Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.050
Cevap
99
Favori
448.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Media olayer konusunda saday abi ile bizzat da görüşmüşlüğümüz var zaten taa egreat in ilk çıkış zamanlarında :)
    Wd live var zaten atıl şekilde duruyo :)

Ne bilim
    Vt 50 yi ds modul ile kullanıyorum sorun yok ama
    Dedimya arka planda başka kanalı kaydetmek istiyorum. Ve birazda multimedia özellikleri olan bi cihaz olsun istiyorum
    Kati humi yada techni olsun istiyorum.
    Yoruldum e2 cihazlarla uğraşmaktan :)

Yurtdışındanda alırım sorun yok 300-400 tl fark ediyosa macera adamıyız biz :)

Yoksa nacizane benimde bay hakşm oldugum konular fakat 2-3 yıldır biraz uzak kalınca
    Kullanıcı yorumları önemli.

Şimdi son olarak ne diyosunuz ?
    Alımmı almim mı bu cihaz ?

Amaç şu görüntü ve ses kalitesi yüksek
    dvr ve time shift özelliği çok önemli
    Dual tuner tabiki
    Kayıtdan izlemede iyi olsun
    Mkv gibi önemli formatları oynatması kafi
    ( alternatif wdlive var)
    2 tb disk baglicam
    Multimedia özellikleri olsun
    (dlna, network güncellemeleri, mobile kontrol vs.)

Be kaliteli şık bişey olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam Kati/Humi/Techni dediğin cihazlar FTA olup ve "ıvır-zıvır" işlerle uğraşmazlar! bu tip "diğer özellikler" mal satma derdinde veya ancak o zaman
    mal satabilecek çakma markalar için söz konusudur,bu bahsettiğimiz MARKA lar ise hem adam gibi markadır hem de mal satme derdi olmayıp
    çok uzun senelerdir zaten en iyileri olarak tüm dünyada mallarını satıyorlar!

Humi zaten ayrı bir alem de yaşayan MARKA diğer ikisin de Techni için "Receiver" işi zaten "çerez" konusu yaw,herifler TV lkanalları kurmaktan sistem kurmaktan
    dev yatırımlar yapmaktan kısaca asıl işleri bu

Bir de "Alaman" olması işi başka hale getiriyor! kafalarına göre takılıyorlar,önerilere v.s açık olmaz bu adamlar,çok katılar,biraz bir şey sorarsın,"alma malımı o zaman"
    diye de adamı terslerler

++

MP olayını bildiğin için onu aşarsın,takılma Receiver ların MP işi zaten hiç birisi adam gibi olmaz bunların!

Bu arada ben son bir kaç yıl da 7 tane MP aldım sonra alayını şutladım yaw en son M-195 aldım sonra Sadaysa gönderdim,ne yaptı bilmiyorum o da

Kati için artık çekincem var açıkçası;916 lar üzdü bizi ama cihazı görsen;resim kalitesi süper ama sorun cihaz da,artık 918 leri bekliyorum,nasılsa en geçs eneye
    çıkar,916 eskidi sayılır(2014 model) bu mereti de sadece "CS" işi için elimde tuttum ve halen de kullanıyorum(913) enigma yı filan salla geç,o cihazlarda
    görüntü hikaye! bir de uğraştırır adamı,TV izlemeye zaman bırakmaz

Kati de hep OSCAM kullanıyoruz;stabil ve sorunsuz v.s gidiyor

"MACERA" bizim işimiz yaw,madem sen de öylesin o zaman takıl peşimize gidiyoruz şimdi ilk durak Humi UHD(yakında sanırm cihaz geliyor bir dostumuza
    ve bana da gönderecek bir kaç günlüğüne o zaman değerlendiririz son durumu) fiyatı da çok güzel!

Ses kalitesi;Techni her zaman en iyisi bu oldu! resim kalitesi ise zaten bunların işi!

"DVR" işi bazıları için çok özel bir durumdur ama benim hayat da işim olmuyor bununla! dolayısıyla bu konuda sana Gökhan bey bir şeyler anlatabilir,zira Techni sahipleri
    TR de çok var ama hiç birisi neredeyse forumlarda olmazlar,Techni yi aldınmı 5 sene forumlara gelmezsin yaw

kayıt olayını en iyi onlar bilir,ben kullanmadım ve bilmiyorum ama Kati de ext.HDD ye kayıt işi sorunsuz diye biliyorum,o da yapıyor ama Techni daha iyi veya Pany den
    sonra en iyisi Techni diyebilirim

++

Multimedia ve diğer işler için artık Andro lu bir sürü cihaz var,pahalı da değil kesinlikle böyle bir şey almalısın,"Receiver" lar ile bu iş olmaz!

""Media Player"" başlığın dan Papirus sana nokta atışı cihazlar bulur ama kendisi de sürekli cihaz değiştiriyor yaw,MP işinin sonu yok anasını satayım,ben girdim
    7 tane aldım sonunda hepsini sattım,o işi Bluray veya Receiver ile hallediyorum!

++

"Panasonic" konusu ise çok özel! ülen bu mereti TR de alıp kullanan neredeyse hiç yok! bildiğimiz sadece bir kişi vardı,o da bir geldi cihazı aldı süper dedi sonra çekti gitti yaw
    benim çok uzun zamandır kafamda olan tek cihaz Pany nin Receiver ları özellikle "BST" serileri(BD+Receiver+Terestrical(bu hikaye öenmli değil ama Almanya da kullanımı çok yaygın olunca
    herifler T-Tuner de koyuyorlar!+DVR)

Pany bu işte en iyisi DVR de bir numara zaten,resim kalitesi v.s olarak da öyle

++

• Ok o zaman size gelecek humi yi değerlendirmenize göre
    Yolumuza bakarız
    Şuan acelemiz yok.

Pany recevier konusunda aklımı çelmiyor değil ama tr de uyum sağlaması kullanımı zor olur gibi geliyor bana. Çünkü bu tip cihszlar bölgesel özelliklerle geliyor genelde.

Size Humi geldiğinde değerlendirip hamgisini alcgımıza karar veriririz en iyisi. Teşekkürler bilgi paylaşımınız için
    Elinize sağlık...

• Ben Humi den çok ümitliyim,bir de Humi leri her zaman tutarım,ilk tercihim de bunun olmasını isterim,ancak eski den bazı serileri ya çok pahalı
    ya da elim de başka cihazlar olunca Humi ye pek fırsat kalmıyordu,UHD sine bakacağız artık,beni kesiyorsa bununla yola edeceğim,Techin de
    yedek de durur+

Türksat Uydusu bu cihazlara göre biraz ters sayılır! bizim bazı HD kanallarımız hepten ters sayılır! örneğin 916 da yaşadığımız sorun bence tam bir alem yaw
    ülen cihaz süper ama bizim bazı HD kanallar da çok kötü çuvallıyor ben cihaz dan acaip memnunum hatta Techni UHD den de bile bir tık iyi buluyorum!
    ama gel gör ki bazı HD kanalları açmak da zorlanıyor makine,CS işi de OK ama sorun var,arıtk 918 lerini bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Ben Humi den çok ümitliyim,bir de Humi leri her zaman tutarım,ilk tercihim de bunun olmasını isterim,ancak eski den bazı serileri ya çok pahalı
    ya da elim de başka cihazlar olunca Humi ye pek fırsat kalmıyordu,UHD sine bakacağız artık,beni kesiyorsa bununla yola edeceğim,Techin de
    yedek de durur+

Türksat Uydusu bu cihazlara göre biraz ters sayılır! bizim bazı HD kanallarımız hepten ters sayılır! örneğin 916 da yaşadığımız sorun bence tam bir alem yaw
    ülen cihaz süper ama bizim bazı HD kanallar da çok kötü çuvallıyor ben cihaz dan acaip memnunum hatta Techni UHD den de bile bir tık iyi buluyorum!
    ama gel gör ki bazı HD kanalları açmak da zorlanıyor makine,CS işi de OK ama sorun var,arıtk 918 lerini bekliyorum

imza da stc yazıyor hocam

şuanda kullanıyormusunuz merak ettim ?

performansı nasıl kanal geçişleri olsun dvr özelliği vs ??

ses ve resim kalitesi ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakarboy -- 9 Mart 2016; 23:55:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hüseyni

albani hocam elinize sağlık
    ben computeruniverse den kargo konusunda hassas olduğum için premium paketleme ile +4-5 euro ödeyerek satın aldım buna rağmen cihazın modül kapağının köşesinde çok ufak bir kırık var 1 cm bile değil ayrıca ön cam kısımda ayrıklık var bastırınca yerine geliyor ama cam kısmı çekince hafif çıkıntı oluyor bu durum hepsinde mi böyle yoksa darbeden dolayı mı oldu bilmiyorum
    ben amazondan çok fazla alışverişim oldu satandart paketlemede bile tüp şeklinde hava korumalar koyuyorlar bu computeruniverse sadece biraz kalın bir kutu içine koymuşlar biraz da sözde koruma için kağıt ekleyip öylece göndermişler Allah'tan premium pektleme aldık dedim sonra site ile iletişime geçtim kesinlikle dönmediler cevap vermediler müşteri hizmetleri sizi sorunla karşılaştığınızda muhatap bile almıyor ben paypal ile sorun bildirip kargo ücretini zoraki aldım bu siteyi şahsen tavsiye etmem ayrıca merak edenler için cihazda filbox sorunsuz çalışıyor, dmsart sorunlu, epg de türkçe karakter sorunu var resim kalitesi şubatta çıkan son yazılımla daha da iyi oldu ayrıca cihazın kumandasının görüş açısı tek kelimeyle mükemmel heryeden görüyor nasıl iş anlamadım hatta bizim 18 aylık oğlum da maalsef çok beğendi evde diğer kumandaların yüzüne bakmıyor bunu çocuğun ağlayınca eline veriyoruz
    cihazdan çok memnunum izlemesi keyifli yanlız kayan altyazılarda cihaz sapıtıyor bunun bir ölçüt olmadığını albani hocanın geçmiş yazılarında okudum sorun değil ancak aynı cihaza sahip olanlar veya stc+ sahiplerinde durum nedir diye bakarsa sevinirim özellikle kanald anahaber başlamaya 3-5 dk kala geçen altyazılarda ciddi sorun oluyor

Cihazınız hayırlı olsun, benim oğlanda ve gelen misafir çocuklarıda küçük kumandalara bayılıyorlar.
    İki gün önce akşam eve girerken komşu ile kapıda karşılaştık (babam yaşlarında) yeni uydu aldım ama kanalları sıralayamadım malum ulusal kanalları ve şu kanalları öne, çizgi film kanallarını da bir araya getiremedim versem yaparmısın dedi. 120 liraya next minix black II almış aldım eve getirdim, bağladım izlemeye başladık yemekten sonra hanım bile tv ye ne oldu görüntü bozuk gibi geldi demesin mi! techni den sonra next nasıl bi rezil görüntü verdi W905A da anlatamam, tv nin dahilisi bile daha iyi görüntü veriyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?

• hüseyni kullanıcısına yanıt
    Bende gömülü kullanıyorum genelde zaten

• sabitkale kullanıcısına yanıt
    eyvallah ben de eşimin ayrıntıları görebilmesine güvenirim, sorarım evdeki cihazların farkını o da hissetti yanlız cihazın kumandasından çocuğu vazgeçiremiyorum dün sakladım eşim bulana kadar çocuk ağlamış neyse popcornhour a-200 ün aydınlatmalı kumandasını bulup onunla kandıracağım
    peki size gore techi ile dahili uydu arasında ahım sahım fark varmı? ben fazla görmemiştimde.....hatta dahili biraz daha iyi bile keskin vivid gelmişti logolar daha netti...elbete o cihaz dandik olur muhatemelen ali işlemci görüntü siyah tonajı basılma 2d berbat bu uydu cihazı kullananlar nasıl dayanıyor bilemem ben bizimkilere fta kulandıkları için neta 6400 le değiştirmiştim evdeki farketmeyen üye kalamamıştı görüntü nekadar güzel oldu diye...sammy c650 de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Mart 2016; 13:08:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

peki size gore techi ile dahili uydu arasında ahım sahım fark varmı? ben fazla görmemiştimde.....hatta dahili biraz daha iyi bile keskin vivid gelmişti logolar daha netti...elbete o cihaz dandik olur muhatemelen ali işlemci görüntü siyah tonajı basılma 2d berbat bu uydu cihazı kullananlar nasıl dayanıyor bilemem ben bizimkilere fta kulandıkları için neta 6400 le değiştirmiştim evdeki farketmeyen üye kalamamıştı görüntü nekadar güzel oldu diye...sammy c650 de..

Örnek olsun diye ileteyim

Bende pany vt50 tv var
    Daha öncede Dm 800hdse vardı
    Vuduo vardı
    Nex2000hd (st chipsetli)
    Dsmart hdplus(pace marka)

Ama şuan tv nin kendi tunerini ds modül ile kullanıyorum
    Tvnin tuneri hem daha hızlı
    Kanal geçişleri gayet iyi
    görüntü kalitesi daha iyi

Tek hoşuma gitmeyen yanı,
    -Çift tuner olmayışı
    -Kanal listesi ni kumandadan editlemek işkence
    Edit programı var ama düzenledikten sonra bazı frekanslar çift kanal atıyor saçmalıyor.

Benimde amacım techi stc ile birazda maceraya atılmak bi raz değişiklik ve yenilik :)

• albani kullanıcısına yanıt
    Üstad dediğin panasonic dmr cihazları inceledimde

Fena makineler yaw :)

Faka onlar bizi aşar

Kaldıki tr de pekte uyumlu cihazlar değiller

Ancak alman be iskandinav ülkelerinde kullanılabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakarboy -- 10 Mart 2016; 13:32:57 >
  • sakarboy S kullanıcısına yanıt
    aynen bende ozellikle dahili uydudaki hd kalitesni denediğim 12-13 hd cihazdan yakalamış değilim(techi digit iso 500 gb dahil)..bende şu an d6500 de dahili uydumla dsmart modül kulanıyom odamda 0 masraf iyi görüntü...tabi kanal geçişleri bende ağır düzenlemeyi pc de programıyla editlemek zorunda kalıyom filan onun dışında fazla bir dezavantajı yok sadece turksat kullanan için..şu an sabırsızlıkla dvbt 2 karasal yayınlarını bekliyorum yıl sonu geliyor londrada gördüğüm kalite süperdi adamlarınn sd si bile bizim hd gibiydi bakalım bizde nasıl olcak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Mart 2016; 13:52:52 >
  • Evet 0 masraf ve sade bir ortam iyi oluyor :)
    Bakalım bende t2 yi bekliyorum aslında neler olucak.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    KERİMCEM KARDEŞ BU KARASAL YAYIN KONUSU BUNDAN 4 SENE ÖNCEDE BURADA YAZILIP ÇİZİLİYORDU YILLAR SENELER OLDU HALA HAYATA GEÇECEK
    ÖLME EŞEĞİM ÖLME
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahçup

KERİMCEM KARDEŞ BU KARASAL YAYIN KONUSU BUNDAN 4 SENE ÖNCEDE BURADA YAZILIP ÇİZİLİYORDU YILLAR SENELER OLDU HALA HAYATA GEÇECEK
    ÖLME EŞEĞİM ÖLME

bu yıl sonu geçiyor arkadaşım %95 ab le anlaşma var çünkü 2017 şubat gibide analog yayınlar tamamen kesilcek......camlıcadaki bina tüm hızıyla sürüyor.....daha geçenlerde resmi gazaete bile yayınladı...h265 desteği bile olucak....
    bizde bukadar geç geçmesinin nedeni ülkedi uydu reciver sektorunun devlete baskısı (batıcaz ekmek davası olayı burası türkiye) ozellikle bu cemaate bağlı olanların dahada köteklemesi zaten şimdi cemaat diye bişey kalmadığı için hızla devam tvnin arkasına küçük minik bir anten takmak yeterli olucak hatta yüksek biyerdeysen antene bile gerek yok.....
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/10/20151027.pdf
    2015 sonu yayınlanan makale..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Mart 2016; 14:17:19 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Techni ile dahili uydu arasındaki farkı size nasıl anlatayım bilmiyorum ama şöyle örnekleme yapayım, standart bir kullanıcı olarak eşim dahili ve techni arasındaki farkı hd kanallarda göremiyor sd kanallarda bazılarında farkı görebiliyor. Ama ben amatör olarak teknolojiye gönül vermiş ve onlarca cihaz denemiş kullanmış birisi olarak hem hd hemde sd de ki farkı gözlerim seçebiliyor ve harici uydusuz kendi evimde kesinlikle kullanamayacağımı söylemek isterim. Kati ve techniyi sırf merakımdan dolayı ceşitli tv lere takıp incelediğimde (mesela seg, axen de dahil) kaliteli uydu cihazının gereksiz olduğunu gördüm. Kaliteli üst sınıf bi tv niz yok ise (samsung 7xxx, 8xxx, phil 7xxx, 8xxx, 9xxx, LG 8xx, 9xx, gibiler) hiç macera aramayın harici pahalı bir uydu alıp harikalar yaratmasını beklemeyin, dahilisi size yetecektir ama farkı görebilmek için üst sınıf bi tv aldıysanız o zaman dahiliyi bırakıp kaliteli bi harici de alınmasını tavsiye ederim.

eyvallah...güzel açıklamışsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakarboy

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Ben Humi den çok ümitliyim,bir de Humi leri her zaman tutarım,ilk tercihim de bunun olmasını isterim,ancak eski den bazı serileri ya çok pahalı
    yedek de durur+

imza da stc yazıyor hocam

şuanda kullanıyormusunuz merak ettim ?

performansı nasıl kanal geçişleri olsun dvr özelliği vs ??

ses ve resim kalitesi ??

@sakar

evet imzam da gördüğün gibi ben yaklaşık 2 aydır,Techni nin STC+UHD serisini kullanıyorum,alet süper,üzerinde ki ilk yazılım hariç,2 adet daha SW çıkardı,şu anda üçüncü
    SW var üzerin de,resim kalitesi zaten Almanya test sitelerin den görüleceği üzere 1.0(94/95) dir

DVR özelliği yoktur! ya da var da ben ben mi bilmiyorum yaw ama bunlar diğer Techni DVR serisi gibi değildir(dahili HDD olan serileri) ancak ext.HDD ye
    kayıt yapmadım,ancak Techni bu işte çok çok iyidir! en iyisi Pany sonra Techni gelir,Pany tam bu işlerin admaıdır yaw

cihaz HIZ anlamın da çok iyi ama 1sn.altın da gibi de geçmez Techni ler!! özellike HD kanallar da 2/3sn. sürüyor(farklı transpoder lardan)
    yaw benim böyle takıntılarım yoktur,senelerdir Humax kullanırım geçişleri çok ağırdır,1sn. altın da geçse ne olacak ki! bana resim kalitesi lazım
    gerisi hikaye

USB 3.0 var 2 tane ext.HDD leri sorunsuz çok hızlı okuyabiliyor zaten benim Tosh BD yanınca MediaPlayer olarak şu anda Techni yi kullanıyorum

Humi nin UHD cihazı gelince ve beni de keserse bunu da yolcu edeceğim o zaman!

913/916/Techni-UHD yolcu listesin dedir! meraklısı varsa yazılsın

913 ve 916;500 kağıt
    Techni 1250 kağıt olur

en geç Mayıs gibi bunlar uçabilir!

kısaca Humi deki duruma bağlı bu satışlar!

CAN++

• albani kullanıcısına yanıt
    Dvr derken pvr olmasın :)
    Bildğimide şaşırdım şu an :)
    Usb 3.0 girişine a disk taksak
    Çift tuneride turksat bağlasak
    Kanal d yi izlerken atv yi kydetmekten bahsediyorum :)
    Bunu güzel ve hızlı yapıyosa benim için en önemli özellik :) ds modül takılı ikende kayıt derdi yoksa
    Görüntü zaten süper o zaman be alırım bundan bi dal :)

• TechniCorder ISIO STC ile TechniCorder ISIO STC + aynı cihazlar mı ?...Farklıysa farkları nedir
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.