Şimdi Ara

Mazda'nın araba satmak gibi bi derdi yok heralde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
1
Favori
4.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mazda fiyatlarına bakıyorum hiçbirisi uygun değil. satış rakamlarına bakıyorum çok düşük seviyede. ikinci el alanda satanda yok gibi bişey. mazda türkiye pazarında sanki öylesine gelmiş gibi bi izlenim var. sırf türkiyede araba bayisi açalımda satmasakta olur demişler sanki. hiç mi kampanya yapılmaz. fiyatlar desen yüksek. adamların araba satmak için hiç bi çabası yok. resmen mazda türkiye uyuyor durumda.

evet yok

Orijinalden alıntı: ilhan032

quote:

evet yok
    Şu anda henüz bize hitab eden ürünleri yok, fakat 1.5 skyactiv dizel, 1.3 skyaktif benzinli gibi motor seçenekleri, yeni tüketimi arttırmayan tam otomatik şanzımanlar, yeni mazda 6 ve 3 gibi modeller geldiğinde bu durum değişecek.

Şu anda sadece fiyat üzerinden rekabet edebilir, bunu yapması ise marka algısını düşürüp gelecekte yukarıda bahsettiğim seçeneklerden istediği karlılığı yakalayamamasına sebep olur.

Örneğin 1 yıl önce skyaktif 3-6-cx5 Amerika pazarına sunulduktan sonra, ki 3 ve 6 yeni kasa değil sadece motor-şanzıman, satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %17, satış gelirleri %25 artmış.

• Saliver gitsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cihanair

Saliver gitsin
    Bizim milletin de araba almak gibi bir derdi pek yok. Gideriz gaz tenekelerine tonlarca para bayılırız ama taş gibi Mazda arabası tutulmaz.

• mazda sempatizani ve sahiplerinin yillardir korumayi basardigi, "bir iki seneye mazda inanilmaz teknolojilerini turkiye'ye de sunacak ve satis rekorlari kiracak" inanci sayesinde ne ekmek yendi bu memlekette.

eskiden basarisizligin sebebi mermerlerdi, simdi skyactiv'in gelmiyor olusu, yarin da mazda global'in keyfinin bozuklugu olur.

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

mazda fiyatlarına bakıyorum hiçbirisi uygun değil. satış rakamlarına bakıyorum çok düşük seviyede. ikinci el alanda satanda yok gibi bişey. mazda türkiye pazarında sanki öylesine gelmiş gibi bi izlenim var. sırf türkiyede araba bayisi açalımda satmasakta olur demişler sanki. hiç mi kampanya yapılmaz. fiyatlar desen yüksek. adamların araba satmak için hiç bi çabası yok. resmen mazda türkiye uyuyor durumda.

2007 model mazda 3 alıyorduk anlaşmıştık. Arabayı teste götürürken farkettim arka zerotları en ufak kasiste bile gacır gucur ediyordu. Vazgeçtik almaktan. Olan 50 liraya oldu 27 bin vermektense. Yani mazdanın sorunsuz olduğunu duyduk da almayı denedik. İlk karşılaşmamızda sorunla karşılaştık.

Orijinalden alıntı: 19can84

Şu anda henüz bize hitab eden ürünleri yok, fakat 1.5 skyactiv dizel, 1.3 skyaktif benzinli gibi motor seçenekleri, yeni tüketimi arttırmayan tam otomatik şanzımanlar, yeni mazda 6 ve 3 gibi modeller geldiğinde bu durum değişecek.

Şu anda sadece fiyat üzerinden rekabet edebilir, bunu yapması ise marka algısını düşürüp gelecekte yukarıda bahsettiğim seçeneklerden istediği karlılığı yakalayamamasına sebep olur.

Örneğin 1 yıl önce skyaktif 3-6-cx5 Amerika pazarına sunulduktan sonra, ki 3 ve 6 yeni kasa değil sadece motor-şanzıman, satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %17, satış gelirleri %25 artmış.

Mazdanın gelecek planları ve skyactiv projesinin içerisinde düşük hacimli motorlar olmadığını biliyorum. Ülkemiz adına ne kadar üzücü olsa da klasik bir söylem ile tamamen amerika ve arap piyasasına göre yaptılar arge çalışmalarını. Bunda da gayet başarılılar cx-5 satışları çok iyi durumda üretim kapasitesini iki katına çıkardılar keza mazda 6 nın satışları da öngörülen sayının çok çok üzerine çıkması bekleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayake

mazda sempatizani ve sahiplerinin yillardir korumayi basardigi, "bir iki seneye mazda inanilmaz teknolojilerini turkiye'ye de sunacak ve satis rekorlari kiracak" inanci sayesinde ne ekmek yendi bu memlekette.

eskiden basarisizligin sebebi mermerlerdi, simdi skyactiv'in gelmiyor olusu, yarin da mazda global'in keyfinin bozuklugu olur.

Aynen katiliyorum Mazda icin surekli bir bahane hali mevcut Turkiye'de.

Orijinalden alıntı: jdmworks

Onların satmaya senin de almaya niyetin yok,kaçıncı konu bu?

kaçıncı konuymuş diğer konuları bana bi göstersene benim haberim yok

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Ülkemizin pazarını çok kaale almıyorlar. Amaçları farklı..
    skyactive teknolojisi tüm motorlarıyla ülkemıze getirsinler ondan sonra tekrar konu açmak istersiniz eminim.
    cx-5 i inceleyen yenı nesıl mazdanın hangi kademe de olduğunu anlar .
    yeni mazda 6 sınıfın da çıtayı belirleyecek kadar iyi araba gerçek SORUNSUZ markadır mazda buna emin olabilirsiniz.

Profilini göremiyorum ki göstereyim

benim profilimi incelemek yerine daha faydalı şeylerle vaktini değerlendir boş yere zamanını harcama
  • Dayımda mazda 6 var, kullanma fırsatım oldu, çok güzel bir araba gerçekten, parasını son kuruşuna kadar hakediyor. 2. el değer kaybını önemsemiyorsanız farklı olmak için alınabilir, passat filan sıradan oldu artık.
    2004 Volvo S60R (SOLD)
  • quote:

quote:

benim profilimi incelemek yerine daha faydalı şeylerle vaktini değerlendir boş yere zamanını harcama

Senin profilinle işim yok zaten,göster dedin bende profilinden açtığın konulara bakmak istedim ama gizlemişsin olay bu,senin kadar vakti boş beleş biri değilim ne işim olur seninle

quote:

Alıntıları Göster
    Mazda gerçekten çok kaliteli araçlar üretiyor. Mazda 6 iç dış her yönüyle çok kaliteli ve estetik mazda 3 ün hatchback kasası da çok hoşuma gider. Hatta şöyle kırmızı renkli full bi mazda 6 hayalim vardır. Soruya gelecek olursak bence mazda bayi ağını iyi kuramadı yıllarca mermerlerin elinden çok çekti iyi reklam da yapamadı ve ülkemizde çok tutunamadı. Skyactiv motorlar geldi mi gelmedi mi şuan bilmiyorum ama bu motorlar ülkemizin vergi sistemine uygun olarak gelirse ve mazda iyi tanıtım yaparsa biraz da kampanya yapıp fiyatları cazip yaparsa gayette güzel satış rakamları yakalayabilirler. Mazda gerçekten de kaliteli ve sorunsuz araçlar üretiyor.

DH ESOGU
    Öğrencileri

• quote:

Orijinalden alıntı: Bawwgs33

Mazda gerçekten çok kaliteli araçlar üretiyor. Mazda 6 iç dış her yönüyle çok kaliteli ve estetik mazda 3 ün hatchback kasası da çok hoşuma gider. Hatta şöyle kırmızı renkli full bi mazda 6 hayalim vardır. Soruya gelecek olursak bence mazda bayi ağını iyi kuramadı yıllarca mermerlerin elinden çok çekti iyi reklam da yapamadı ve ülkemizde çok tutunamadı. Skyactiv motorlar geldi mi gelmedi mi şuan bilmiyorum ama bu motorlar ülkemizin vergi sistemine uygun olarak gelirse ve mazda iyi tanıtım yaparsa biraz da kampanya yapıp fiyatları cazip yaparsa gayette güzel satış rakamları yakalayabilirler. Mazda gerçekten de kaliteli ve sorunsuz araçlar üretiyor.

Alıntıları Göster
    mazda sahiplerininde aynı duyguya sahip olması gerekliliğini belirten başlık....

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.