Şimdi Ara

Yurt dışından gelen paketlere ek vergi uygulaması başladı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
4
Favori
29.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alenen kanun çiğnemek olmuyor mu? Sen kalk 25 euro altına vergi yok de sonra al mahkemeler hani adildi hani adalet vardı şimdi biri dava açsa ne olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzkahraman86 -- 10 Mart 2019; 17:47:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destekliyorum sayın bakanı kutluyorum .oylarımız Reise , bu Çinliler de fetocu zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten gıcık bir durum ama araştırmak istedim her hangi bir veriye ulaşamadım. Nasıl tahsil edecekler? Kaynak nedir?

  • Ekonomiyi batıran bu zihniyet (Gerizekalılık) oldu zaten. Et fiyatı yükseldi ithal ettik, soğan vs yükseldi ithal ettik, kimse ülkenin sorunlarıyla ilgilenmiyor. Şimdide anormal vergi oranı getirerek çözüm bulmuş akıllılar, yine yurtiçindeki çakallarla (onlarda kendilerinden biliyoruz) değilde yurtdışıyla uğraşıyorlar, millet daha fazla sömürülebilsin diye.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CWaRRioR

    Araba alırsın araba fiyatından fazla vergi ödersin, bir eğlence olur alkol alırsın alkol fiyatından fazla vergi ödersin. Çalışırsın, kazandığının %35'i vergiye gider, harcarsın harcadığının 2 katı vergiye gider. Hani vatandaş olduğuma dair belge olmasa, ülkede zulüm gören mülteci olduğumu düşüneceğim.

    İyi güzel ödüyoruz da ödedimizin karşılığı olarak hangi hizmeti alıyoruz diye düşünüyorum. İstihdam mı arttı? Üretim mi arttı? Herhangi bir katma değeri olan işle ekonomi mi güçlendirildi? Varsa yoksa inşaat, hepsi de elimizde patladı işte. Tarım ülkesinde çiftçi kalmadı yahu. Düzenli olarak savunma sanayii haberleriyle gazımız alınıyor. Yandaş firmaların da milyar dolarlık vergi borcu vatandaşa yıkılıyor.

    Şimdi şu yanlış yönetilen ekonomi yüzünden konkordato açıklayan, bu sebeple alacaklıları dolaylı olarak batıran firmalar da çaresiz bir şekilde batmaya başlayacak. daha acı bilançolarla karşılaşacağız. Ama biz düğün konvoyunun önünü kesen çocuklar gibi zarflardan 5 tl toplama peşindeyiz. Açıklama da dalga geçer gibi trajikomik bir üslupla yapılıyor.

    Yıllarca Türkiye şu kadar büyüdü haberleri yapıldı, yabancı yatırımcı çekilince gördük ki tamamen balon bir büyüme. Refah düzeyi bir gün bile daha iyiye gitmedi. Ama ekonomi çok iyi ;) Ne de olsa enkaz devraldılar kendilerinden.
    Düble yol yapiyür be kardesim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birseyadam kullanıcısına yanıt
    Onlar yattığı yerden rezilliği yapsın, ben zaten az olan kazancımı birde mahkemelerde harcayayım, rezillik çekeyim, ne için adalet sağlansın diye. Adaleti devlet sağlamıyorsa vatandaşın gücü nasıl yetsin. Sorunlu alışverişte savcıya dilekçe veriyorsun bana farklı ürün gönderdi diye, gelen cevap takipsizlik. Neymiş paramla dava açacakmışım, al sana adalet, parayla satın alınan birşey olmuş.

  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Yok hacı telefoncu değilim .tek özelliğim bu sitede takılan muhaliflere muhalifim .bu muhalif kesim hiç düşünmeden herşeye muhalif olduğu sürece bende onlara muhalif olacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum kişinin amazon siparişlerininde ne olduğunu biliyoruz ya neyse yazı silivri'de geçirmek istemiyorum.

  • Bunlarda her oyunu bozuyorlar boza boza ülkenin işleyişini'de bozdular yakında herkesi yatırıp tek tek bozacaklar sonra yapma cemil yapma cemil



  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Bir zamanlar öyleydi, 1 ayda bekleyecek olsam haksız yere devlete 5.20 TL ödeyecek de olsam yine bu esnafa bu tarz malzemeler için para kaptırmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nedenyoksun kullanıcısına yanıt
    'nde bile yoktur böyle birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücret vergileri çıkınca 2000 küsür lira değil kesinlikle dolaylı vergiler ile 650 TL civarı kalıyor. imdi hükmetin savunması milli sermayeyi ve üreticileri korumak için diyecektir ama ne hikmetse alınan 5,2 TL vergi direkt olarak develtin kasasına giriyor. Üreticiye kuruş yok
  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var dediğinizin benim yaptığım yorum ile.

    En son lens için parasoley oladım orada 9,90tl burada aynı 25tl üstüne 5tl koysa bile yine ucuz.
    Kaldıki ülkenin yarısından fazlasının beynini yıkayan bir düzenin bu saatten sonra değişmeyeceğini kabullenmiş biri olmak zormu.
    Ülkede siyaset diye bir şey kalmamış. Adam kendi krallığını ilan etti. Muhalefet yok. Aklı başında seçmen yok. Kabullenmeyip ne yapalım kafayı mı yiyelim.
  • Vergi almıyor paket kontrol parası alıyor ve doğal olarak kanuna uygun hale geliyor en basiti 26*5.20 yapınca iyi para yapıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden vergi alınıyr biliyormusunuz çünkü burdaki üçkagıtçı haysiyetsiz esnafımız çinden 1 liraya alıp 50 liraya sattıkları için kar edemiyorlar haliyle devletimizde bu durumda el atması gerekiyordu bu konuya helal olsun böyle devam.Soymaya devam.

  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Evet bu kadar düştü. Ayrıca bu 5 TL' sadece açılış. Zamanla kademeli olarak yükseltecekler. Tıpkı ÖTV'de ve IMEI kayıt ettirme harcında olduğu gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten üç kuruş diye alıyorduk, onu da almayız, yazıklar olsun verdiğim her vergi kırıntısı için. Asgari ücret ile anca ufak şeyleri alıyorduk zaten onu da parça parça!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LutSamed L kullanıcısına yanıt
    silinsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12345x -- 10 Mart 2019; 20:51:2 >
  • Türk esnafına güvenim sıfır çinliler daha güvenilir aynı fiyatta olsa çinden devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Postacılara yeni bir iş çıktı.Gelen paketleri kapı ağızlarına atıp gidiyorlardı şimdi paşa paşa o merdivenleri çıkacaklar..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.