Şimdi Ara

Yurt disinda basarili oldugum bolumu okumama ailem musade etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar hayatimin donum noktasindayim nolursunuz okuyun yardima ihtiyacim var.

Merhaba arkadaslar . 2012 yili itibariyle yurtdisinda gittim ing hazirlik okuma bahanesiyle. ing dil belgesini zaten turkiyede ailemden habersiz almistim direk okula kaydimi yaptirdim 2012 de kucuklukten beri hayalim olan bolum uzerine tarih ve arkeoloji. Ilk sene cok guzel gecti ingilizcem cok gelisti antik yunan dersleri falan aliyorduk zaten hepsini hemen hemen biliyordum kopek gibi de ders calismistim yili bitirmen icin gereken kredi 36 maksimum alabilecegimiz kredi 62 idi. ben 56 kredi alarak 34 kisilik sinifin 2. idim. Hocam bile cok severdi beni. Herneyse kaydimi dondurdum ing belgeyi okuldan c1 olarak tekrar aldim annemlere de belgeyi aldim geldim dedim kafamda sureklu nasil olaya girsem diye dusunuyordum cunku ailem liseye bile beni meslek lisesine gondermislerdi babamin kucukluk hayali olan muhendislik okumami istiyorlardi. Ben geldim tam arkeoloji okumak istiyorum size yalan soyledim bakin basariliyim da zaten diyecektim ki babamin benden habersiz danismanlik sirketine gidip ben daha gelmeden okula kaydimi yaptirmis oldugunu ogrenene kadar. 1 yil okula gittim kufrede kufrede basarisiz da oldum sonucta anlamiyorum matematikten. Bu sene hayalim olan bolume tekrar donmek istiyorum dedigimde suan o kadar buyuk kavga ettik ki ya muh okuyacaksin ya da gitmeyeceksin burda oku ya da calis tepkisini aldim. Okuyacagim okulda avrupada ki en iyi 59. sozel universite. dunya capinda 350 lerde falan oyle basit bir okul da degil. bogazici falan yaninda lise gibi kaliyor. uninin ismini vermiyorum cunku kuzenlerim falan da burda geziniyor forumda onlara da etiket olmak istemiyorum kulagina gider ailemin diye.

Sizce baba ma nasil bir giris yapmam lazim ne denediysem olmadi ne yaptiysam olmadi annem ve babam muh,doktor,avukat olmazsan parasiz kalirsin mantigiyla yasiyorlar.Ben avrupa da 2 yildir yasiyorum ve oralarda hayat bizdeki gibi degil. normal bir isci bile bir muhendis kadar para kazaniyor rahat rahat yasiyor ama bu turkiye sartlarinda gecerli degil. burda avukat muhendis doktor ogretmen degilsen adam olamamissin damgasi yiyiyorsun. Bunu nasil atlatacagim.Calismakta istemiyorum yasim 21 askere gidicem eger okumazsam geldigimde yas 23 olucak tekrar okuyabilirmiyim bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tides Of Blood -- 4 Eylül 2014; 1:48:52 >

• yok mu benle ayni yollardan gecen :(
  • Bekle gelirler.
  • Yaşın 23 olmuş dostum , kendi kararlarının arkasında durman lazım babana oturup anlatacaksın anlamıyorsa kendi hayallerinin peşinde koşacaksın 3 İdiots filmini beraber izlemenizi öneirirm ailenle üstünede konuşma yap duygu sömürüsü ile kaparsın okulunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smyrn3.

Yaşın 23 olmuş dostum , kendi kararlarının arkasında durman lazım babana oturup anlatacaksın anlamıyorsa kendi hayallerinin peşinde koşacaksın 3 İdiots filmini beraber izlemenizi öneirirm ailenle üstünede konuşma yap duygu sömürüsü ile kaparsın okulunu

suan yasim 20 askerden donersem 23 olucak suan 20 gec degil biseyler yapmak icin 22 yasindahala dersenaye giden adamlar var en azindan onlardan sansliyim ama ailemanlamiyor bunu iste.
  • Tamamen eski kafalik baska hicbirsey degil(baban icin).Onemli olanin okudugu bolum degil bolumdeki basarisi oldugunu anlamiyorlar.Muhendis muhendis diye tutturuyolar sonra.

Not:Muh. Okuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Respectful Man

Tamamen eski kafalik baska hicbirsey degil(baban icin).Onemli olanin okudugu bolum degil bolumdeki basarisi oldugunu anlamiyorlar.Muhendis muhendis diye tutturuyolar sonra.

Not:Muh. Okuyorum.

aynen oyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kaç git yurtdışına benide al yanına, hayallerinin peşinden gidersen pişman olmassın.
  • up
  • up
  • Aileni al karşına git yurtdışına illaki arıcaklar seni

• Dostum hayatını kimsenim eline bırakma her türlü mutsuz olursun. Aile bir tane tabi karşı çıkmak her zaman iyi olmuyor ama ben burda olayın sadece babanın bencilliği olarak gördüm. Kimse kimseye istemediği bir gelecek yazmamalı. Benim sana önerim bu duyulmasın diye değil duyulsun diye uğraş. Anlat güzelce bunları eğer hala kavgacı olumsuz şekilde davranıyorlarsa çık git okulunu oku. Hayata bir kere geliyoruz onların kararıyla hayatını karartma. Çocuk da değilsin artık kararlarının arkasında durabilmelisin.

• Şöyle birşey var.Yurtdışına gidersen tek başına okuyabilir misin?
    Eğer okurum diyorsan; sana yardımcı olacak akrabaların arkadaşların falan varsa 1 sn. durma.

Ben hala kafamı taşlara vuruyorum.Vuracak taş bulamazsan gönderirim ben sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Şöyle birşey var.Yurtdışına gidersen tek başına okuyabilir misin?
    Eğer okurum diyorsan; sana yardımcı olacak akrabaların arkadaşların falan varsa 1 sn. durma.

Ben hala kafamı taşlara vuruyorum.Vuracak taş bulamazsan gönderirim ben sana.

hocam 2 yildir yurtdisindayim zaten 3. yilim olucak okuyabiliyorum.
  • Tides Of Blood kullanıcısına yanıt
    Soruyu anlamadın herhalde.
    Ben sana mal mısın diye sormadım.

Ailen sen yurt dışında okurken sana para gönderdi mi göndermedi mi?
    Şimdi rest çekip gitsen büyük ihtimal burnu sürtsün biraz diye para göndermezler.
    Parasız orada yaşayabilir misin?
    Orada çalışma imkanın var mı?
    Çok kötü durumda sana acil para gönderebilecek eşin dostun var mı?

Bunları sordum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by-ko -- 4 Eylül 2014; 6:18:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.