Şimdi Ara

Yola tabure koyan 2 esnafa 412’şer lira ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ANTALYA’da trafik polisi, dükkanlarının önüne caddeye tabure koyan 2 esnafa, Karayolları Trafik Kanunu’nun 14’üncü Maddesi (karayolu yapısı ve trafik işaretlerinin korunması) kapsamında 412’şer lira ceza yazdı. Esnaf Remzi Onur Alkan, 10 liraya aldığı taburenin kendisine 412 liraya mal olduğunu söyledi.
    Muratpaşa İlçesi İsmetpaşa Caddesi’nde market işleten Remzi Onur Alkan'ın iddiasına göre işyerinin önünde caddede araçların park ettiği alana plastik taburesini koyarak oturmaya başladı.
    Bu sırada iş yerine müşteri girdiğini gören Alkan, taburesini bırakarak dükkanına girdiğini öne sürdü. Dışarı çıktığında bir sivil trafik polis memuru, Alkan’dan vergi levhasını istedi. Vergi levhasını getiren Alkan’a polis, taburesini karayoluna koymaktan ceza keseceğini söyledi. Alkan, polisin Karayolları Trafik Kanunu’nun 14’üncü Maddesi (karayolu yapısı ve trafik işaretlerinin korunması) kapsamında babası adına kestiği makbuzun ceza kısmına 412 lira yazdığını görünce sinirden tabureyi tekmeledi. Trafik polisi, dükkanın yanında bekleyen zabıta ekiplerine tabureyi almasını söyledi.

TABUREYE ZABITA EL KOYDU

Yazılan cezayla şoke olduğunu anlatan Remzi Onur Alkan, zabıtanın taburesine el koyduğunu kaydetti. 10 liraya aldığı taburenin kendisine 412 liraya mal olduğunu vurgulayan Alkan, "Araçlar bu alana kısa süreli park etmesi gerekirken saatlerce burada kalıyor ama kimse onlara ceza kesmiyor. Benim oturmak için kullandığım tabureye 412 lira ceza kesmek insafsızlık. Bu parayı ben 15 günde ancak kazanıyorum" dedi.

PERDECİYE DE AYNI CEZA

Aynı polis memuru daha sonra cadde üzerinde, işyerinin önünde park halindeki bir aracın yanına tabure koyarak oturan perdeci Muhammet Bilgiç’ten de vergi levhasını istedi. Sivil memur, Bilgiç’e de 412 TL ceza keserek gitti. Muhammet Bilgiç, ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. Polis memurunun motosikletle geldiğini ve direkt vergi levhasını istediğini anlatan Bilgiç, "Bir kaç dakika sonra elime ceza makbuzunu tutuşturdu. Hiçbir açıklama yapmadı. Kendisine neden araçlara da ceza yazmadığını sordum. ’O benim sorumluluğum değil’ diyerek ayrıldı. Olayla ilgili itirazımı yapıp savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

KTK MADDE 14

Karayolu yapısı ve trafik işaretlerinin korunması:

Madde 14 – Karayolu yapısı ve trafik işaretleri ile ilgili olarak;
    a) Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey koymak, atmak, dökmek, bırakmak ve benzeri hareketlerde bulunmak,
    b) Karayolu yapısını, trafik işaretlerini ve karayoluna ait diğer yapı ve güvenlik tesislerini, üzerlerine yazı yazarak, çizerek veya başka şekillerde bozmak,yerlerini değiştirmek veya ortadan kaldırmak, Yasaktır.
    Meydana gelen tehlike ve engeller, ilgili kuruluşlar ve zabıtaca ortadan kaldırılır, bozukluk ve eksiklikler yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşca derhal giderilir, zarar karşılıkları ve masrafları sorumlulara ödetilir.
    edit: kaynak: hurriyet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyrime2828 -- 24 Kasım 2016; 14:34:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• doğru karar +rep
    hatta şu kapalı alanda sigara içilmez yasasından sonra. kahvedeki remzi abiler kaldırımlara falan sandalye atıp elde tesbih ağızda cigara yoldan gelene geçene bakma olayınada bi çözüm getirseler keşke.
    hanımımla kaldırımdan gidemiyor her bi kahve önünde karşı tarafa geçmek zorunda kalıyorum.
  • Beter olsun. Bir tek onlar değil, evin önüne duba koyanlar da.

Devlet vergi arttıracağına kural tanımazlara ceza kesse 2 katı bütçe girdisi olmazsa araba kullanmayı bırakırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ne yapalım ? Burası Türkiye abicim !

> > < <
  • doğru karar +rep
    hatta şu kapalı alanda sigara içilmez yasasından sonra. kahvedeki remzi abiler kaldırımlara falan sandalye atıp elde tesbih ağızda cigara yoldan gelene geçene bakma olayınada bi çözüm getirseler keşke.
    hanımımla kaldırımdan gidemiyor her bi kahve önünde karşı tarafa geçmek zorunda kalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 24 Kasım 2016; 15:25:37 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Yanımdakilere ekmek veriyorum . Gerçi 1300 liraya akşamın körüne kadar ama...

Müşterim gelecek belki . Mal inecek , belki gelecek ay . Belki benim oğlan arabasıyla gelecek ."

Antalya'dan perdeci Hıdır

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

pazar günü ümraniyede park yeri bulamadım,herkes evin önüne yola teneke dizmişsanki babalarının yolu bunları hapse atacaksı

ben genelde ev önü duba teneke v.b varsa direk üstüne çıkıp park ediyorum

Chery kimo 1.3 lusso
  • şu sokaklara duba koyanlara da el atsalar
  • 24/11/2016 sabah saat 6 sularında abimin yanına gelmek üzere ince çıkmazı sokakta aracımı park etmek üzere manevra yaparken karanlıkta asfaltta göremediğim demir bariyerlere aracımın tamponu çarptı ve hasar gördü. Demir bariyerler yeni yapılan ince apt. yöneticileri yada müteahhiti tarafından yapılmış. Aracımın aldığı hasar ile ilgili kaskodan yaptırmam için yazılı belge olarak yardımlarınız ayrıca bu bariyerlerin yasak olmasına rağmen izinsiz montajı nedeni ile sökülmesi ilgili gereğinin yapılmasını rica ederim.

• Önüne gelen dükkanının önüne teneke koyuyor. Zaten park edecek yer yok 5 dk lık iş için yarım saat yer arıyorum. Daha önce kaldırıma dondurma dolabı ve içecek dolabı koyan bir işletme vardı. Kaldırımdan yürümek imkansız. Şikayet ettim ertesi gün kaldırdılar. Bebeği olan aileler kaldırımın o kısmına gelince yola inmek zorunda kalıyorlardı. Tehlike arz ediyordu.

• Bir esnafın dükkanının önünde oturmasına herkes iyi olmuş diyor ama bana kalırsa yanlış yapmışlar ülkede bu kadar sorun varken avm ler yüzünden sinek avlayan esnafa bide polis çakmış. Onun yerine kaldırıma araba park edenlere ceza yazmak bana göre daha mantıklı.

• Bu ulkede esnaf olmak cok zor evet haklilar sizin verdiginiz 10 kat vergiyi veriyorlar. Veriyorum. Esnaflari isyeri sahiplerini bu konuda koruyan yasa vs hicbirsey yok. Insanlar bildigin hayvan gibi kapi onune park eden numara birakmayan ustune racon kesen suruculerle dolu türkiye.

an itibariyle malum sitede şahıstan satılık olarak aranan 1200 km ve altı araç sayısı 4519 . Hepimiz araç yokluğundan şikayet ediyoruz ancak inatla da bu alsat yapmaya devam ediyoruz. saygılar.. .
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.