Şimdi Ara

Yurt dışından araca farklı motor taktırıp getirsek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bahsettiğim şey örneğin 3 Litre motoru olan premium yani lüks bir aracın motorunu 1.5 gibi vergide(yıllık olan için istiyorum) sorun olmayacak bir motor ile değiştirilmesi mümkün mü?

Tam olarak isteğim 1.6 motor araçların belli kalitesi yüksek araçlarda olmayışından kaynaklı sorunu bu şekilde çözmek.

Evet kasa kaldırmayabilir belki ama en azından uyabilirmi normali 3 Litre(Amerikan) olan motorun yerine 1.5 motor takmak? Hiç değilse böyle bir şeyin yani başka motor takmanın mümkünatı varmı?

Lüks modeller sırf motor büyüklüğü yüzünden acayip pahalanıyor. Ana sorunun kaynağı bu. Düşük hacimli motorlu taşıtlardada kalite düşüyor.

Ucuz olması gereken araçlar pahalı, pahalı olması gereken araçlarda çok pahalı. Ben anlamadım bu İşi?

• Sahibinden pasoparta kayıtlı 1.2 Tsi Ford Mustang

Elbise cebinde telefon sokmaya mı çalışıyorsun Türkiye'ye? Yurtdışından araba bile alınmıyor hocam o motoru değiştirip nasıl türkiye'ye sokmayı düşünüyorsun yasal yollarla? böyle birşey mümkün değil...

edit: Hadi bir açık buldun araban geldi :) 1.4 tsi corvette'n ile ışıkta beklerken yanına gelen 3.20d sahibine zafer galibiyeti mi tattırmak istiyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkuşgibi -- 22 Ocak 2017; 10:29:2 >

• Ona uygun şanzıman da bulmak gerek. Hatta yeni bir otomobil olduğu için ar-ge lazım. Eskiler karaduzen bir şekilde olur. Motor numarası da cabasi.
  • 1.4 tdci mustang
  • Eskiden buralar hep tarlaydı şimdi kreşe döndü
  • Eskiden buralar bilgili insan kaynardi bu soruya adam gibi cevap verirdi. Simdi verilen cevaplara bak 3.20ye zafer mi taddirmak istiyorsun yok krestemisin? Yok yurtdisindan telefon mu sokuyorsun. Biliyorsan yorum yap yoksa sus ne bu sacmalamanizdaki amac.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Werkzeug

Eskiden buralar bilgili insan kaynardi bu soruya adam gibi cevap verirdi. Simdi verilen cevaplara bak 3.20ye zafer mi taddirmak istiyorsun yok krestemisin? Yok yurtdisindan telefon mu sokuyorsun. Biliyorsan yorum yap yoksa sus ne bu sacmalamanizdaki amac.

Hocam Allah razı olsun. Yemin ediyorum trollüğüne açmadım. Demek istediğim filmlerde farklı araçlara farklı motor takabiliyorlar acaba bu gerçekten olabilirmi diye sormak istedim.
  • Muayenede sikinti olabilir motor numarasi vs ayrica o kadar ugrasa 3.0 4.0 falan dusunurdum buradan dusuk vergi ile 1.6 falan alip
  • E63 coupe diye arattır, o araçta buna benzer bir işlem yapılmış bazı yazılarında anlatılmış nasıl bürakrasisini çözdüklerini.
  • Arkadaş böle bişi yapmak istiyor anlaşılan

Yapan benim arkadaşın kardeşi

• Çoğu arabaya daha büyük ve daha küçük bir motor takılabilir. Ancak o aracın üretimde o şanzıman/motor kombinasyonu yoksa bu iş çok çetrefilli, zor bir iştir.

Bu şekilde orjinaline uygun olmayan değişikliğe gidilmiş bir aracın ülkeye ithal edilmesi pek mümkün değildir. TÜV'den geçmesi de olası değildir.

Şöyle işler mümkün:
    Üretimden motor kodu okunamayan bir aracın daha büyük motorlusu aynı şanzımanla üretiliyordur. O motoru kayıtsız, küreksiz alır, arabana takarsın. TÜV'den de geçersin. Şahsen bunu benim Legacy'de fena halde düşünüyorum. 2.0i motor var. 2.5i kayıtsız motor bulursam alıp saplayacağım. Bunun TÜV'de tespit edilmesi mümkün değildir.

Bu tarz bir araba ile oynanabilir. Genelde dediğinin tersi yapılır. Fındık motorlu D segment bir araç alınır. Normalde o fındık motor zaten o araca idareten konmuştur. Türkiye gibi imaj meraklısı gariban ülkeler için bir yolma taktiğidir. Bu aracın 1.6D motorunu sökersin. Hakettiği 2.0D motorunu takarsın.

1.6 tdci mondeo nedir arkadaş? 1.6 S60 nedir? Hiç anlamıyorum bu kafayı.

• quote:

Eskiden buralar bilgili insan kaynardi bu soruya adam gibi cevap verirdi. Simdi verilen cevaplara bak 3.20ye zafer mi taddirmak istiyorsun yok krestemisin? Yok yurtdisindan telefon mu sokuyorsun. Biliyorsan yorum yap yoksa sus ne bu sacmalamanizdaki amac.

Sen cevapla hocam bizde aydınlanmış oluruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

quote:

Tek bildigim muayenede motor nosu okunmazsa hafif kusurdan geciyor. Ama kalkipta sacmalamiyorum.
  • Hocam o dediğin olmaz da.ruhsatla fındık motorlu arabaya Gürcistan Bulgaristanda büyük motor atabilirsin. Muayenede çok çok dikkat etmezlerse sıkıntı yaşamazsın .

Senin derdin vergi mi çok yakması mi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

quote:

Tek bildigim muayenede motor nosu okunmazsa hafif kusurdan geciyor. Ama kalkipta sacmalamiyorum.

Kimseyle dalga geçmek gibi niyetimiz yok hocam ama kimin ne olduğunu da herkes biliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: falken34

Hocam o dediğin olmaz da.ruhsatla fındık motorlu arabaya Gürcistan Bulgaristanda büyük motor atabilirsin. Muayenede çok çok dikkat etmezlerse sıkıntı yaşamazsın .

Hocam büyük motorlu araç istemiyorum. İstediğim sadece büyük motorlu versiyonları olan kaliteli bir araca küçük motor takıp getirmek. Hem ötv hemde yıllık vergisinden yırtmak, yakıt masrafını azaltmak ve küçük motoruda olsa normalden daha konforlu bir araca binmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

quote:

Orijinalden alıntı: falken34

Hocam o dediğin olmaz da.ruhsatla fındık motorlu arabaya Gürcistan Bulgaristanda büyük motor atabilirsin. Muayenede çok çok dikkat etmezlerse sıkıntı yaşamazsın .

Hocam büyük motorlu araç istemiyorum. İstediğim sadece büyük motorlu versiyonları olan kaliteli bir araca küçük motor takıp getirmek. Hem ötv hemde yıllık vergisinden yırtmak, yakıt masrafını azaltmak ve küçük motoruda olsa normalden daha konforlu bir araca binmek.

Hiç uğraşma hocam. 1.5 dci latitude al keyfine bak.hem araç Ucuz hem kaliteli az yakar hemde uğraşmadan binersin.

• Bizim sanayide bir abi jeepe benzinli motorunu çıkartıp dizel koymuştu ona bir sorarım :)
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Bu müzik de fonda iyi giderdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Çoğu arabaya daha büyük ve daha küçük bir motor takılabilir. Ancak o aracın üretimde o şanzıman/motor kombinasyonu yoksa bu iş çok çetrefilli, zor bir iştir.

Bu şekilde orjinaline uygun olmayan değişikliğe gidilmiş bir aracın ülkeye ithal edilmesi pek mümkün değildir. TÜV'den geçmesi de olası değildir.

Şöyle işler mümkün:
    Üretimden motor kodu okunamayan bir aracın daha büyük motorlusu aynı şanzımanla üretiliyordur. O motoru kayıtsız, küreksiz alır, arabana takarsın. TÜV'den de geçersin. Şahsen bunu benim Legacy'de fena halde düşünüyorum. 2.0i motor var. 2.5i kayıtsız motor bulursam alıp saplayacağım. Bunun TÜV'de tespit edilmesi mümkün değildir.

Bu tarz bir araba ile oynanabilir. Genelde dediğinin tersi yapılır. Fındık motorlu D segment bir araç alınır. Normalde o fındık motor zaten o araca idareten konmuştur. Türkiye gibi imaj meraklısı gariban ülkeler için bir yolma taktiğidir. Bu aracın 1.6D motorunu sökersin. Hakettiği 2.0D motorunu takarsın.

1.6 tdci mondeo nedir arkadaş? 1.6 S60 nedir? Hiç anlamıyorum bu kafayı.

Eskiden S60 deyince 2.0 Turbodan başlardı abi be, şimdi 1.6'sı var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.