Arkadaşlar 1-2 ay önce arabanın aküsünü sökerken radyatorun ustundeki su koyma yerinin ordan gelip yedek su deposuna giden boruyu kırdım. Araba su kaçırmaya başladı haliyle. Su koya koya biniyordum. Boruyu kaynak yaptırma zamanım olmadı bi türlü.. Geçen evden çıktım suyu vardır diye düşündüm bakmadım. Çevreyolunda 130 140 la giderken bi baktım hararet sona yaklaşmış ama tam sonda değildi.. Boşa attım hemen 70-80 e düştüm. O sıra araba stop etti. 5.viteste vurdurmayı denedim çalışmadı. 4 lüleri yakıp emniyet şeridine geçtim. Marş basmaya devam ettim araba değişik sesler çıkarmaya başladı calısmadı yine..
Biliyorum marş basılmaz bu gibi durumlarda ama işte o anın heycanından napcağımı bilemedim. Çekici çağırdım. O sıra radyatör kapağını açayım dedim yavaşça biraz su fışkırdı. Kalmamış hiç. Su ekledim motor sıcakken. Su kaynadı zaten hemen kapağıda zor kapattım radyatörün.. 15 20 dk sonra birdaha marş bastım çalıştı araba ama tekliyordu. Çekici geldi evin önüne çektirdim. Evin önünde motor yağına baktım 1 damla yağ kalmamış su da yok. Motor yağı aldım koydum. Su koydum ama kapağı kapatmadım motor çalışırken bi miktar koyarım diye.. Marşa bastım ve bütün su olduğu gibi fışkırdı yukarı doğru
Ustayı aradım. Conta yanmış ondan dolayı motor kompresyonu suya veriyor dedi. 1000 lira gibi masraf olur eğer kapak yamulmadıysa dedi. Başka ne gibi sorunlar çıkabilir ustadan kazık yemeyelim diye konu açtım. Hararet tam kırmızıya gelmemişti ama orta ve en yukarının ortasındaydı 12 yıldır sürüyorum aracı ve ilk defa hararet yaptırdım. Cevaplar için teşekkürler.
Su kalmadığı için hava yapmıştır ondan suyu atıyor olabilir. Motor soğusun su ilave et tamamen doldur biraz bekle marşa bas kapağı kapalı olsun havasını alın tekrar su ilave edin egsozdan buhar dumanı çıkmıyorsa sorun yoktur. Ayrıca yağ çubuğunu çektiğinizde cıvık sulu yağ var ise conta gitmiştir.
Radyatör kapağı açıkken gaz verdiğinizde dışarı atma köpüklenme oluyorsa conta gitmiştir geçmiş olsun.
Keşke boruyu zamanında kaynak yaptırsaydın değil mi?...
conta yanmıs maalesef :S arabada 1 elektrik tesisatı , 2 ısıtma sogutma tesisatı en dikkat edilmesi gerekenler.
Valla hocam aynı olay benim başıma gelse yemez içmez sanayi ye koşar o kırılan boruyu değiştirirdim. İhmal biraz sizde geçmiş olsun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme