|
Merhaba hocalarım. Bedelli askerlik ve normal askerlik arasında kaldım. Fikirlerinizi merak ediyorum. Öncelikle 24 yaşındayım üni bitmedi(alttan dersim varı bu sene bitiyor) kendi mesleğimde de yaklaşık 2 yıldır çalışıyorum. Maaşım da şuanki durumuma göre iyi (2 asgari ücret). Okul bittiğinde askere gitmeyi planlıyorum ancak bedelli mi gitmeliyim yoksa 6 ay mı kararsızım. 6 ay askere gitmenin benim açımdan bir kaç avantajı şu, işten ayrılırken tazminat alabilirim ki 2 yılım olduğu için 2 maaş diye biliyorum yani bugünün şartlarında 70k civarı yapıyor. Ek olarak bedelliye vereceğim 180k cebimde kalmış olacak ve içerde biriktirdiğim yıllık izinlerimde (şuan sadece 2 günü kullandım 26 gün izin param var. gün sayısı * (net maaş / 12) diye bir hesap var sanırım 75k gibi bir para ediyor) yani toplamda 300-325k gibi bir para elime geçmiş olacak. Bu parayı uzun vadeli yatırıma çevirip işten ayrılıp 6 ay askere gitmek bana mantıklı geliyor. Hem de şuanki çalıştığım yerde pek mutlu olmadığım için işten ayrılıp home office bir iş bulmak için de ön ayak olmuş oluyor ancak bu kısımda muhtemelen 2 - 3 ayım gitmiş olacak çünkü iş arama süreçleri belli olmuyor. Bedelli askerlik için ise maddi yönden 2 yıllık bütün birikimimi neredeyse oraya vermem gerekiyor ama şuanki maaşımla 5 ay çalışarak geri yerine koyabiliyorum. Bu seferde işten ayrılmak istesem tazminatım yanacak ve 70-75k gibi bir paradan da olmuş olacağım. Ancak hayatımda boşa giden bir 5 ayım olmayacak. Bu noktada kararsızım. Ufaktan evlilik süreçlerine girmeyi planlıyorum. 6 ay askerlikte elime geçen para bana can suyu gibi gelecek ancak beni işimden ve hayattan 6 ay koparacak. Diğer türlü de elime geçecek olan toplu para fırsatını geri çevirmiş olacağım. Sizin yorumunuz nedir fikir verir misiniz ? |
| _____________________________ |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt