Şimdi Ara

Yola tabure koyan 2 esnafa 412’şer lira ceza (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İste buyuzden sokaklara parktan para alinmali. Ama ispark gibi degil!

Bir kere herkes evinin onune park edebilmeli. Ben size derdimizi anlatayim. Tekirdagda yaklasik 20-25 metre cephesi olan bir isyerimiz var. Cok islek bir yerde degil. Etrafta esnaflar ve 2-3 tane kahve var. Bu kahvelere gelen adamlar sabah 9 da arabayla geliyor aksam 6'ya kadar araba park halinde sokakta.

Nitekim bizim apartmanda oturan insanlarin araclarini biliyoruz onlar da bizi biliyor bir anlasmazligimiz yok. Durak olmamasina ragmen minibusler dukkanin onune araci cekip birakiyorlar. Bazen mal indirmek icin gelen kamyonlari rotalarina geri yolluyoruz mal indiremiyoruz.

Koca dukkanin ihtiyaci ise 3 arabalik yer sadece.

Nitekim: Yine tekirdagda ikinci bir dukkanimizin cephesi 5-6 metre fakat kendi aracimizi 3 sokak arkaya birakiyoruz. Cunku islek bir noktada ve surekli akis olmasi gerek park yerinde. Musteri bu sekilde geliyor.

Keske yarim saati ucretsiz bir park sistemi olsa islek bolgelerde. Eger evin dukkanin varsa park ucretsiz olmali. Fakat belediyeler bunun gozunu cikariyor.

Esnaf sikintida ev sahibi sikintida.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben hiç bir zaman esnafın dükkanının önüne park etmem. Adam ordan para kazanıyo kendi ve ailesinin karnını doyuruyo cadde'de olan bi esnafın gelir kaynağının çoğu arabadan gelen müşteridir. Bilmiyorum ama çok çok zor durumda kalmazsam bide işimi çabuk hallediceksem belki o zaman koyarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M. K. ATATÜRK
  • Bizde kimi zaman duba koyuyoruz yoksa sıkıntı yaşıyoruz.10 bina ötedeki adam aracını bırakıp 1 hafta gelip almıyor.Kamyon veya tır yanaştırmak zorunda kalıyoruz ve bize işkence oluyor.Genelde kendi araçlarımızla yol kenarını kendimize ayırıyoruz ama duba koyduğumuz anlarda oluyor.Mahalle ile aramız iyi bi sorun yaşatmıyoruzda kimseye,bi şekilde işlerinde yürümesi gerekiyor karşılıklı anlayışla

Orijinalden alıntı: mustangufo

Bir esnafın dükkanının önünde oturmasına herkes iyi olmuş diyor ama bana kalırsa yanlış yapmışlar ülkede bu kadar sorun varken avm ler yüzünden sinek avlayan esnafa bide polis çakmış. Onun yerine kaldırıma araba park edenlere ceza yazmak bana göre daha mantıklı.

Küçük esnafa az bile yapıyorlar.Sinek avlamalarının en büyük sebebi yine kendileri.Birde yolu sahiplenirler.Zerre üzülmedim.
    Hastası olan olur, engellisi olur, yaşlısı olur, oraya araç park etse nasıl apartmana girip çıkacak bu insanlar tekerlekli sandalyeyle? Mal, mülk geçici böyle ufak şeyleri kafanıza çok takmamanız dileğiyle, iyi akşamlar

• Esnaf vergi falan vermiyor. Verse bile yol devletin, vatandaşın. 10 metrekare dükkanıyla 30 metrekarelik yer işgal ediyorlar. Evlerinin bahçesine komşusunun ağacı sarksa olay çıkaran tipler, yolu mesken tutuyor. Bir keresinde dubaları devirip parketmiştim, adam bura dükkanın önü dedi. Getir tapusunu dedim geçti gitti.

Orijinalden alıntı: stasi

Esnaf vergi falan vermiyor. Verse bile yol devletin, vatandaşın. 10 metrekare dükkanıyla 30 metrekarelik yer işgal ediyorlar. Evlerinin bahçesine komşusunun ağacı sarksa olay çıkaran tipler, yolu mesken tutuyor. Bir keresinde dubaları devirip parketmiştim, adam bura dükkanın önü dedi. Getir tapusunu dedim geçti gitti.

İsgaliye veriyor
    Çop vergisi veriyor
    Reklam vergisi tabela vs veriyor
    Stopaj veriyor
    Kira veriyor
    Kdv veriyor
    Damga vergisi veriyor
    Gecici gelir vergisi veriyor
    İşçi parasi veriyor
    Mal aliyor onu veriyor
    Sigorta ödüyor
    Elektrik telekom vergisi zaten veriyor

Daha neyini versin adam verecek biyer kaldi onu mu versin. Ordan konuşmak kolay konuşun

Kaldirimima park edenler tapu isteyince gosteriyorum o zaman basıp gidiyorlar. Sanki esnaf vatandas degil. Artistlere cevabini veriyoruz merak etmeyin. Dukkanimin onune park ettirmem varsa babayiğit gelsin koysun. 15 dk ya trafige cektiririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave23 -- 24 Kasım 2016; 22:31:55 >

• shockwave23 kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece merak ettiğim için soruyorum, nasıl çektiriyorsunuz?

Stopajı gider gösteriyor.
    Kira gider gösteriyor.
    Kdv' yi tüketici ödüyor.
    Damga vergisi yıllık 45 lira.
    Geçici gelir vergisini, gelir vergisinden düşüyor zaten.
    İşçi parasını da bir zahmet versin.
    Mal parasını da versin, zaten satıp kar ediyor. O zaman iş yapmasın.

Park yasaksa trafiğe çektirin. Değilse yol kimsenin malı mülkü değil. Ben evimin önünde burası benim evim, arabam önünde duracak davası yapmıyorsam, esnaf da dükkanının önünde yapmayacak.
  • Yanlış anlamayın ama müstahak.Yav aracımı parkedicem ama koymuş 10tane tabure sokağı kaplamış gelde kavga etme.Tamam ekmek parası kazanma peşindeler ama böyle yaparakta yolu kapatmak.Cidden sinir bozucu.

• ben evlerinin önüne duba koyanlara saygı duyuyorum. Çok abartılmadigi sürece de haklı buluyorum. 3 sene müstakil garaj kullandım kaç kere aracimi cikartamadim haddi hesabı yok. 6 aydır da müstakil bir evdeyim araçlar bahçede duruyor millet gelip kapının önüne bırakıyor. Geçen pazar fırından geliyorum baktım biri geldi kendi kapısının önü gibi bırakıp gitti. Arkasından seslendim dedim sen benimle dalga mi geçiyorsun içerde araç var görmüyor musun sen kimsin seni nerede bulacağım dedim ya ne olacak 5 dakika dedi. dedim çek çıkacağım. Yan sokağa bıraktı. Birkaç saat sonra baktım araç hala aynı yerde akşam geldim yine aynı yerde. bu tip insanlar yüzünden şehir merkezinden nefret ediyorum. Düşünmeden boş bulduğu yere park eder üç kuruş otopark parası vermemek için milleti zor durumda bırakır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: shockwave23

quote:

Esnaf vergi falan vermiyor. Verse bile yol devletin, vatandaşın. 10 metrekare dükkanıyla 30 metrekarelik yer işgal ediyorlar. Evlerinin bahçesine komşusunun ağacı sarksa olay çıkaran tipler, yolu mesken tutuyor. Bir keresinde dubaları devirip parketmiştim, adam bura dükkanın önü dedi. Getir tapusunu dedim geçti gitti.

İsgaliye veriyor
    Çop vergisi veriyor
    Stopaj veriyor
    Kira veriyor
    Kdv veriyor
    Damga vergisi veriyor
    İşçi parasi veriyor
    Mal aliyor onu veriyor
    Sigorta ödüyor

Daha neyini versin adam verecek biyer kaldi onu mu versin. Ordan konuşmak kolay konuşun

Kaldirimima park edenler tapu isteyince gosteriyorum o zaman basıp gidiyorlar. Sanki esnaf vatandas degil. Artistlere cevabini veriyoruz merak etmeyin. Dukkanimin onune park ettirmem varsa babayiğit gelsin koysun. 15 dk ya trafige cektiririm

Ne cektiyorsun hocam uzun hava mi, kaldirima park edenlerden bahseden mi var. Devletin vatandasin yoluna duba sandalye cop kutusu koyanlarfan bahsediliyor burda.

• Devletin yaptığı yolun kenarındaki kaldırıma işgaliye parası verenler yolu da kendilerinin zannediyor.
    4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ----&gt;; Satıldı
    5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah 98000km----&gt; Satıldı
    6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah
  • karar dogru ama sadece iki tanesine uygulanmasi eksik.

PSN : Jeopol
  • Herkes esnafa giydirmiş. Ne etti size bu esnaf

Karayoluna işgaliye olmaz, kaldırıma olur.
    Çevre ve temizlik vergisini biz de veriyoruz.
    Kira gider gösteriyor.
    Kdv' yi tüketici ödüyor.

Park yasaksa trafiğe çektirin. Değilse yol kimsenin malı mülkü değil. Ben evimin önünde burası benim evim, arabam önünde duracak davası yapmıyorsam, esnaf da dükkanının önünde yapmayacak.

+1
  • quote:

Karayoluna işgaliye olmaz, kaldırıma olur.
    Çevre ve temizlik vergisini biz de veriyoruz.
    Kira gider gösteriyor.
    Kdv' yi tüketici ödüyor.

Ben tabureleri vs savunmuyorum. Yanlış tabi ki de ancak dukkanin agzina kadar kaldirima kadar araba koyanlar var esnaf ne yapsin sabah geliyor. Kapi agzi araba dolu. Anlayisli olmak lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: musta35

quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

quote:

İsgaliye veriyor
    Çop vergisi veriyor
    Stopaj veriyor
    Kira veriyor
    Kdv veriyor
    Damga vergisi veriyor
    İşçi parasi veriyor
    Mal aliyor onu veriyor
    Sigorta ödüyor

Ne cektiyorsun hocam uzun hava mi, kaldirima park edenlerden bahseden mi var. Devletin vatandasin yoluna duba sandalye cop kutusu koyanlarfan bahsediliyor burda.

Nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama izmir konak alsancakta yani izmirin merkezi oluyor, dukkanimin onu yani (yoldan bahsediyorum) ayrica kaldirima koyanlarida kaldirtiyorum. Dukkanimin her 2 tarafi da park yasagi tabelasi var ben dilekceyle diktirttim. Kaldırima veya yola koyan olursa ihbar edip cekiciyle attiriyorum otoparka. Yani kanunen kimse sesini cikaramaz.

Bazi insanlar rica ediyor 1 saat yarim saat tabiki de musade ediyoruz. Yol herkesin sonucta ama barzolar boyle nazik insanlardan kat kat fazla burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave23 -- 25 Kasım 2016; 1:18:26 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.