Merhaba, yaz aylarinda köyde oluyorum ailem yaz aylarında köyde yaşıyor. İnternet altyapisi yok, GSM operatorleri çekmiyor. Altyapi için valilik, kaymakamlık, turktelekom, cimer vs. heryere başvurdum. Bugün beni aradıklarında en yakın santral 6km uzaklıkta olduğu için altyapı gelmeyecek dediler. Böyle bir açıklama olabilir mi? Biz vergi vermiyor muyuz, biz vatandaş degil miyiz? Alt yapı gelmeyecek diye bir açıklama kabul edilebilir mi? Nasıl bir yol izlemem lazım? Yardımcı olur musunuz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yıl 2022 alt yapı yok
-
-
Diyebiliyorlar şikayet edin. Cimer, BTK, Valilik, Kaymakamlık.
-
Bence operatörlere istasyon kurdurmak daha kolay olur. Mesafe çok çok fazla. Hele birde kalaballık bir köy değilse altyapı gelmesi imkansıza yakın diyebilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
GSM operatörlerine başvurun alt yapı zor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
6Km mesafeden ADSL 1mbit falan çalışır sanırım
-
Hep söylüyorum şikayet başvuru hepsi hikaye onlar size ne vermek istiyorlarsa onu alıyorsunuz.
-
Köylerde santrale 3-4 km den uzak noktalara müşteri sorun yaşamasın diye abonelik vermiyorduk, normalde ADSL o mesafelere ulaşabilir ama genelde köylerde daha önceden çekilen kablolar eski ve çok ekli olduğu için bir kaç kilometreye bile adam akıllı ulaşmıyor.
-
Evet ama bazen çok iyi de çalışabiliyor. Ben eskiden 4 km mesafeden 8 mbit alırdım. Komşularım 4mbit alıyordu, ben sağlam bir devreye denk gelmiştim :)
sonradan ''güya Fiber geldi'' 1km mesafeme dolap konuldu, şimdi 16mbit ADSL alıyordum. Fiber gelmiş hali bile 16mbit rezillik
-
turkcell basvurun en kolay baz istasyonunu o kuruyor bizim koye 3 yil once tt internet alt yapisi gelmisti oncan once en yakin 15 km uzaktaydi normalde bizim koye 50 100 mbps arasi hiz geliyormus uzak oldugu icin 1 mbps kullaniliyordu koyde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Köylerde santrallerin dağıtım dolaplarındaki bağlantıların çoğu regletlere atlak irtibatlanmıştır çünkü yan yana çalışan iki devre bulmak zordur o yüzden biri farklı yere diğeri farklı yere irtibatlanırdı bu da arıza tespitlerinde baya sıkıntı yaşatıyor. Ayrıca saha dolapları artık full fiber çalışıyor, uzaktaki ana santralden bakır hatla dağıtım olayı kalmadı hepsi fiber beslemeli ama 1km mesafe bile VDSL sinyal için çok fazla, ama sağlam devreyle ADSL de iş görür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 9 Temmuz 2022; 13:22:32 > -
Bizim memlekette bilmem kaç bin rakımlı yaylada Telekom santrali var, binası da oldukça eski görünümlü ama bakımlı. O bölgede telefonun çekmemesi üzerine BTK ya/Türk Telekom a ve diğer operatörlere başvurdum ve ilgili santralin fotoğraflarını ekleyerek bunun çatısına baz istasyonu konulsa bölgede çekim sıkıntısı kalmaz yazdım. (Birçok bölgede operatörler ortak baz istasyonu kullanıyor)
Aradan geçen süreçte Telekom un bölge müdürlüğü yetkilisine ulaştım mailden. Kendisi de ekibine ölçüm yaptırdı ve sinyalin olmadığını beyan etti. Santralin çatısına baz istasyonu kurmak noktasında ise genel müdürlüğe bilgi paylaşımı yapacaklarını, -BURAYA DİKKAT- ilgili santralde fiber olduğunu ve o santralin altyapısal olarak çok güçlü olduğunu ve tüm bölgeye hizmet ettiğini beyan ettiler.
Yani bilmem kaç bin rakımlı yayladaki santralde fiber var, beyanları bu yönde olmuştu. Tabi bu fiber fiziksel olarak fiber mi yoksa bir anten aracılığı ile mi sinyal alıyor başka yerden onu bilemiyorum. Netice olarak bu başvurumun üzerinden belki seneler geçmiştir (net tarih bilmiyorum) ama bu konuda bir ilerleme olmadı. Halbuki üç tane operatör bak kardeşim buraya ortak bir istasyon koyalım masrafını da bölüşelim hazır fiberli santral bulmuşuz hiç sıkıntı kalmaz dese ortada problem yok.
Bu süreçte Ulaştırma Bakanlığı na, Btk bölge müdürlüğüne her yere ulaşmıştım. Çok çeşitli yerlerden sözler verildi yapılacağına dair ama bunun için zaman gerektiği bilgisini aktarmışlardı. Mesela ULAK projeleri var bakanlığın ve sinyal olmayan yerlere baz istasyonu kuruyorlar. Bunun dışında BTK bölge müdürlükleri sinyal tekrarlayıcı ismindeki cihazla bu bölgelerdeki sorunları çözmey çalışıyorlar ve zaten taleplerime olan ilgisi için BTK bölge müdürlüğü yetkililerine çok teşekkür ederim çünkü çok ilgilenmişlerdi. Hatta kendi resmi araçlarını bölgeye gönderip sinyal ölçümleri yaptırmışlardı başvurularım sonrası. Tabi ben o süreçte kaymakamlığı, belediyeyi de sürekli rahatsız ediyordum bu konuyla ilgili, onlar da resmi yazılar yazdılar.
Velhasıl sonuca geleyim. Benim elimde onlarca evrak var bütün kurumlardan ve operatörlerden gelen yanıtlar var. Bu işin tek çaresi var o da nufus. Nufus olmayan yere kimse yatırım yapmıyor arkadaşlar. Bu yüzden bakanlığın ULAK projesi nufus olmayan yerlere hizmet götürdüğü için çok önemli. Bunun da şartları var, her yere yapmıyorlar. Onlara ulaşmakta fayda var diye düşünüyorum.
Bakın size bilmem kaç bin rakımlı yayladaki santralin gücünü göstermek adına bir evi seçip altyapı sorgulama yapıcam.
Gördüğünüz gibi, toplasan yüz tane evin olmadığı yerde böyle bir altyapı var. Tabi çevre civarlara da hizmet veriyor ama hadi 200 veya 300 ev olsun. Yayla zaten burası, yazın dolar kışın boşalır. Zamanında yatırım sağlam yapılmış. Ancak bürokratik durumlar ve maddi sebeplerden dolayı çatısına bir baz istasyonu konulamıyor maalesef. Keşke konulsa da bütün operatörler ortaklaşa çalıştırıp bölgedeki sorunu çözseler.
Bu süreçte başvurduğum yerler;
İlgili bölgenin kaymakamlığına BTK ya başvurup bu konuyu araştırması için talep yazısı
BTK ya talep
Operatörlerin hepsine tuketici.btk.gov.tr adresinden talep
Ulaştırma Bakanlığı Ulak projesi için talep
İlgili operatörlerin yetkililerinin mail adreslerine konuyu özetleyen yazılar
BTK bölge müdürlüğüne talep
Türk Telekom bölge müdürlüğüne talep
İlgili valiliğe talep yazısı (BTK ya yönlendiriyorlar ama olsun en azından süreçle ilgili bilgileri oluyor)
BTK yetkililerini Linkedin den bulup talep mesajları yazmak (Spektrum izleme birimi var BTK nın oradaki görevliler çok yardımcı olmuştu)
Açık Kapı dan GSM problemleri talepleri
Peki seneler süren bu yazışmalardan, taleplerden sonra problem çözüldü mü? Hayır. Halen üç operatörün de sinyali yok, yer yer var ama yok. Ancak en azından yetkililer nezdinde dikkat çekebilmiştim probleme ve şu an ilgili bölge yetkililerin listesinde var ama bütçe problemleri sebebiyle yapılamıyor maalesef. Yine söylediğim gibi, bu işler hep nufusa bakıyor bana söylenen hep bu olmuştu. Turkcell yetkilisi aramıştı mesela, bölgedeki sahanın uzak kaldığını beyan etmişti. Yeni yatırım gerekiyor demişti. Vodafone bana dönüş yapmadı ama talebime yatırım düşünmüyoruz gibisinden bir şey yazmıştı. Yine bu süreçte yardımcı olan Turk Telekom ve Turkcell yetkilileri olmuştu, en azından net bilgi alabilmiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 9 Temmuz 2022; 13:31:36 >
-
Şuan 1100 metreden ADSL ile bu değerleri alıyorum. hattım sağlam gibi.
VDSL verseler belki 25 indirme 3 yükleme alacağım ama vermiyorlar. 16-0,6 hız ile cebelleşiyorum.
-
Hat değeriniz iyiymiş VDSL 24 veya 35 mbps alabilirsiniz yada esnek profil tanımlanır hattınıza hat gürültü oranınıza göre otomatik hız alırsınız.
-
TTNet 1000 metre üzerindeki devrelere asla VDSL paket satmıyor, sanki VDSL yokmuş gibi davranıyor. Çok uğraştım ama hiçbir yetkili veremedi. Sadece ADSL sinyal verebiliyorlar
Alternatif iss'lere bakın Netspeed veya Türknet gibi taahhütsüz olanlara ? Alt yapı sorgulaması yapın sitelerinden bakın kaç verebileceklerine.
-
Çok baktım, hepsi en fazla 16 mbit ADSL veririz diyorlar.
Hadi 24 mbiti boş verelim , 16mbiti VDSL ile versinler bari, upload 3 falan olur diye uğraştım ama nafile, ADSL de takıldık kaldık
Hat değerinize göre VDSL alabilirsiniz, eğer santralde VDSL port varsa Türknet'i biraz darlayın VDSL için.
-
TurkNet değil ki, Turk Telekom hat
-
Forumda Türknetli görünüyorsunuz onun için dedim.
-
İstanbulda 100mbit VDSL TurkNet, köyde 16mbit ADSL Turk Telekom.
Köyde telefon hatları her sene koptuğu için Turk Telekomdan başkasına güvenemem. Hemen gelip tamir ediyorlar, TurkNet olsa 2 aya gelmezler. O yüzden büyük şehir harici Turk Telekom kullanma taraftarıyım
Benzer içerikler
- türk telekom nakil ücreti
- internet prizi nasıl bağlanır
- hipernet nedir
- türk telekom dilekçe örneği
- türk telekom wan bağlantısı kesildi
- turkcell abone sayısı
- hat takılı ama şebeke yok
- türk telekom e-sim ücretli mi
- cep magnet nedir
- türk telekom ev interneti fiyatları 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X