Şimdi Ara

-------LUCİD RÜYA TEKNİKLERİ-----

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
11
Favori
4.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle. İnternette Lucid teknikleriyle ilgili birbirinden alıntı bir sürü konu var ve hiç detay yok. Ben size aynı tekniklerden yola çıkarak ve detaylıca anlatmaya çalışacağım. Öncelikle "Sen hiç denedin mi?', " Hiç Lucid oldun mu?" sorular varsa kafanızda evet ben birçok lucid yaşadım ve anlatılan bütün teknikleri uyguladım hepsinden de sonuç aldım.

    Lucid Rüya nedir, yararları, zararları gibi bilgilere deyinmeyeceğim çoğunuz biliyorsunuz zaten ama muakkak en az 7 saatlik bir uyku düzenimiz olmalı evet başlayalım:


    HATIRLATMA (MILD) TEKNİĞİ

    Teknik 1

    Gün içerisinde kendinize "Rüyada mıyım?" sorunu sorun. Saate bakın, yazıları okumaya çalışın, kendinize çimdik atın, parmaklarını sayın vs. Ya da bir renk tutun, ne zaman o rengi görseniz sorgulayın, alışkanlık edinin.

    Kullanımı şöyle: Tek başınıza yolda yürürken fln bu testleri yapmanız bir işe yaramaz çünkü rüyada kendinizi olayların ortasında bulursunuz ve siz bir eylem içerisinde bu testleri yapıyor musunuz? Hayır. Arkadaşınızla konuşurken, oyun oynarken ya da başka bir eylem içinde iken uygulamak en etkilisidir. Ancak gerçekten merak ile sorgulamalısınız gün de 10-15 kere yapın fazlasına gerek yok.

    Teknik 2

    Kendinize bir totem bulun ancak kendinize özel ve her yer de göremeyeceğiniz bir cisim olsun hep yanınız da bulundurun. İyice inceleyin dokusunu şeklini rengini. Gün içerisinde cebinizden çıkarıp kontrol edin bakın bakalıp değişiklik varmı? Bilinciniz toteminizin ilk şeklini hatırlayıp şimdiki ile uyuşuyor mu diye sorgular ama bilinçaltı şekle şemale dikkat etmediği için size toteminizi alakasız bir şekilde gösterecektir.

    Ya da

    Toteminiz ara ara cebinizden çıkarıp bakın, o sizin sihirli tılsımınız olsun. Ne zaman onu görseniz size "Rüyada olabilir misin?" sorunu sorsun ve test yaptırsın. Artık o totemi ne zaman görseniz size o soruyu sorduracak ve gerçeklik testi yapmak zorunda kalacaksınız. Bunu kendinize şartlayın.


    RÜYA GÜNLÜĞÜ

    Gördüğünüz rüyaları detaylı bir şekilde not edin. Eğer REM evresinde uyanıp bir daha uyuyup kalkarsanız daha net rüyalar görürsünüz ve hatırlarsınız. Akşam not ettiklerinizi okuyun ve mantıklı-mantıksız şeyleri ayırın. Bunu yaparak bilinçaltımıza rüyalarımızla ilgilendiğimiz mesajını verir, ilerde görülecek rüyaları hatırla-sorgula komutu vermiş oluruz

    Telkin Yöntemi

    REM evresinde yani uyanmanızdan 1-2 saat önce uyanıp kendinize 10 dk fln "lucid rüya göreceğim, rüyada şunu görürsem rüyada olduğumu anlayacağım" gibi telkinler verin sonra hiçbirşey düşünmeden(düşünceniz sadece verdiğiniz telkin olsun) gözlerinizi kapatıp uyuyun.

    Ya da

    Bilinçaltı uyku halindeki telkinleri daha çabuk anlar. REM evresinde alarm çalınca alarmı kapatın ama kalkmayın, gözleriniz kapalı olsun, ağızınızı oynatmadan sadece zihninizle 3-4 dk kadar kendinize telkin verin. Bu zor olabilir uykulu bi halde içinizden söylediklerinizi anlamayabilirsiniz bu yüzden kendinizi biraz zorlayın. Telkin verdikten sonra hemen uyku moduna geçin.


    CİSİMSEL TELKİN YÖNTEMİ

    Yine REM evresinde uyanın, bir bileklik yüzük vs takın ancak sadece gece uyurken takın sabahları çıkarın. Sonra kendinize "Bu bilekliği rüyamda takılı gördüğümde rüyada olduğumu anlayacam" yada "Bu bilekliği uyanıkken takılı görecem ve rüya da olduğumu anlayacam" telkinini verin.

    WILD Tekniği

    Uyanık halden lucid rüyaya geçmektir. Bu biraz meşakatli bir işlemdir. Hayal kurmayı ve vücudunuzu gevşetmeyi öğrenmelisiniz.

    -Uyanmanızdan 1,5- 2 saat öncenden uyanın.
    -Su için ya da 5 dk uyanık kalın.
    -Rahat ettiğiniz pozisyonda yatın ve gözleriniz kapalı bekleyin, kendiniz uyutmayın nefesine odaklanın.
    -Bir müddet sonra vücut gevşeyecek göz kapaklarınıza tatlı bir uyku inecek.

    İşte tam o an hayal kurma zamanı. Bir hayal kurun ancak hissedin orayı. Dokunduğunuzu gördüğünüzü hissedin. O yaşadığınız gözü kapalı halisinasyonlar rüyanın yapı taşlarıdır ve normal kurduğunuz hayallerden daha gerçekçidir. Ancak ilk çalışmada tam olarak farketmezsiniz. Sadece REM evresini beklemeyin alakasız bi saate bile uyansanız bile bunu yapın. Her gün lucid niyetiyle bu çalışma yapılırsa yavaş yavaş beyin alışır ve farkındalık kazanırsınız. Gerçekten zevkli bir olaydır bunu bir ön sevişme, ön lisans gibi düşünün. Hayal kurduğumuz için rüyalarımız da haliyle daha canlı ve hatırlanabilir oluyor. Öyle ki o an da hayaliniz de bir ses duyuyorsanız imaje etmeyi bıraktığınız da o ses kulağınız da yankılanacaktır.

    Notlar:

    -Hayal kurarken uykuyu düşünmeyin düşünürseniz hayali bırakır uyursunuz.

    -Hayal kurarken kendinizi farkındalığa odaklarsanız hayaliniz biter bu rüyadan uyanmak gibi. Çünkü bilincinizi uykunuzdan fazla açarsınız. Zamana bırakın.

    -O esnada gözlerinizi açar ya da bir şekilde bilinciniz yerine gelirse karabasan durumunu yaşarsınız. Korkulacak hiç birşey yok. O anda vücut uykuda olduğu için hareket edemiyorsunuz ve bu da sizi korkutabiliyor hiç kasmayın kendinizi hemen gözlerinizi kapatıp hayale devam edin hatta Astral seyahate merakı olanlar da astral tekniğini kullanarak çıkış yaşayabilirler tam vakti ve zamanı.

    -Bir süre sonra hayaliniz bitiyor ve senaryolu bir rüyaya geçiyorsunuz ancak anlamadığınız için nit gerçeklik testine ihtiyacınız olacak.

    1. Seviye: Kurduğunuz hayalin ne kadar gerçekçi olduğunun farkında değilsiniz ancak yine de hayal etmek hoşunuza gider.

    2. Seviye: Beyniniz hayallere biraz daha alıştı her yatağa yattığınız da artık uyumak yerine rüyaya girecekmiş gibi hissedersiniz. Hayal kurduğunuzda farklar yavaş yavaş anlaşılır. Arabalara ağaçlara bakarsınız daha gerçekçi bir hal almış. O an da rüyamış gibi bilinçli olarak hareket edebilirsiniz.

    Son seviye: Artık zihninizi bedeninizin dışına çekmeyi öğrendiniz. İşe/okula gitmek için erkenden kalkıp otobüste gözü kapalı bir şekilde kendinizi gevşeterek rahatça hayal kurabileceksiniz. 🙂



    WILD MÜZİK TEKNİĞİ

    Kendinize bir müzik seçin ancak size lucid i hatırlatsın. Sonra REM evresinde kalkın ve hemen kulaklığı takıp o müziği kısık seste dinleyerek uyuyun. Rüya ya geçiş sırasında o müziği duyduğuğuz da farkındalık kazanacaksınız.

    Bu tekniği aslında çok etkili gibi görünüyor ancak uygulayanı görmedim :) Çünkü kulağınız dibinde çalınan sesler insanı uyutmuyor ben yine de belki yapabilen olur diye yazdım

    Bildiğim ve uyguladığım teknikler bu kadar.

    Diyelim ki Lucide çıktınız. Peki ilk ne yapacaksınız? Bunlara değinelim:

    Rüyada olduğunu anladığınızda ilk iş heyecan yapmamak. Bu çok önemlidir. Tabiki heyecanlanacaksınız, korkacaksınız insanı insan yapan duygulardır bunlar fakat amaç heyecanı minimuma indirmek kendimizi kasmamaktır. Sonuçta ürpermek başka korkmak başka :)

    Yapamadığımız şeyleri yapmak için Lucid rüya görmek isteriz ancak rüyalarında seviyeleri var. Tıpkı şuan ki gibi gözü açık/kapalı hayal etmek gibi rüyanızı yöneteceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. O dediğinizi ancak ileri seviyelerde yaparsınız.

    Benim size tavsiyem şu:

    Farkındalık yaşadıktan sonra heyecanlanmamak ve 5 duyumuzu da rüya içinde tanımlamak.

    ✔Ellerinizi ovuşturun HİSSETMEK
    ✔Etrafınıza 360 derece bir bakın GÖRMEK
    ✔Parmağınızı şıklatın ya da ayağınızı yere vurun DUYMAK
    ✔ Tatabilecek bişeyler bulun taş bile olsa ağzınıza atın TAT ALMA
    ✔Kokusunu alabileceğiniz bir şey bulun çiçek, çayır, çimen vs KOKU ALMA

    Bunları yaparsanız rüyanız 720p den 1440p gibi daha gerçekçi bir çözününürlüğe ulaşıyor. Sonra rüyanın içinde gezin. İnsanlarla konuşun, bir şeyler yiyip için vs. Zaten beyin rüya halinde 4-5 kat daha hızlı çalıştığı için bütün bunları 5-10 sn içinde yaşarsınız şaka yapmıyorum.

    Ondan sonra eğer uyanmadan kalmaya devam ederseniz artık birşey oluşturabilirsiniz.


    RÜYADA BİR ŞEYLER YARATMAK

    Yaratmak tabiki de Allah'a mahsus bir yaratılanı şekillendiriyoruz yanlış anlaşılmasın Ancak artık yaratıcılığın son safhasındasınız ve ne isterseniz o olur dikkatli olun. İlk başta birşeyler oluşturmak çok zordur arkadaşlar. Yaratacağınız şeyin varlığını hissetmelisiz.

    Örnek

    Bir kafedesiniz. Telefonunuzu masaya sağ tarafa koydunuz bir yandan birşey yiyip bir yandan da televizyon izliyorsunuz. 10-15 dk sonra birini aramak aklınıza geldi ve TAK! masaya bile bakmadan elinizi telefona attınız! Çünkü o masada bir telefon var hissediyorsunuz, biliyorsunuz, o sizin telefonunuz. İşte tam da bundan bahsediyorum.

    Gelelim Tekniklere:

    Klasikleşmiş ve son derece etkilidir arkadaşlar. Bu tekniklerin ister bitini ister hepsini kullanın. Ancak daha çabuk lucid görmek için bir günde her dakika şizofren gibi gerçeklik testi yapmak sizi başarıya götürmez. 1 hafta gibi bir zamana ihtiyacınız var tabi birden fazla teknik kullanırsanız bu zaman kısalır. Lucid olmaktan daha önemli olan bişey var. RÜYADA KALABİLMEK.. evet. Nasıl ki çalışma yaparak beynimizi şartlandırıyoruz, daha uzun lucidler ve daha çok kontrol sağlamak için rüyada daha fazla kalmalı, beynimizi alıştırmalıyız.

    Gördüğünüz gibi Lucid Rüya görmek zor değil aksine çok kolay sadece biraz zaman biraz sabır :)

    NOT: Tecrübeler arttıkça konu güncellenecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD70FF1D9 -- 8 Mart 2020; 19:2:57 >







  • Güzel bir yazı olmuş 🙂
    Üşenenler 1 hafta boyunca sadece sorgulama yapsalar bile lucid rüya yapabilirler aslında. Çok zevkli bir olay.
  • Peki bilmediğimden soruyorum maksat nedir burada?
  • ben inanmıyorum lucid rüyanın gerçekliğine. gün içinde kafanıza soka soka rüyanızda sanki kontrol sahibiymiş gibi rüya görüyorsunuz ama değilsiniz. yine de hiç tecrübe etmediğim için bir şey söyleyemeyeceğim.
  • LSD yapıştırın tekniğe gerek yok.
  • Çok nadiren ben rüyada olduğumu anlıyorum ve ortama ayak uyduruyorum. Yılda bir falan oluyor bu durum. Hatta nasıl başardım bilmiyorum, kabusa dönüşeceğini anladığım zaman uyanabiliyorum. Bir kaç defa oldu bu. Rüya garipleşmeye başladı ve korkunç birşeyler hissettim. Beklenen oldu ve kabusa dönüştü. Rüya içerisinde gözlerimi iyice açmaya çalışarak gerçekte de açtım. Uyanıp rahatladım gerginliğim azaldı.

    Şayet yukarıdaki teknikler bu kabus olayında işe yarayacaksa, bence son derece faydası olur. Ama işi cinselliğe götürecekseniz, bir çoğunuzun ağabeyi yaşında birisi olarak diyorum ki, boşverin boş iş bunlar arkadaşlar.
  • teknik çalışmadan yapıyorum
  • Tecrübe etmemişsiniz ve olumsuz yorum yapıyorsunuz. Küçüklüğümden beri istemsizce yaparım.
  • Eğer tecrübe edersen düşüncen değişebilir. O dediğin olay yaşadığın şeyleri rüya olarak bilip uyandıktan sonra farkediyorsan tabiki Lucid Rüya değildir. Farkındalığı rüya içinde kazanmalısın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DD70FF1D9

    Eğer tecrübe edersen düşüncen değişebilir. O dediğin olay yaşadığın şeyleri rüya olarak bilip uyandıktan sonra farkediyorsan tabiki Lucid Rüya değildir. Farkındalığı rüya içinde kazanmalısın.
    iyi de rüyanda farkındalık kazandığının rüyasını görmediğini nereden bilebilirsin? bilemezsin.
  • Böyle saçma sapan, boş işlerle uğraşmayın psikolojimizi bozarsınız...
  • Neyi neyin neylediğimin neylemediğimi nereden bilebilirim derken? Beynim yandı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD70FF1D9 -- 26 Şubat 2020; 8:48:18 >
  • Rüya görünce de psikolojimiz bozuluyor o zaman 🙄
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bihinmehen

    Tecrübe etmemişsiniz ve olumsuz yorum yapıyorsunuz. Küçüklüğümden beri istemsizce yaparım.
    Hocam küçükken ben de istemsizce yapıyordum ama sonra hiç olmadı üzerine düşmedim. Bir zararı var mıdır insan uyanmak istemez sürekli uyumak ister
  • Deneyeceğim denedikten sonra yazarım.
  • Çok yaparsan gerçek hayatla karıştırma durumları oluyor ve uyumak istiyorsun sürekli. Ama çok fazla yaparsan..
    Haftada 2-3 kereden zarar gelmez.
  • Anormal zirve kullanıcısına yanıt
    Sonuçları bekliyorum :) Kombinasyon yaparsan daha iyi sonuç alırsın:

    Gerçeklik Testi > Rüya Günlüğü > Telkin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DD70FF1D9

    Eğer tecrübe edersen düşüncen değişebilir. O dediğin olay yaşadığın şeyleri rüya olarak bilip uyandıktan sonra farkediyorsan tabiki Lucid Rüya değildir. Farkındalığı rüya içinde kazanmalısın.
    Bunu hiç denemedim ama tecrübe ettim sanırım. Her insanın içinde iyi ve kötü duygular vardır. Rüyada genel ahlak kurallarını aşıp şunu yapsam mı acaba dediğimi farkediyorum ama vücudum ya rüyada değilsen diye bildirimde bulunuyor bana otokontrol ile yapmıyorum korkudan. Böyle şey başınıza geldi mi. Gerçekte olmadığınızı rüyada olduğunuzu bilip özgürce istediğinizi yapabiliyor musunuz? Çelişkide kaldığınız oldu mu yoksa?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flegga34 -- 28 Şubat 2020; 16:43:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.