Öncelikle merhaba, yaklaşık 3 sene önce bu forumda açmış olduğum konuda önerilerle bir bilgisayar topladım. Konu aşağıdaki linkte. https://forum.donanimhaber.com/ilk-kez-pc-topluyorum-2000-tl--128979100#129001437 Sistem: İşlemci: AMD Ryzen 3 1200 (3.6 Ghz'e OC yaptım) Anakart: ASUS Prime B350M-A Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB 2400MHz DDR4 Ram (x2) 16 GB (Bu ram'e de OC yaptım sanırım ama şu an 2.4 Mhz değer görüyorum, 2133 mü veriyordu acaba default olarak hatırlayamıyorum ama uzun zaman oldu) HDD: SEAGATE BARRACUDA 1 TB SSD: Samsung 860 Evo 500GB Güç kaynağı: Dark Force Serisi 500W 3xSATA, 3xIDE 6+2Pin PCI-E Power Supply (DKPS500S1) Kasa: Dark Ninja USB 3.0, 3x Fan, Kart Okuyuculu Pencereli ATX Oyuncu Kasası (DKCHNINJA) Aslında sistemle bir problemim yok, SSD ve 2. slot rami sonradan takarak performansı arttırdım. OC sonrası da bariz bir fark aslında hissetim. Yalnız uzun zamandır bir şey yapmayınca insanın sanki bir şeyler değiştiresi geliyor. Görüleceği üzere (en azından ben öyle sanıyorum) anakart giriş seviyesi. İşlemci de pek iyi bir işlemci değil sonuç olarak. Bu anakarta ve sisteme uyumlu olarak ekran kartını da göz önünde bulundurarak ne tür bir işlemci ile sistemi upgrade edebilirim? Bu bilgisayarı toparken DH değerli üyelerinden aldığım görüşlerle hareket ettim ve 3 seneyi aşan bu süre zarfında hiçbir sorun yaşamadım. Bu sistemle belki çok üst düzey oyunlar test etmedim ama HTC Vive VR ile test etmediğim piyasada oyun kalmadı yani Half Life Alyx dahil hiçbir oyunda nerdeyse problem yaşamadan performans aldım. Bu sistemle VR biraz alakasız olsa da... Sonuç olarak ben az bilgi sahibi olarak işlemciyi değiştirmem kanaatindeyim ama bu değil de ne olmalı? Bütçe konusuna değinmiyorum ama en azından 1.000 TL seviyelerinde falan olsa pek zorlamaz beni, kur da gittikçe tırmanıyor, böyle giderse işlemcinin fanı son kez dönene dek çalışıp ömrünü tüketene kadar devam etmek zorunda kalacak. Bir de güzel afilli bir kasa tavsiyesi alabilirsem sevinirim, şimdiden teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andrea- -- 29 Ekim 2020; 20:10:2 > |
Bildirim