Yüzbaşı
13 Eylül 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 129 (Bu ay: 3)
Gönderileri
Merhaba,
Samsung galaxy S3 kullanan babamın telefonu arızalanınca ekonomik telefon arayışına girdim.
En son Alcatel 5V ile neffos arasında kaldım (her ikisi de 900 lira) ve Neffos 64gb/4 gb ram modelinde karar kıldım.
Aslında 64gb hafızalı, 4 gb ram ı olan bir telefonun 900 lira olması (130 euro / 150 dolar) oldukça iddialı.
rakipleri HD+ ekrana sahipken neffos Full HD ekran çözünürlüğünde olması + bir avantaj sağlıyor.
Telefonu alınca ilk dikkatimi çeken metal kasası ve diğer plastik aksamları olukça ciks duruyor yani ucuz 3 kuruşluk telefon gibi durmuyor, ve ekran renk kalitesi de beni şaşırttı amoled lerdeki parlak, canlı, pastel renkleri aratmıyor olması beni memnun etti. Bu telefonda onlarca uygulama ve oyun çalıştırmayacağım için işlemcisi için yorum yapamayacağım ama yüklediğim diğer uygulamalardan sonra herhangi bir yavaşlama yada kasma görmedim.
İnternette bu telefon ile ilgili inceleme videolarında kutusu daha büyük ve daha kaliteli kulaklık çıktığı görülüyor ama gelen ürün türkiye pazarı için ucuz olması için revize edilmişe benziyor, çıkan kulaklığın videolardaki ile hiç alakası yok ve kötü (direkt çöp)
Bu telefon için kılıf da maalesef çok zor aliekspres te bile sınırlı çeşit var, tr de yok desem yeridir.
Diğer inceleme videolarında görülmüyor ama kutusundan temperli cam değil de diğer plastik koruyucu ekran filmi çıkıyor, oda çok kalitesiz ve müthiş parmak izi bırakıyor ama hiç yoktan iyidir.
Hızlı şarj olması güzel.
Hafif ve ince olması gerçekten güzel hatta cebimde olduğundan bile şüphe ettim bir kaç kez.
Telefonu tam model adı Tp-Link Neffos X1 Max TP903A
Benzer donanımdaki diğer çinli telefonlardan fiyatının %50 daha ucuz olması alınabilirliğini arttırıyor bence.
Kamerası orta, vasat diyebilirim ama zaten 3000 liralık telefonların çektiği resimler gibi olmasını beklemek doğru olmazdı.

Birde kameraların çözünürlüğünü değiştiremedim o menü nerede bilen var ise lütfen tari etsin.

TP-Link  Neffos X1 Max

TP-Link  Neffos X1 Max

TP-Link  Neffos X1 Max

TP-Link  Neffos X1 Max

TP-Link  Neffos X1 Max

TP-Link  Neffos X1 Max

TP-Link  Neffos X1 Max
Merhaba,
vodafone fibermax fiber internetim ile mevcut kullandığım dahili antenli Huawei HG255s in kablosuz bağlantı, kapsama alanından memnun kalmayınca buna kablo bağlayabileceğim kaliteli bir router arayışına girdim.
Önce high power ürünlere baktım, Tp-Link TL-WR841HP fena değil gibi idi 1000 mW çıkış gücü işimi görecek gibi idi, araştırırken bir de baktım bunun 2 değil de 3 antenli TL-WR941HP ürününün yılbaşından sonra 15-20 ocak 2019 gibi türkiye de satışa çıkacağını duydum ve biraz beklemeye başladım. Hatta dedimki bunlar 2,4 Ghz yayın yapan cihazlar 941 in hem 2,4 hemde 5,0 Ghz li versiyonu Archer C58HP Ac1350 daha mantıklı görünüyor dedim. Satışa sunuldu fakat 540 lira etiket ile ve 6 taksitte vade farkı ile 600 lirayı buluyordu.
O yüzden ben de 6 taksitli fiyatı 419 lira olan (yukko.com dan) Cnet WRHC1750C yine High Power olan (800 mW) ürününü aldım. Hem fiyatı hemde tp ninkiler kullanmayacağım ama kablolusu giga bit değil de megabit (1000 değil, 100) bağlantı hızı olması ve tp ler AC1350, Cnet AC1750 olması nedeniyle Cnet i tercih ettim.
Cnet de 720 Mhz hızında qualcomm QCA9558-AT4A ve QCA9880-BR4A ile kablolu gigabit bağlatı için de QCA8337--AL3C işlemci kullanılmış, hepsi de qualcomm marka.
Önce kablo ile bağlayacaktım ama PPPoE seçeneği ile hg255s i hiç bağlamadan da bağlayabileceğimi görünce öyle yaptım.
Başka forumlarda kullandığım modemin mac adresini nde yenisine clonlamak gerekir diye duymuştum, menüde o yeri de görünce kendi mac adresimi yazdım, kullanıcı acı ve parolamı da vodafone den sms ile öğrendim, girdim ve çalıştı.
Cnet WRHC1750G nin malesef internette ne bir kullanıcısını ne bir detaylı resmini hatta kutusunun dış resmini bile bulamadım, ama gözümü karartıp aldım ve memnunum da şimdilik.
Fiber internet kullanıpta servis sağlayıcısının verdiği modemden memnun olmayanlar başka modem router alıp kullanabilrler, vodafone sms ile kullanıcı adı ve şifrenizi veriyor ama turkcell superonline bunları vermekte sorun çıkartabiliyormuş. Bazı programlar yardımı ile kullandığınız modemin kullanıcı adı ve şifresini görebiliyormuşunuz araştırınız (süperonline fiber kullanıcıları). Yada benim gibi süperonline dan, vodafone fibermax a geçin her ikiside aynı altyapıyı kullanıyorlar, eskisini sökmeye yenisini bağlamaya gelen eleman bile aynı, süperonline fiber kullanılan her yerde vodafone fibermax kullanılabilir.

Ürünün bir diğer ticari adı da
Amped RE1750A mış.
https://www.ampedwireless.com/re1750a.html

Son yıllarda kullanılan yakıt ve motor yağı kaynaklı partikül filtresi ve egr soğutucusu tıkanmaları ile ilgili sorunları paylaşabileceğimizi düşündüğümden konu açılmıştır.
Hakkında
Forum İmzası:
Intel i7 - HP x2301 - Sapphire HD7850 - SanDisk ExtremeII SSD - 55W905A - TechniSat Digicorder - Fidelio BDP/9700 - Samsung G3 1,5 Tb. - Sony HD-E2 2 Tb. - Souncore Liberty Pro 2 - M52 5G - 2013 Fluence Icon EDC - 2011 Meriva B Cosmo 1.3 ecoFlex - 2019 Captur Icon EDC
Hakkımda:
55W905
Sistem ve Tercihleri
Otomobil
Opel
Operatör
Vodafone
Takım
Beşiktaş
TV
TV
Klima
Klima
İşlemci
Intel
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 927
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 7.241 (Bu ay: 133)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 145 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.