Şimdi Ara

Yola Fırlayan Köpek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yola fırlayan köpek dehşeti yaşattı!
    http://video.haber7.com/video-galeri/145640-yola-firlayan-kopek-dehseti-yasatti

Her araç böyle takla atar mı. Yoksa minivan kullanmanin riski mi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tirabzonli -- 16 Eylül 2019; 11:30:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hayvan sol şeritte diye araç sürücüsü rahat gitmiş. Ancak köpeklerde ben şunu gördüm, korktuğu zaman en güvenli bildiği yere yani oraya yolun ne tarafından geldiyse o tarafa koşuyor. Burada da örneğini gördük, hayvan korkup yolun sağına geri kaçmaya çalıştı. Birebir aynısı başıma geldi, hayvan yolun soluna doğru koştu. Fren artı direksiyon manevrası yaptım.

Olayın şoförlükten ziyade aracınızı tanımakla alakası var. Mesela iyi bir binek araba böyle bir durumda ESP olmasa dahi kurtarabilir. Ancak hafif ticarilerde ESP dışında kurtaracak neredeyse hiç bir şey yok.

Bakın birebir aynısı.
  • Yolun kenarında hayvanı gördün mü kafadan yavaşlayacaksın bir kere.

Görünüşe göre çok hızlı seyretmiyor araçlar, tahminimce çok geç farketti, panik yaptı ve direksiyonu fazla kırdı. Binek bir araç dahi olsa o kadar sert bir hamleye muhtemelen yine takla atardı ya da düz bir şekilde yoldan çıkardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agirseviyorum -- 16 Eylül 2019; 11:28:35 >
  • Kopekler özellikle geceleri arabalara araba sesine karşı çok saldırgan oluyor başıma çok geliyor akşam arabayla giderken bir kopek sürüsü hızlıca yola atlayıp havlayıp arabaya saldırmaya çalışıyor ama aslında arabanın önüne atlamak gibi birşey yapmazlar genelde dibine kadar gelip havlıyorlar panik yapmadan düz devam etmek en mantıklısı tabi hayvana zarar gelmesini bende istemem bu nedenle bir seferinde takladan son anda kurtulmuştum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu da baska olay

T24
    Yola fırlayan köpek, kazaya neden oldu: 1 ölü, 4 yaralı
    https://t24.com.tr/haber/yola-firlayan-kopek-kazaya-neden-oldu-1-olu-4-yarali,481940

• Sürücünün hatası arabanın limitleri var 70-80 ile giderken 20-30km hızla gidiyormuş gibi direksiyonu kırarsan kontrolu kaybedersin. Daha kötü versiyonuda olabilirmiş. Diğer şeride girip başka araçlara çarpabilirdi. Hayatının bir kısmını hapishanede kalan kısmını tazminat ödemeye ayırabilirdi. Arabasında bulunan yakınları ölebilirdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • esp sistemi böyle durumlar için var, esp'li binek araç olsa 80 km hız civarında ani manevra yapsa bile kurtarırdı , bindiğiniz aracı iyi tanımanız lazım eğer araçta esp yoksa ve ani manevra kabiliyeti zayıfsa istemesekte hayvana çarpmaktan başka yol yok.

Daha Fazla Göster
  • Zaten yoldaki köpeğe çarpmamak için manevra yapmış gibi görünüyor, adam geç fark etmiş heralde. Aniden direksiyon kırınca takla atar tabi.
  • Allah muhafaza bu gibi durumlarda yapılacak tek şey arkayı kontrol edip frene asılıp çarpmaktır arkadaşlar. Eğer arkadan takip mesafesini korumadan gelen başka bir iki ayaklı hayvan daha varsa hiç frene basmadan bodozlama girin. Sağa sola manevra yapmak demek öndeki hayvan yaşasın ben ölürüm demektir. Kaldıki arabada çocuk var diyor arkadaki arabadan inen kadınlardan birisi. Adam muhtemelen sola kırıp kurtarırım niyetiyle manevra yaptı ama 70 üzeri hızlarda böyle keskin bir manevranın sonucu takladır.

Edit: Bu mesaj emniyet kemerlerinin takılı olduğu halde seyreden bir araç için yazılmıştır. Kemerleriniz takılı değilse çarpmanın etkisiyle kafanızı gözünüzü dağıtabilir, camdan fırlayabilirsiniz. Şekil A da görüldüğü üzere yolda neyle karşılaşacağınız belli olmaz. Kemersiz yola çıkmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagızalp -- 16 Eylül 2019; 12:29:22 >

• Esp'nin gözünü seveyim. Her araca lazım.

• Böyle bir durumda en doğrusu frene asılmak, direksiyonu kırıp kaçmaya çalıştığınızda hem daha fazla risk alıyorsunuz, hem de önünüze çıkan hayvan yön değiştirip tekrar önünüze gelebiliyor. Hayvanların zarar görmesini istemeyiz tabii ki ama, kendi yolunda giden insanların, çocukların, yayaların zarar görmesini hiç istemeyiz.
  • Bu yola fırlayan köpeklerden çok var İstanbul’da.

bu otomobilde esp sistemi olsaydı sonuç böyle olmayacaktı.
  • Bir keresinde Otoban da önüme atladı biri ama ben uzaktan görüp dörtlüleri yakmıştım bile. Çok ufak bir hızla çarpmak zorunda kaldım çünkü arkamdakiler hızlı geliyordu. Sonra baktım kaçtı ağaçlara doğru.

• Her araç böyle takla atmaz. Aynı manevrayı sedan bir araç yapsa (hızın 80-90 civarı olduğunu varsayıyorum) sadece spin atar. Şoförün hakimiyeti iyiyse veya ESP varsa spin bile atmayabilir. Lakin bu videodaki sürücü gereğinden fazla manevra yapmış gibi duruyor.
    O değil de adam resmen uyuyarak gidiyor. Köpeğin yola çıkıp arabaya çarpması arasında neredeyse 3-4 saniye var. Fren yapsa çok rahat dururdu.
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • yavaşla yavaşlıyamıcak derecede hızlıysan vur geç ne diye ani dönüş yapıp takla atıyorlar anlamıyorum

• Doblo diye bilinen araçların hepsi eğer yüklüyse ani harekette bu şekilde yan yatar. Normal binek araç olsa bir şey olmazdı. Aracı kullanırken limitlerini bilmek en önemli şey.

• Hayvan sol şeritte diye araç sürücüsü rahat gitmiş. Ancak köpeklerde ben şunu gördüm, korktuğu zaman en güvenli bildiği yere yani oraya yolun ne tarafından geldiyse o tarafa koşuyor. Burada da örneğini gördük, hayvan korkup yolun sağına geri kaçmaya çalıştı. Birebir aynısı başıma geldi, hayvan yolun soluna doğru koştu. Fren artı direksiyon manevrası yaptım.

Olayın şoförlükten ziyade aracınızı tanımakla alakası var. Mesela iyi bir binek araba böyle bir durumda ESP olmasa dahi kurtarabilir. Ancak hafif ticarilerde ESP dışında kurtaracak neredeyse hiç bir şey yok.

Bakın birebir aynısı.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• Buyuk bir ağırlığa sahip olan ve hızla ileri doğru giden kütlenin dengesini bir anda bozmanız halinde birçok araç yan yatma eğilimi gösterecektir. Kaldı ki bu videoda sola kırdıktan sonra dengesi bozulmuş aracı tam aksı duruma dönmeye zorlaması telafisi olmayacak bir harekettir. Suv minivan otomobil ne olursa olsun bu kazada yan yatması kaçınılmaz.

Can kurtarmak evet önemli ancak bu tarz bir durumda kendinizi ve araç içindeki diğer insanları veya arkanızdan gelen insanları tehlikeye atmamak için sadece frene basın. Hızınıza bağlı olarak en fazla tamponunuz kırılır veya birkaç farklı hasar daha alırsınız.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.