Merhaba Trafikte bazı insan davranışlarını anlamakta sıkıntı çekiyorum. İnsanlar aile ve iş hayatlarındaki ezikliklerini trafikte diğer insanlara üstünlük kurmaya çalışarak baskılamaya çalışıyorlar. Mesela yol vermek ve trafikteki diğer insanlara kolaylık sağlamak insanlara zül geliyor, namusumuz gitti zannediyorlar. Örneğin yolun kenarındaki otoparktan akan trafiğe yola çıkacağım, kimse yol vermiyor. İllaki trafiği riske atıp araçların önüne çıkmanız lazım. Geçen olan bir hadise: Işıksız dörtlü kavşakta trafik sıkışmış, kimse kimseye yol vermediği için herkes bekliyor, sürekli düdüğe basıyorlar. Ben kavşak içindeyken aracımı biraz geriye alıp soldaki araç kavşaktan çıksın diye boşluk bıraktım. Ancak yanımda taksi vardı, arkası boş olduğu halde milim oynamadı. Bir de camdan kolu çıkarıp adama sövdü. Dün de şöyle bir şey oldu Sağ şeritte giderken (Ki ben de yoncadan çıkacağım, o yüzden sağdayım.), soldan bir ford minibüs kaptırıp soluma geldi ve sinyal yaktı. Ben de sağa geçeceğini düşünüp frene bastım ve yol verdim. Düşündüğüm gibi de oldu, araçsağa geçti ve arkasından dörtlüleri yakıp teşekkür etti. Yani bazen trafikte güzel şeyler de oluyor |