Bak n11 dede 25tl :)

    Senin aldığın orjinalmi taklitmi.

    Fan olayında demekki o 150dolara satan adam önceden aradı bulamadı sonra baktı yurtdışında var getireyim 10-15 fazla burda ihtiyacı olana geçiririm dedi. Aldı depoladı. Şimdi ona para bağladı evinin yada iş yerinde biyeri bunlara ayırdı. Onları satmak için reklamlar ilanlar verdi. 150-18= 132 dolarlık iş değil belki ama düzen böyle adınada serbest piyasa diyorlar.

    Sen bu üründeki tekelciliği bildiğin halde yurt dışından ucuza getirip misal 18e alıp az bi kar ile 20-25 e satmıyorsan sende onun ekmeğine yağ sürüyorsun. Ortakmısın yoksa onla




  • Devletin kasası boş ama israfa devam. Nasıl olsa bir türlü yolunu bulup milyon dolarlar kazanan futbolculardan vergi alamıyor, 5 liraya tenezzül edecek kadar milletin canına geçiyorlar. Zenginsen vergini silerler, orta gelirli isen sömürürler, asgari geçiniyorsan borçlu çıkarıp üstüne binerler.

  • denizbay1 D kullanıcısına yanıt
    şansına göre değişir. :)

  • Ne hakkı kardeşim ? Develetin kasasına giren para 26 milyon yılda paket geliyormuş,sonra cari açık artıyor kur yükseliyor onda tantana ediyorsunuz.Ödeyeceksin tabikide alıyorsan.

  • Şikayet eder ama yerel seçim de oyunuzu aynı düzene verirsiniz ne iş?

  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    dediğim kayış silikon değil metal birde örnek olsun diye verdi son siparişimden dolayı

    fan olayına gelirsek arayana aldığım fiyattan verip onun satmasını engelliyorum ben kazıklandım başkası kazıklanmasın :D
  • 26 milyon paket x 5.2TL = 135.200.000 TL

    BAŞKA SÖZÜM YOK.İYİ UYKULAR..!

  • Yazıklar olsun,

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReCKLeSS17

    henüz resmileşmedi (bir kere konuşmasında söylediyse elbette yapılacaktır ancak henüz başlamadı) o vergi konuşmasını yaptığı günden itibaren 9 siparişim geldi hiç birisinden bahsedilen ücret alınmadı,bir çok kişide de alınmıyor,arada 5,2 tl paket kontrol ücreti alınan kişiler var tabi.Yarın bir gün resmi gazetede vs yayınlanıp yürürlüğe girer o zaman istisnasız herkes den alınmaya başlar tabi.Bahsedilen paket kontrol ücretini almaya başladıklarında bile çinden almak buradaki kan emici satıcılardan almaktan daha ucuza gelecektir.Yakında aldığımız nefes için bile vergi çıkartacaklar az kaldı...

    @TurboBoosted keşke söylediğiniz gibi bu tür durumlar etkiliyor olsaydı ancak ne yazık ki belirttiğiniz gibi körü körüne aynı şekilde bakmaya devam ediyorlar.
    maalesef öyle




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boomcu

    yandaş inşaat firmalarının vergi borcunu sileceğinize alsanız o vergileri keşke
    işte bu şekilde vatandaşın cebinden alıyorlar o vergileri. adamların vergilerini de biz ödüyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Ne hakkı kardeşim ? Develetin kasasına giren para 26 milyon yılda paket geliyormuş,sonra cari açık artıyor kur yükseliyor onda tantana ediyorsunuz.Ödeyeceksin tabikide alıyorsan.
    Beyin fakiri belli fiyatın altina vergi almama durumu var. Sen cikardigin yasayı cigne ne güzel kafa.

    Asıl ithalat yaparak ülkeyi batiran kim aknefer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt
    Ülkede üretilmeyen malzemeyi nereden temin edeceğiz ozaman?

    Dışa parayı veren zAten hükümet ithalat yapa yapa ic piyasanın anası ağladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taşımacılığını Aras kargonun yaptığı 46 dolarlık ürünümü teslim aldım. Çinden buraya 5 gün gibi kısa bir sürede teslim edilen ürünümden hiç bir vergi kesilmemiş. Şanş işte...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir gram Allah korkuları varsa ki yok; umarım bu haraçların acısı katbekat ailelerinden çıkar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • korkusuzkahraman86 K kullanıcısına yanıt
    herşeyi burdan al demiyor zaten. anlamamakta neden direniyorsunuz? burdada muadili varsa yerli tercih edilsin. yerli üretici kazansın, üretim artsın, istihdam oluşsun amaç. Lafa geldimi herkes üretmiyoruz, istihdam oluşturmuyoruz diyor. üretmek devletin işi değildir. devlet yerli üreticiyi korumak, kollamaktan sorumludur.(ha bunu her alanda yapamıyor, bunu eleştirmekte sonuna kadar haklısınız) bu adımla yurtdışı alışverişini biraz olsun kısıp, yerli ürüne yönlendirmek içindir.

    NOT: Vergi politikalarını bende tasvip etmiyorum, desteklemiyorum ama gelişmekte olan ülkelerde durum hep bu şekilde ne yazık ki. Sürekli değer kaybeden ülke parası, dolaylı vergi ile işleyen devlet yatırımları, hep ücretli çalışanların sırtına yüklüyor ülkenin yükünü. sanayiciden esnaftan vergiye mecburen fazla yüklenemiyor ekonomi çarklarının dönebilmesi için. sanayıcinin üstüne çok gidince işsizlik hortluyor. mecburen vergi affı ve göz yummalarla çarkların durmasını engelliyorlar. kağıt üzerinde bir ücretli çalışan bir bakkaldan daha fazla vergi ödüyor. halbuki bakkal ücretli çalışanın en az 3 katını kazanıyor.

    NOT2: Usulsüzlükleri ve adam kayırarak yapılan dolandırıcılıkları yukarıdaki yazımda (vergi affı) kastetmedim. O türlü işleri yapanları yaptıranları aracılık edenleri savunmam mümkün değildir. O konuları eleştirmekte sonuna kadar haklısınız ve bende çok şikayetçiyim.




  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    nereye varmak istediğini anlamadım. devlet kendine vergi ödemiyor diye mercedes s filosu kurarken araba başı 400bin tl ödemiyor mu?
    ayrıca devlet çinden gelen üründen niye para kazanacakmış? bir faydası mı varmış o ürünün imalatında ulaşımında? gümrük sınırının 160 euro olması lazım normal şartlarda. ticaret söz konusuysa alsın vergisini ona laf eden yok zaten.
    bir de ucuz işçilk rekabet falan boş muhabbet. mevcut fabrikalarını kendi elleriyle kapatan zihniyetin niyeti farklıdır öncelikle. onu bir halledelim sonra yeni fabrika açmanın, maliyetin, ticaretin sorunlarını konuşuruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlette tarifeyi dolar üzerinden yapıyo paket başı 1 dolar iyi iş valla

  • surfcasting S kullanıcısına yanıt
    Şans mans değildir, büyük ihtimalle satıcı paket üzerine 20 Euro dan düşük fiyat yazmıştır, o yüzden vergi kesilmemiştir.
    Yoksa hiç kaçırmazlar, keserler vergiyi.

  • Geç kalmış uygulama.
    Elin adamı para kazanacak ama vergi avantajı olacak. Asgari ücretli bile ise çatır çatır vergi verecek.
    Bebeler dandik ürünlere üç kuruş vergi ödeyeceğim diye ağlayacaklarsa bol bol ağlasınlar.
  • O zaman gümrüğe takilmayacak mi demek bu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.