Şimdi Ara

Yine dsg sorunu ne yapmalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
4
Favori
6.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yine bir vw konusu ve yine bir dsg arıza
    Vatandaş aracı alıyor yıgınla para ödüyor o kadar ay sıra bekliyor ve bu sorunlarla karşılaşıyor
    Hata her araçta olabilir ancak vw abarttı artık bu dsg konusunu çözmeli
    Sayın vw savunurlarda şu vw'yi savunmayı bıraksın vw'de hatalı araç üretiyor
    Geçmiş olsun...
  • her araçta olabilir diye birşey vw için geçerli değil.

vw son yıllarda güvenilirlik konusunda çok gerilere düştü

adamlar dsg için çinde 10 sene ek garanti verdiler ücretsiz özür dilemek için.

bizde karşılaşılan muameleye bak.

doğuşu malesef çok havaya soktuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

otomatik viteste kullanıcı hatası nasıl olur yaw anlamak mümkün değil..

lütfen bilinçli halkımıza sesleniyorum, şu markanın araçlarını alırken dünya servet ödemeyelim, 6 ay sıra beklemeyelim ve şu markayı savunmayalım.

her araç arıza çıkarabilir, arızalarda markanın yaklaşımı çok önemli! buyrun size örnek vw yaklaşımı.. bu kadar da olmaz, pes!

otomatik viteste kullanıcı hatası olabilir malesef. Tam otomatik şanzımanda dahil özellikle dsg ve diğer çift kavrama şanzımanlarda yapılan en büyük kullanıcı hatası; aracı ileri geri alırken araç daha durmadan geri vitese yada ileriye takıp gaz vermek... bu hareket şanzımana ciddi zararlar veriyor malesef. Kullanıcı bu hareketi sık sık yapıyorsa şanzımanın ömrü de ciddi şekilde kısalıyor.

Sorunu olan arkadaş bunu yapmıştır demiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece otomatik şanzımanda da kullanıcı hataları olabileceğini belirtmek istedim.

• şimdilik beklemedeyim.
    kullanıcı hatası olayını servis tam olarak açıklayamıyor.Sadece raporda böyle birşey çıkarsa garanti yerine iyiniyet indirimi gibi birşey olur dedi.
    Benimde aklım hayalim almıyor nasıl kullanıcı hatası olur servisin söylediği sistem hata verdiğinde kullanmaya devam etmiş olabilirsiniz gibi birşey saçmaladı.
    Aklıma geçen defa değiştirdikleri parçada sorun olduğu yada servisin yanlış birşey yaptığı ihtimali geliyor.
    olay farklı yönlere giderse bayi-servis ismini de açıklayacağım

Bakalım şimdilik beklemedeyim çok da zıtlaşmak istemiyorum. sonuca göre davranacağım.

Ama aracı 2. el aldım hernekadar garantisi devam etsede bu benim için handikap olabilirmi?

örneğin yeni araç talep etsem siz aracı bizden almamışsınız sahibiyle muhatap olun gibi birşey olurmu?

araçtan iyice soğudum sorun çözülsede satacağım zaten satma planım vardı ama başkasının canını yakarsam çok beddua,küfür alırım(şimdi tıpkı benim yaptığım gibi)
    gerçi o adamında günahı varmı belli değil

sorunları söylersem aracıda zor satarım. kaskodan yararlanmak için aracı biryerden yuvarlasam diye bile düşündüm ama o da hem etik değil hemde kaskodan para alacağım garanti değil off off

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: t_i_t

arabanın garantisi devam ediyor ve sana böyle bir şey söyleniyorsa direkman mahkemeye vereceğini söyle.
    ve davanı aç.

sorun aracı sıfır almamam 2. el aldım
    2. el aldığım için aşdığınız kişiyle muhatab olun yada o gelsin derlermi işin hukuki boyutunu bilmiyorum
    şimdilik hiçbirşey belli değil garantiden belkide olur ama kullanıcı hatası olabilir demeleri bile tüyylerimi diken diken ediyor
    ama ne yapabileceğimi bilirsem ona göre davranacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Günerkanat isimli forumdaşımız hem DSG'li araç sahibi, hem de avukat olduğu için işin teknik ve hukuki boyutu konusunda seni yönlendirebilir arkadaşım.

Kendisi ile bir pm'leş istersen.

Geçmiş olsun bu arada.

O Vw'in avukatı sadece :)
  • Çok geçmiş olsun.
    Kullanıcı hatası nasıl diyebilirler anlayamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

quote:

Günerkanat isimli forumdaşımız hem DSG'li araç sahibi, hem de avukat olduğu için işin teknik ve hukuki boyutu konusunda seni yönlendirebilir arkadaşım.

Geçmiş olsun bu arada.

+1907

Kanuna göre size ünite satmak yerine ikame araç vermeleri lazım. Bu esnada araç serviste kalır ve sorunu çözülmeye çalışılır. Tüketici yasasını iyice okuyarak haklarınızı bilin. İkame araç vermiyorlarsa ve ünite parasını istiyorlarsa önce ihtarname çekin, ardından dava açın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Geçmiş olsun bu arada.

Abi ben yazicaktim

• Alhah sabır versin nediyim, ama şu arabalarıda almayın gözünüzü seveyim, forumda onlarca,yüzlerce konu var aynı sorunlarla ilgili, bile bile lades diyorsunuz,
  • Daha once cok yazdim

Bu dsg vw basini cok agirtir yalniz soyle bir olay var

Serviste takilan parcanin ayri garantisi var

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

quote:

Geçmiş olsun bu arada.

+1907

Kanuna göre size ünite satmak yerine ikame araç vermeleri lazım. Bu esnada araç serviste kalır ve sorunu çözülmeye çalışılır. Tüketici yasasını iyice okuyarak haklarınızı bilin. İkame araç vermiyorlarsa ve ünite parasını istiyorlarsa önce ihtarname çekin, ardından dava açın.

bu kez ikame araç aldım
    geçen defa yanlış yönlendirme sonucu kaskodan almıştım

ünite parası durumuda belli değil. ellerinde zaten yedek parça yok

• peki bütün bunlara rağmen nasıl oluyorda dsg için 9900 TL fark istiyo bu adamlar anlamak mümkün değil yahu yuh artık!

Golf 1.4 TSI 122 PS Comfortline 43.700
    Golf 1.4 TSI 122 PS Tiptr. DSG Comfortline 53.600
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozden05

peki bütün bunlara rağmen nasıl oluyorda dsg için 9900 TL fark istiyo bu adamlar anlamak mümkün değil yahu yuh artık!

9900 iyiymiş...

Passat Variant 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology

Comfortline

58.600

Passat Variant 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG

Comfortline

72.100

Fark 13.500... Söylenecek söz bulamıyorum
  • Dsg sorunu olanlar yemin billah satın aracınızı arkadaş . Satın sorun varsa sat 2-3 zarar olsada satın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhandonmez

quote:

Orijinalden alıntı: ozden05

peki bütün bunlara rağmen nasıl oluyorda dsg için 9900 TL fark istiyo bu adamlar anlamak mümkün değil yahu yuh artık!

9900 iyiymiş...

Passat Variant 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology

Comfortline

58.600

Passat Variant 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG

Comfortline

72.100

Fark 13.500... Söylenecek söz bulamıyorum

13 bin. Manuel alınır 13 binde benzin parası yapılır 5 sene de para cıkartılır. Net. ;)

• Yahu benim aklım almıyor. Mühendislerin kadar yıl uğraşıp,tasarım yapıp onlarca test yapıp milyar dolarlar harcanan projeler nasıl oluyor da bu kadar problem çıkarabiliyor. Volkswagen çok beğendiğim bir markadır eskiden beri araçlarının gerek tasarımı gerek sorunsuzluğu hep hoşuma gitmiştir. Hatta ağabeyim şu an 2004 TDI Polo kullanıyor 2008 yılından bu yana çok şükür hiç bir problem çıkarmadı. Ama bu DSG nin çıkardığı sorunları aklım mantığım almıyor. Müşterilerini bu kadar zorda bırakan Doğuş Oto' nun da tez zamanda başına gelecek bişeyler var. Müşterileri bu kadar mağdur edip, haksız kazanç sağlayıp halen bu kadar tercih edilmesi de yangını körüklüyor diye düşünüyorum. Araçlarında problem yaşayanların, problemlerini tez zamanda çözmeleri dileğiyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anro

Dsg sorunu olanlar yemin billah satın aracınızı arkadaş . Satın sorun varsa sat 2-3 zarar olsada satın .

O şekilde olay çözülmüş mü oluyor arkadaşım? Sattığı kişi Guatemala'da sürmeyecek arabayı yine iç piyasada kalacak ve satın alan kişi de yine sorun yaşayacak. Zaten konuyu açan aracın 2. sahibiymiş, ilk sahibi satmış kurtulmuş, 2. sahibi de satar ama ne farkedecek?

Vw'in sorunlu arabaları piyasa değerinden toplayıp, Almanya'ya geri yollaması ve DSG'li araçları Amerika'da olduğu gibi 10 yıl garantili vermesi lazım.
    Hele ki garanti kapsamındaki bir aracın şanzımanında ki sorunu kullanıcı hatası diye kullanıcıya yedirmeye çalışmak nedir? Hiçkimsenin bilmediği ya da binde bir görülen arıza olsa anlarım da zaten herkesin bildiği hatta servis personelinin bile DSG almayın abi, sorunlu dediği bir şanzıman için kullanıcı hatası ne demekmiş?

İmzanda görüyorum DSG'li araç kullanıyorsun, sorun çıkarmadıysa, çıkarmayacağı anlamına gelmez. Bir zamanlar DSG'yi yere göğe sığdıramayanlar, sorun yaşayınca konular açmaya başladılar. Umarım sen sorun yaşamazsın.

EDC Megane alma arifesindeyim, yapı olarak DSG'den farkı yok. Sorun çıkarma ihtimali tam otomatik ya da otomatikleştirimiş tek kavramalı viteslere göre çok daha fazla. Umarım ben de sorun yaşamam, çünkü garanti kapsamından bile onarılsa servislerde, tamircilerde gezecek vaktim yok.

• Geçmiş olsun.

Yakın zamanda özellikle merakımdan ve tabiki ihtiyacımdan, TDI - DSG kombinasyonlu Seat Leon ve VW Golf kiralayıp uzun süre kullandım.
    Gerçekten konforlu ve yakıt ekonomisi odaklı şanzımanlar ve bu kadar sorunlu olması üzücü.

Umarım en yakın zamanda sorununuz çözülür.
  • dsg geliştirme aşamasında olan bir şanzıman şans vermek lazım olur böyle şeyler önü parlak gelişince çok güzel şeyler çıkacak ortaya
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.