Şimdi Ara

Yine bi düğün,örf,adet ve verilen rahatsızlık?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 saat önce apartmanın önünde havai fişek sesleri ile irkildim,bi gürültü bi patırdı,balkona çıktım baktım,gelin arabası etrafı insanlarla dolu herkes birbirini kovalıyor,çok yakın mesafeden atılan havai fişekler,damadın sırtına vuran arkadaşları,içeri girerken kırılan vazolar (ugur getirsin diye sanırım )

Şu andada 3 polis arabası geldi bekliyor,sanırım şikayet edildi,kardeşim Türk kültüründe böyle bi örf ve adet yok ya,nedir bu gürültü patırdı bu evlenen elemanlar hiçmi hayatında karşı cinsi görmemiş dokunmamış,nedir bu kovalamacalar,sesler bi ton insan bağıran kadınlar.

İlginç ya tamam anlaşıldı evleniyon,aile kuruyon mutlusun yok aga ben evlensemde anlaşamam kızla aileleriyle bu örfleri adetleri yapmam yapamam ya ,hatta yalvarırım yapılmasın diye,neyse sonuç olarak bi düğün daha geride kaldı:)

Polisler şikayet sonucumu gelmiştir yoksa gürültüden dolayımı,gözümün önünde havai fişekleri izledim ya.

• Polis ceza kesmek için gelmiştir. Devletin soyulacak parası kalmayınca mecburen kuralları uygulamak zorunda kalıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Polis ceza kesmek için gelmiştir. Devletin soyulacak parası kalmayınca mecburen kuralları uygulamak zorunda kalıyorlar
    Ama haklılar dostum ya görsen gürültürüyü,patırtıyı,havai fişekler çok yakın bi yerden atıldı,allah korusun kötü şeyler olabilirdi.
  • Şu kornalı, konvoylu adetlerden nefret ediyorum.
    Asker uğurlaması dahil. Davul zurna sesi.
    Kız isteme, düğün, Kabile dansları.

Farkettimde ne çok sevmediğim şey varmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • havai fişek konusu gerçekten abartıldı , evimizin karşısın da bir benzin istasyonu var , üst katını düğün salonu olarak kullanıyorlar , düğün öncesi gelin ve damat geldiğinde , benzinliğin içinden geçerek 2. kata çıkan merdivenlere geliyorlar ; elbette geçtikleri benzinliğin içerisin de yol boyunca meşaleler yakılıyor , kimsede müdahale etmiyor , bu arada benzinliğin içerisin de havaya ateş açanlar , sigaraları içip yere atanlar görülmeye değer bir manzara oluşturuyor , bu arada düğün salonu olarak kullanılan 2. katın yangın merdiveni falan da yok ,

sabahları hemen benzinliğin içindeki , geceki düğünden kalan sigara izmaritleri temizleniyor , epey bir izmarit çıkıyor.
  • Evlenmemek icin sebeplerde bugun, "Düğün,örf,adet vb. talepler"
  • Abi eğlenmeyide bilmiyoruz insanlarada zarar verebilir biri canından bile olabilir,yahu tamam evleniyon allah mutlu etsin bi sakin bi sükunet ya bu ne dinde var ne türk kültüründe var,havai fişekte tam fakir eğlencesi oldu ya.

Kızın istekleri o stresten dolayımı damat tarafı kafayı yiyiyor anlamıyorum ama sırf evlenmek için çoğu yiğit bu talepleri kabul ediyor,sevende var ayrı konuda bu örfe adete uymuyosan cidden kızı vermiyorlar bazı bölgelerde,kültür çok önemli ya yani bu kızın yada erkeğin ailelerini tahmin etmek zor değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.