Şimdi Ara

YTÜ HAKKINDA BİLGİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, ytü kontrol ve otomasyon mühendisliği 2.sınıf öğrencisi olarak size yardımı dokunabilecek bilgiler vermek istiyorum.

KAMPÜS HAYATI : Bildiğiniz üzere yıldız kampüsü ve davutpaşa kampüsü olmak üzere 2 kampüse sahip ytü. Makine fakültesi ve mimarlık fakültesi yıldızda bulunurken diğer bütün fakülteler davutpaşada bulunur. Davutpaşa kampüsünün konumu kötü olsa da(esenler), çok güzel,büyük ve sosyal aktivitelerle dolu bir kampüstür. İçinde 2 adet devasa kütüphane , kulüpler vadisi , starbucks vs 9-10 adet cafe , yemekhane , halı saha , basketbol sahası , stadyum , tenis sahası , spor salonu , olimpik yüzme havuzu ve bir çok bahçe bulunur. Okumak için son derece keyifli bir kampüstür. Orta bahçede etkinlikler , konserler , yarışmalar düzenlenir sürekli.

HAZIRLIK : Ytü'nün hazırlık eğitimine vasat diyebiliriz, 10 üzerinden 5,5 puan alır kalite olarak. Kendiniz çok çaba sarf etmezseniz ingilizce olarak sıkıntı yaşarsınız ama hazırlık ortamı güzeldir birçok farklı bölümden çevreniz olur okumanızı öneririm.

BARINMA : Ytü'nün kendine ait yurtları yok maalesef. Kampüsün içinde 5 bin kişilik bir erkek kyk yurdu var, aynı zamanda 4 bin kişilik kız kyk da bulunuyor kampüste. Bu kykların %70ini ytülüler oluşturuyor dersek fena olmayan bi kapasite aslında. Ama özel yurtlara veya eve çıkmaya hazır olun burayı yazacaksanız.

KULÜPLER : Kulüp etkinlikleri olarak inanılmaz iyi bir üniversite. Gerek sosyal kulüpler gerek mühendislik kulüpleri hepsi çok aktif ve dolu dolu.

EĞİTİM : Mühendislik özelinde konuşacak olursam gerek lab imkanları gerek hocaların tecrübesi ve kalitesiyle son derece iyi bir mühendis olarak mezun olursunuz ytü'den.

ERASMUS İMKANLARI : Ytü, devlet veya vakıf bütün üniversiteler arasında en çok öğrenciyi erasmusla yurt dışına gönderen üniversitedir. Ortalamanın bir tık üstünde notlarınız olursa rahatça erasmusa gidersiniz.

YTÜ BURSU : Ytü, her yıl 1000 öğrenciye 9 ay boyunca hatrı sayılır miktarda burs veriyor. Burs alma şartları ailenin durumu, başarı sırası vs vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boğaziçi mezunu ve YTÜ BM okuyan biri olarak ben de görüşlerimi ileteyim. Kampüs mükemmel. Davutpaşa'dan bahsediyorum. Esenler falan deniliyor da kampüs sizi bırak ilçeden, İstanbul'dan bile izole ediyor. Boğaziçi'nde Bebek'te, Etiler'de ama gidip Nispetiye'de takılmıyor kimse. Kampüsün imkanları neyse öğrenciler onlardan faydalanır daha çok. Tek kötü yanı köpek sorunu. Köpek fobim olmadığı için ben rahatsız değilim ama çoğu kişi aşırı derecede korktuğu için kampüsten pek faydalanamıyor. Bence bu ciddi problem. O da halloldu sayılır. Köpek toplatılıp yeni inşa edilen barınağa koyulacak.

Boğaziçi ile kıyaslayınca hocaların bir tık daha az kalifiyeli olduğunu hissedebiliyorsunuz. Zaten h-index ve citation'a kadar bakarsanız da görebilirsiniz ama bu demek değil ki hocalar dandik. Ben gittiğim her derste çok iyi şeyler öğreniyorum. Detaylara oldukça hakimler. Ama okul bana çok pratikçi geldi. Bir açıdan iyi de olsa bir açıdan kötü. Derste çok teoriye inmeden ana hatlar üzerinde anlatılıyor. Ve daha çok proje, soru çözümü, lab'lar devreye giriyor. Fakat teoriye girilirse de çoğu öğrenci kalır derslerden. Şu an bile zorlanıp şikayet ediyor millet ki çok da zor sormuyorlar.  Onur Mutlu var mesela Zurich Teknik'te. Onun dersini dinleyince ağzım açık kalıyor. İşte öyle bir hoca yok. Hocalar işbirlikçi ama. Ben çoğunu sevdim.

Özel okul konusunda arkadaşa katılmıyorum. Çok sektör tecrübesi biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki imaj her şey bu ülkede. YTÜ bana pek marka değeri yüksek okul olarak gelmiyordu malum Boğaziçi ile kıyaslayınca. Ama son zamanlarda YTÜ deyince millet yine de ooo diyor. İK uzmanı Medipol ile YTÜ görürse önce YTÜ'yü önceliklendirir. Rektör de baya marka odaklı çalışıyor. Böyle giderse İTÜ ile yarışacak duruma gelir.

İkinci kütüphane daha bitmedi ama bu döneme yetişecek gibi. Mükemmel duruyor dışarıdan.

Son olarak teknik manada öğrenci kulüpleri 10 numara. Boğaziçi kulüpleri yanına bile yaklaşamaz.

• Faydalı up

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yks22öğütücü Y kullanıcısına yanıt
    kendi bölümünle alakalı görüşlerin neler ytü özelinde?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Erasmus özelinde en çok öğrenci gönderen üni olduğu doğru mu

• Up

• evet hocam yaklaşık 650 öğrenci yolluyor ortalama her sene

• tharonk kullanıcısına yanıt

robotik,yapay zeka ,yazılım bu alanlara ilgiliysen gerçekten çok zevkli ve önü çok açık bir bölüm ayrıca omron gibi schneider electric gibi çok iyi şirketlerin labları mevcut bölümde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ Hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 tane kütüphane mi? buram buram kıskandık, @metu_odtu gör abicim (yeni açtıkları a4'dekine kütüphane denmez. çok çabuk doluyor zaten.)

• bence bu üni bölüm kombosu underrated

Yazmayı düşünüyorum hocam sizin bölümü bu sene sıralamalar nasıl olur sizce

• up faydalı (fsm de kalmış biri olarak seviyodum ben esenleri )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -highfive- -- 19 Temmuz 2023; 14:36:18 >
    kom itüde okunur ytüde akademisyenler çok yetersiz diyenler ne derece haklı peki hocam? akademisyen yetersizliği çekiyor musunuz? son olarak üst dönemlerinizin iş bulma ve yurt dışına çıkma oranı hakkında bir bilgin var mı?

• %100 ingilizcesi 20k , %30 ingilizcesi 27k civarlarında olur diye düşünüyorum

• tharonk kullanıcısına yanıt

Hocam bölümde 3 prof, 5i doçent olmak üzere sadece kom'a ait 23 adet akademisyen var ve çoğu alanında yetkin kişiler. Yurt dışından gelmiş yabancı hocalarımız da var. İş bulma konusunda üniversiteyi yatarak geçirmezseniz işsiz kalma şansınız 0 neredeyse. Yurt dışı için ise hem dilinizi hem kendinizi iyi geliştirirseniz daha 4.sınıftan bile yurt dışından kabul alabilirsiniz.

Yapma hocam yaw o kadar çeker mi

• -highfive- kullanıcısına yanıt

fsm candır bana göre yurt evden rahat

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt
    şehir dışından gelene fsm kesin çıkıyor mu? anadoludan gelmekle uğraşmayalım sonra.

• çeker hocam, her sene türkiye ve dünya bu mühendisliklere kayıyor geçen sene 10k çekti birden

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.