Şimdi Ara

Neden Butun Insanlar Ayni Dili Konusmuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar vurmayin ama ben bu isi anlamiyorum. Neden milliyetcilik yapiyoruz ve kendi dilimizi en yukarilara tasimaya calisiyoruz?

Allah bizi irk irk mi yaratmis? Ulke ulke ayirmis mi bizi? Hayir hepimizi ayni yaratmis. Zaten su Dunyada en fazla 100 yil yasayacagiz hayati daha kolay yasamak varken neden kendimizi zorlayip baska milletlerin dillerini ogreniyoruz? Tum Dunya ortak bir dil konussa herkes boylece birbirini anlasa daha iyi olmaz mi?

Mesela yurt disindaki Turk okullari tarafindan turkce olimpiyatlari yapiliyor. Femdeki hoca diyor Turkce yakinda Dunya dili olacak. E yani dunya dili olunca nolacak? Belki ben rahatlayicam ama yabanci insanlar bu zor dili nasil ogrenicekler.

Bence tum dunya ingilizce konussun zaten en kolay dil. Hem bilen baya insan var hem de ogrenmesi kolay. Boylece herkes ortak dil konusur ve insanlar arasinda bilgi ve kultur akisi daha kolay olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence tum dunya ingilizce konussun zaten en kolay dil. Hem bilen baya insan var hem de ogrenmesi kolay. Boylece herkes ortak dil konusur ve insanlar arasinda bilgi ve kultur akisi daha kolay olur.

Bu konuda haklısın keşke böyle olsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madafaka

• Türkçe zaten dünya dili bu yeni birşey değil ki.Birde Türkçe zor bir dil değildir kardeşim diğer dillere nazaran.Sen gel bi kürtçeyi,osmanlıcayı gör anlarsın zoru Bütün dünyanın aynı dili konuşması da fazlasıyla hayali geldi bana.
  • Çünkü eski çağlarda birbirlerinden uzakta farklı coğrafyalarda yaşayan insanlar kendi dillerini geliştirmişlerdir. (Kesin olarak bilmiyorum, yorumum düşüncem bu.)

• Dil temeli bilinmeyen zamanlarda atılmış gizli antlaşmalar sistemidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: milis67

Çünkü eski çağlarda birbirlerinden uzakta farklı coğrafyalarda yaşayan insanlar kendi dillerini geliştirmişlerdir. (Kesin olarak bilmiyorum, yorumum düşüncem bu.)

+1
    bende bunu yazcaktım eski çağlardan dolayı böyledir tahminen. Ama günümüz teknolojisi ve düzeninde tek dil konuşmak çok mantıklı aslında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cogumuzun bilmedigi kucuk bir sey
    12 yıl önce açıldı
    Tum Amerika bunu konusuyor.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence Esperanto dünya dili olmalıydı. Bırakın yılı, birkaç haftada öğrenilecek bir dil. Bir ara öğrenmeye başlamıştım ama baktım ki dünyada çok az kullanılıyor ve işime yaramayacak. Bıraktım.

Ayrıca Türkçe maleseev dünya dili falan değil şuan. Google Play'de bile çoğu uygulama ingilizce harici 5-6 dil daha varken Türkçe desteklemiyor.

• Fazla hümanistsin,böyle düşünürsen çok darbe yersin.
  • up

• Bilmem kaçıncı zamana kadar dünya da birbirinden kimse haberdar değilmiş. O yüzden olacak ki herkes kendi iletişimini kurmuş. Birleştiklerinde haberdar olduklarında bile değiştirme gereği duymamışlar sanırım. Bence böyle güzel öğrenmek hiç bitmez dil öğrenmek ayrı bir güzellik.

@Albert De Salvo

Osmanlıca o kadar zor mu hocam öğrenmem gerekiyor da?
  • ingilizcede doğru düzgün küfür bile edilmiyor la

• Böyle daha güzel. Diller canlıdır ve bir kültürdür. Çeşitlilik her zaman daha güzeldir gelişmelere yol açar hayata zenginlik katar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: milis67

Çünkü eski çağlarda birbirlerinden uzakta farklı coğrafyalarda yaşayan insanlar kendi dillerini geliştirmişlerdir. (Kesin olarak bilmiyorum, yorumum düşüncem bu.)

doğru biliyosun, birbirinden uzak olanlar alamadılar ama yakın olanlar komşularından aldı değiştirebilenler üzerinde bir takım kendince değişiklikler yaptı ama öte yandan aralarında iletişim imkanı olmayanlar ise kendilerine ait bir haberleşme aracı keşfettiler.
  • Ortak dil olacaksa İspanyolca olsun,gerekirse öğreniriz
  • Tüm dünya üzerinde sadece bir dili seçip sadece o kültüre mi bağlı kalalım yani? şimdiye kadar bir çok eser yazılmış kültürler oluşturmuş insanlar kendi dillerinde. Bu olay dünyadaki kültür çeşitliliğini ve farklılığı bitirir, insanların tekdüzeleşmesine yol açar. Farklılıklar iyidir , dil milletlerin en önemli hazinelerindendir.
  • Şaçmalığın danıskası diyorum hayalde güzeldir tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

Bilmem kaçıncı zamana kadar dünya da birbirinden kimse haberdar değilmiş. O yüzden olacak ki herkes kendi iletişimini kurmuş. Birleştiklerinde haberdar olduklarında bile değiştirme gereği duymamışlar sanırım. Bence böyle güzel öğrenmek hiç bitmez dil öğrenmek ayrı bir güzellik.

@Albert De Salvo

Osmanlıca o kadar zor mu hocam öğrenmem gerekiyor da?

Cümle veya kelime çevirmesi basittir osmanlıcada.Ancak iş metin çevirme olayına gelince herşey karışıyor.Osmanlıca kendi içinde çok karmaşık bir dil.Bir kelime çıkar karşına kelime hem göz anlamına hem güz anlamına geliyordur.Sen o kelimenin göz mü,güz mü olduğunu anlamak için cümlenin tamamını okumak zorunda kalıyorsun.Daha neler neler

Benim gördüğüm osmanlıca basit osmanlıca.(Türkçe öğretmenligi okuyorum)..Edebiyat öğrencileri bu konuda çok muzdarip.

Öğrenirsin ya sıkıntı yapma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albert De Salvo -- 8 Mayıs 2014; 17:06:25 >

• @Albert De Salvo

Bilgilendirme için teşekkürler bakalım eğitimlerini almaya başlayacağım her zorluk yenilir herhalde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.