Çavuş
28 Nisan 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 46 (Bu ay: 1)
Gönderileri

1 hafta uzaklaştırıldık aslanlar gibi yatarımızı yattık çıktık elhamdulillah

konu dışında "nasıl kira ödemeden bedavaya milletin evinde kalırım sülük gibi" konusu açan bir eleman vardı

hakettiği muameleyi kendisine gösterdik

birilerinin zoruna gitmiş ki ceza yedik

aslanlar gibi girdik çıktık yine olsun yine yaparım

herkes ayağını denk alsın!!11

edit

evet cümle biraz düşük oldu ama dinleyin lütfen. nesiller geçtikçe bu ev alma, bir eve sahip olma konusunun hepimizin gündeminden çıkması gerekiyor. burada çok büyük bir mantıksızlık var. nedenini anlatacağım.

diyelim evlendiniz. 2 çocuğunuz bir de eviniz oldu. vefat ettiğinizde eviniz yarımşar hisseden çocuklarınıza miras kaldı. bir çocuğunuzu ele alarak soyağacında aşağı inelim. bu çocuğunuz da evlendi. yarım daire de onun eşinin ailesinden miras kalmış olsun. toplamda etti 1 daire. kendileri de bir ömür çalışarak 1 tane ev almış olsunlar, eder 2 daire. şimdi bu ailenin de 2 çocuğu olsa 1 er daire miras olarak bunlara kalır.

1 daireli çocuk evlenmiş olsun onun da eşine ailesinden 1 daire miras kalmış olsun eder 2 daire. ömürleri boyunca çalışarak kendileri de 1 daire almış olsunlar. eder 3 daire. 2 çocukları olursa her bir çocuğuna 1.5 ar daire miras kalacaktır. böyle böyle nesiller boyu artarak devam etmesi gerekiyor dairelerin.

ama çoğu kişi her seferinde sıfırdan ev alma stresi yaşıyor. adeta hiçlikten bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. oysa nesiller boyu bu birikimin artması ve yeni nesillerin bir öncekine göre daha rahat yaşaması lazım. bu işte kalıtsal olarak süregelen bir saçmalık var.

Enpara mobil uygulamasında fırsatlar kısmında denk geldim. Mart-nisan-mayıs ayları boyunca www.tazeymis.com dan yapılan 100₺ alışverişe 30₺ iade kampanyası başlamış. Ayın enparalısı olma şartı yok.

Enpara Tazeymis.com Kampanyası (30₺/100₺ ŞARTSIZ)
Enpara Tazeymis.com Kampanyası (30₺/100₺ ŞARTSIZ)
Merhaba arkadaşlar

Yaklaşık 4-5 gün önce ttnet ve digiturk ten çıkıp turksat ın 55 tl lik uydunet+teledünya yaz kampanyasına üye oldum. 25mbps fiber ve 75gb adk. Hatta digitürkten çıkarken de adamlarla baya konuştuk. Kalın superonline fibere geçin diye ısrar ettiler. 10 lira daha fazla ve 50gb adk var diye istemedim uydunete geçtinm.

Ama hiç memnun değilim. Speedtest 24mbps gösteriyor diye sevinmiştim ama zırt pırt bağlantı kopuyor. Ünlem işareti çıkıyor laptopta. Mobil cihazımda da geçerli bağlantı kopması. MH'ni aradım istanbul genelinde çalışma var dediler hata bildirimleri başka yerlerden de olmuş gün içinde.

3 gündür bu neyin çalışması aldığımızdan beri bu böyle. Foruma girip bakayım dedim kimsenin şikayetini göremedim bugün için. Yani genel bi durum değil muhtemelen.

Acaba modemden mi kaynaklanıyor? NetMASTER CBW-383Z4

Başına böyle bir olay gelen var mı? Çözümü nedir varsa paylaşır mısınız
Merhabalar

1500-1700 tl civarı laptop almayı düşünüyorum. Donanım vs hakkında pek bilgim yok. Sizden tavsiyelerinizi bekliyorum.

Aradığım özellikler:
Solidworks/autocad/matlab gibi mühendislik programlarını performanslı çalıştırsın
Isınma problemi olmasın/az olsun
Mümkünde hafif, ince olsun

Oyun vs pek oynamıyorum genelde internetle işim oluyor. Dizi/film 1080p izletirse iyi olur şu anki netbookumda anca 360p izleyebiliyorum
Merhabalar,

Yas 22. Artik saat kullanmanin vakti geldi. Bu isin bu kadar detayli oldugunu bilmiyordum ama sayenizde ben de merak duymaya basladim

Aradigim ozellikler:
Klasik tur istiyorum. Fazla karisik gozukmesin. Sade ama sik olsun.
Deri kayis istiyorum.
Otomatik olsun.
Bileklerim ince o yuzden capi cok buyuk olmamali.

Baska nelere dikkat etmeliyim?

Fiyat araligi: 200-400 arasi (ogrenci isi). Begenirsem butcemi biraz daha zorlayabilirim.

Edit: butce 600'e cikti.

Tavsiyelerinizi bekliyorum ustadlar
arkadaşlar ip5 ile n4 arasında kaldım. aslında düne kadar ip5 diyordum ama dün xperia ve google nexus kullanan arkadaşlarım beni android telefon almaya ikna eder gibi oldular. android olunca da nexus4 şu an en alınabilir gibi geliyor. ama ben yine de ip5'e ikna edilmek istiyorum kafamdaki şu büyük soruya cevap arıyorum:

her sene telefon değiştiremem. aldıktan sonra 4-5 sene gitsin istiyorum. apple'ın pazarlamada dünya devi olduğunu biliyoruz. kafamı da en çok bu kurcalıyor. arkadaşlarım, n4'ün google desteğinden dolayı 2 sene güncelleme desteği sonrasında ise zaten yüksek donanımından ötürü bir süre daha (+2+3 sene daha) telefonun iş göreceğini söylüyorlar. ama iphone 3gs'ten xperia'ya geçen arkadaşım iphone'un 3gs'e güncelleme artık yapmadığını hatta ios 6'nın ip4'te bile kasmalara yol açtığını söyledi. sanırım ip3gs ile şu anda app market'lerinden uygulama indirilemiyormuş. eğer böyle bir durum varsa ip5s, ip6 çıktıktan sonra (2 sene sonra yani) ip5'imi çöpe atmam mı gerekecek? app'leri indiremeyeceksem, kullanamayacaksam bu anlama geliyor. benim her sene telefona o kadar para bayılacak lüksüm yok. bi kere vereyim en iyisini alayım 4-5 sene götürsün istiyorum.

n4 şu anda teknosa'da 2 sene garantili 1400 tl + sanırım 100 liralık hediye çeki veriyorlarmış (emin değilim) kredi kartına puan kazandırma olayları da varmış diye duydum. ip5 forumda y.dışından getirilme (tr garantisiz) 1400 tl'ye satan arkadaşlar var. hediye çeki vs. tabi ki yok ancak teknosa'dan n4 alsam verecekleri hediye çekiyle kulaklık alırım çünkü n4 kutusundan kulaklık çıkmıyor. ip5'tense çıkıyor dolayısıyla ikisinin de fiyatı aşağı yukarı aynı gibi. tek fark n4'ün garantisi. bir de ip5 kayıt ücreti (30 tl ye 6 aylık geçici kayıta soğuk bakmıyorum)

geriye kalan tüm özellikleri / kapışmaları biliyorum o yüzden sadece soruma yanıt verseniz ve beni artık iki cihazdan birinde ikna etseniz çok güzel olur
16 saattir birşey yemedim deli gibi açım. birazdan döner almaya gideceğim dönüşte de bim'e uğrayacağım.

doğalgazı daha eve bağlatamadık o nedenle evde yemekleri pişiremiyorum. bunu dikkate alıp söyleyin bim'den ne alayım?

EDİT: döndüm eve. işte aldıklarım:

Holland Caramel Waffles
Mısır Konserve
Kerem Labne Peynir
Ekmek

8.30 tl ödedim
merhaba arkadaşlar. 1-2 hafta içinde cimbom.blogspot.com üzerinden taraftar blogumuzun yayınına başlayacağız. şimdilik blogun kullanım hakkını elde etme işini sonlandırdım. yazar kadrosu için kendi çevremdeki arkadaşlara da haber vermeye başladım. buradan da takımı hakkında içinden geçenleri paylaşacak, dilerse gündeme dair dilerse şanlı mazimize dair yazılar yazabilecek arkadaşlar arıyorum. yazar kadrosu oluşma sürecinde ben de blog için tema arayışlarına girişeceğim. şu anda bloga boşuna girmeyin seneler önce isim hakkını ilk alan arkadaşın bıraktığı gibi duruyor. ancak artık değerlendirmeye başlamanın vakti geldi bu ismi.

gönüllü arkadaşlar katılmak istediğini belirtirse isim listesi yapmaya başlarım ben de. böyle bir projede yer almak isteyeceğinizi düşünüyorum. çevrenizde taraftar blogunda yazarlık yapmak isteyecek arkadaşlarınız varsa onlara da duyurabilirsiniz.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 331
İkinci El Bölümü Mesajları: 16
Konularının görüntülenme sayısı: 10.234 (Bu ay: 423)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 41 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.