Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.050
Cevap
99
Favori
448.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    cihazla işim yoğun olduğu için henüz fazla oynayamadım.ilk izlenimlerime gelince 4 k süper hd iyi sd ler 913 e göre bir tık daha iyi geldi.65 vt 60 panaya 913 kati ve sct 4 k aynı anda baglıaynı kanalları aynı anda izleme şansım var. sct nin çıkışını 4 k yapınca pana doğal olarak işleyemiyor. o nedenle tam anlamıyla cihazı kullanamıyorum.menü grafikleri kullanımı güzel. kumanda çok hafif ama güzel çekiyor cihaz çok hızlı deyil ama yeterli kullanırken akıcı seri rahat kullanılıyor mavi özelliklede yeşil renklerin tonları katiye göre daha güzel. dahili antenleri güzel çalışıyor arama motoru çok hızlı ve başarılı. kayıt yapmayı henüz denemedim. ısınma vesaire hiç yok.öndeki açma kapama tuş lambası harika olmuş.cihaz beklediğimin yarısı kadar küçük.merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erk51

cihazla işim yoğun olduğu için henüz fazla oynayamadım.ilk izlenimlerime gelince 4 k süper hd iyi sd ler 913 e göre bir tık daha iyi geldi.65 vt 60 panaya 913 kati ve sct 4 k aynı anda baglıaynı kanalları aynı anda izleme şansım var. sct nin çıkışını 4 k yapınca pana doğal olarak işleyemiyor. o nedenle tam anlamıyla cihazı kullanamıyorum.menü grafikleri kullanımı güzel. kumanda çok hafif ama güzel çekiyor cihaz çok hızlı deyil ama yeterli kullanırken akıcı seri rahat kullanılıyor mavi özelliklede yeşil renklerin tonları katiye göre daha güzel. dahili antenleri güzel çalışıyor arama motoru çok hızlı ve başarılı. kayıt yapmayı henüz denemedim. ısınma vesaire hiç yok.öndeki açma kapama tuş lambası harika olmuş.cihaz beklediğimin yarısı kadar küçük.merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.

Türksattaki 10970 frekansındaki sorun devam ediyor mu ?

• sakarboy S kullanıcısına yanıt
    Bendeki digicorder, merkezi sistemden gelen iki kablo ile bağlı. Ds da belgeseli kayıt ederken diğer yerli ve yabancı kanalları hiç sorunsuz izleyebiliyorum. Bunu STC de hayli hayli yapıyordur. Alacağınız cihazın tunerinde (arkasında) lnb out yoksa daha rahat edersiniz. humax evolution, kati 925-935, techni gibi cihazlar. Kati 913-916-924 gibi arkasında loop için lnb out olanlar menüsü karışık gelebilir, ben bir zamanlar coolstream neo2 de çift lnb girişini kullanırken her iki tuneride sanki iki ayrı cihaz bir kutuda gibi ayrı ayrı taratmanız falan gerekiyordu. Biraz karışık bi durum yani (xoro 9500 de böyle mesela).
  • kizilok K kullanıcısına yanıt
    STC olan sadece digicorderdir yani ext hdd içerisine takılıp kayıt yapılabiliyor ve full hd denen cihazdır. kasa boyutu büyük (normal desek daha doğru) ve kasası fırçalanmış alüminyum-inox vari görünüme sahiptir.

STC+ ise tam adı digit isio stc dir ve 4K uhd yayın alabilendir. kasası küçüktür adaptörü kasa içinde değil dışında bir adaptörü vardır. kasa dışı normal sac dır. usb den takılan ext hdd ye kayıt yapar.

https://www.technisat.com/en_XX/Combo-Receiver/352-10350/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabitkale -- 11 Mart 2016; 11:17:30 >
  • Komedi yav videoda 0:57 den 1:23 saniyeler arası cihaz donuyor ve kayıdı kesip restart edip yeniden kayıda başlıyolar.
    Ben tv yi 6000 liraya aldığımda teknosa.com 600 liralık hediye çeki vermişti alacak bişey bulamayınca o çek ile bu yeni nesil uzaktan kumandası olan algılama sorunu olmayan siyah kasa next machina 3D almıştım. 1 hafta inceledikten sonra satıp başkalarının da canını yakmayayım diye ikinci el olarak bile satmayıp aynen kayınpederlere verdim (halen kullanıyorlar) fta sıradan bir cihaz gibi kullanıyorlar. (samsung plazmada).
    1:48 de menü penceresinin açılışına dikkat.
    2:17 de arkadaş internetten yayın alan ip tv görüntüsünün çanaktan gelen görüntüden daha iyi olduğunu belirtiyor

Fatih Ergencyoutube
    Next machina genel Özellikler
    https://www.youtube.com/watch?v=f06v9NE-6aY

Bu cihaz next in olup olabilecek en iyi cihazı olabilir doğrudur, artık kim üretiyorsa octagon markasıda bu cihazdan kendisine ürettirmiş.

http://www.octagon-germany.eu/produkte/digital-receiver/hdtv-receiver/satellit-dvb-s2/sf2028/

• kizilok K kullanıcısına yanıt
    O sorun cı+ modul ile çözülmesi lazım
    Pnasonic tv dede bende yaşıyodum
    Cı+ modul e geçtikten sonra düzeldi.
    Eski moduller 10970 deki fec değerleri ile uyumlu değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ISIO STC=FHD cihaz dır
    ISIO STC+UHD=UHD yani 4k cihaz dır!

serinin CORDER olması ise; kayıt yapabilen(dahili) modeli dir+

Techni de Audio süperdir!
    Techni de renkler tamamen doğrudur!

"doğru renk üretimi" adam gibidir! diğer çoğu cihazlar da net/keskinlik v.s iyi veya doğru v.s olabilir ama renkler falsodur ve çoğu insan bunu ya bilmez ya da göremiyor bile
    adam vivid-sature aşırı parlak v.s resim alıyor süper diyor yaw

Techni de uyfak ayrıntılar dışında bunlar çok önemli ayrıntılar dır ve panele bağladığınız zaman hala fark yok diyen adam ya sallıyordur ya da kasıtlı bunları yazıyordur!
    insanlar Avrupada çok uzun yıllardır üstelik "FTA" olan Techni leri "keriz" oldukları içinmi alıyor yada hiç bir boktan anlamıyor bu tipler ve gidip Technl mi alıyor yoksa?

diye düşünsün bu sallamacılar!

Bu arada Kati 916 son yazılımları ile resim kalitesi olarak bana bir tık daha iyi geliyor Techni den! bu bok yiyenin zaten anlattığım sorunları olmasa ben bunu ilk sıraya koyacağım yaw

++

@erk51;senin panel neydi???

cihazın da hayırlı olsun bu arada

not;panelin "FHD" olduğu için native/2160p seçemezsin!!!

SD&HD TV yayınların da 1080i seç! veya Auto(1080i) seç

1080p daha çok örneğin SD&HD ext.içerikleri izliyorsan(USB-stick veya HDD den) o zaman seçersin,ancak internet den 2160(çeşitli UHD görüntüler)
    indirsen bile panelin FHD olduğu için yine 2160p seçemezsin,uyarı verir ve kendisi otomatik olarak Auto(1080i)ye geçer!

Cihazın MediaPlayer desteği özellikle yine "resim kalitesi" anlamında tek kelimeyle süper dir up-scaling nedir Ders verir niteliğin de gösteriyor!

USB3.0 olduğu için bu konuda hız anlamın da süper,4 tane USB den çeşitli içerikleri bağlıyorum hatasız ve gecikmez çok başarılı olarak bunları açıp izletiyor

D-Smart ın frekans sorunu da yoktur!

Astra 19,2 izliyorsanız,cihazla birlikte gelen "Astra HD+" platformunu da açarsınız! sanırım şu anda 19 tane HD kanal var+1 tane de UHD kanal var,benim cihazı bir kaç gün
    Astra da izledim sonra oturma odasına getirince burada 19,2 ve izleyemiyorum ama yakında yine salona geçecek ve 19,2 ye devam

++

Liste tutmuyorum ama son bir kaç haftadır TR den epeyi STC+UHD alan olduğunu biliyorum,bana ulaşanlar itibarıyla,foruma gelin diyorum hepsine ama gördüğüm kadarıyla
    bir kaç tanesi hariç kimse gelmiyor,ne kadar sevdikleri hatta TF/DH ye bayıldıkları ortada

tahminim 30 kişi kadar oldu,sorun çıkan 1 kişi bile olmadı! Techni ler adamı utandırmazlar,ben hiç duymadım desem abartmış olmam! ama bu yeni UHD si için henüz
    kesin ve iddialı konuşmak bence yalnış olur,5 senedir Techni kullanıyorum,geçen bu cihazı satmıştım hiç sorun duymadık!

zaten sorun filan çıkarsa "alaman" kabul etmiyor sorun sizde deyip kapıyı kapatıyorlar yaw

Kati 916 için geçenler de Kamax Hocaya da aynen böyle demişlerdi,yaw herifler insanı hasta ederler,basbayağı sorun var ama yok diyorlar yaw

++

Bene sürekli hergün bir kaç kişi Techni UHD soruyor bende ısrarla "bekleyin" diyorum! Humi de gelsin sonra karar veririz diye,ülen millet amma aceleci,bana Humi geldiği
    zaman Techni yi de birinize satarım çok istiyorsanız zira Humi beni keserse bu Techni aynen yolcu dur++

Bazıları bana zorluğundan bahsediyor(kullanım olarak) evet Techni ler çok farklıdır alışırsanız seversiniz alışamazsanız satın gitsin o zaman! meraklısı nasılsa çok var

Cihaz Avrupa-Almanya standardına göredir!!!! zaten Astra kafadan gelir silemezsiniz v.s v.s şaşırmayın sonra Karaöy işi cihazlar gibi değildir!
    adam tamamen "Almanya" odaklı cihaz yapıyor,beğenen alsın malımı diyor hatta biz TÜRK ler için de almayın diyor!

• albani kullanıcısına yanıt
    O zaman ne diyelim, bakalım humi bi gelsin sizden bilgi bekliyoruz. Ona göre önümüze bakarız

Acelem yok şuanda pany vt50 nin kendi tuneri ile usb ye baglı hdd ile idare ediyoruz. Ds cı+ modulde var

İş görüyor ama daha efektif kullamam lazım.

• Pany PDP si olan adam Receiver filan aramaz yaw!

Bunu özellikle Pany PDP kullananlara senelerdir yazarım;"gerek yoktur" diye,hatta bazı arkadaşlar var geçmişte Kati/Techni lerini bile sattılar
    ya gaza gelip almışlar dı ya da macera olsun v.s diye herhalde

Pany ci adam şayet adam gibi resim kalitesi+CS işi yapacaksa o zaman Kati OK dir,CS ile işi yoksa hiç Receiver almasına gerek yoktur!

Veya adam çok fazla atraksiyon yapıyorsa veya istiyorsa + CS işi de yapmak istiyorsa v.s o zaman Receiver "ŞART"

Artık bundan sonrasını kendiniz düşünün ama UHD Receiver lar acele etmeyin ltf,piyasaya çok fazla cihaz çıkacak bir sene içinde,kaçan giden de bir şey yok nasılsa!

Önümüzde bir tek Avrupa Kupası var 4k verilecek dendi,o zaman kadar başka cihazlar da sanırım çıkacak-çıkıyor v.s

Paneli FHD olan adam da bence gaza gelmesin,hem UHD panel almak için hem de UHD-Receiver almak için!! maçlar çok özel/kalite+sistem v.s olarak
    çekileceği için resim kalitesi 1080i bile olsa süper olacaktır ben şahsan iki tane panelim var FHD ikisi de,ne gaza geliyorum nede acele ediyorum
    20160p izlerim diye UHD-Receiver ı da daha ileriye dönük olarak almıştım,1080p izliyorum şimdilik!

• albani kullanıcısına yanıt
    Evet dediğin gibi, hocam ihtiyaç duymuyorum aslında farklı bir cihaza
    Tek derdim daha öncede dedimya PvR da sıkıntı yaşıyorum çünkü 2. Tuner e ihtiyacım var :( kaydettiğim kanalı mecburen izlemem gerekiyor
    Ya vt60 a geçicem
    ( onuda bulmak imkansız bulsamda vt60 yada zt60 da 50" yok. Fazlası çokbüyük olur benim için)

O yüzden birazda resim kalitesi iyi bir cihazla macera peşindeyim :))

Ama neyse konuştukca çokta gerek olmadığını anladım aslında..

Artık vt50 nin kendi tuneri ile gidebildiğimiz kadar gidicez :)

Saygılar..

• 4 K TV yi henüz almadım ama sırf sd kanallarındaki görüntüyü merak ettiğim için ben de bugün H.D. den Technisat 4 K uydu alıcısının siparişini verdim.
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    okuyunuz, düz alıcı almayın o fiyatlara, ben vu öneriyorum ve gigablue.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=115177530

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayancıklı A kullanıcısına yanıt
    4K için henüz çok erken, fiyatları yarı yarıya düşecektir yaygınlaşınca şu an 1-2 kanal için alınmaz. ama hayırlı olsun madem almışsın.

• ayancıklı A kullanıcısına yanıt
    pardon yanlış okumadım değil mi?

4K tv almadan meraktan 1700 tl verip 4K uydu alıcısı mı aldın :P

tebrikler nur topu gibi trt 4K ya sahip oldunuz :D

katherin alaydın bari hocam o cihaza oscam filan nasıl atıcan, arkadaşım uyardı açık kaynak kodlu değil sanırım cihaz.

neyse ona 1750 verdiğinize göre yasal sky filan alırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incendies -- 12 Mart 2016; 14:15:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayancıklı

4 K TV yi henüz almadım ama sırf sd kanallarındaki görüntüyü merak ettiğim için ben de bugün H.D. den Technisat 4 K uydu alıcısının siparişini verdim.

yaaa arkadaşlar burdaki arkadaşlar %90 hobici onlar alır hem sd kanalda kalmadı gibi birşey zaten tarafsız yorum yapanlar zaten ozellikle hd de ahım şahım bir fark olmadığıını kimi insanlar fark bile görmüyor zaten, 4k türkiye için uzak bir gelecek ulusal kanallarda bu konudea hiçbir altyapı çalışması yok o gelene kadar sen elindeki techiyi emekli yaparsın 2020+ dan sonra boşu boşuna para harcıyosunuz albani hoca cidden bu işin piiiri olabilir ama adam hobici yani paraya kıyar harcar dener....neyse gelince yazarsın aldığıma değdi diycenmi bakalım çok fark görücenmi 1700 tl min her kuruşunu haketti dersen ne ala....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Mart 2016; 14:43:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Pany PDP si olan adam Receiver filan aramaz yaw!

Bunu özellikle Pany PDP kullananlara senelerdir yazarım;"gerek yoktur" diye,hatta bazı arkadaşlar var geçmişte Kati/Techni lerini bile sattılar
    ya gaza gelip almışlar dı ya da macera olsun v.s diye herhalde

Pany ci adam şayet adam gibi resim kalitesi+CS işi yapacaksa o zaman Kati OK dir,CS ile işi yoksa hiç Receiver almasına gerek yoktur!

Veya adam çok fazla atraksiyon yapıyorsa veya istiyorsa + CS işi de yapmak istiyorsa v.s o zaman Receiver "ŞART"

Artık bundan sonrasını kendiniz düşünün ama UHD Receiver lar acele etmeyin ltf,piyasaya çok fazla cihaz çıkacak bir sene içinde,kaçan giden de bir şey yok nasılsa!

Önümüzde bir tek Avrupa Kupası var 4k verilecek dendi,o zaman kadar başka cihazlar da sanırım çıkacak-çıkıyor v.s

Paneli FHD olan adam da bence gaza gelmesin,hem UHD panel almak için hem de UHD-Receiver almak için!! maçlar çok özel/kalite+sistem v.s olarak
    çekileceği için resim kalitesi 1080i bile olsa süper olacaktır ben şahsan iki tane panelim var FHD ikisi de,ne gaza geliyorum nede acele ediyorum
    20160p izlerim diye UHD-Receiver ı da daha ileriye dönük olarak almıştım,1080p izliyorum şimdilik!

fhd panelde, 4k yayınlar(1080p 50fps çıkış alıyorsun sanırım) ile 1080i yayınlar arasında çok kalite farkı var mı?

• Lenuss L4 Quad Receiver cihazı satılıktır. İlgilenen arkadaş olursa benimle iletişime geçebilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_115264151/f_//tm.htm#115264151

Hakan Abi, cihazı incelerken konuya yazdığın cümleleri kullandım, bilgin olsun

Bunu da satarsam elimde cihaz kalmayacak. Artık maçlar başlamadan 4k için organize olmamız lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LetsJoker -- 14 Mart 2016; 23:05:56 >
  • Arkadaşlar merhaba, kısa ve öz olarak bir sorum olucak. 32" TV için HD bi alıcı arıyorum, normal TV izliyorum sadece, teferruatlı bir şey olmasına gerek yok. Max 100 lira bütçem. Ne önerirsiniz? Next Minix Punto Plus alıcaktım, tam siparişi geçiyordum ama forumda çok fazla kötü yorum olunca bu cihazdan vazgeçtim. Mümkünse mini olsun :) Önerilerinizi için şimdiden çok teşekkürler.
  • CekomastikSilikon kullanıcısına yanıt
    cihazınız mini olacağı için kanal geçiş hızı ve görüntü kalitesi olarak çok birşey beklemeyin, çünki 100 liranın üzerinde bir fiyata mini alsanızda sonuç değişmeyecektir.
    size tavsiyem aldığınız ürünün uzaktan kumandası da tuşları da mini olmasın :) marka zaten önemli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

cihazınız mini olacağı için kanal geçiş hızı ve görüntü kalitesi olarak çok birşey beklemeyin, çünki 100 liranın üzerinde bir fiyata mini alsanızda sonuç değişmeyecektir.
    size tavsiyem aldığınız ürünün uzaktan kumandası da tuşları da mini olmasın :) marka zaten önemli değil.

Peki mini olmayan bir ürün tercih edicek olsam ne önerirsiniz bu fiyatlara? Yer sorunum yok, mini olmasa da olabilir. Pratiklik açısından mini tercih etmiştim :)
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.