Şimdi Ara

bankadaki paralara el konulur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
9.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu herifler kurtuluş savaşı veriyoruz safsatasıyla banka hesaplarına el koyar mı fikriniz nedir?

    Bunu nie sölüom. Bu safsataya destek vericek milyonlar var. Twittere bakmanız yeterli toplumun seviyesini görmek için.




  • Suriyelileri alacak enayi bir ülke vardı bizi avrupadan kimse almaz nereye çıkıp gidelim? Hangi ülke milyonlarca göçmeni alır ki? Doların artmasından savaş çıkması zaten saçmalık.

    İthalatı daraltmakla birşey elde edemezsin. Millet eline geçen her parayı dolar yapar. Salak mı türk lirasında kalıp fakirleşsin? 98 yılında bilgisayarı dolar olarak ödeyip almıştık tl kurunu düşükten hesaplıyordu satıcı.

    Doları arttırmakla öyle iphone siparişini falan düşüremezsin. Alacak olan yine alır. Keşke bu kadar batacağını bilseydim tüm paramı arabaya hatta telefona gömseydim. Tl tutan fakirleşir. Devlet bu parayı düşünmüyor sürekli değeri düşüyor vatandaş olarak enayi ben miyim?

    Iphone ve trafikteki arabaların yaşı ne zamandır zenginlik göstergesi oldu ki? Sıfır fiat egea, clio gibi bir arabanın nesi zenginlik? 2001 yılında kriz varken yine yollarda 90'ların arabaları geziyordu. Hepimizde nokia telefonlar vardı o zamanın iphone'u oydu. Kriz var ekonomi bozuk diye arabalar yok olacak tofaşlar reno9'lar mı ortaya çıkacak? Dolar 8 lira civarından 12,5 olmuş neredeyse yarı yarıya fakirleşmişiz hala neler diyorsunuz.

    İnsanlar hala ülkeyi yönetmeye çalıştıklarını, o yüzden şunu bunu yapamayacaklarını düşünüyor.

    Ben 5 yıldır, hükümetin amacının ülkeyi komple çökertmek olduğuna inanıyorum, aldıkları her karar gayet mantıklı geliyor o zaman.

    Komple bitirip, sıfırladıkları paralarla kendi kafalarına göre yeni ülke kurma hayalleri var bence.

    Benim de aylardır aklımda o konu var. Çok şükür fazla param yok.   Ama eğer döviziniz varsa her ihtimale karşı yastık altında bekletmek daha güvenli olabilir. Yani evde kasada ya da hatta toprağa gömerek. Olmaz olmaz demeyin, burası AKP Türkiyesi. Hayaldi, bir gecede gerçek olur.


    "YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR"

    Hayır işte bile benim vicdanım rahat çok savaşdım çünkü bu bir siyasi mesele değil istersen git Hdp ye oyunu ver ama bu bir Ülkenin kaderini etkileyen birşey dedim bunu destekleyecek kadar kör olmamalısınız dedim cevremde çok tartışıtım şimdi ölse halk umrumda olmaz tercihlerinin sonucunu sancısını çekiyoruz işte bin pişman oldular ama son pişmanlık fayda etmez hiç onlarla aynı gemide değilim gebersinler die bekliyorum hic acımamam üzülmemde.Benim kuzenim duvardan duvara vuruyor kendini şu anda Rusyadan şikayet ediyodu bütün malını servetini Türkiyeye taşıdı şu anda Ülkenin durumunda dolayı başı çok ağrıyor boşanma noktasına geldi bende keyifle içimin yağları eriyerek seyrediyorum bu durumu buda Evet dedi refarandukda tam reis aşığı şimdi bedelini ödeyince elim kırılsaydıda vermeseydim oldu.Yok öyle bu kara halk acı çektikce bende oh diyecem bunu hak ettiler hak ettiklerini yaşamadan ölmesinler.
  • TL ye el koymazlar çünkü basma yetkileri var. Dolar ile ilgili sabit bir kurdan TL ye çevirebilirler diyeceğim ama şimdilik gerek olacağını sanmıyorum. Kaldı ki zaten az olan güven sıfıra iner ve kalan büyük yatırımcılarda yurtdışına kaçar.

  • Paramız yok çok şükür 🤣
  • O iş öyle kolay değil, biraz sıkar.

  • Koyamaz, seçime bir buçuk yıl kaldı gerekirse ülkeyi satar yine çarkı döndürmeye çalışırlar.


    Olmadı seçime doğru bir de Suriye ile savaş başlatırlar, aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza bey diyip seçimi de iki üç sene ertelerler.


    Tabi ben hiçbir şeyin garantisi değilim, bu benim şahsi görüşümdür, herkes kendi yatırım kararını kendi versin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 23 Kasım 2021; 21:33:8 >
  • Öyle bir şey yaparlarsa en çok kendi tayfalarından oy kaybederler,çünkü dincilerdeki döviz başka hiçbir kesimde yok.

  • Benim de aylardır aklımda o konu var. Çok şükür fazla param yok.   Ama eğer döviziniz varsa her ihtimale karşı yastık altında bekletmek daha güvenli olabilir. Yani evde kasada ya da hatta toprağa gömerek. Olmaz olmaz demeyin, burası AKP Türkiyesi. Hayaldi, bir gecede gerçek olur.


    "YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 23 Kasım 2021; 23:23:38 >
  • paralara el konmaz da millet bankadan parasını çeker yastıkaltına sokarsa o zaman çöküş yaşanır mazallah

  • Nerdeyse şey dicem. Bu herif sırf halk vatan millet sakarya desin die doları marjinalleştirdi. Vatanı savunuom die.

  • koymaz

  • Yapamazlar değil yapmazlar. Oyları %20 lere vurur. Zengin seven bir hükümet asla zenginlerin üstüne gidemez.
  • Döviz olarak çekememe gibi bir şey getirebilirler. Geçen sene 3000 ve üzeri döviz alımına komisyon getirmişlerdi. Yani kendi döviz hesabınızdan 3000 veya üzeri dolar çekmek isteyince banka komisyon alacaktı. Sonra kaldırdılar.


    Konusunu da açmıştım.

    https://forum.donanimhaber.com/bankada-dovizi-olanlar-dikkat-banka-hesabindan-doviz-cekmek-isteyen-komisyon-odeyecek--145061461


    Buna ilave yine geçen sene getirdikleri %0,2 kambiyo vergisi ki bir ara %1 olmuştu, bu artabilir. İsterlerse döviz alımına %10 kambiyo vergisi getirebilirler.


    Ben de bankada duran dövize güvenmiyorum. Geçen pazartesi bir miktar döviz daha aldım ama daha bankadan çekmedim. Müsait olunca çekeceğim.





  • 1921'de Sakarya savaşının hemen öncesinde ilan edilen Tekalif-i Milliye gibi bir kanunu yakında meclisten geçirirlerse şaşırmam...


    Karşımızda beceriksiz bir ekonomi idaresini kabul edemeyen ve bunun sonucunda hayali düşmanlar yaratan bir kesim var...

  • öyle birşey olmaz o zaman devlet diye birşey kalmaz alır herkes silah polisle çatışır gider banka soyar markete gider istediğini alır elektrik su faturası falan ödemez kimse zenginlerin vergi borçlarını silen akp zamanı doldu artık

  • Ulkede hukuk, adalet, kural, denetim yok ki!


    Dolarin 13,5TL oldugu gun hala "dolar 10TL olabilir" diyen insanlarin yargilandigi ulkede her sey olabilir.

  • ya ne el koyması saçmalamayın abicim, o zaman böyle düşünenler suriye hesabı çıksın gitsin ülkeden başka bir ülkeye bizim gidecek yerimiz yok biz suriyeli değiliz, savaşta olsa çıkar kapımızı mahallemizi gerekiyorsa savunuruz. yaşayacağımız yer yine türkiye yunanistanla dalga geçiyorlardı o yunanistan ki AB üyesi avrupanın şımarık çocugu ahada şimdi yunanistan durumuna geldik orda max ne oldu gün ATM den para çekme limiti verildi kimsenin parasına el koyupta bu para artık devletin diyemez.


    faiz puan indirimi -50 milyar dolar borç varken yapılması başlı başına hata idi ama adam diyor bizim yol belli ithalatı daraltacaz niye dolar 15 iken kimse ithal birşey alamaz iphone hariç çünkü 2021 iphone 13 önsiparişinde 278.320 ile rekor kıran 2. ülkeyiz.


    Öldüm bittim senoryalarına ben inanmıyorum TURGUT ÖZAL alıntısı 'Benim Memurum işini bilir' Bende diyorumki benim milletim işini bilir, Sabah işe gidiyoruz Servisle arabadan yol gözükmüyor 10 arabadan 8'i 5 yaşın altında arabalar. Cafeye gidiyoruz 10 kişiden 8 inde iphone sonra öldük bittik ne ölürüz ne biteriz, zamanı gelir seçim olur bundan başka adammı var der veririz yine oyu 20 senedir olduğu gibi artık ezberledim ben bu tip şeylere inanmıyorum kimse kusura bakmasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResistibiLiTy -- 24 Kasım 2021; 5:3:45 >




  • Cem kullanıcısına yanıt

    Biraz sıkar denilen herşeyi yaptılar.

  • Doviz olarak cekememe ve devletin koyduğu kurdan satmak zorundasin gibi seyler olabilirmiş son radde olarak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.