Şimdi Ara

Yurt disinda neden bu kadar turk var ???????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almanya Tr'yi 1. dunya harbine soktu. 3 kitaya yayilmis bu devleti perisan etti bugun almanyada 5 milyon a yakin turk var

Maras'ta, Antep'te, Urfada bu devlet fransizlara karsi savasti. Bu sehirlerin insanlarindan bugun Fransa'da yasiyanlar var

Ingilizler tarihten beridir basimiza bela oldular bugun elinde imkan olan Ingiltereye kacicak hemde dusunmeden !

Benim aklim almiyor tarihi filimlere bakiyorum, kitaplara bakiyorum sonra kafami kaldirip memleketin haline bakiyorum hangi avrupa devleti ile savasmissak bugun insanlarimiz o devletlerin ulkesinde yasiyo

Bunun sebebi ne ola ? sadece ekonomi demeyin baska sebeplerde var bir zahmet duzgun bir sekilde birileri aciklasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X_S!nS! -- 14 Mayıs 2019; 8:34:25 >

• yurtdışındaki Türklerin çoğu cahil ve boş insanlar,bunu anlamak için biraz gözlem yapmanız yeter
    akrabaları davet etmiş ve gitmiş bu vatandaşlar 2 kültürün arasına sıkışmış
    şuan bulunduğumuz şartlarda bırak yurtdışına gitmeyi bakkala ekmek almaya gidemezler,
    bunların cahilliğinin sonuçlarını biz çekiyoruz, Türküm diyince herkes kaçıyor.
  • yav sanki sana ab üyesi bir ülke oturma izni verse yarın uçağa binip gitmiycen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4861A3F88

yav sanki sana ab üyesi bir ülke oturma izni verse yarın uçağa binip gitmiycen.
    Dostum onu sormuyorum. Diyorum ki daha dune kadar savastigimiz insanlarin ulkelerinde neden bu kadar vatandasimiz var ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışındaki Türklerin çoğu cahil ve boş insanlar,bunu anlamak için biraz gözlem yapmanız yeter
    şuan bulunduğumuz şartlarda bırak yurtdışına gitmeyi bakkala ekmek almaya gidemezler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 14 Mayıs 2019; 8:50:30 >
  • Varlık kuyruğu

• Hocam 100 yıl önceki imşaratorlukların yaptığını neden koca bir millete yıkıyorsun? Sahilde balık tutan Hans mı soktu Osmanlı'ı savaşa? Yoktun bile o dönemde.

• quote:

Orijinalden alıntı: X_S!nS!

Dostum onu sormuyorum. Diyorum ki daha dune kadar savastigimiz insanlarin ulkelerinde neden bu kadar vatandasimiz var ?

Alıntıları Göster
    yav işte guest worker olayı hiç mi duymadın? batı avrupada dünya savaşlarından sonra yıkılan ülkeleri inşa edecek erkek kalmadı yugoslavyadan türkiyeden falan misafir işçi aldılar ama bizimkiler dönmektense orda kalmayı tercih etti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Imkanim olacak saniye durmam bu ulkede

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Imkanim olacak saniye durmam bu ulkede
    kaç saniye durmazsın mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

kaç saniye durmazsın mesela?

Alıntıları Göster
    Ceketimi almak takriben 20 saniye surse 10 saniyede kapidan ciksam
    Ortalama 30 saniye durmam hocam

• quote:

Ceketimi almak takriben 20 saniye surse 10 saniyede kapidan ciksam
    Ortalama 30 saniye durmam hocam

Alıntıları Göster
    yeni havaalanında uçağın pistten çıkması bile 30 dk sürüyor,
    bizi niye kandırıyorsun sen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 14 Mayıs 2019; 10:47:2 >
  • quote:

yeni havaalanında uçağın pistten çıkması bile 30 dk sürüyor,
    bizi niye kandırıyorsun sen?

Alıntıları Göster
    Tanri askina dostum senin sorunun ne ha
    Neden suyu bulandiriyorsun

• quote:

Tanri askina dostum senin sorunun ne ha
    Neden suyu bulandiriyorsun

Alıntıları Göster
    bulamaç severim ben
  • kahrolası çenenizi kapatın ve lanet konuyu okuyun beyler.
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Hangi ülkeye giderdin hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurtdışında bu kadar çok Türk’ün olması cumhuriyet tarihimizdeki en başarılı politiklarımızdan birinin sonucudur. Zamanında ülkedeki işsiz güçsüz, eğitimsiz kişileri yurtdışına göndererek büyük iş başardık. Onlar orada kazanıp Türkiye’de harcıyorlar, bu sayede ülkeye milyonlarca döviz girdisi oluyor. Almancılar olmasa Turizm çöker. Diaspora güç demektir. Özellikle dünyanın en büyük 3. ekonomisine sahip Almanya’da milyonlarca Türk’ün yaşaması Türkiye’nin elindeki büyük bir güçtür ve yeri geldiğinde bu gücü kullanabiliyoruz. Sadece Almanya değil; Hollanda, Fransa, Belçika, Danimarka, Avusturya gibi ülkelerde büyük bir Türk kesimi var.

Yani anlayacağınız Viyana kuşatması hâla devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: +90 (538) 4

Hangi ülkeye giderdin hocam
    Tayland pattaya hocam
    Ladyboy cok oralarda

• quote:

yurtdışındaki Türklerin çoğu cahil ve boş insanlar,bunu anlamak için biraz gözlem yapmanız yeter
    İlk gidenler 60 larda gitmişler, adam Türkiye de eğitim alma imkanı bulamamış, gitme amacına Almanya'da okuyup mühendis olmak değil tabikide, işçi olabilmek para kazanabilmek . Kazandığı parayla geri dönünce iş kurabilmek yada tarla bahçe alabilmek. Kimse ben burda eğitim kasayım kendimi geliştireyim derdinde değil. Buna Alman vatandaşlarına dahil. O dönemin yaş grubuna bakınca bi Alman da, kendi anayutdunda kendi anadiliyle yaşamasına rağmen çokda eğitimli değil zaten.

Yabancıların Türklerden kaçma sebepleri bu işçi sınıfının oraya gitmesiyle çokda alakalı değil. Türkler gelmeden çok önce bile bi önyargı aşılanmış toplumda . Yurtdışıdanki Türklerin çoğunluğu ordaki kanuna kurala Alman toplumundan daha çok uyan insanlar. Sorun Türkiyeye geldiklerinde davranışlarının değişmesi burda kanun kural yokmuş gibi davranışları insanlara saygısızlıkları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgw7 -- 14 Mayıs 2019; 11:50:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hgw7

İlk gidenler 60 larda gitmişler, adam Türkiye de eğitim alma imkanı bulamamış, gitme amacına Almanya'da okuyup mühendis olmak değil tabikide, işçi olabilmek para kazanabilmek . Kazandığı parayla geri dönünce iş kurabilmek yada tarla bahçe alabilmek. Kimse ben burda eğitim kasayım kendimi geliştireyim derdinde değil. Buna Alman vatandaşlarına dahil. O dönemin yaş grubuna bakınca bi Alman da, kendi anayutdunda kendi anadiliyle yaşamasına rağmen çokda eğitimli değil zaten.

Yabancıların Türklerden kaçma sebepleri bu işçi sınıfının oraya gitmesiyle çokda alakalı değil. Türkler gelmeden çok önce bile bi önyargı aşılanmış toplumda . Yurtdışıdanki Türklerin çoğunluğu ordaki kanuna kurala Alman toplumundan daha çok uyan insanlar. Sorun Türkiyeye geldiklerinde davranışlarının değişmesi burda kanun kural yokmuş gibi davranışları insanlara saygısızlıkları.

Alıntıları Göster
    katılmıyorum , eğitim derken insanların üniversite okumasından bahsetmiyorum ,
    bahsettiğim sınıf çakallık peşinde çocuk yapıp para almanın peşinde akşama kadar kahvede kumar otomatlarında,
    yaşadıkları yeri Türkiyeye çevirmeye çalışıyorlar.Daha fazla adam getirip adam çarpma peşinde bu böyle uzar gider..
    adapte olanlar gayet güzel yaşıyor ve bir problem çıkarmıyor,

• Şşşşşş tüm oyunu ortaya çıkaracaksın içten yavaş yavaş ele geçiriyoruz 2023'te hepsini feth edeceğiz ne sandın sen Osmanlı ordusu gibi delileri önden saldık :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.