Şimdi Ara

Yılbaşı ile Noel'in Karıştırılması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yılbaşı gecesi TV8'de bununla ilgili bir haber vardı.Araştırma şirketleri grafiklerle bazı tablolar ortaya koydu.Yaş arttıkça,eğitim ve gelir seviyesi azaldıkça yılbaşı kutlaması da azalıyormuş.Haberde bir de röportaj kısmı vardı.Kutlamayanların söylediği şey Hrıstiyanlar kutlar,biz kutlamayız.Benzer şeyleri daha önce de çok duymuştum.

Halkımız niye yılbaşı ile Noel'i karıştırıyor?Noel'in yılbaşı ile alakası yok.Noel,ne bileyim Mart'ta olsaydı bunların hiçbiri olmazdı bence.Bu cehaleti anlayabilmiş değilim.Yılbaşı kutlaması ise alkolsüz de yapılabilir,ben yapıyorum oluyor.Sevdiklerinle toplanırsın ya da sadece aile olur.Maddi duruma göre biraz daha özenmeye çalışırsın yemeklerde,yeni yılın sağlık ve mutluluk getirmesini dilersiniz ve yatarsınız.Benim mantığım yeni bir yılı karşılamanın,iyi dileklerde bulunmanın (ki dua da edebilirsiniz) dinen bir sakıncası olmadığı yönünde.

Kur'an-ı Kerim'de yeni yılı karşılamanın günah olduğu net bir şekilde yazıyor ben yanlış biliyormuşum deyip konuyu kapatacağım.

Not:Eğlence derken,normalden farklı bir günü kastediyorum.Eğer bütçe müsait ise daha özenli bir sofra,çerez,tatlı vs. Dışarılara çıkmak da eğlencedir tabi;ama işin içine alkol sokulursa o günah tabi ki.Ben alkolsüz eğlenceden bahsediyorum.

• Zaten şunu anlamıyorum, Hz. İsanın doğum gününü Müslüman adam kutlarmı diyorlar. Yahu Hz. İsa Uzaylının peygamberimi? Oda Allahın yolladığı peygamber, neden adamı hor görüyorsun.

Noel 24 Aralık (arife günü) 25 Aralık ve 26 Aralıktır. Ayrıca bu 25 Aralıkta gece ile gündüzün süreleri eşit diye hatırlılıyorum, bu günden sonrada günler uzamaya başlar.

Yılbaşını zaten kutlarım, yılda kaç kere bişeyleri kutlayabiliyoruzki sanki, yılbaşını kutlamayacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 2 Ocak 2011; 16:54:52 >
  • yahu onlarda gerçeğin farkında ancak onların amacı kutlayanlara sataşmak yoksa noel ile yılbaşını bir birinden ayırmayan veyada yılbaşını dini bir kutlama gören insan zaten gerizekalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

Zaten şunu anlamıyorum, Hz. İsanın doğum gününü Müslüman adam kutlarmı diyorlar. Yahu Hz. İsa Uzaylının peygamberimi? Oda Allahın yolladığı peygamber, neden adamı hor görüyorsun.

Noel 24 Aralık (arife günü) 25 Aralık ve 26 Aralıktır. Ayrıca bu 25 Aralıkta gece ile gündüzün süreleri eşit diye hatırlılıyorum, bu günden sonrada günler uzamaya başlar.

Yılbaşını zaten kutlarım, yılda kaç kere bişeyleri kutlayabiliyoruzki sanki, yılbaşını kutlamayacağız?

25 Aralık coğrafi açıdan özel bir gün değil,21 Aralık en uzun gece en yakın olarak.

Arkadaşlar,

İstanbul'da bilmem ne derneği diye Milli Görüşçü oldukları belli olan bir grup yılbaşı günü ellerinde kitap ve broşürler ile insanları bu günahtan vazgeçirmeye (!) çalışıyorlarmış.Yılbaşı kutlamanın tehlikeleri adı da.İnce bir kitap;ama o kadar sayfaya nasıl böyle bir zırvalık koydular anlamadım.Kesin içinde Noel'i anlatıyorlardır.Mantıklı bir şekilde yılbaşının günah olduğunu anlatamazlar çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Zaten şunu anlamıyorum, Hz. İsanın doğum gününü Müslüman adam kutlarmı diyorlar. Yahu Hz. İsa Uzaylının peygamberimi? Oda Allahın yolladığı peygamber, neden adamı hor görüyorsun.

25 Aralık coğrafi açıdan özel bir gün değil,21 Aralık en uzun gece en yakın olarak.

Arkadaşlar,

İstanbul'da bilmem ne derneği diye Milli Görüşçü oldukları belli olan bir grup yılbaşı günü ellerinde kitap ve broşürler ile insanları bu günahtan vazgeçirmeye (!) çalışıyorlarmış.Yılbaşı kutlamanın tehlikeleri adı da.İnce bir kitap;ama o kadar sayfaya nasıl böyle bir zırvalık koydular anlamadım.Kesin içinde Noel'i anlatıyorlardır.Mantıklı bir şekilde yılbaşının günah olduğunu anlatamazlar çünkü.

21 Aralık en uzun gece. Sonra günler 3-4 gün uzalıp kısalmıyor, 24 yada 25'inde günler uzamaya başlıyor.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar,

21 Aralık en uzun gece. Sonra günler 3-4 gün uzalıp kısalmıyor, 24 yada 25'inde günler uzamaya başlıyor.

Coğrafi bilgim pek iyi değildir;ama günlerin uzalıp kısalmaması diye bir şey benim mantığıma uymadı,çünkü Dünya,Güneş etrafında sürekli hareket ediyor.Tabi dediğim gibi net bilgim olmadığı için kesin bir şey diyemeyeceğim.

Konuya dönersek,yılbaşını kutlamayaların görüşlerini çok merak ediyorum.Günah diye mi kutlamıyorlar,böyle ise onlara günah olduğunu söyleyen kimdir?

• yılbaşını kutlasınlar tamam ama insanlar çam ağacı süsleyip noel baba kıyafetiyle yılbaşı kutlamaya kalkarsa bazılarının da çıkıp bu hristiyan bayramıdır ve müslümanların kutlaması doğru değildir demesi normal bence.. yanlış hatırlamıyorsam çam ağacı, çam ağacının altına konulan hediyeler ve noel baba hristiyanların bir geleneği.. kutlayacaksan topla aileni ya da arkadaşlarını git bir eğlence klübüne ya da al çerezini içkini evde kutla sana kim ne diyebilirki..
    edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 3 Ocak 2011; 3:02:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Noel baba, çam ağacı vs. Hıristiyan kültürünün öğeleridir doğru. Bunların yılbaşı ile bağdaşması da tamamen Amerikan ve Hıristiyan emperyalizmi sonucudur. Eğer Müslüman bir ülke egemen olsaydı, o zaman Hıristiyan ülkelerde İslam motifleri görebilirdik. İslamcılar, yılbaşının bu tarz motiflerle bağdaşmasından dolayı, bunun bir Hıristiyan adeti olduğuna kanaat getiriyor. Olay budur bence.
  • Kusura bakmayın ama bizim insanımız cahil. daha yılbaşı ve noelin farkını bilmeden, kutlamak haram, hristiyanların bayramı şeklinde itafta bulunuyorlar. Aslında hiç biri bilmiyor ki Noel 25 aralıkta kutlanır. Hz. İsa'nın doğum günüdür. Ama biz sadece yeniyılı kutluyoruz. Artık biraz okuyunnn.
  • Açtığım konu yine karşıma geldi, ama bu cehalet değişmedi.

Bugün yine biriyle kapıştım. Yahu adam kafan çalışmıyorsa bari konuşma, sus sadece nefes al-ver, ot gibi öl git.

1) Noel ile yılbaşının alakası yok.
    2) Yılbaşı hiçbir dine özgü değil. Çok eski zamanlardan beri kutlanmakta.
    3) Ağaç süslemesi de eski toplumlarda olan bir şey. Ben ağacımı süslerim.
  • yılbaşını kutlayın tamam da hindi ile çam ağacı ne ayak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

yılbaşını kutlayın tamam da hindi ile çam ağacı ne ayak?

Ağaca plastik top asılıp et yenildi diye dinden mi çıkılıyor ?
  • quote:

Ne alakası var bunun başka dinle peki?

Ağaç süsleme çok eski bir gelenek.

Hindi eti normalde de satılıyor, o zaman yasak olsun. Tamam, belki yabancı filmler ve dizilerden görülerek topluma girmiştir, ama bu günah olmadığı gibi başka dinle de bağdaşlaştırılamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egzotik99

o zaman yılbaşını namazlarla dualarla ihya edelim.ben bugüne kadar hiç görmedim yılbaşını dualarla ilahilerle ihya edeni.biz götüyoruz yılbaşının taksimde nasılihya edildiğini

İyide milletten sana ne isterse taksimde isterse başka bir yerde kutlar.Millet sizin gibi düşünmüyor diye küplere binmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Arkadaşlar,

Bugün ben de gördüm Yukarda arkdaşta yazmış ne iduğu belli olmayan bir grup sloganlar falan atıyor çarşının ortasında. Kendilerine sorsan bu gün Hz İsanın doğum günü değil derler fakat broşürlerinden gördüğüm kadarıyla Mekkenin fethi kutlayacaklar.
    Mekkenin fethide bugün değil 17 rebiulevveldir.Kendileri miladı takvime göre kutlama yapıyorlar yılbaşı kutlayanlara tepki gösteriyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bunickonaltıharf

quote:

o zaman yılbaşını namazlarla dualarla ihya edelim.ben bugüne kadar hiç görmedim yılbaşını dualarla ilahilerle ihya edeni.biz götüyoruz yılbaşının taksimde nasılihya edildiğini

İyide milletten sana ne isterse taksimde isterse başka bir yerde kutlar.Millet sizin gibi düşünmüyor diye küplere binmeyin

o zaman meh kendinizi hem milleti kandırmayınyok yılbaşını kutlamak günah değilmişte hz isa nın doğumunu kutluyormuşlarda o zaman kutlu doğum haftasınıda haşa şampanyalarla kutlayalım sizin mantığınıza göre.
    deyinki günahıda sevabıda bizim kimse karışamaz o zaman ala ama milletin kafasını bulandırmayın yeter.
    asıl başka görüşlere tahammül edemeyen sen ve senin gibi sol kafatasçılar

Senin gibi adamlar hep bu ülkeye ayak bağı, parazit.

İçki normal günde de günah, yılbaşında da. Ne alakası var?

Yeni yılın gelişini kutlamayı günah sayan bir beyin olamaz, yani beyin değildir o başka bir şeydir.

• yeni yıl mı çam ağacıyla noel baba ile hindi ile yeni yıl mı kutlanıyor noel mi kırmızı donlar içkiler vuruşlar karışlar yeni yıl mı noel mi kutlanıyor
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bunickonaltıharf

quote:

o zaman meh kendinizi hem milleti kandırmayınyok yılbaşını kutlamak günah değilmişte hz isa nın doğumunu kutluyormuşlarda o zaman kutlu doğum haftasınıda haşa şampanyalarla kutlayalım sizin mantığınıza göre.
    deyinki günahıda sevabıda bizim kimse karışamaz o zaman ala ama milletin kafasını bulandırmayın yeter.
    asıl başka görüşlere tahammül edemeyen sen ve senin gibi sol kafatasçılar

Senin gibi adamlar hep bu ülkeye ayak bağı, parazit.

İçki normal günde de günah, yılbaşında da. Ne alakası var?

Yeni yılın gelişini kutlamayı günah sayan bir beyin olamaz, yani beyin değildir o başka bir şeydir.

99lu ergenin teki ne diye ciddiye alıyorsun ki? Gidip başkasıyla böyle konuşamaz internette imkan bulmuş boş boş konuşuyor.Yetişkinlerin arasında konuşmayı denese 1-2 saniye dinlerler hadi len velet diye kovarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

Ağaca plastik top asılıp et yenildi diye dinden mi çıkılıyor ?

Dinden çıkılıyor demedim zaten ben de. Sadece ne alaka diye sordum. Durup dururken ağaç kesmenin mantığı nedir?
    Hadi hristiyanlar bunları gelenekleri olduğu için yapıyorlar:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9E%C3%BCkran_G%C3%BCn%C3%BC
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Noel_a%C4%9Fac%C4%B1

Ayrıca onlar bir de bunları şükran gününde ve noelde yapıyor. Yılbaşında yapmıyorlar yani. Taklit etmeyi bile becerememişsiniz.

quote:

quote:

Ne alakası var bunun başka dinle peki?

Ağaç süsleme çok eski bir gelenek.

Hindi eti normalde de satılıyor, o zaman yasak olsun. Tamam, belki yabancı filmler ve dizilerden görülerek topluma girmiştir, ama bu günah olmadığı gibi başka dinle de bağdaşlaştırılamaz.

Alakasını yazdım yukarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mow_ -- 31 Aralık 2013; 19:55:06 >

• Yılbaşında hindi yemek günahmış tombalada günahmış buna sadece gülerim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 1 Ocak 2014; 11:21:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.