Şimdi Ara

YTÜ HAKKINDA BİLGİLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

fsm kesin çıkmıyor maalesef, uzak yurt çıkarsa nakil isteyip 5-6 aya geçebilirsiniz fsm'ye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ytü yakınlardaaki yurtlar ne kadardır

• 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt

aylık 7-15k arası degisiyordur

• tharonk kullanıcısına yanıt

ben adanadan geldim kykda 5000 küsür sıralardaydım 1 ay yurt sırası bekledim sonra bana kanuni kyk çıktı 1 dönem orada kaldım sonra fsmye geçtim

• Yatay geçiş yapanlara ne kadar bekledikten sonra yurt çıkıyor bilginiz var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tari1907 T kullanıcısına yanıt

hiç bilgim yok yatay geçiş süreciyle ilgili

• 2.Sınıf olmandan aslında daha 1.sınıfı yeni bitirdiğin ortada. Hiç bir lab görmedin, nerdeyse bölüm hocalarının hiç birinden ders almadın fakat burada bölümün her şeyini biliyor gibi anlatıyorsun.

Ben 4.sınıfa geçtim , hala bölüm hakkında emin konuşamıyorum.

Microchip diye bir dersimiz var , bir kişi bile anlamıyor dersi . Arduino gibi bir şeyde anlatacaklarına pic kullanıyorlar , gömülü yazılıma merakı olanın bile hevesi kaçıyor.

Yabancı hoca var diyorsun , bir tek claude hoca var , kendisi arjantinliydi sanırsam ya da güney amerikalı , hoca ödev olarak matlab kursu veriyor , sağolsun , bizde bir şeyler öğreniyoruz ama hocanın anlatışını çoğu kişi beğenmiyor. Çoğu kişi derste bir şey anlamadığını söylüyor.

Bölüm hocalarının genel olarak ingilizcesi yerlerde, kulağımı dört açmam gerekiyor anlamam için ama hiç bir şey anlayamıyorum, ingilizcem kötü de değil , baya sözlüksüz kitap okuyorum ama bu hocalara gelince ne diyorlar diyorum. Anlattıkları konu çok kompleks ve anca eve gidip sıfırdan çalışırsan anlıyorsun.

Şeref hoca, mail atarsın dönmez. Çok bilgili olabilir ama bölüm başkanı olarak hocayla çok az yakınlık kurabilirsin.

Veysel gazi var , hocaya edilmedik laf yok , çok bilgili çok bilgili diyoruz, adam anlatamıyor. Bir kişi anlamıyor, hocanın çoğu dersinden sınıfın çoğu kalıyor. Slayttan anlatıyor ve örnek bile çözmüyor.

Elektrik desleri allaha emanet zaten , bir şey anlayana helal olsun.

Esra kaya diye bir hoca var , sınavlarda milletin sinirleriyle oynuyor.

Yaz okulu katiyen açılmıyor, bir sürü bağlı ders var , insan öğrenciye yardım edelim , etkilenmesin der ama yok , yazın tek bir ders bile açılmaz.

Co-op diye bir şey var , bölümde kaç kişi gidiyor belli değil, gitmek için alttan dersiniz olmamalı ama herkesin var.

Baykara başvurursun almazlar. Savunma sanayi zaten 3ün altında bakmıyor bile , bu derslere 3 altında olmamak için kendini başka hiç bir şeyde geliştirmemen gerekiyor ya da cidden sınavlara odaklanan biri olmalısın.

Fakat her şeyden önemlisi , çok sosyal , sürekli başarılı olmayı , yüksekleri hedefleyen biri değilseniz, çevrenizde mühendis olan, savunma sanayinde tanıdığınız yoksa , mentor olabilecek birileri yoksa, ya da bunların hiç birine sahip değil misiniz, arkadaşlarınız da bu özellikler varsa da olur, belki yardım ederler ve sizde kendinizi sektöre atmada kolaylaştırırsınız. Ha bunların hiç biri yoksa, büyük hayal kırıklığı yaşayan ben gibi olabilirsiniz.

Bölümün yapay zeka ile çok alakası yok , kendiniz öğrenmek isteyebilirsiniz, görüntü işleme dersleri var daha almadım ama ondan da çok ümidim yok , kendim internette çalışarak daha çok şey öğreniyorum.

Yazılım desen , hak eyleye, obep okek kodu öğrenirsiniz biter .

Matlabte matrix işleme görürsünüz, ama bölümle alakalı kontrol toolboxı öğretmezler , halbuki öğretseler, dersi oradan anlatsalar çok daha kişi anlar.

Lab dersleri de hikaye gibi , opampın ne olduğu öğretmezler ama sizden onun devresini yapmanızı istersler. Kimse yapamaz ama olsun denediniz diyip geçirirler. Sonra gidersin kendin öğrenirsin.

Size çok büyük tavsiye, özel üniversiteler , medipol gibi yerlerde mühendislik çok daha mantıklı olabilir. Özel üniversiteler sizlerle çocuğu gibi ilgileniyor, arıyor konuşuyor çünkü prestiji önemli. Bildiğiniz mentörlük yapıyorlar.

Devlette ya da bizim bu bölümde en ufak mentörlük görmedim. Hele arkadaş edinmeyi de çok sevmiyorsanız allah yardımcınız olsun.

İş konusu ise herkes aynısını diyor , çok kolay iş bulursunuz, çok az kişi iş bulamıyor, agnosu düşük, girişken olmayanlar diyor. Yakında mezunların gittiği yerleri detaylıca araştırıcam . Bakalım bu da ne kadar doğru . Ne kadar kontrol işi yapıyor ,ne kadarı ürün satış uzmanı, ne kadarı otomasyona gidiyor, öğrenicez.

• fencisama kullanıcısına yanıt

Hocam bu gerçek mi ya eşşek gibi çalışıp girilen bölümün seviyesi bu mu cidden bu kadar da beklemezdim.EDİT kadroya baktım isimler doğru bu arada sallama durmuyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son_Troll_Bükücü -- 19 Temmuz 2023; 23:37:56 >
  • fencisama kullanıcısına yanıt

Yazdıkların yalan yanlış bilgilerle dolu. Kendi eksikliklerini bölümün sıkıntısı olarak göstermeye çalışmışsın, ayrıca ekimde 3.sınıfa başlayacağım :))

• yks22öğütücü Y kullanıcısına yanıt

Genelde staj başvurulurında geçeceğimiz sınıfı yazarız ya da dönem bitince direk bir üst sınıf gözükür ve bende o düşüncedesindir dedim ve 1.sınıf olduğunu düşündüm.

Dediklerimden hangileri yanlış merak ediyorum. Özellikle yalan olanları merak ediyorum, okuduğum bölüm hakkında neden yalan söylüyüm ? Burada art niyetli olan sen olursun.

Kendi eksiklerim olabilir , tatildeyiz , benim göremediklerimi gösterirsen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fencisama -- 19 Temmuz 2023; 23:49:38 >
  • Benim düşüncem genel olarak çoğu devlet üniversitesi bu durumda , fakat ehmde arkadaşım var , onların dersleri çok daha ağır ve teorik fakat hocaların daha iyi anlattıklarını söylüyorlar. Aynı şekilde daha kolay savunma sanayinde staj bulabiliyorlar. Özellikle tübitak araştırması yapmışlarsa.

Matematik mühendisliği daha çok yazılımla ilgileniyor , bankalarda iş bulabiliyorlar , bir arkadaşım var sadece o bölümden , bir çok etkinliği katılıp linkedinde paylaştı , uzun dönem staj yaptı parasız , ve bir bankada 27k dan işe girdi. Fakat çok kalifiye birisi . Bakalım hızla yükselecek mi .

• Hocam 3-3.50 arası ders ortalaması ve orta seviye ing(b1-2) erasmusa kolayca gidilebilir mi?
    Mesala Almanya’ya gitmek için Almanca sınavı mı girmemiz gerekiyor ?
    Polonya’ya talep çok olduğu için kontenjan gibi olaylar var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beşiktaş'ta özel yurt fiyatı için yıllık ortalama 150 bin fiyat verdiler. Bu sayı peşin ve dört kişilik odalarda aşağıya düşüyor. Ama çok feci fiyatlar bunlar. Gel de ytü yaz şimdi.

• Bartez01 B kullanıcısına yanıt
    zeytinburnu, bayrampaşa, güngören civarı ev tutup sabah ringle gitmek en hesaplı seçenek duruyor ama yol derdi var bununda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tari1907 T kullanıcısına yanıt
    o ortalamaya ve ingilizceye çok rahat gidersiniz erasmusa ama hangi ülke olur nasıl olur bölüme ve şartlara göre değişir

• Bartez01 B kullanıcısına yanıt
    beşiktaşa gelip emlakçı emlakçı gezmenizi tavsiye ederim hocam , iki arkadaşım aylık 8kya ev buldular beşiktaşta ytüye yürüyerek 10-15 dakika

• Boğaziçi mezunu ve YTÜ BM okuyan biri olarak ben de görüşlerimi ileteyim. Kampüs mükemmel. Davutpaşa'dan bahsediyorum. Esenler falan deniliyor da kampüs sizi bırak ilçeden, İstanbul'dan bile izole ediyor. Boğaziçi'nde Bebek'te, Etiler'de ama gidip Nispetiye'de takılmıyor kimse. Kampüsün imkanları neyse öğrenciler onlardan faydalanır daha çok. Tek kötü yanı köpek sorunu. Köpek fobim olmadığı için ben rahatsız değilim ama çoğu kişi aşırı derecede korktuğu için kampüsten pek faydalanamıyor. Bence bu ciddi problem. O da halloldu sayılır. Köpek toplatılıp yeni inşa edilen barınağa koyulacak.

Boğaziçi ile kıyaslayınca hocaların bir tık daha az kalifiyeli olduğunu hissedebiliyorsunuz. Zaten h-index ve citation'a kadar bakarsanız da görebilirsiniz ama bu demek değil ki hocalar dandik. Ben gittiğim her derste çok iyi şeyler öğreniyorum. Detaylara oldukça hakimler. Ama okul bana çok pratikçi geldi. Bir açıdan iyi de olsa bir açıdan kötü. Derste çok teoriye inmeden ana hatlar üzerinde anlatılıyor. Ve daha çok proje, soru çözümü, lab'lar devreye giriyor. Fakat teoriye girilirse de çoğu öğrenci kalır derslerden. Şu an bile zorlanıp şikayet ediyor millet ki çok da zor sormuyorlar.  Onur Mutlu var mesela Zurich Teknik'te. Onun dersini dinleyince ağzım açık kalıyor. İşte öyle bir hoca yok. Hocalar işbirlikçi ama. Ben çoğunu sevdim.

Özel okul konusunda arkadaşa katılmıyorum. Çok sektör tecrübesi biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki imaj her şey bu ülkede. YTÜ bana pek marka değeri yüksek okul olarak gelmiyordu malum Boğaziçi ile kıyaslayınca. Ama son zamanlarda YTÜ deyince millet yine de ooo diyor. İK uzmanı Medipol ile YTÜ görürse önce YTÜ'yü önceliklendirir. Rektör de baya marka odaklı çalışıyor. Böyle giderse İTÜ ile yarışacak duruma gelir.

İkinci kütüphane daha bitmedi ama bu döneme yetişecek gibi. Mükemmel duruyor dışarıdan.

Son olarak teknik manada öğrenci kulüpleri 10 numara. Boğaziçi kulüpleri yanına bile yaklaşamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 23 Temmuz 2023; 1:19:14 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.