|
YILDIRIMHAN ve GÜÇHAN hakkında merak edilenlere MSB’den yanıt
-
- motorun yüksek sıcaklıkta uzun ömürlü çalışması,
- farklı irtifa ve hızlarda stabil kalması,
- düşük arıza oranı vermesi,
- afterburner kullanımında güvenilir olması,
- bakım döngülerinin yönetilebilir olması,
- düşük yakıt tüketimi sağlaması,
- titreşim ve metal yorulmasına dayanması gerekiyor.
-
Gerçek olamayacak kadar güzel bu çalışmalar . İnşallah doğrudur. Özellikle Guchan ilginç. Bu motorun geliştirildiğinden sanırım TEI'nin bile haberi yok muhtemelen. Tf35000 ile niye uğraşıyorlar bu motor varsa. Madem bu kadar bu motoru üretiyorduk, KAAN'da da bu motorlar kullanılır ve tasarım bu motora göre yapılirdi. Şimdi bu motoru kullanmak istesek, herşey sil baştan. KAAN'da kullanılmayacak sa da niye üretildi. Merakla hayata geçmesini bekliyorum. Umarım gerçektir, çünkü bu motor nükleer bomba kadar önemli nerede ise.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ F E N E R B A H Ç E -
Gerçektende Msb Arge de uzaylılar çalışıyor olabilir mi ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
inşallah ülkemizin haksızlık yapmak zulüm etmek isteyen ülkelerin başlarında demokles in kılıcı gibi duracağı günleri de görürüz.
_____________________________ Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken, Mehmetçik, Zap Suyu şiiri.
Hakan FİDANTürkiye için: Nükleer silah!Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun! -
İnşallah doğrudur ve bır an once hacımlı uretırız,aklıma takılan ise şu.. bu fuzenin gelıstırılmesı , ozellıkle motoru en az 3-5 sene geriye doğru çalışılmaya başlanmıştı desek. Bız gecen yıla kadar altay tankı ıcın motor aramıyormuyduk.
Bu fuzeye nazaran,cok daha basıt olacak karada gıdecek bır tank motorunu urebılıyormuyuz? nıye yıllarca altay tank projesı gecıktı motor yuzunden, yok bız bu fuzeye motor yapacak kadar ar-ge / muhendıslıge sahıpsek , altaya nıye daha kolayını kaç senedir yapamadık?
Menzil kolpa çıksa razıyım, hadi 6000 km değilde 2000 km olsun,ki bence o dahi çok çok iyi,hıcbır komsu artistlik yapamaz, ama menzıle razıyımda hız değerleri lütfen gerçek olsun,cunku o caydırıcılıkta bence daha önemli,attığından durdurulamayacağını bilmek düşman için daha sıkıntı.
2000 km ıle israilin,mısırın,iranın tamamını , münih,roma,paris,moskova dahil tüm başkentleri menzile alabılıyorsun o sebeple varsın 6000 km gerçek olmasın , yeter ki hız ve isabetlilik arzulanan duzeyde olsun.
Envantere uc haneli sayılarda ekledin mi gayet caydırıcı olunur.Tahmınımce yılda 50-60 tane yapılabilir.
-
“42 bin lbf motor yaptık deniyor, o zaman neden hâlâ TF35000 uğraşıyorlar?” sorusunun cevabı aslında oldukça basit. Çünkü motorun test standında çalışması ile savaş uçağında yıllarca güvenle kullanılabilecek seviyeye gelmesi aynı şey değil.
Haberden anlaşılan şey, Türkiye’nin artık yüksek itki sınıfında turbofan motor çekirdeği geliştirebilecek seviyeye geldiği. Bu çok önemli bir adım bence. Özellikle tek kristal türbin kanadı gibi teknolojilerin açıklanması da motorun sıcak bölümünde ciddi ilerleme olduğunu gösteriyor. Çünkü modern savaş motorlarında en kritik alanlardan biri tam olarak burası.
Ama bir savaş uçağı motorunda asıl zorluk sadece itki üretmek değil.
- motorun yüksek sıcaklıkta uzun ömürlü çalışması,
- farklı irtifa ve hızlarda stabil kalması,
- düşük arıza oranı vermesi,
- afterburner kullanımında güvenilir olması,
- bakım döngülerinin yönetilebilir olması,
- düşük yakıt tüketimi sağlaması,
- titreşim ve metal yorulmasına dayanması gerekiyor.
Bir diğer konu da açıklanan “42 bin lbf” değerinin tam olarak hangi koşulu ifade ettiği. Çünkü motorlarda maksimum itki, afterburner'lı itki gibi farklı değerler bulunabiliyor. Test standında görülen maksimum itki ile operasyonel kullanım değeri birebir aynı olmayabiliyor.
TF35000 ise muhtemelen doğrudan KAAN için optimize edilen, uzun ömür ve seri üretim hedefi olan asıl operasyonel motor programı. Yani GÜÇHAN tarafı daha çok teknoloji kazanımı ve çekirdek kabiliyet gösterimi gibi dururken, TF35000 bu teknolojiyi gerçek savaş uçağı motoruna dönüştürme aşaması gibi düşünülebilir. Zaten dünyada en zor işlerden biri bir turbofan motoru ilk kez çalıştırmaksa, diğeri de onu yıllarca güvenilir şekilde çalıştırıp seri üretime sokabilmek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 7 Mayıs 2026; 16:16:9 >_____________________________
-
Yıllar önce başladıkları tankı, uçağı bitirsinler önce.
Söze değil icraata bakmak lazım.
Bu arada MSB çalışırken Tarım Bakanlığı ne yapıyor? Yada sallıyorum Aselsan çalışırken Ankara Ziraat Fakültesi?... Ne zamana kadar kanada'dan mercimek ithal edeceğiz? Ne zaman et yiyebileceğiz? Hulusi Akar Tarım Bakanı yapılsın. TAI'nin bir önceki başkanı...
_____________________________ -
yumurta kapıya dayanınca olan hazırlıkları geç bıluyorum en az 15 sene once yapmalıydık israil-abd fitili daha 2023 de yaktı bizide hazırlıksız yakalamak için elinden geleni yapacaklar bence savaş yakın.
Bir an önce Et yemelisin. Ekrem başkanın aş evlerine uğra bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 7 Mayıs 2026; 14:47:18 >
-
Seçim yaklaşıyor demek ki, aya da gideriz(başka haber) 10bin km rokette yaparız biz artık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Yok ya ne işim var aş evinde? Halkın evinde beyaz çay içip, badem unuyla yapılmış ekmekle kahvaltımı edip öğlen de milletin meclisine geçip chia tohumu eşliğinde... Sor büyüklerine, mümkün mü?
Ekrem Başkan demişken... Ekrem Başkanın hakkındaki iddialara bir birey olarak ne diyorsun? (Şahsi fikrini soruyorum) Allah adına yemin ederek yazsana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 7 Mayıs 2026; 15:20:2 >_____________________________ -
Mahkeme süreci devam ettiği için şahsi fikrimi belirtirsem masumiyet karinesine uymadığım için ceza alabilirim. Mahkemeden ne sonuç çıkarsa çıksın boynum kıldan incedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 7 Mayıs 2026; 17:19:15 >
-
ölüden şey istemişsin.
-
"Mahkeme süreci devam ettiği için şahsi fikrimi belirtirsem masumiyet karinesine uymadığım için ceza alabilirim" bu yazdığına inandığına, öyle bir şeyin olacağına ihtimal verdiğine Allah adına yemin edebilir misin?
Ne kadar ilginç ya. Adam mesela bir uçağı doldurup spor ayaklarına Avrupaya seyahate gitti. Ben senin yerinde olayım İmamoğlu halkın parasını yedi diyerek yemin ederim. Sonuçta şahsi fikrim soruluyor, benim şahsi fikrim o. (gazeteciden seyahat parası alınmalı. Ben de öyle biliyordum gazetecilerden de dinledim. Yurt dışından örnek veriyor adam, AKP zamanına kadar Türkiye'de de öyleydi diyor) Misal o günden beri Nevşin Mengü'yü dinlemem. Bu kadar mı güveniyorsunuz İmamoğluna? Sadece İmamoğlu da değil yanında CHP genel başkanı da vardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 7 Mayıs 2026; 17:41:18 >_____________________________ -
Şahsi fikrimi beyan etmek istemiyorum. şu kadarını söyleyim. imamoğluna güvenmiyorum.
_____________________________ Doğruluğu kanıtlanana kadar, sanal_dünyadaki her haber kasıtlı söylenmiş_bir_yalandır -
yani palavralar gelmiş.
2028'de kaan uçurma amaçaları zaten bunu gösterdi. ne ettiler ne verdiler de Amerika'yı F110 motoru vermeye ikna ettiler :)
bence asıl soru bu olmalı. herşey 2028 seçimlerinde bir tur daha için :)
Yahu sen hiç rustan veya amerikalıdan "ben füzeyi küba'dan ateşliyeyim" , "ben füzeyi somali'den ateşliyeyim" duydun mu?
Belli biryerlerden alınma uzay roketi ateşleyip yedirecekler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 7 Mayıs 2026; 17:50:23 >_____________________________ -
Ben de güvenmiyorum. Sözleri, hareketleri bana yapmacık geliyor, samimi bulmuyorum. Lükse düşkün. Kısacası aynı AKP'liler gibi. (Yemin etmemi istersen...)
Ha ülkenin hali ortadayken, bu halin sorumluları ortadayken tutup da İmamoğlu'na saldıracak halim yok.
Senin oğlun olsa... İngilizce kursuna başladı (Altay tankı) sonra Almanca kursuna (yerli uçak) yıllar geçti hala soruyorsun oğlum burada ne yazıyor iki dille de çeviremiyor sonra geldi bir de fransızca (füze) kursuna yazıldı. Ne dersin? Ne iyi yapıyorsun oğlum, yavaş yavaş hepsini öğrenirsin mi?
benim yeğenim var, 4 yaşında 4 dil biliyor. aynı anda birden çok şeyi başarmak insan oğlunun genlerinde var.
-
Yani soruma cevap veremedin alakasız şey yazdın.
Dediğin doğru da yalnız şöyle bir durum var. Başaranlar bilimle inatlaşmıyor. Yazacak çok şey var da en önemli olanı yazarsak liyakati temel ilke ediniyor. Bilim ne oluyormuş dersen İslam da aynısını diyor. Türkiye'de peki liyakat mi var torpil, adam kayırma, ahbap çavuş ilişkisi mi?
Savunma sanayimiz gayet liyakatli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 7 Mayıs 2026; 18:26:10 >
|
“42 bin lbf motor yaptık deniyor, o zaman neden hâlâ TF35000 uğraşıyorlar?” sorusunun cevabı aslında oldukça basit. Çünkü motorun test standında çalışması ile savaş uçağında yıllarca güvenle kullanılabilecek seviyeye gelmesi aynı şey değil. Haberden anlaşılan şey, Türkiye’nin artık yüksek itki sınıfında turbofan motor çekirdeği geliştirebilecek seviyeye geldiği. Bu çok önemli bir adım bence. Özellikle tek kristal türbin kanadı gibi teknolojilerin açıklanması da motorun sıcak bölümünde ciddi ilerleme olduğunu gösteriyor. Çünkü modern savaş motorlarında en kritik alanlardan biri tam olarak burası. Ama bir savaş uçağı motorunda asıl zorluk sadece itki üretmek değil. Bir diğer konu da açıklanan “42 bin lbf” değerinin tam olarak hangi koşulu ifade ettiği. Çünkü motorlarda maksimum itki, afterburner'lı itki gibi farklı değerler bulunabiliyor. Test standında görülen maksimum itki ile operasyonel kullanım değeri birebir aynı olmayabiliyor. TF35000 ise muhtemelen doğrudan KAAN için optimize edilen, uzun ömür ve seri üretim hedefi olan asıl operasyonel motor programı. Yani GÜÇHAN tarafı daha çok teknoloji kazanımı ve çekirdek kabiliyet gösterimi gibi dururken, TF35000 bu teknolojiyi gerçek savaş uçağı motoruna dönüştürme aşaması gibi düşünülebilir. Zaten dünyada en zor işlerden biri bir turbofan motoru ilk kez çalıştırmaksa, diğeri de onu yıllarca güvenilir şekilde çalıştırıp seri üretime sokabilmek. |
|
Seçim yaklaşıyor demek ki, aya da gideriz(başka haber) 10bin km rokette yaparız biz artık.
|
|
Gerçek olamayacak kadar güzel bu çalışmalar . İnşallah doğrudur. Özellikle Guchan ilginç. Bu motorun geliştirildiğinden sanırım TEI'nin bile haberi yok muhtemelen. Tf35000 ile niye uğraşıyorlar bu motor varsa. Madem bu kadar bu motoru üretiyorduk, KAAN'da da bu motorlar kullanılır ve tasarım bu motora göre yapılirdi. Şimdi bu motoru kullanmak istesek, herşey sil baştan. KAAN'da kullanılmayacak sa da niye üretildi. Merakla hayata geçmesini bekliyorum. Umarım gerçektir, çünkü bu motor nükleer bomba kadar önemli nerede ise.
|
|
inşallah ülkemizin haksızlık yapmak zulüm etmek isteyen ülkelerin başlarında demokles in kılıcı gibi duracağı günleri de görürüz. |
|
Seçim yaklaşıyor ZIRLAMA'larınız, her yıl biraz daha etki buluyor, 2 yıl kaldı bekle ondan sonra da 2033 seçimleri için, seçimleri yaklaştırırsınız. |
|
2023'te aya sert iniş öncesi böyle bir proje çok önemli.
2023'te aya gidecek roketlerimiz muhtemelen aynı teknolojiyi kullanacak. |
Benzer içerikler
- instagram reels indirme
- anonim story izleme
- instagram aktiflik kapatma
- whatsapp durum müzik süresi uzatma
- netflix kodları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler