Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (158. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.031
Cevap
98
Favori
442.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Phenoll

Digitürk cihazı dt 9103
    o dahili uydu değilki harici dahili uydu tv nin anakartı üstündeki uydudur..
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Hangi yazımdan dahili olduğu fikrine kapıldınız, üstelik kullandığım tvnin Sony olduğunu da belirtmişken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hiç bilgim yok bu uydu cihazları hakkında .... Türksel Super Lig maçlarını , avrupa maçlarını ve gösterimdeki filmleri izlemek istiyorum. Arkadas GİGABLUE X1 cihazı ile bunu rahatlıkla yapabiliyorum dedi. İşletim sistemi sayesinde dedi. Hangi uydu cihazını ve özellikle siteyi tavsiye ediyorsunuz ? Satış sonrası destek benim için önemli . bilgi verirseniz sevinirim
  • merhaba arkadaşlar,
    uzun zamandır atlanta hd box kullanıyorum aslına bakarsanız çokta memnunum ama görüntü kalitesi bence daha iyi olmalı.arkadaşlarımın tv lerinde daha net görüntüler görünce bende kabahati atlanta da buluyorum.

tv lg ub820 42 modeli 4k diye geçiyor ama bilemiyorum.birde 2. sorunum tv smart özellikli fakat explorer dan video açamıyorum sanıyorum işlemcisi yeterli gelmiyor.

neyse asıl konuya gelince d smart modül kullanabileceğim kanal taşıması kolay olan atlanta hd box tan daha iyi görüntü verebilecek uydu alıcısı almayı düşünüyorum.tavsiyeleriniz varmıdır.

istediğim özellikler

kanal taşıma ve kullanım pratik olmalı
    modül kullanabilmeliyim
    görüntü kalitesi atlanda hd box tan iyi olmalı
    internet explorer dan film video seyredebilmeliyim.
    türkçe menü

biraz araştırdım

h265 destekli
    broadcom işlemci cihazlar tavsiye ediliyor fakat günümüzde yeni cihazlar ile arasında öyle ahım şahım bir fark kalmadı diyorlar.

tavsiyeleriniz nelerdir yardımcı olurmusunuz

500 600 tl bütçe ayırabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: takıntım

merhaba arkadaşlar,
    uzun zamandır atlanta hd box kullanıyorum aslına bakarsanız çokta memnunum ama görüntü kalitesi bence daha iyi olmalı.arkadaşlarımın tv lerinde daha net görüntüler görünce bende kabahati atlanta da buluyorum.

tv lg ub820 42 modeli 4k diye geçiyor ama bilemiyorum.birde 2. sorunum tv smart özellikli fakat explorer dan video açamıyorum sanıyorum işlemcisi yeterli gelmiyor.

neyse asıl konuya gelince d smart modül kullanabileceğim kanal taşıması kolay olan atlanta hd box tan daha iyi görüntü verebilecek uydu alıcısı almayı düşünüyorum.tavsiyeleriniz varmıdır.

istediğim özellikler

kanal taşıma ve kullanım pratik olmalı
    modül kullanabilmeliyim
    görüntü kalitesi atlanda hd box tan iyi olmalı
    internet explorer dan film video seyredebilmeliyim.
    türkçe menü

biraz araştırdım

h265 destekli
    broadcom işlemci cihazlar tavsiye ediliyor fakat günümüzde yeni cihazlar ile arasında öyle ahım şahım bir fark kalmadı diyorlar.

tavsiyeleriniz nelerdir yardımcı olurmusunuz

500 600 tl bütçe ayırabilirim
    atlanta hd box s vardı görüntüyü yazılımla bozdular menüsüsü çok iyidi kör taraması çok hızlı sattım bende next64 kullanıyom öyle bi görüntü kalitesi varki şaşırdım 1080i de çalışıyor sadece kanal değişim çok hızlı cccam stabil çok memnun kaldım

• enginsen10 E kullanıcısına yanıt
    doğrudur katılıyorum size.i ptv yi smart tv den kullanıyorum sorunsuz izliyorum.

aslında android uydu alıcı istiyorum ama görüntü kalitesi broadcom lu işlemciler kadar iyi değil diyorlar.
  • takıntım kullanıcısına yanıt
    Android olayını bir türlü oturtamadılar hocam , baya araştırdım 5 yıldır takip ediyorum yok langur lungur hep.
    Askere gitmeden önce 48 tl gibi komik rakama monitörü Tv yapmak için yumatu wifi cihaz almıştım sunplus. Sonra elime sti işlemcili cihaz geçti, karşılaştırma yaptım arada fark yoktu
    elbetteki 30 inch üstü için daha kaliteli uydu alıcıları şart, ama benim gibi küçük ekranda, veya monitör tv olayına girerseniz bu tip cihazlar yeterli diye düşünüyorum.
    (tabi linux avantajları başka)

Velhasıl 3 yıl kadar sonra bu uydu alıcısı arızalandı, uydu alıcılarına baktım, 100 tl etmeyecek cihazlar 200 tl olmuş, forumlarda övülüp duruyor, birçok bilindik markanın sunplus veya muadili cihazları 200 tl veya daha fazlası olmuş. %120 fiyatı artanı gördü bu gözler.
    Tamamen isimden kazanma derdine düşmüşler.

Bende sinirlendim giriştim işe. Önce yerinden kopan tuner'i slikon ve lehim marifeti ile birleştirdim, üzerinde sogutucu niyetine ince bir çinko atmışlar,plastik muhafazayı söktüm eski anakartlardan birinin kuzey köprüsü pasif soğutucusunu takım. 3mm çoklayıcı ile 5+1 ses sistemini uydu alıcısına ve PC aynı anda bağladım, sonrada duvara montaj yaptım

İnternette Next Wawe yazılımı paylaşmışlar onu yükledim(kumanda değişti 10 tl kumanda aldım) Tks falanda geldi böylece.
    Çatıyada Azerspace+ türksat ayarladım bu şekilde işimi görüyor. Memnunum.

İnsan gibi fiyat vermiş olsalardı ben tamir yerine yenisini alacaktım 48 tl'ye satılan ve üretimden kalkan bu serinin daha düşük varyantlı(yeni versiyonlarında numaratör alıcı yok) 110 tl'den falan satmak fırsatçılıktır.

İşin özü insanfsız esnaflar, uydu tamiri öğretti bana 30'umda
    son halide bu

• Violet Evergarden kullanıcısına yanıt
    Aynen haklısın birçoğu da dandik çin malı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Violet Evergarden kullanıcısına yanıt
    çevirici çipi önemli yüzlerce farklı çipli denedim en iyi ag6200 veriyor görüntü
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

yorumları okurken komik bir biçimde 4k takıklığına denk geldim yahu bu ülkeye 20+ senedir karasal yayın bile gelemedi ne 4k sı şu an uzak teknoloji şu an bizim için ulusal kanlların en erken geçme tarhi 2030+ filan boşuna para gömmeyin...gelene kadar uydu alıcının turşusu çıkmış olur boş işler müdürlüğü şu an 4k yayın hayal bu ülkede,hd ye bile zar zor geçtik bi ara parayla bile satıyorlardı ulusal kanalları made in turkey
    Tüm dünyada 4K yayın yapan kanal sayısı şu anda 20 bile değil. Yaygınlaşması zaman alacak, bilhassa Türkiye gibi ülkelerde 2035'ten önce olmayacak gibi. Yaygınlaşma derken, en az 15-20 ulusal kanalın 4K yayına geçmesinden bahsediyorum.

Türkiye'de 4K yayın yapan 2 kanal var: Birincisi TRT 4K. TRT'nin diğer kanallarından derleme yayınlar. İzlemeseniz bir şey kaybetmiyorsunuz. İkincisi Digitürk 4K. Aboneliğiniz yoksa asla izleyemeyeceğiniz bir kanal.

Fashion 4K, Eurosport 4K, Insight 4K, Love Nature 4K gibi çok az yabancı kanal için 4K alıcı alınacak ise:

1- Evde 4K TV var mı?
    2- Varsa, o TV 65 inç ve üstü mü? 43 inç bir 4KTV'de 4K yayınların FHD yayınlara bariz üstünlüğü gözlenemez. Tüplü TV'ye HD uydu alıcısı takıp ondan Full HD kalitesi beklemek gibi bir şey olur.

[edit: kısaltıldı]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 2 Mart 2020; 13:43:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cugkul

Arkadaşlar hiç bilgim yok bu uydu cihazları hakkında .... Türksel Super Lig maçlarını , avrupa maçlarını ve gösterimdeki filmleri izlemek istiyorum. Arkadas GİGABLUE X1 cihazı ile bunu rahatlıkla yapabiliyorum dedi. İşletim sistemi sayesinde dedi. Hangi uydu cihazını ve özellikle siteyi tavsiye ediyorsunuz ? Satış sonrası destek benim için önemli . bilgi verirseniz sevinirim
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 15:1:0 >
  • aynen dostum en erken 2035 e kadar ben ihtiyarlıycam zaten şimdi alcağım cihaz ne hale döner bilmem şu an 4k bir uydu alıcısına tomarla para vermek çok saçma ama dediğin gibi tüketim toplumuyuz işte bazı insanlarımız statü yerine bile koyuyor bu işleri..vitirinde zengin dursun yeter..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Aralık 2019; 13:35:5 >
  • Benim için en büyük hayal kırıklıgı digital karasal yayının ülkeye gelememesi.
    10 yıl önce tamda bu günlerde" 2015'e kadar digital karasal gelecek, çanaklar tarih olacak" deniliyordu. 2020'li yıllara giriyoruz, tv olayımız tam anlamıyla çağın gerisinde ve rezalet.

Türksat'ta hepi topu 15 tane falan şifresiz HD yayın var, diğerleri 544İ falan sanırım
    2008'den bu yana 12 yıl geçmesine rağmen hala HD yayın sayısı 2 elin parmaklarını geçmiyor, Daha nereye kadar SD yayın gidecek merak etmeye başladım.
    Hadi önceden "tüplü tv kullanımı yaygın" deniliyordu, "HD TV pahalı" deniliyordu(-ki kısmen haklılardı)

Şimdi arasan tüplü tv bulamazsın, buldukların HD TV'lerdne daha pahalıdır

Durum o kadar garabetti yazsan sonu gelmez., İşin ilginç yanı piyasa 4K uydu alıcılarından geçilmiyor, haliyle fiyatlarıda düşmüyor uydu alıcılarının

• quote:

son nesil chiplerde hd görüntüde bir fark kalmadı bence hatta daha bile üstünler eski nesile gore 1500 tlik bir vu duosu olan kanakam vardı test için hiremco ip tv plus gonderdim üst katta kullandığım adam onun görüntüsünü daha çok beğendi daha keskin net ve renkler parlak dedi eskidendi o kalite farkı 2016+ model ucuz işlemcili uydular bile gayet başarılı hd veriyor para dökmeye gerek yok...
    inanmıyorsanız yeni nesil sun plus işelemcili son modeller 80-100 tlilik alın 3000 tlik uydunuzun hd görüntüsüyle karşılaştırın ya fark çok azdır yada hiç yoktur...denemesi bedava...
    Hocam bahsettiğiniz fiyata tavsiye ettiğiniz model nedir? İşlemci tipi bazında model bulamadım.

• Kogan kullanıcısına yanıt
    www.merterelektronik.com
    Magbox Royal X Full HD Uydu Alıcısı TKGS'li Fiyatı
    https://www.merterelektronik.com/urun/magbox-royal-x-full-hd-uydu-alicisi-tkgsli

fena değil hd görüntüsü gayet iyi sayılır fta kullancaksan yeter ama kanal geçişleri çok hızlı değil...

• Hocam kanal geçiş hızının görüntü işleme ile ilgili olabileceğini okudum bir yerlerde. Sanırım görüntüyü işlediği için gecikme oluyormuş. Bir fikriniz var mı? Bir de paylaştığınız site güvenilir midir? Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.

• Kogan kullanıcısına yanıt
    yok pek onla alakası yok oyle olsa taş gibi gosteren dahili uydu alıcılara çöp denirdi ki dahili uydu alıcılar oldukça başarılı ben model olarak verdim istediğin yerden al Gx6605s işlemcili cihazlar fena değil..bootech 6000 de ikiz modelidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Aralık 2019; 21:2:48 >
  • Teşekkürler hocam. Dahili uydu alıcılı 4k smart televizyonum var ama uydu yayınlarındaki kalite daha düşük fiyatlı televizyonlara göre daha flu gibi keskinlik düşük geliyor. Aradaki tek fark o televizyonlarda harici uydu alıcısı olması. Hatta mini uydu alıcılı cihazlar. Biri next, diğeri botech. Öyle üst düzey de değiller sanırım. Şimdi yeni televizyon gelecek yine memnun kalmazsam söylrdiğiniz uyduyu alıcısını alacağım. Çok teşekkürler tekrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kogan -- 28 Aralık 2019; 21:21:22 >
  • quote:

yok pek onla alakası yok oyle olsa taş gibi gosteren dahili uydu alıcılara çöp denirdi ki dahili uydu alıcılar oldukça başarılı ben model olarak verdim istediğin yerden al Gx6605s işlemcili cihazlar fena değil..bootech 6000 de ikiz modelidir..
    hocam hevc destekli önerebileceğin cihaz varmı?
  • complete_ kullanıcısına yanıt
    ucuzundan fp olsun dersen hiremco gt turbodan çoğu kişi memnun kuzenede aldık severek kullanıyor yani...tabi tutupda 1500 tl lik cihaızn yerini tutmaz..
  • 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.