Şimdi Ara

Lastik yarılmasını kasko ödermi? resim ekle N di.(ödedi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
36.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugun bursa otoyolunda arka lastigim patladı
    istepne ile degiştirdi ve lastıgım hem yanaktan hemde tabandan yarılmış (Allah korudu)

sgorta şirketini aradım kaskonun bozulmadan ödeyecegını söyledı (fazla ayrıntıya gıremedım)
    lastıgı degıstırıp faturasıyla ve bir belge dedı tam anlayamadım?? onunla başvurmamız gerektıgını ve kasko tarafından hasarın ödenecegını soyledı

bilen arkadaşlar konu hakkında ayrıntılı (ne yapmam gerektıgını;?) açıklarsa memnun kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mnr980 -- 17 Ocak 2013; 14:49:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaskodan Lastik Değişimi: Hasar Kaydı Nediyle Ödendi?

Lastik hasarları, araç sahiplerinin karşılaşabileceği yaygın sorunlardandır. Peki, kasko poliçen kaskodan lastik değişimi masraflarını karşılıyor mu?

Kasko poliçeleri, genellikle lastik patlaması veya delinmesi gibi ani ve beklenmedik lastik hasarlarını teminat altına alır. Bu nedenle, kasko poliçen varsa ve lastiğin ani bir şekilde patlarsa veya delinirse, kasko şirketinden lastik değişimi masraflarını talep edebilirsin.

Kaskodan lastik değişimi talebinde bulunabilmek için hasarın kaskonu kapsamında olması gerekir. Hasarın kaskon kapsamına girmesi için şu şartların sağlanması gerekir:

• Lastik hasarı, bir kaza veya çarpışma sonucu oluşmamış olmalıdır.
    • Lastik hasarı, bir çukur veya tümseğe çarpma gibi ani ve beklenmedik bir olay sonucu meydana gelmiş olmalıdır.
    • Lastik hasarı, aracın hareket halindeyken oluşmuş olmalıdır.

Lastik patlaması veya delinmesi gibi durumlarda, kasko şirketine hasar kaydı yaptırarak lastik değişimi masraflarını talep edebilirsin. Hasar kaydı yaptırırken, hasarın nasıl oluştuğuna dair ayrıntılı bilgi vermeli ve hasarı destekleyen fotoğraf veya belgeler sunmalısın.

Kasko şirketinin hasar kaydını incelemesi ve talep edilen masrafları karşılayıp karşılamayacağına karar vermesi, hasarın niteliğine ve kaskonun şartlarına bağlı olarak değişebilir. Ancak, yukarıda belirtilen şartlar sağlanmışsa, genellikle kasko şirketleri lastik değişimi masraflarını karşılar.

Bu nedenle, aracının lastiklerinde ani ve beklenmedik bir hasar oluşması halinde, kasko poliçeni kontrol etmeli ve hasar kaydı yaptırmaktan çekinmemelisin. Kasko poliçen lastik hasarlarını teminat altına alıyorsa, lastik değişimi masraflarının karşılanması için başvuruda bulunabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hadi ya kaskonun ödeyeceğini hiç düşünmemiştim üstelik kasko bozulmadan. Ama öyle olan camın üstünden geçen lastiğini değiştirtir

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

Hadi ya kaskonun ödeyeceğini hiç düşünmemiştim üstelik kasko bozulmadan. Ama öyle olan camın üstünden geçen lastiğini değiştirtir
    Ben de ilk defa duyuyorum.

@Mnr980, siğortacının demesine göre; değiştirilen lastiğim faturasının ibraz edilmesi ile belli bir süre sonra hesaba ödeme geçecektir.

diye anlıyorum.

Yıllar önce cam değişiminin parasını bu şekilde almıştım.

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Ben de ilk defa duyuyorum.

@Mnr980, siğortacının demesine göre; değiştirilen lastiğim faturasının ibraz edilmesi ile belli bir süre sonra hesaba ödeme geçecektir.

diye anlıyorum.

Yıllar önce cam değişiminin parasını bu şekilde almıştım.

Alıntıları Göster
    bende ödeneceğini zannetmem

hele ki kasko bozulmadan ödeme durumu olsa lastiği eskiyen benzer şekilde lastiği yarar sonra sıfır lastikle değiştirir

cam kırılmasından bahseden arkadaşlar olmuş benim kasko da zaten yılda 1 camın parası anlaşmalı camcı olursa ücretsiz değişririleceği yazıyor ama lastik hiç duymadım

sigortacı arkadaşlar cevaplarsa bizde öğrenmiş oluruz

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

bende ödeneceğini zannetmem

hele ki kasko bozulmadan ödeme durumu olsa lastiği eskiyen benzer şekilde lastiği yarar sonra sıfır lastikle değiştirir

cam kırılmasından bahseden arkadaşlar olmuş benim kasko da zaten yılda 1 camın parası anlaşmalı camcı olursa ücretsiz değişririleceği yazıyor ama lastik hiç duymadım

sigortacı arkadaşlar cevaplarsa bizde öğrenmiş oluruz

Alıntıları Göster
    Eğer lastiğinizin parasını kaskodan alabilirseniz çok iyi.Benimde otoyolda sağ ön lastiğim yarıldı gittim direk yeni lastik aldım durduk yere onca paraya.
    Kasko aklımın ucundan bile geçmedi.Acaba sizin kasko hangi firmadan ?

• sigortamiz anadolu sigorta.

sabah ise gelirken acik lastikciye sordum odedigini soyledi
    haftaya ugracagim
    %40 hasardizligimiz bozulmayavagini soyledi sigorta sirketim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

lastik yarilmasini kaskonuz karsilar.. bir onceki aracimda otoparka girerken her nasilsa kayinvalidem lastigi yarmis, ben de dogus oto bursa'dan yarilan lastigi ucretsiz degistirmistim..

sigortacinizla gorusun.. ve sakın firmalarin ugrasmayin vs deyislerine aldanip para vermeye falan kalkmayin..

Orijinalden alıntı: CemUsUs

sayin mnr980;

lastik yarilmasini kaskonuz karsilar.. bir onceki aracimda otoparka girerken her nasilsa kayinvalidem lastigi yarmis, ben de dogus oto bursa'dan yarilan lastigi ucretsiz degistirmistim..

sigortacinizla gorusun.. ve sakın firmalarin ugrasmayin vs deyislerine aldanip para vermeye falan kalkmayin..

prosüdünu nasıl yaptınız?

benım sıgorta şirketım her hangı bır lastıkçıden degiştirip odemeye alırız dedı.
    resım çekılmesı gerekıyormu
    istedıgımız markayı secebılıyormuyuz (lastıgımızın markasının satışı yok ulkemızde)
    ben ıstepneyı taktım yenı alıcam lastıgı ıstepne yapıcam.

Orijinalden alıntı: Mnr980

quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

sayin mnr980;

prosüdünu nasıl yaptınız?

benım sıgorta şirketım her hangı bır lastıkçıden degiştirip odemeye alırız dedı.
    resım çekılmesı gerekıyormu
    istedıgımız markayı secebılıyormuyuz (lastıgımızın markasının satışı yok ulkemızde)
    ben ıstepneyı taktım yenı alıcam lastıgı ıstepne yapıcam.

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun
    kasko öder hasarınızı.

• acentamla tekrar görüştüm
    kaskonun ödüyecegını her hangı bır kesıntı olmuyacagın hasarsızlık bozulmuyacagını söyledı
    tek ıstedıgı fatura ve bırkaç resim oldugunu söyledı.
    daha sağlıklı bılgı almak ıcın anadolu sıgortanın 444 numarasını aradım durumu ızah ettım oradakı yetkılı acentanız ne bılgı verdıyse dogru oldugunu onun yonlendırmesıne uymamız gerektıgını söyledı.

bı aklıma takılan mevzu ekpertız den bahsetmedı sanırım gerek olsa soylerlerdı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

acentamla tekrar görüştüm
    kaskonun ödüyecegını her hangı bır kesıntı olmuyacagın hasarsızlık bozulmuyacagını söyledı
    tek ıstedıgı fatura ve bırkaç resim oldugunu söyledı.
    daha sağlıklı bılgı almak ıcın anadolu sıgortanın 444 numarasını aradım durumu ızah ettım oradakı yetkılı acentanız ne bılgı verdıyse dogru oldugunu onun yonlendırmesıne uymamız gerektıgını söyledı.

bı aklıma takılan mevzu ekpertız den bahsetmedı sanırım gerek olsa soylerlerdı.
    gerçekten ödüyorsa çok iyiymiş ,şahsen benim hayatta aklıma gelmezdi

bu forumlarda olmasa saf saf gezeceğiz

tabi sonucu bekliyorum ve aynı zamanda fırsat bulduğumda kendi sigortacımla da görüşeyim bakalım ne diyecek

• bugu birkac resim cekip acentama gonderecem. kontrol etsinler bakalim.
    tekrar yarik lastigi takicam.

bugu birkac resim cekip acentama gonderecem. kontrol etsinler bakalim.
    tekrar yarik lastigi takicam.
    karşılıyor ben degiştirmişdim sigorta şirketleri önemli tabiki

Vatansızlara İnat, Vatan Sağolsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: apia

Bende dün jant kapağını kırdım onuda karsiliyor mu aceba?
    ödüyorsa çok güzel.

hafta icersinde lastigi degistirip islemleri baslatirim
    kaza olduğu için öder, bir sürü uyanık çıkmış suistimal etmeye çalışan allah akıl fikir ve en önemlisi ahlak versin.
    2004 Volvo S60R (SOLD)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kim Jong Un

kaza olduğu için öder, bir sürü uyanık çıkmış suistimal etmeye çalışan allah akıl fikir ve en önemlisi ahlak versin.

Alıntıları Göster
    neyi suistimal ediyor anlamadık , eğer sigorta şirketi böyle bir hak vermişse kaskoya bir dünya para ödemiş insanlar niye faydalanmasın

madem suistimal ediliyor o halde bir zahmet ekspertiz göndersin inceleyiversinler

asıl suistimal kaskodan para almak için araçları bilerek çarptıranlar hemde trafik sigortasından para almak için yapanlar çok oluyormuş

bunları çözmek bizim işimiz değil biz haklarımız nedir onu öğrenmeye çalışıyoruz

arkadaşımız çoğumuzun ilk defa duyduğu bir konuyu sormuş ,lastik yarılmasını kasko ödermi diye başta ben olmak üzere olmaz dedik ama bilen arkadaşlar öder dedi

şimdi bu durumda biz aracımızı kasko yaparken firmalar dürüst ise niye bize bunu söylemiyor ,peki bu ahlaki mi ?

neden ucuza yapıyorum diye muafiyetlerden müşteri bilgilendirilmiyor ,peki bu ahlaki mi ?

daha geçen gün ben bu muafiyet konusunu öğrendikten sonra sigortacımla konuştuğumda deprem ve sel konusunda % bilmem ne oranında karşılar yani tamamını değil diyor ,peki bu ahlaki mi ?

haklarımızı biz böyle forum sitelerinden mi öğrenmemiz gerekiyor ? ,neleri kapsadığı anlatılıyor da neden kapsamadıkları anlatılmıyor ,peki bu ahlaki mi ?

benim 5 adet küçük onarım hakkım varmış ,peki ben sormadan söylenmesi gerekmezmiydi ? ,peki bu ahlaki mi ?

5-6 sayfa banka sözleşmelerinden beter sözleşme metinlerini anlamayacağımız tabirlerle doldurup ,önce kapsar deyip sonra ki maddelerde şöyle şöyle olursa kapsamaz demek yerine açık/alenen kapsar yada kapsamaz demek çok mu zor ? peki bu ahlaki mi ?

vs. vs. vs. boş boş konuşup insanlara hakaret vari yazmak daha mı ahlaki ?

• quote:

neyi suistimal ediyor anlamadık , eğer sigorta şirketi böyle bir hak vermişse kaskoya bir dünya para ödemiş insanlar niye faydalanmasın

madem suistimal ediliyor o halde bir zahmet ekspertiz göndersin inceleyiversinler

asıl suistimal kaskodan para almak için araçları bilerek çarptıranlar hemde trafik sigortasından para almak için yapanlar çok oluyormuş

bunları çözmek bizim işimiz değil biz haklarımız nedir onu öğrenmeye çalışıyoruz

arkadaşımız çoğumuzun ilk defa duyduğu bir konuyu sormuş ,lastik yarılmasını kasko ödermi diye başta ben olmak üzere olmaz dedik ama bilen arkadaşlar öder dedi

şimdi bu durumda biz aracımızı kasko yaparken firmalar dürüst ise niye bize bunu söylemiyor ,peki bu ahlaki mi ?

neden ucuza yapıyorum diye muafiyetlerden müşteri bilgilendirilmiyor ,peki bu ahlaki mi ?

daha geçen gün ben bu muafiyet konusunu öğrendikten sonra sigortacımla konuştuğumda deprem ve sel konusunda % bilmem ne oranında karşılar yani tamamını değil diyor ,peki bu ahlaki mi ?

haklarımızı biz böyle forum sitelerinden mi öğrenmemiz gerekiyor ? ,neleri kapsadığı anlatılıyor da neden kapsamadıkları anlatılmıyor ,peki bu ahlaki mi ?

benim 5 adet küçük onarım hakkım varmış ,peki ben sormadan söylenmesi gerekmezmiydi ? ,peki bu ahlaki mi ?

5-6 sayfa banka sözleşmelerinden beter sözleşme metinlerini anlamayacağımız tabirlerle doldurup ,önce kapsar deyip sonra ki maddelerde şöyle şöyle olursa kapsamaz demek yerine açık/alenen kapsar yada kapsamaz demek çok mu zor ? peki bu ahlaki mi ?

Alıntıları Göster
    Karşılıyor ancak hasar kaydı olarak gözüküyor, bilginiz olsun. Belki sizin kasko yaptırdığınız şirket indirimi bozmaz ama farklı bir şirketten kasko yaptırmak istediğinizde karşınıza çıkabilir.

• quote:

Merhaba,
    Ben sigortaci falan degilim oncelikle ancak meslegim kapsaminda (muhendislik) sigorta takibi yapmam gerekiyor. Tek onerim sigorta policenizi iyice okuyun. 6-7 sayfa bir dokuman. Sizi ilgilendiren kisim klozlar. Elinizde olup da okumadiginiz dokuman icin sigortacinizi suclamayin. Anlamadiginiz yeri telefonla sorarak aciklama istemek zor bir sey degil. Aralarinda 200 lira fark olan kaskolardan ucuzu valeye teslim edilen aracin kaybini odemiyordu, digeri %80 oduyordu. Anahtarin kapali yerden calinmasi sonucu olusan kaybi ucuz olan % 70 oduyordu, digeri tamamen oduyordu. Police orneklerini kasko yaptirmadan evvel yarim saat okumaya vakit ayirmaniz yeterli.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.