Şimdi Ara

Yönetim Bilişim Sistemleri mi bilişim sistemleri mühendisliği mi yoksa yazılım mühendisliği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
12.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar çok erken ama Pazartesi bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım şimdiden hedefi belirleyip DGS için plan belirleyerek sınava çalışacağım bu mühendislikler arasındaki farklar ne imkanı çok mu bilgisayar bölümünü seviyorum ama aç kalmakta istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• YBS nasıl bilen varsa faydalanabilirim bu konudan açıkçası.
  • YBS mühendislik diploması vermiyor onu baştan ele hocam. Bu ikisi arasında ben Bilişim Sist. okuyorum ve Yazılım Müh. ile çap yapıyorum, burs durumu olmasaydı yazılımı seçerdim (akreditasyondan dolayı, sırf o yüzden çap yapıyorum) tabi gideceğin üniversiteye de bağlı. Bilişim Sist. lerinin Türkiye'de akreditasyonu yok bildiğim kadarıyla, yurt dışına falan çıkmak istersen diye söylüyorum. Yazılım daha mantıklı.
  • Yazılım müh üstüne ybs yüksek lisans..

• YBS okuyorum sorularınız varsa cevaplayabilirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VS18

YBS okuyorum sorularınız varsa cevaplayabilirim
    Ne dersleri görüyorsunuz yazılım ve donanım dersleri görüyor musunuz

• Yorum emici Y kullanıcısına yanıt
    C C++ Java Python html css javascript temel ağ dersi zorunlu olarak gördüm seçmeli olarak işletim sistemleri telekominikasyon yapay zeka mobil programlama gibi şeyler var bunların yanında İstatistik , finansal muhasebe yönetim muhasebesi , mikro ve makro ekonomi matematik ve bölümün ana derslerinden olan enformatik dersleri görüyoruz. Aklıma gelirse eklerim(Not donanım dersleri pek yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VS18 -- 21 Eylül 2019; 18:51:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5993D5759

YBS mühendislik diploması vermiyor onu baştan ele hocam. Bu ikisi arasında ben Bilişim Sist. okuyorum ve Yazılım Müh. ile çap yapıyorum, burs durumu olmasaydı yazılımı seçerdim (akreditasyondan dolayı, sırf o yüzden çap yapıyorum) tabi gideceğin üniversiteye de bağlı. Bilişim Sist. lerinin Türkiye'de akreditasyonu yok bildiğim kadarıyla, yurt dışına falan çıkmak istersen diye söylüyorum. Yazılım daha mantıklı.
    bilgisayar mühendisliği ile çap yapabiliyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ladies and gentlemen

bilgisayar mühendisliği ile çap yapabiliyor musunuz?

Alıntıları Göster
    Evet yapılabiliyordu ben başvururken. Sadece yazılıma başvurdum ben.
  • quote:

C C++ Java Python html css javascript temel ağ dersi zorunlu olarak gördüm seçmeli olarak işletim sistemleri telekominikasyon yapay zeka mobil programlama gibi şeyler var bunların yanında İstatistik , finansal muhasebe yönetim muhasebesi , mikro ve makro ekonomi matematik ve bölümün ana derslerinden olan enformatik dersleri görüyoruz. Aklıma gelirse eklerim(Not donanım dersleri pek yok)
    Yazılımcı olmak mümkün müdür acaba bu bölümden ?
  • Mezunların çoğu yazılımcı olarak çalışıyor zaten aynı zamanda işletme dersleri sayesinde pazarlama proje yöneticisi gibi pozisyonlara kaymanızda mümkün o açıdan içiniz rahat olabilir zaten yazılımcı olmak da çok zor degil kişisel bir çabayla da olunabiliyor

• quote:

Mezunların çoğu yazılımcı olarak çalışıyor zaten aynı zamanda işletme dersleri sayesinde pazarlama proje yöneticisi gibi pozisyonlara kaymanızda mümkün o açıdan içiniz rahat olabilir zaten yazılımcı olmak da çok zor degil kişisel bir çabayla da olunabiliyor
    Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız TM'de bilgisayar mühendisliğine giremediğim için üzülüyordum.Gerek kalmadı hem sevdiğim dersleri görüp hem yazılımcı olabiliyormuşum
  • Aynı sebepten dolayı bu bölümü seçmiştim fakat şöyle bir durum var. Çogu okul işletme kısmına ağırlık veriyor o yüzden okul seçiminiz önemli

• quote:

Aynı sebepten dolayı bu bölümü seçmiştim fakat şöyle bir durum var. Çogu okul işletme kısmına ağırlık veriyor o yüzden okul seçiminiz önemli
    En yüksek 50k'da var mıdır yazılım ağırlıklı bildiğiniz ?
  • Şu an güncel olarak durumunu bildigim bogaziçi var onlarda oldukça işletme ağırlıklı işliyorlardı onun dışında ben 2016 senesinde girerken 9 eylül ve ışık üniversitede yazılım kısmına ağırlık veriyordu. Ben de şu an Yeditepede okuyorum gördügüm kadarıyla bizden daha fazla teknik ders alan veya seçmeli derslerde seçenek olanını görmedim , tabi bizim okulunda kendince sorunları var ama bildigim kadarıyla böyle. Merak edersen okulların bölüm ders programlarına bakmanı öneririm

• Bence çiğköfte dukkanı aç, bu devirde okumak boş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılım mühendisliği
  • Yıl olmuş 2019 hala okuyup iş bulacağını düşünenler var ;)

• quote:

Şu an güncel olarak durumunu bildigim bogaziçi var onlarda oldukça işletme ağırlıklı işliyorlardı onun dışında ben 2016 senesinde girerken 9 eylül ve ışık üniversitede yazılım kısmına ağırlık veriyordu. Ben de şu an Yeditepede okuyorum gördügüm kadarıyla bizden daha fazla teknik ders alan veya seçmeli derslerde seçenek olanını görmedim , tabi bizim okulunda kendince sorunları var ama bildigim kadarıyla böyle. Merak edersen okulların bölüm ders programlarına bakmanı öneririm
    Çok teşekkürler yardımınız için.Başını şişirdim kusuruma bakmayın lütfen.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.