Şimdi Ara

Yolcu otobüsleri yüksek süratlara çıkabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir akadaşım setra neoplan trevego gibi otobüsler eğer iyi bir otobanda asılırsa 180 200 gibi hızlara çıkabilir dedi.. pek mümkünat vermedim.. Eğer bu araçlar bu hızlara çıkabiliyorsa bunu neye borçlu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yil 2004 erzurumda ogrenciyim. xxx firmasinin 15 saatte erzurumdan mersine geldigi yolu ilk ve son kez bindigim yyy firmasi 11 saatte gelmisti. 170i gordu 2500 2600 devirde 403tu otobus. ama simdiki mercedesler 2000 devir 125 130u gecemez. gecen sene de 140la giderken bir neoplan bana selektir atti yavasca suzuldu yanimdan tahminim 150 155 ile. neye borclu diye sorulmus cevap sende de 350 400 beygir olsa ulasirsin 150 160a nedir ki. jetçi diye adlandirilan tır ve kamyonlar dolu iken 150 160 gidiyor
    not.: otobus 120si ile araba 120si ayni degil diyenleri direk bloklayalim
    Prensesler meşhurdur. 92 yılında istanbul-adana arası binmiştim ibre 140 bitirmiş daha da aşağı inip durmuştu ama hızlandığını hissediyordum. Öyleki adana ya vardığımızda 2 saat önceki sefer ile aynı anda otogarı girmiştik. Oradakiler sen ne yaptın nasıl aynı anda girdin diye şoföre söylenmişlerdi.
  • bos otobusun yillar once, ben 160 ile giderken selektor atip yol istemisligi ve beni sollamisligi vardir.

dolayisi ile 180 mumkun. 200'u bilmem.

• yil 2004 erzurumda ogrenciyim. xxx firmasinin 15 saatte erzurumdan mersine geldigi yolu ilk ve son kez bindigim yyy firmasi 11 saatte gelmisti. 170i gordu 2500 2600 devirde 403tu otobus. ama simdiki mercedesler 2000 devir 125 130u gecemez. gecen sene de 140la giderken bir neoplan bana selektir atti yavasca suzuldu yanimdan tahminim 150 155 ile. neye borclu diye sorulmus cevap sende de 350 400 beygir olsa ulasirsin 150 160a nedir ki. jetçi diye adlandirilan tır ve kamyonlar dolu iken 150 160 gidiyor
    not.: otobus 120si ile araba 120si ayni degil diyenleri direk bloklayalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eko33 -- 25 Kasım 2019; 22:23:6 >
  • Eskiden Mitsubishi Maraton Prenseslerin otoyol hikayelerini dinlerdik yaparlar inanırım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Otobüsün ile arabanın 150 si aynı olmaz. Araba 120 ile giderken otobüs anca 90 yapıyordur.
    bakalım kim atlayacak
  • 430-450 beygir civarında güçleri var. Uygun yolda 180 km hıza ulaşılır diye düşünüyorum ama baya uzun, düz ve rüzgarsız bi yol lazım. Aerodinami çok kötü ve araç çok ağır olduğu için belli bi hızdan sonra ivemelenme çok yavaşlar.

Temsa safir 180 yapar diye düşünüyorum, diğer otobüslere göre güç/ağırlık durumu daha iyi ve alçak kasa avantajı var, gazlamayı seven şoförlerin hoşuna giden bi otobüstür.
  • iBus Channelyoutube
    200KM HIZ ile Giden O403 | iBus Channel
    https://www.youtube.com/watch?v=VUMnL4i-Ot0&feature=youtu.be

200 km hızla giden otobüs

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maraton yada prensesti sanırım prenses 167 yi takometrede gördüm.

• redloves kullanıcısına yanıt
    3000 devirde nasıl 210 la gidiyor la

• redloves kullanıcısına yanıt
    kadran fake

• Yeni otobüslerde hız kesici var, eskiden ben de bindiğim otobüslerde 150 ye yakın hız gördüm

• quote:

Orijinalden alıntı: Sportium

Eskiden Mitsubishi Maraton Prenseslerin otoyol hikayelerini dinlerdik yaparlar inanırım
    Prensesler meşhurdur. 92 yılında istanbul-adana arası binmiştim ibre 140 bitirmiş daha da aşağı inip durmuştu ama hızlandığını hissediyordum. Öyleki adana ya vardığımızda 2 saat önceki sefer ile aynı anda otogarı girmiştik. Oradakiler sen ne yaptın nasıl aynı anda girdin diye şoföre söylenmişlerdi.

• O hızlara çıkarmasada temsa safirin son hızı 153 kmh fabrika verisi bu
    Hız limitmrü kaldırılan travego lar 130 kmh yi görüyor
    O403 V8 ler 140 kmh yi görüyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 25 Kasım 2019; 23:57:2 >
  • Hocam tabi zor soylemek ama aerodinamigi cok kotu 150 160dan sonra cok fazla guck gerecektik hizlandirmak ve hizi koruyabilmek icin.
    Tabi su var bu otobus 4 belki 5 ton yuke gore dizayn ediliyor. O yuk ile onu istenen hizda goturebilecek bir motor konuyor. Bos oldugunda o yuzden daha hizli gitmesi mumkun
  • Çıkabilir. Heleki limitörü iptal edilmiş bir otobüste sefer dışı gidiyorsanız çok rahat çıkabilir. Dip gazda boş otobüsün gidişi çok farklıdır

• 140-150 km hızlar araç boş ise biraz zorlama ile görülebilir ancak 200 km için motor-şanzıman-aks-tasarım kombinasyonu çok çok önemli özel bir takım optimizasyonlar olmadan imkansız gibi. Çıkmamasıda gerekir zaten fren aksamı ve retarder bu hızlara göre tasarlanmamış bir otobüsü bu hızlara çıkartmak bana göre cinayettir.

Yeni nesil hub motora sahip elektrikli otobüsler eğer sınırlandırmaları olmasa bu hızlara çok rahat çıkar. 200 km hızı görebilecek 1 tane fabrika çıkışı otobüs gördüm bugüne kadar ancak oda bildiğim kadarıyla amerikalı bir müşteri için motor-şanzıman kombinasyonu değiştirilmiş bir otobüstü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 26 Kasım 2019; 1:20:49 >
  • Sınır kaldırıldıktan sonra mümkün.Fakat yapabilirler mi diye soracak olursan 2020 itibariyle dijital takograf her araca mecburi yemez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankara'yı geçtikten sonra hepsi yapıyordu eskiden. Şimdi limitörler, elektronik takip sistemleri sıkılaştıkça kontrol altına alındı, eskisi kadar yapamıyorlar.
  • Limitör olmasa dahi devir biter uzun oran lazım

• Bir aralar Safir in teknik verilerinde 150 küsür Max hız yazıyordu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.