| 

Annemin 45 yıl önce girdiği kooparatif bitti. Bodrum'da yazlık sahibi oldu. Önceki yıl eşimin babaannesi vefat etti. Eşim de Ayvalık'ta yazlık sahibi oldu. İkisinde de sorunlar var gençler. Önce anneminki ile başlayayım. İkisi de birbirinden gülünç: Annemin evinde Telekom henüz bir altyapı getirmemiş. İki yıl önce biten yan siteye de hala getirmemiş. Dolayısı ile keyfi ne zaman isterse getirecek diye anlıyorum. Evde internet yok.  Telekom'da hazırkart buldum. 300gb internet paketi buldum. Aylık 600TL civarı. 4G modem var. Şimdilik idareten böyle çözeceğim taahhüt vermeden. Orada iken paket alıp kullanacağız. Değilken para ödemeyeceğiz. 12 ay para ödemeye hiç niyetim niyetim yok. Ev 6 ay kullanılacak. 300gb ise ucu ucuna yetecek. Nesfiliz 4k'da saatte 8gb yiyor. Ayda 150-200gb nesfiliz yer. Kalanı da anaciğuma ancak yeter. Asıl merak ettiğim ise Starlink. Şimdi bu zerzevat tüm Avrupa'da var. İtalya'da cihaz indirimde. Aylık ücreti de 40 Euro. İtalya'da kuzen var. Anladığım kadarı ile, adresin devamlı değişmezse Starlink Avrupa'da çok kasmıyormuş. "İtalya'dan üyesin ama Yunanistan'da internet kullanıyorsun hacı" demiyormuş. Bunu araştıracağım. Bu doğru değilse planım patlıyor, çünkü değişken adreste çalışan versiyonu roaming paketi. Oldukça pahalı. Eğer İtalya'dan aldığım interneti Yunanistan'da hiç değişmeyen bir adreste kullanabiliyorsam Bodrum'da da kullanırım. 12km ilerisi Kos.  ------------------------------- Ayvalık'taki evde başka bir sorunla karşı karşıyayım. Orada 4g internet işimi görüyor. Her gittiğimizde bir hafta on gün kalırız. Her gidişte 100gb internet yeter. Oradaki sorun evimin kör noktada olması. Gene telekom adres tespiti yapamıyor. Adres sistemlerinde hatalı. Baz istasyonu burnumuzun dibinde. Arkadaki evin arkasında internet 120mbit/s. Bizim evin en hızlı noktasında 8mbit/s.  Şans eseri Başarsoft genel merkezinden çıkma Huawei profesyonel 4g modem buldum. 800TL'ye aldım. Hayvan gibi bir cihaz. Netengine AR617VW-LTE4EA modeli. Çalışır hale getirmek için konsol bağlantısı yapıp putty ile ssh üstünden bağlanıp, kod girmem falan gerekti. DHCP'yi aktif edip, arayüzüne ulaştım. Ruh hastası bir cihaz. 4G antenleri değiştirilebiliyor. Evin dışına harici ve büyük anten çaksam hıza olumlu etkisi olur mu? Yoksa zihnisinir procesi yapmam gerekecek. Bu cihazı bir akü ve güneş paneli ile bir ağaca monte et, wifi ile interneti 40 metre yay, ikinci bir cihaza evden başka bir ağaca kablo çekerek cihazı besle. kablo ile interneti evin içine al. Bir kamyon uğraş. Modem de öküz gibi akım çeker. 1A bile desek, garantide olmak adına 30ah akü lazım. 40w panel de küçük bir şey değil. Olmasına olur, ama komşular beni öper yani. ------------------------------ Dolayısı ile iki ayrı sorun için iki ayrı bilgi lazım. 1) Türkiye'de Starlink deneyen oldu mu? 2) 4g modemde harici ve yüksek db anten kullanımı internet hızını arttırır mı? (Arka sokakta internet hızı evdekinin 15 katı kadar).  | 

| 

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

20mbit altına düşmüyor. 35mbit üstüne çıkmıyor. Hazırkart Telekom hattı ve 300gb bir aylık paket kullanıyorum (650tl). 7 ay verilir. 5 ay 0 TL. Idare ederiz. 

Hızlı