Şimdi Ara

Yongnuo YN 460 Flaş İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
6.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 27 Ağustos 2015; 23:25:16 >

• Öncelikle hayırlı olsun.Sendeki şu flaş sistemi bende olsa hemen bir siyah fon ayarlayıp duman fotoğrafı çekerdim bütün gece.
    Flaş konusunda oldukça cahilim ve kullanma konusunda ciddi endişelerim var.Pozlamayı flaşa göre ayarlamak ne kadar sürede tam anlamıyla oturur bunu gerçekten merak ediyorum.Gerçi bi hevesle bol pratikle öğrenilceğine eminim.Sanırım bütün ayarları kendi yapan flaşlar p-ttl oluyor ve fiyatları baya bi yüksek
  • Şu amatör incelemeler çoğalsa...
    Tebrikler, devamı gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: güney tan

Sendeki şu flaş sistemi bende olsa hemen bir siyah fon ayarlayıp duman fotoğrafı çekerdim bütün gece.

Olmuş mu güney?

Ortam ve fon aceleye geldi ama böyle birşeyler yakaladım. Herbiri eşsiz aslında, bir daha aynı poz olmadığına göre Güzel bir istem kurup bir daha denemek lazım aslında. Ama abır işi ve birazda shutter ömrü yiyecek

• @seboist64
    evet gerçekten her biri eşsiz ve çok güzeller.siyah fonun filanda çok iyi olmuş ışığı hiç yansıtmamış
    yn460 sanırım bizim forumda en çok satan flaş
    incelemen çok güzel ama bence biraz daha detay vermelisin özellikle ilk kez flaş kullananlara ve manuel kullanımdan korkanlara(mesela ben)
    bu tip emek isteyen konulara ilgi olmaması gerçekten çok üzücü
    okuyan herkezin en azından emeğin için bi teşekkür etmesi gerektiğine inanıyorum.Sonuçta bu konuya bi ilgi gösterilse sende incelemeni detaylandırırsın belki ama insanın hevesi kaçıyor yorum görmeyince.Bence shutter a acıma makinaları yanımızda götürmiyceğiz sonuçta.Deklanşöre her basışımızda tecrübemiz artıyo bunuda unutmamak lazım

• @Güney

Evet YN460 ve Mark II'si en çok satan flaş çünkü fiyatı çok uygun. Flaşlı çekim yaptığımda burada paylaşırım, eyvallah
  • elinize sağlık. güzel inceleme
    manuel flash kullanımı ve sektirmede deneyim kazanmanız durumunda elinizden düşürmeyeceğiniz bir şey.
    ben o kadar çok kullanıyorum ki tanıdıkların rıcası üzerine katıldığım düğündeki fotoğrafları(500-600) bile bu şekilde çekiyorum.
    ttl ve doğrudan patlayan flashlar ile hayalet insanlar çekeceğime, çok daha doğal ışığa sahip fotoğraflar çekebiliyorum.
    örnek. çok çok loş bir ışıkta çekildi. tavan ve arka duvardan sektirme yapıldı. imzamdaki flashtır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 18 Kasım 2010; 2:46:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu inceleme nasıl atlamışlar....
  • YN-460'a sahibim 2 tane var.
    Bence fiyatına göre süper.

Strobist çekimlerde bu fiyatta üstüne tanımam.
    1,5 sene önce almıştım hala tık demediler.
    Sapasağlamlar.

Tam bir Fiyat/Performans kralı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

YN-460'a sahibim 2 tane var.
    Bence fiyatına göre süper.

Strobist çekimlerde bu fiyatta üstüne tanımam.
    1,5 sene önce almıştım hala tık demediler.
    Sapasağlamlar.

Tam bir Fiyat/Performans kralı.

Eyvallah...

İlerde tetikleyici sistemlerle ben de almayı düşünüyorum. Fiyatını çok ucuz buldum nete yazdım karşıma direk dh'nın bu sayfası çıktı...
  • Hocam ellerine saglık güzel inceleme olmuş... almak isteyenlere güzel bilgi olmuş
  • Benim kafama bir soru takıldı.

Makinanın açılır flaşıyla birlikte bu flaşı aynı anda kullanabilir miyiz, kullanırsak ne tür bir tetikleyici gerekir.

Bir de konudaki "Slave mod" kafama takıldı. Bu modda bir tetikleyici satın almadan üstte yazdığım düşüncemi gerçekleştirebilir miyim?

Bu mudur yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 19 Şubat 2012; 6:19:27 >

• Modu s1 e alip dahili flas ile tetikleyebilirsiniz. Arada pilsiz kaliyor tetikleyiciler oyle kullaniyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Modu s1 e alip dahili flas ile tetikleyebilirsiniz. Arada pilsiz kaliyor tetikleyiciler oyle kullaniyorum ben.

Eyvallah skylineGTR, iyi anlayabilmiş miyim... Yani bu şekilde kullanacaksam bağlantı için ayrı bir masraf yapmama gerek kalmıyor. Sadece makinam ve bu flaş yetiyor, değil mi?
  • @teknikkonular Evet etrafta herhangi bir flaş patladığında flaşında otomatik patlamış oluyor, bir nevi ışığa duyarlı sensör gibi düşün
  • Eyvallah seboist64.

Denklanşöre basışlar patlayan açılır flaşı bu kadar dar bir zaman diliminde algılaması tepki vermesi beni şaşırttı bayaa... Saliseler bile uzun geliyor. :)
  • @teknikkonular isik hizi soz konusu. Mesafe de "surdan surasi" seviyesinde. Tek dez avantaji eksra golge ve biraz patlama yapmasi tam karsidan geldigi icin. Bunu onlemek icin de dahili flasin gucunu en dusuk ayara getirip onune de selpak koyuyorum. 3 harici flasin arasinda kaybolup gidiyor.
  • @skylineGTR_34 teşekkürler.

YN-460 II düşünüyorum.
    Herhalde 1 veya 2 adetle flaşı yumuşatarak stüdyo tarzı bir set kurabilirim. :)

Bilgiler için sağolun arkadaşlar :)
  • elinize saglik guzel inceleme olmus.
    aklima bir soru takildi benimde. bir tane yn580 alacagima iki tane yn 460 almak daha kullanisli ve akla yatkin geldi bana ama yuksek guce ihtiyac olmasi durumunda bir tane guclu yn 580 yerine iki tane yn 460 flasin guclerini birlestirerek kullanmak da ayni etkiyi olusturur mu?
  • Bu tür tekniklerle uğrasacaksanız daha cok noktadan ışık daha iyi sonuçlar doğurur tabi. Ama tepe üstü kullanımda sizi ne kadar idare eder orasına güvenemem. Ucuz olması tam strobistçilere göreı. Yoksa tepe üstü flaşı kullanımında Canon flaşlara yaklaşamaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 19 Şubat 2012; 22:18:24 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.