Şimdi Ara

Yine dsg sorunu ne yapmalıyım? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
4
Favori
6.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DH-DN

Ocak 2012'den sonra üretilmiş olan 7-DSG şanzumanlarda arıza olayı daha az görülüyor diye biliyorum. (Taner Göde'nin yalancısıyım. )

Kavrama değişimi gerektirecek kadar kilometre yapan sayısı az olduğundandır.

3 vakte kadar kokusu çıkar.
  • aralık 2010 da aldığım 1.6 tdi dsg oktavia aracım 34.000 km de ve şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. bu ay sonu garantim doluyo. son bakıma geçen hafta girdim ve serviste ustayla bu dsg problemlerini konuştum. dsg de sorunun bir çapaktan kaynaklandığını ve bu çapak sorunu bazı şanzımanlarda giderilemediğini ve bu durumda olan şanzımanları değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Benim araca serviste 2011 aralığında bir günceleme yapıldı rutin ve yapılması gereken bir günceleme idi. Bunun dışında çok şükür en azından şimdilik bir sorun yok, inşallahta çıkmaz. Bu çapak sorununuda ilk kez duydum ama usta ana sorunun bu olduğunu söyledi. Ama bu çapak nerede oluyor ve ne gibi bir sorun çok detayını sormadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

aralık 2010 da aldığım 1.6 tdi dsg oktavia aracım 34.000 km de ve şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. bu ay sonu garantim doluyo. son bakıma geçen hafta girdim ve serviste ustayla bu dsg problemlerini konuştum. dsg de sorunun bir çapaktan kaynaklandığını ve bu çapak sorunu bazı şanzımanlarda giderilemediğini ve bu durumda olan şanzımanları değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Benim araca serviste 2011 aralığında bir günceleme yapıldı rutin ve yapılması gereken bir günceleme idi. Bunun dışında çok şükür en azından şimdilik bir sorun yok, inşallahta çıkmaz. Bu çapak sorununuda ilk kez duydum ama usta ana sorunun bu olduğunu söyledi. Ama bu çapak nerede oluyor ve ne gibi bir sorun çok detayını sormadım.

OOOOOO iyiymiş ya çapaktanmış, bizde bişey sanmıştık.Usta Almanya ile iletişime geçmiş mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: korsallar

quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

aralık 2010 da aldığım 1.6 tdi dsg oktavia aracım 34.000 km de ve şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. bu ay sonu garantim doluyo. son bakıma geçen hafta girdim ve serviste ustayla bu dsg problemlerini konuştum. dsg de sorunun bir çapaktan kaynaklandığını ve bu çapak sorunu bazı şanzımanlarda giderilemediğini ve bu durumda olan şanzımanları değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

OOOOOO iyiymiş ya çapaktanmış, bizde bişey sanmıştık.Usta Almanya ile iletişime geçmiş mi?

oooooooooooooooooooooo çok saçmalamışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: DH-DN

Ocak 2012'den sonra üretilmiş olan 7-DSG şanzumanlarda arıza olayı daha az görülüyor diye biliyorum. (Taner Göde'nin yalancısıyım. )

Kavrama değişimi gerektirecek kadar kilometre yapan sayısı az olduğundandır.

3 vakte kadar kokusu çıkar.

• DOD ve bazı ikinci el araç satan galerilerdeki 1.6tdi confortline dsg, 1.4 confortline dsg audi a1 stronic araçların neredeyse tamamı kiralama şirketlerinden gelen araçlardır. Audi a1 lerin kmleri 6000 civarındadır. Poloların genelde 13000-14000 arasındadır. Central gibi kiralama firmaları filo indirimiyle bu araçları ucuza alıyorlar. Sonrasında bakımı gelmeden (audi a1 in bakımı 10000 polonun bakımı 15000 de) satıyorlar. Burada sıkıntı olan nokta şu ben araç kiraladığımda kendi aracım gibi biniyorum ama çevremde gördüğüm arkadaşlarım eşşek gibi biniyorlar. 15000'e gelmeden böyle hor kullanılmış dsg şanzımanın sorun çıkartması çok normal. Bilgilerinize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: t_i_t

Aracım 2012 1.4 dsg polo 13000 kmde iken 2. el aldım aldıktan 3000-4000 km sonra titreme ses sorunları başladı.Serviste mekatronik değişti başlarda düzelmiş gibi olmasına rağmen
    1000-1500 km sonra sorunlar tekrar başladı.Servise git gel başım döndü.Artık titreme,kararsızlık,arada viteste takılı kalma gibi sorunları kabullenip yıl sonu gibi aracı satmayı planlıyordum
    ki aşağıdaki olay başıma geldi.

Hızım 80 civarıydı biraz hızlanmak için gaza biraz daha bastım araç önce sanki vites düşürmüş gibi biraz yığıldı sonra boşa alınmış gibi oldu.
    Allahtan motor güçsüz olduğu için genelde sağ şeritte efendi efendi gitmeyi alışkanlık haline getirmiştim.
    Bir sollama anında olsa çok daha kötü sonuçlar olabilirdi.
    Neyse kenara çektim.yine vites takılı kaldı herhalde deyip düzelir düşüncesiyle kontağı açıp kapadım değişen birşey olmadı vites sanki geçmiyordu.
    Belki ısınma kaynaklıdır diye biraz daha bekledim değişen birşey olmayınca arabayı çekiciyle servise çektirdim.
    2 gün incelediler sonra komple tüm ünitenin değişmesi gerektiğini çıkan ünitenin almanyaya kontrol için gönderileceğini söyledi.
    Ellerinde yeni ünitenin olmadığını gelince değişim ücretine onay vermemle takılacağını söylediler.
    Ne demek değişim ücreti araç garantili zaten 1-2 ay önce mekatroniğini kendiniz değiştirdiniz dedim.
    Almanyanın raporuna göre işlemlerin yürrüyeceği Almanya kullanıcı hatası derse en fazla iyi niyet indirimi alabileceğim söylendi.
    Nasıl kullanıcı hatası olur diye bağırdım çağırdım ama değişen birşey olmadı.
    Rapora göre hareket etmemiz gerekiyor diyorlar
    Bu tavırları gördükten sonra artık bu aldığım ilk ve son vw araç olacak

Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim garantiden araç değişim hakkım olurmu 2. defa dsg arızası yapıyor.
    Almanyanın rapor sonucu bazen 1 ayı bulabilirmiş
    bir başka sorun da aracın ilk sahibi değilim bu haklarımda bir kayıp oluştururmu?

dsg li vw araç alarak hata etmişsiniz, adamlar haklı ''kullanıcı hatası''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 28 Aralık 2012; 8:20:27 >

• Hala dsg li passat için bile koyun sürüsü gibi sıraya girenler var Yazık günah be
  • "YİNE" ye bi anlam veremedim
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.