|
Arkadaşlar herkese selamlar, Daha önce çok konu açtığım için bilenler vardır belki ben müzisyenim, şu sıralar sadece sahne performansı olarak aktifim. Yani günlük 2-3 saatlik bir mesaim oluyor ve geri kalan zamanlar da boşum. Çocuklar büyüyor giderler hep artıyor ülkenin durumu da ortada, biraz düşünceliyim bir süredir derken arkadaşımdan bir ortaklık teklifi aldım ve sıcakta bakıyorum size de danışmak istedim. Hali hazırda bir arkadaşımız hediyelik magnet işi yapıyor. Bu turistik yerlerde hediyelik olarak satılan buzdolabına mıknatıs ile yapıştırılan magnetleri bilirsiniz. Güvendiğim ve yakın bir arkadaşım bir şekilde bu sektördeki biriyle ortaklık yapacaktı ama hem güven problemi hem de işin işleyişi konusunda bana güvendi ve bana ortaklık teklif etti. Artık ortağım diye bahsedeyim bu kişiden, zaten ortağım 3d yazıcılar için modeller yapan çizim konusun da bayağı tecrübeli bir arkadaşım. Dışarı da satılan magnet tasarımlarından çok daha iyi kalite de tasarımlar yapabiliyor. Biz 3-4 aylık gerekli hazırlıkları yapıp ürünleri hazırlayıp ramazan bittiği gibi de tatil beldelerine gidip bu magnetleri toptan satmayı planlıyoruz. Benim bu konuda ki algoritmam şu şekilde. Bize yakın olan tatil beldelerini belirleyip ilk hedef o bölgelere satış yapacak ürünler hazırlayıp elimizdeki numunelerle gidip direkt esnafla yüz yüze tanışarak konuşarak sıcak satış yapmak. Daha sonra belki ihtiyaç durumlarına göre kargo ile de tedarik zinciri oluşturabiliriz. Başlığı açmamda ki amaç ise; daha önce ticaret konusunda kendime güveniyor olsam da yeni sektöre gireceğim için biraz heyecanlıyım, bana biraz destek biraz fikir vermeniz. İlk olarak şöyle bir rota düşünüyoruz, Bu işi Bursa' da yapacağız ama satış bölgemiz farklı bir şehir olacak çünkü Bursa' da bu işi yapan kişiler ortağımın arkadaşı ve işi de ondan öğrendiği için etik olmaz diyerek ben benim memleketim de yapalım bu işi dedim. Bursa'dan çıkıp Ayvalık, Cunda adası, Ören , Burhaniye , Edremit , Akçay , Güre , Altınoluk , Küçükkuyu , Asos ve finalde Bozcaada' ya da uğrayıp Çanakkale merkeze uğrayıp geri dönmek. Bu saydığım bölgeler benim çocukluğumun geçtiği yerler ama tabi hediyelik eşyaları alıp incelemedim tabi, hediyelik eşyalarda o bölgeyi betimleyen imgeler oluyor hep. Bozcaada için mesela Polente feneri üzüm şarap veya Ayvalıkta rum evleri vs gibi yöreye özgü şeyler oluyor. Bu konu da bana fikir verirseniz, ayrıca daha yaratıcı hediye eşya fikirleriniz olursa benimle de paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt