Şimdi Ara

Yolda düzgün yürüyememek (sosyal fobi içerir)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
22.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu durumu nasıl anlatsam bilemiyorum.Yolda yürürken kendimi rahat hissetmiyorum.Hele birilerinin önünden geçerken herkes beni izliyormuş gibi hissediyorum.Eskiden arkadaşlarım robot gibi yürüdüğümü söylerlerdi.Annemgil sopa yutmuş gibi yürüdüğümü söylüyor.Bu durum beni okadar rahatsız ediyorki artık gideceğim yere çantayla gider oldum.Elimi kolumu sallayarakda yürüyemiyorum.Yürürken sürekli elimi cebime atarım, telefonu çıkarıp saate bakıp geri koyarım ya da çantanın omuz tarafını tutarım.Sanki bedenim benden bağımsız hareket ediyormuş gibi oluyorum.Ayaklarım birbirine dolaşıyor.
    Dengemi de sağlayamıyorum.Telefondan bişeye tıklayacakken bile düşecek gibi oluyorum.Ama bu durumlar evde yaşamıyorum:(
    Sosyal fobiye gelirsek (anlamını fazla bilmiyorum.) bu durum başkalarının önünde yürürken daha çok artıyor.Bunun utangaçlığımla alakası olabilir mi? Artık dayanamıyorum. Düzgün yürüyemiyorum resmen.Yürürken sağa sola bakıyorum sürekli. Kafamı dik tutamıyorum.
    içimi dökmek istedim bu durum nasıl düzelir bilmiyorum :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yolda Düzgün Yürüyememe Sorunu: Sosyal Fobiyle İlişkisi

Yolda düzgün yürüyememek, özellikle de yolda tek başına yürüme konusunda güçlük yaşamak, sosyal fobinin yaygın bir semptomudur. Sosyal fobi, toplumsal durumlarda aşırı korku ve kaygı yaşanmasına neden olan bir anksiyete bozukluğudur.

Sosyal fobi yaşayan kişiler, başkalarının kendilerini yargıladığına veya alay ettiğine dair yoğun bir korku hissederler. Bu korku, yolda düzgün yürüyememe gibi fiziksel belirtilere yol açabilir.

Yolda düzgün yürüyememe sorunu iki şekilde ortaya çıkabilir:

• Sopa Yutmuş Gibi Yürümek: Sosyal fobi yaşayan kişiler, başkalarının kendilerine bakmasından kaçınmak için yapay ve gergin bir şekilde yürüme eğiliminde olabilirler. Bu "sopa yutmuş gibi yürüme" olarak bilinir.
    • Yavaş ve Titrek Yürümek: Bazı kişiler ise sosyal durumlarda kaygı nedeniyle çok yavaş ve titrek bir şekilde yürüyebilirler.

Yolda düzgün yürüyememe sorunu, sosyal fobi yaşayan kişilerin günlük hayatlarını önemli ölçüde etkileyebilir. Sosyal ortamlarda bulunmaktan kaçınmalarına, özgüvenlerinin azalmasına ve hayat kalitelerinin düşmesine neden olabilir.

Eğer yolda düzgün yürüme konusunda güçlük yaşıyorsan ve bunun sosyal fobiyle ilgili olabileceğini düşünüyorsan, bir ruh sağlığı uzmanına başvurman önemlidir. Terapi ve ilaç tedavisi, sosyal fobinin semptomlarını yönetmene ve yolda daha rahat yürümene yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Yaşın kaç?

Senin yaşadıklarını tecrübe etmiş biri olarak sana tavsiyem yürüyüş alıştırması ve spor yapman. Bir yere gitmen gerektiğinde sadece yürüyüşüne odaklan ve yürürken omuzlarını ve kollarını da hareket ettirmeye çalış. Yürürken diğer insanları da gözetle ve nasıl yürüdüklerine bak. Onları tekrar etmeye çalış. Çok değil bir haftaya düzelir yürümen. Ayrıca bu sorununun psikolojini etkilemesine izin verme. "İnsanlar bana bakıyor, düzgün yürüyemiyorum, benim yürüyüşüm garip." dersen ne yaparsan yap kurtulamazsın. Bedensel olarak kurtulmana rağmen zihinsel olarak bu sorunundan kurtulamadığın için hiç bir faydası dokunmaz sana.
    Denge konusuna gelirsek, spor yapmanı öneririm. Özellikle koşu, yürüyüş ve bacak kaslarını geliştirecek türden şeyler olsun. Her gün yürü veya yapabilirsen koşu yap. Hiçbirini yapamıyorsan odanda belli bir süre eğilip kalkarak veya olduğun yerde koşuyormuş gibi yaparak da bacaklarını geliştirip denge sorunundan kurtulabilirsin. Bir de bilgisayar başında çok vakit geçirme. Yapacak bir şey olmasa bile dışarıda temiz havada biraz oturmaya çalış, kitap oku, gözünü yoracak ve beynini sulandıracak elektronik aletlerden durabildiğin kadar uzak dur.

• quote:

Orijinalden alıntı: jedilerinjedisi

Bu durumu nasıl anlatsam bilemiyorum.Yolda yürürken kendimi rahat hissetmiyorum.Hele birilerinin önünden geçerken herkes beni izliyormuş gibi hissediyorum.Eskiden arkadaşlarım robot gibi yürüdüğümü söylerlerdi.Annemgil sopa yutmuş gibi yürüdüğümü söylüyor.Bu durum beni okadar rahatsız ediyorki artık gideceğim yere çantayla gider oldum.Elimi kolumu sallayarakda yürüyemiyorum.Yürürken sürekli elimi cebime atarım, telefonu çıkarıp saate bakıp geri koyarım ya da çantanın omuz tarafını tutarım.Sanki bedenim benden bağımsız hareket ediyormuş gibi oluyorum.Ayaklarım birbirine dolaşıyor.
    Dengemi de sağlayamıyorum.Telefondan bişeye tıklayacakken bile düşecek gibi oluyorum.Ama bu durumlar evde yaşamıyorum:(
    Sosyal fobiye gelirsek (anlamını fazla bilmiyorum.) bu durum başkalarının önünde yürürken daha çok artıyor.Bunun utangaçlığımla alakası olabilir mi? Artık dayanamıyorum. Düzgün yürüyemiyorum resmen.Yürürken sağa sola bakıyorum sürekli. Kafamı dik tutamıyorum.
    içimi dökmek istedim bu durum nasıl düzelir bilmiyorum :(

Vay be kendim yazsam aynen böyle yazardım bana da annem-babam derdi oklava yutmuş gibi yürürken hep aklıma gelir

• Sen kendinde bir anormallik hissetmedikten sonra mesele yok ama kendi yürüyüşünde bir problem hissediyorsan kendini düzeltmeye bakk

Donanım Haber Robotik Klübü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrkabaca

yanlız değilmişim vay be sadece bende var sanıyordum.

Arkadaş öyle bir yazmış gibi kendim yazsam böyle olurdu aynı şeyler sanırım bu hastalık

Orijinalden alıntı: Festen

quote:

Orijinalden alıntı: mrkabaca

yanlız değilmişim vay be sadece bende var sanıyordum.

Arkadaş öyle bir yazmış gibi kendim yazsam böyle olurdu aynı şeyler sanırım bu hastalık

Dostum metroya yürürken metrodan metroya aktarma yaparken işe yürürken kafayı yiycem ofisin içinde mutfağa giderken bile millet sanki bana bakıyor deliricem yakında

Donanım Haber Robotik Klübü
  • Bende de vardı bu ellerimi hep hırka cebime koyardım yanlara salamazdım. Geçti ama nasıl geçti bilmiyorum açıkcası. Bi arkadaş odaklan falan demişte odaklanmak daha zorlaştırır. Ben bi ara eve yürürdüm okul çıkışı ve hayal kurardım. Beynim dolu olunca tabi yürümemi takmıyodum açıkcası.

• Bende de vardı bu ellerimi hep hırka cebime koyardım yanlara salamazdım. Geçti ama nasıl geçti bilmiyorum açıkcası. Bi arkadaş odaklan falan demişte odaklanmak daha zorlaştırır. Ben bi ara eve yürürdüm okul çıkışı ve hayal kurardım. Beynim dolu olunca tabi yürümemi takmıyodum açıkcası.

• Rahat ol dostum sorunun büyük değil. Yaşın genç sanırım ve yeterli olgunlukta düşünemiyorsun. Sporu hayatının bir parçası haline getir, arkadaşlarınla daha fazla vakit geçir, tek başına bir avm ye gir ve satın almayacaksan bile oradaki kasiyerleri yıpratana kadar soru sor. Dışarıdaki tanımadığın insanlarla muhabbet kur, telefonda kurumları arayıp etten püften sebeplerle rahatsız et ve bunları yaptığında farkettiğin ilk şey; kendine güvenmen olacaktır.

@Anıl Torun üniversite sınavına hazırlanıyorum dışarda spor yapamam ama evde yapmayı deniyecem.O düşünceden bi kurtulabilsem zaten.İnsanların önünden yürürken ayaklarım birbirine dolaşıyor sanki.Omuzlarimi nasıl hareket ettirecem? Elimi sallayarak bile yürüyemiyorum.elimi hep ceketimin cwbune sokuyorum :( Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

@Cisco Ramon ben de sürekli elimi hırka cebine sokuyorum.Nasıl geçti bu sizde? Başka yaptığınız şeyler var mıydı?

@rapidguy tavsiyeleriniz için sağolun hocam.Denemeye çalışacam :)

• putinin yürüyüşünü örnek al adam yürürken bütün organları hareket ediyor. beden dili belgeselleri var izle bir tanesini bu konudan da bahseder ya da siyasetçilerin beden dili diye arat izle putinle bushun bu videodaki sahnesi de o belgeselde var

https://m.youtube.com/#/watch?v=YUDWNcvoosQ

sporda önemli koşu yap ayak kasların dinç kalsın sonra putinin yürüyüşlerine bak youtube da gaza gel çık sokağa

Aslında ek olarak sadece günde 3km yürüdüm işte okuldan eve. Zaten yorulunca yürüyüşe takmıyosun. 22kilo vermeme yardımcı oldu. Özgüvenim arttı. Bir de bir kıza aşık olmuştum. Çok umursamazsı ben dw umursamaz olmaya çalıştım. Aklıma bir şey gelse dahi aman nolcak dedim hep rahat olmaya çalıştım. Sonradan bünye umursamaz oldu. Ek bir şey yapmadım kısaca

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Kilo 70 civarlarinda olması lazım. Uzun zamandır tartılmadım.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.