Şimdi Ara

Yorum : Yurtdışından Iphone almak artık mantıklı değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
8.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumda hala yurtdışından cep telefonu getirmeyi düşünenlerin mesajlarını okuyorum.
    Bence harç ve pasaport kayıt hakkının ederi dikkate alınınca, artık yurtdışından telefon almak/getirmek hiç mantıklı değil.

Şöyle ki :
    - Yurtdışından alacağınız bir telefonu kaydettirmek için 115 TL harç yatırmak zorundasınız.
    - Kendi pasaport hakkınız varsa, bugünün şartlarında 175-200 TL'ye bu hakkınızı (harç hariç) satabilirsiniz. Yani pasaportunuzu kendinize kullanmanızın fırsat maliyeti 175-200 TL.
    - Iphone 5, mesela Almanya Apple Store'da 679 Euro. Global Blue tax free ile %11 KDV iadesi alırsanız, fiyatı yaklaşık 600 Euro, yani 1.400 TL yapar.

Yani Avrupa'dan alacağınız bir Iphone 5'in fiyatı, KDV iadesi sonrası bile 1.400 TL + 300 TL kayıt maliyeti : 1.700 TL.
    Telefonu Amerika'dan veya Hong Kong'dan alsanız 1.200 - 1.250 TL'ye gelse, yine 1.550 TL yapar.

Bugün Türkiye'den sıfır, jelatinli, distribütör garantili ama faturası başkası adına kesilmiş (şirket değilseniz size farketmez) veya faturası sizin adınıza kesilen ithalatçı garantili cihazları (fırsata göre) 1.600 ile 1.850 TL arasında bulabilirsiniz. Üsteli Türkiye'de taksitli alma imkanınız da var.

Zaten Türkiye garantili bir cihazın 6-12 ay sonraki 2.el değeri de, yurtdışından alınan bir telefona göre birkaç yüz TL daha yüksek olacaktır.

Tüm bunlar dikkate alındığında, bence bu saatten sonra yurtdışından telefon alınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 25 Nisan 2013; 12:34:25 >

• Bende devleti haksız görenlerdenim,ne olacak ?

Ayrıca hertürlü yurtdışı telefon karlı oluyor bırakın bu hesapları 5 lira daha bile ucuzsa yurtdışında gene ordan alırım,sırf bu devlete vergi vermemek için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone 5 fiyati icin 1600 ve 1850 tl dusuk soylemissiniz sanki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Bende devleti haksız görenlerdenim,ne olacak ?

Ayrıca hertürlü yurtdışı telefon karlı oluyor bırakın bu hesapları 5 lira daha bile ucuzsa yurtdışında gene ordan alırım,sırf bu devlete vergi vermemek için.

Niye? Sen bu devletin vatandaşı değil misin? Hertürlü sosyal güvenceden faydalanmıyor musun da vergi kaçırıyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: tweaker

quote:

Niye? Sen bu devletin vatandaşı değil misin? Hertürlü sosyal güvenceden faydalanmıyor musun da vergi kaçırıyorsun?

+1

• 1600 - 1850 TL aralığında alınan ithalatçı garantili cihazların garanti için verdiği hizmet kalitesi ne durumda ki? Çoğu kişi memnun değil takip ettiğim kadarıyla. O fiyatlardaki ürünler paralel ithalat olanlar oluyor sanırım yanılıyor muyum? Şu andaki yurt içi piyasayı çok bilmiyorum fakat Saturn, Bimeks, Teknosa vb yerlerde 16 GB'lık iPhone 5'in fiyatı 2000 TL.

Yurt dışı için şu anda Avrupa çok mantıklı olmasa da Amerika, Hong Kong, Çin ve Orta Asya ülkeleri gayet mantıklı hala daha. Zaten Apple Store resmi olarak açıldı açılacak. Artık yurt dışı iPhone'ların 1 yıllık uluslararası garantisinden burada da yararlanabileceğiz.

Mesela ben 680 dolara aldım 16 GB'lık iPhone 5'i. Arkadaşım 800 dolara 32 GB'lık olanı aldı. Başka bir arkadaşım 900 dolara 64 GB'lık olanı aldı (TR'deki 16 GB'lığın fiyatından daha uyguna). Bendeki cihaz 1225 TL gibi birşey yapıyor + pasaport kaydı içinde 115 TL, toplamda yaklaşık 1350 lira gibi bir rakama almış oldum cihazı.

Tabi yurt dışı alım için mantıklı olan yakın bir tanıdığa getirtmek veya bizzat kendin almak. Öbür türlü alımlar zaten pek mantıklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 25 Nisan 2013; 12:47:54 >

• quote:

%100 katiliyorum... Olabildigince urun almamaya calisiyorum buradan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk mesajdaki
    quote:

Devlet, imei kayıt sistemi ve harç ile amacına ulaşmıştır. Ben devleti haklı görenlerdenim.

cümlesini sildim, konu alakasız yönden bir tartışmaya neden olmasın.

1.600 - 1.850 TL aralığı dediğim gibi fırsata göre ama gerçek.
    Hatta faturası kesilmiş sıfır jelatinli distribütör cihazı da bulunabilir.
    Tabi eğer en düşük fiyatı ararsanız, biraz siteleri takip etmek, Sahibinden ilanlarını kovalamak gerekiyor.
    Ancak Bimeks'ten 2.000 TL'ye Teleservice garantili cihaz alıp, 100 TL koşulsuz hediye çeki almak mümkün.

Garanti konusuna gelince, ben distribütör - ithalatçı konusuna çok önyargılı bakmıyorum.
    Bir kere cihazınız Genpa, Teleservice garantili de olsa, insanlık hali, telefon bir kere düşse ve köşesi ezilse,
    cihazı komple garanti dışı bırakabiliyorlar.

Hani HP Türkiye gibi sıvı temasında bile ayrım yapan ve
    "şu şu arızalar var, bunlar sıvı temasından onarım isterseniz ücretli, ama şunlar garantiden ücretsiz yapılacak"
    diyen firma olsa o zaman distribütör garantisinin bir anlamı olur ama, cep telefonu için böyle hizmet veren firma bilmiyorum ben.
    Aksine, cep telefonunda cihazı garanti dışı bırakmak için fırsat kolluyorlar.

Ayrıca güvenilir olduktan sonra ithalatçı firmadan almak daha avantajlı olabilir, çünkü onarım yapamayacağı için cihazı değişimi yapmak zorunda kalır.

Sonuç olarak, eskiden Türkiye'de 2.000 TL altına bulanamayan telefonu 1.300 - 1.400 TL'ye alıp kullanmak mantıklı idi,
    ancak bugün hem kayıt maliyeti 300 TL, hem telefon fiyatları Türkiye'de ucuzladı. Sadece yeni cihaz fiyatını değil, 2.el değerini de düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 25 Nisan 2013; 12:42:51 >

• Zaten 2013 yili icerisinde istanbula apple store acilacak. Eszamanli olarak da apple, turkiyede online store'unu acacak. O yuzden artik yurtdisindan iphone almak artik anlamsiz

• Apple store acilip fiyatlar belli olana kadar, her turlu yurtdisi urun hala avantajli.

• quote:

Orijinalden alıntı: gduman

Apple store acilip fiyatlar belli olana kadar, her turlu yurtdisi urun hala avantajli.

Maliyet hesabı yapıp, nasıl avantajlı olduğunu açıklar mısınız ?

Tabi yurtdışı ürünü 100-200 TL ucuza alıp, Türkiye garantisi olmayışını ve 2.el değerini görmezden geliyorsanız o başka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: levot

Zaten 2013 yili icerisinde istanbula apple store acilacak. Eszamanli olarak da apple, turkiyede online store'unu acacak. O yuzden artik yurtdisindan iphone almak artik anlamsiz

Fark olur yine, kdv mi idir firlar yine alirlar o parayi..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkes istediği mesajı yazmakta özgür tabi ama,
    burası siyaset değil Iphone bölümü olduğu için sadece cihaz ve satınalma maliyetleri hakkında yorum yapılmasını rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Apple store acilip fiyatlar belli olana kadar, her turlu yurtdisi urun hala avantajli.

Maliyet hesabı yapıp, nasıl avantajlı olduğunu açıklar mısınız ?

Tabi yurtdışı ürünü 100-200 TL ucuza alıp, Türkiye garantisi olmayışını ve 2.el değerini görmezden geliyorsanız o başka.

Simdi mobilden uzun uzun maliyet hesabi yapacak degilim. Cihazi amerikadan, singapore'dan, hong kong dan aliyorsaniz fiyat farki ortada. Turkiyede garantininde yuksek oranda bir ise yaramadigini goz onune alinca, yurtdisi alirim kafam rahat olur. En azindan garanti var sanip, sonra gonderip, sacma sekilde sivi temasi cevabini alinca fittirmam, sinirlenmem :) o yuzdende apple store acilip, her ulkede uyguladigi hizmeti verene kadar, genpa ve digerlerine para kazandirmam. Maliyet hesabi dediginiz olgu; sadece para ile alakali degil sonucta, herkese gore degisir etkenler.

• quote:

Simdi mobilden uzun uzun maliyet hesabi yapacak degilim. Cihazi amerikadan, singapore'dan, hong kong dan aliyorsaniz fiyat farki ortada. Turkiyede garantininde yuksek oranda bir ise yaramadigini goz onune alinca, yurtdisi alirim kafam rahat olur. En azindan garanti var sanip, sonra gonderip, sacma sekilde sivi temasi cevabini alinca fittirmam, sinirlenmem :) o yuzdende apple store acilip, her ulkede uyguladigi hizmeti verene kadar, genpa ve digerlerine para kazandirmam. Maliyet hesabi dediginiz olgu; sadece para ile alakali degil sonucta, herkese gore degisir etkenler.

Size katılıyorum. Maliyet hesabının anlamı tek olsa da, insan rasyonel bir varlık olmadığı için her zaman kağıt üzerinde daha avantajlı olanı seçmez, kişisel tercihler dolayısıyla farklı kararlar verebilir. Ben bu konuyu, daha avantajlı olduğunu bile bile özellikle Türkiye'den cihaz almayacak olanlar için açmadım zaten.

Ancak Türkiye'de bu kadar distribütör varken, ben Apple'ın yurtdışında olduğu gibi tamamen kendi organizasyonunu kuracağını sanmıyorum. Benim gördüğüm, Apple Store denilen şeyler, farklı ürün gruplarında birden fazla distribütörün Apple dizaynı ile açtığı mağazalar. Sonuç olarak arada distribütör olduğu sürece, ana firmanın hizmet kalitesini beklememek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 25 Nisan 2013; 13:01:14 >

• quote:

Arkadaşlar herkes istediği mesajı yazmakta özgür tabi ama,
    burası siyaset değil Iphone bölümü olduğu için sadece cihaz ve satınalma maliyetleri hakkında yorum yapılmasını rica ederim.

Siyaset yapmak zaten bu forumda yasak,yukarıda mesajı editlediğinizi belirtmişsiniz,keşke başından yazmasaydınız,editlediğiniz için mesajımı siliyorum.
  • quote:

quote:

Size katılıyorum. Maliyet hesabının anlamı tek olsa da, insan rasyonel bir varlık olmadığı için her zaman kağıt üzerinde daha avantajlı olanı seçmez, kişisel tercihler dolayısıyla farklı kararlar verebilir. Ben bu konuyu, daha avantajlı olduğunu bile bile özellikle Türkiye'den cihaz almayacak olanlar için açmadım zaten.

Ancak Türkiye'de bu kadar distribütör varken, ben Apple'ın yurtdışında olduğu gibi tamamen kendi organizasyonunu kuracağını sanmıyorum. Benim gördüğüm, Apple Store denilen şeyler, farklı ürün gruplarında birden fazla distribütörün Apple dizaynı ile açtığı mağazalar. Sonuç olarak arada distribütör olduğu sürece, ana firmanın hizmet kalitesini beklememek lazım.

hala daha avantajlı diyorsunuz :) size göre avantajlıdır ben onu diyorum, bana göre ya da başkasına göre değildir.

Apple Store'lar apple dizaynı ile açılan distribütör mağazaları değildir. Türkiye'de açık bir apple store yok. Neyi nerde gördünüz bilmiyorum. Apple Store'ların işletmesi apple'a aittir, başka kimseye değil. Apple dizayni ile açılan mazağalara dünyada verilen ad 'reseller'dır. Apple a başvurursunuz, uygun görürse reseller olursunuz. Cihazları yüksek miktarda ve daha ucuza alır ve Apple'in resmi fiyatından ya da altından satarsınız. Asla üstüne çıkamazsınız. Bir çok ülkede apple Store ve apple online store beraber var ise, 'reseller'lar telefon satışı yapamaz, telefon hariç diğer tüm ürünleri ve apple onaylı 3.parti ürünleri satarlar. Türkiye'de iphone'ların distribütör'ü bilkom değildir, operatörlere kontratlı satış yapmak üzere genpa ve teleservice getirir. Apple store açıldığında olacak olan şudur yüksek ihtimalle şudur; operatörler ile anlaşları artık direk apple yapacak, sim kilitsiz cihazlarda apple store ve apple online store üzerinden satılacaklar.

• Pasaport kaydı yüzünden o kadar çok sıkıntı çektimki, bırak 200 lira 300 lira neyse fazla olsun yeterki sorun yaşamıyayım.
    Şehir dışında ve tek iletişim kanalınız elinizdeki telefonken birden Servis Yok yazması tarif edilemez bir durum.
  • quote:

Apple Store'lar apple dizaynı ile açılan distribütör mağazaları değildir. Türkiye'de açık bir apple store yok. Neyi nerde gördünüz bilmiyorum.

Ben de onu söylüyorum zaten, Türkiye'de Apple Store yok.
    Türkiye'de Apple Store olarak açılacağı söylenen şeyler, benim bildiğim distribütör mağazaları.
    Bunun aksini belirten, yani Apple'ın yurtdışında olduğu gibi Türkiye'de distribütörlerden %100 bağımsız olarak (HP Türkiye gibi) kendi organizasyonunu kuracağını gösteren bir kaynak varsa gösterin, okuyup öğreneyim.
  • Bende devletin yurt disi telefonlardan abess uzerine basarak soyluyorum abes vergi almasina karsiyim kafasina gore vergiler koyan bir ulkede de hatta dunya nazarinda vergi cenneti olarak adi cikmis bir ulkede bazi arkadaslarinda neden sen bu ulke vatandasi degilmisin gibi garip soylemlerine guluyorum !

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.