Şimdi Ara

Yüksek Performanslı Kasa Fanı Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kasam Thermaltake Core V31 şu an kasamda 2 adet önde 120mm corsair af-120 var, arkada 1 adet kasanın kendi thermaltake 120mm standart fanı var (ekzoz) yine 1 adette hemen üst köşede 120mm thermaltake standart kasa fanı var. Ben bu kasanın içini ciddi anlamda soğutmayı düşünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

Kasamın fan uygunluk listesi bu şekilde.

Aklımda öne 2 adet 140mm fan,üste 1 adet 120mm ekzoz fan,arkaya 120mm ekzoz fan almak var. Thermaltake'in kendi fanlarını elden çıkartırım pek iyi değiller, öndeki 2 adet corsair fanı ise tabana koyarım.

140mm'lik fanlar ciddi anlamda çok iyi hava çekebilmeli içeri aynı şekilde 120mm'lik ekzoz fanlar ise çok iyi dışarı atabilmeli sıcak havayı. Sessizlik çok önemli değil çünkü sürekli kulaklıklayım ama traktör gibi de ses çıkarmasın tabi.

Aklımda ekzoz fan olarak 120mm yuvaya uyan akasa'nın viper r 140mm fanı var 2 adet bundan alayım diyorum ne dersiniz? Hatta bu fan içeri hava alma konusunda da iyi ise 4 adet bundan alıp öne de takabilirim.

Nintendo Switch 2 | 8BitDo Ultimate 2C Bluetooth | Asrock A620M Pro RS WiFi | AMD Ryzen 5 7500F | GALAX RTX 4070 Ti Super SG | Corsair Vengeance 2x16 GB DDR5 6200MHz | Steelseries Arctis 7 Wireless | Gamesir Nova Lite Wireless | 27" Samsung Odyssey OLED G5 G50SF QHD 180 Hz | LG 55'' OLED C2 | Apple Macbook Air 13'' M4 | Apple iPhone 17

• Not:bulunan fanlari yerine daha kaliteli fan takilmasi daha uygun

Ayrica cok fan cok sogutma anlamina gelmesin

Yani 3 faninuz var 3 fan daha takinca 3-4 derece dusebilir
    Hele hava akisini saglamazsaniz duzgun
    Hic degismeyebilirde

Ozetle extra fan takip daha fazla gurultipu yapacagina
    Bulunan fanlarinizi daha kaliteli ve sessiz urunlerle degistirmenizi tavsiye ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Tavsiyeniz var mı? 2 adet 140mm öne 2 adet 120mm arkaya fan lazım. Bir de ekzoz için ve ön panel için fanlar değişiyor diye biliyorum onu neye göre anlıyoruz? Static Pressure olanlar radyatör ve soğutucu bloğu için sanırım, High airflow olanlar da ön panele takılan içeri iyi hava çeken fanlar oluyor sanırım. Ekzoz fan seçerken neye dikkat etmem gerekiyor? CMF değeri mi yüksek olmalı yoksa basınç değerleri mi? Bu işin sırrı nedir açıkçası
    Nintendo Switch 2 | 8BitDo Ultimate 2C Bluetooth | Asrock A620M Pro RS WiFi | AMD Ryzen 5 7500F | GALAX RTX 4070 Ti Super SG | Corsair Vengeance 2x16 GB DDR5 6200MHz | Steelseries Arctis 7 Wireless | Gamesir Nova Lite Wireless | 27" Samsung Odyssey OLED G5 G50SF QHD 180 Hz | LG 55'' OLED C2 | Apple Macbook Air 13'' M4 | Apple iPhone 17
  • Static p fanlar bir nesnenin icinde havayi gecirmek icin
    Radyator gibi

High air flow
    İceri soguk hava almak icin

Yada icerideki sicak havayi disari atmak icin kullanabilir

Yani eksoz ve on panel icin high air flow

Sp120 ve af120 onerebilirim

"case fan compare for computer "googledan aratin techcubed un videosu var

Bu urunler alinabilir

Ama noctua fanlarida arastirmak lazim
    Suan tablette oldugum icin link vs atamiyorum

Radyator kullaniyormusunuz bilmiyorum sp de onerdim

Ayrica suandaki bilesen isilarini yazarsaniz sevinirim
    Sistemde dahil olmak uzere
    Oc yapacakmisiniz vs
    Bunlar hep onemli
    Hatta kasa fotografi da

Bu isin sirri hava akisi iyi bir kasa secimi yapmak
    Sistem kablolamasini iyi yapmak
    Fanlari iyi yerlestirmek (hava akisini bozmamak)

Corsair air 540 kullandim
    H110i ile birlikte
    Orjinal fanlari disinda extra fan takmadim
    Sicakli konusundada hicbir derdim olmadi

• Egzos görevi görecek fanların CFM değeri iyi olmalı, sessizlik ise göreceli kimisi önemli değil der, kimiside çok önemli der (benim için önemli mesela kasa fanları kesinlikle sessiz olmalı o yüzden noctua nf-s12a pwm modelini kullanıyorum 17 dba ses'i var)

bütçenize göre bir sürü fan seçeneği var 30 tl'ye de 60 tl'ye de 90 tl'ye de fan var

Akasa Viper 2 yıl kullandım performansı iyi yüksek devirde acayip bir uğultu yapıyor. Normal kullanımda ve Oyunlarda o devire çıkmıyor sadece merak edip deviri %100 yapmıştım oradan biliyorum. 40-50 tl civarı fiyatı var.

Aerocool Dead Silence Modelleri var kullananlar olumlu görüş bildiriyor. ayrıca ledli modelleride var cfm değeri 64 civarı bir şeydi galiba kullanmadım o yüzden performansı hakkında net bir şey diyemiyorum

Noctua Fan Konusunda gerçekten muhteşem bir firma, soğutma ve sessizlik konusunda fan üzerinde birçok teknolojileri var fiyatları epey tuzlu bütçe sıkıntı değil derseniz kesinlikle noctua derim

Fan Alırken Bearing Yapılarına dikkat etmek gerek, sonuçta sağlam bir şey almak lazım

En düşük Kalite Sleeve Bearing, orta seviye Hydro Dynamic bearing En Yüksek Kalite Fluid Dynamic veya Ball Bearing Yapılarıdır. onun dışında bazı firmaların kendi teknolojileri var Noctua mesela SSO2 bearing teknolojisi var, Cooler master'ın Polyoxymethelene bearing teknolojisi bunun gibi, bunların hepsi sağlamlık mtbf ile alakalı yüksek kalite bearing yapıların hepsi 100.000 saat ve üzerine kullanım ömrü sunar

Ayrıca Fan ve soğutucu konusunda OneTreeHill gerçekten ustadır, ondan da görüş isteyebilirsin ayrıca bir çok inceleme konusuda var

• Dedigim gibi noctua fanlar bu konuda cok iyi ayrintili arastirmak lazim
    Ben hic kullanmadim ama
    Suanda apu kullaniyorum
    İslemci sogutucu cok gurultulu
    Bu yuzden noctua sogutucu ve fan ile degistirecegim

• Akşam eve geçip kasanın fotoğraflarını mevcut fanların konumunu ve sıcaklık değelerini atacağım. Cooler Master Hyper T4 soğutucu kullanıyorum. Ehh idare eder. Stok fana göre biraz daha iyi diyebilirim. Bütçe çok fazla dert değil yurtdışından da getirtebilirim duruma göre.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU ve Kasa fanı Ayarları?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  Yüksek Performanslı Kasa Fanı Önerileri

Bunlar thermaltake'in kendi 120mm fanları biri arkada biri üstte ikiside ekzoz görevi görüyor.

Bunlarda 2 adet corsair af-120 quiet edition fan içeri havayı çekenler oluyor.

Bu da boştayken sıcaklık değerleri.

İşlemci soğutucu: Cooler Master Hyper T4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 25 Temmuz 2016; 19:48:53 >

• Bosta 30 derece yanlis gormuyorsam (tabletten bakiyorumda)

Bu derece ise gayet iyi
    Bu islemciyi kullananlarda gordugum genelde 30 derece (-+2)

Anakartta 35

Yukte kaca cikiyor

İslemci
    Anakart
    E.karti

Devils konu
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=118574463&p=1&f=11

Bosta 30 derece sorun giderildikten sonra islemci
    Yukte 57 derece

Sonuc olarak bu degerlere yakinsaniz
    Yeni bir fan harcamasi yada extra bir fan takmak
    Hem butceye masraf hemde xtra bir gurultu sorunu olusturacaktir

Ama butce varsa extra fan takmadan sessiz noctua fanlara gecis yapilabilir

Bu durumda benim tavsiyem 4 fan alinacaksa
    4x60tl desek 240tl
    Elinizdeki sogutucuyada 60tl e saysak 2el
    300tl etti

Ustune 100tl daha ekleyerek corsair h110i yada h115i amazondan alarak cok daha saglikli bir is yapmis olurmusunuz sogutmada
    Kesinlikle :)

• Şu an 37-39 derecelerde gidiyor boştayken..PCH 45 Anakart 39 derece..Fanları programdan en yüksek devire alsam bile 1-2 derece düşüyor sıcaklıklar..Anlamadım gitti,hava akışı sağlanamıyor mu acaba tam?
  • Corsairin yeni fanlari cikti fakat Turkiye' de yok sanirim. Bir arastir derim.

http://www.corsair.com/en/ml120-pro-led-red-120mm-premium-magnetic-levitation-fan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 1500X | Cooler Master Hyper 212 Evo | ASUS Prime X370 Pro | MSI RX 470 Gaming X 4Gb | Kingston HyperX Savage DDR4 2666 Mhz CL13 | Kingston 120 GB V300 SSD | 1 TB WD HDD | EVGA Supernova 650 G2 Gold PSU | PHANTEKS P400 | AOC 24" 2460PF 144Hz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.