Şimdi Ara

ygs ftr ile lys ftrnin farkı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dogru düzgn acıklama bulamadım internette arkdaslar farkı ne

• Farkı yok. Ikısı de 4 senelık. Emınım, son kararım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri fakülte biri yüksekokuldu sanırsam. Ayrıca hiç bir farkı yok isminden başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubbles -- 28 Mayıs 2013; 0:46:04 >
  • benimde önceden hedefim fr idi çok araştırdım
    ikiside 4 yıllık eğitimde hiçbir farklılık yok. diploman aynı. sadece birisi fakülte birisi yüksek okul.

Yüksek okula meslek lisesi çıkışlılar ek puan alarak geliyorlar. bu demek değil ki sadece meslek liseliler tercih edebiliyor. onlar sadece senden daha avantajlı oluyor.
  • ilerde meslekde yükselmede maaşda farkı oluyor.lys ile girilen daha garanti
  • quote:

Orijinalden alıntı: antmusti

benimde önceden hedefim fr idi çok araştırdım
    ikiside 4 yıllık eğitimde hiçbir farklılık yok. diploman aynı. sadece birisi fakülte birisi yüksek okul.

Yüksek okula meslek lisesi çıkışlılar ek puan alarak geliyorlar. bu demek değil ki sadece meslek liseliler tercih edebiliyor. onlar sadece senden daha avantajlı oluyor.

Ftr hangi meslek lisesi ek puan veriyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: birkedimbileyok

quote:

sağlık meslek lisesinin 3,4 tane bölümüne ek puan veriyor. (yanılmıyorsam 30 puan) bu bölümlerden sadece radyolojiyi hatırlıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zor Ygs Matematik
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1) İkiside aynı yolun yolcusu.
    Ygs-2 ile alan FTR Y.O lar sağlık meslek lisesinin 2 bölümüne ek puan veriyor fakat hiçbir ftr de sağlık meslekli göremezsin. ek puanla bile yeterli puana erişemiyor sağlık meslekliler.

2) kariyer açısından ayrımcılık kesinlikle yok. ikisi de aynı statüde Fzt. mezun ediyor.

3) 2013 yerleştirmede ygs2 ile alan ftr bulunmayabilir. sağlık mesleklere tanınan ayrıcalığın nafile çıkmasından ve yeterli temel bilginin lys konularıyla beraber sağlanabilmesinden tüm ftr okulları 2 seneye kadar tamamen MF-3 ile öğrenci alacak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: birkedimbileyok

quote:

sağlık meslek lisesinin 3,4 tane bölümüne ek puan veriyor. (yanılmıyorsam 30 puan) bu bölümlerden sadece radyolojiyi hatırlıyorum.

Bilmiyodum teşekkür ederim.

• upppppp
  • lys ile daha garantili ve bitirince fizyoterapist olarakj goreve baslıyorsun lys daha iyi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: boncuukum

lys ile daha garantili ve bitirince fizyoterapist olarakj goreve baslıyorsun lys daha iyi :)

:) İkiside aynı şey sen bakma arkadaşlara LYS daha garantili diyenllere :) hiç farkı yok sen çalışmaya devam et .
  • Ygs ile girersen prof a kadar olunabiliyor ama dekan olunamiyor diye soylemisti benim doktor.

• Yukarda biri bu sene ygs ile almiycak demis??? Dogruluk payi var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: kullanıcıadım

1) İkiside aynı yolun yolcusu.
    Ygs-2 ile alan FTR Y.O lar sağlık meslek lisesinin 2 bölümüne ek puan veriyor fakat hiçbir ftr de sağlık meslekli göremezsin. ek puanla bile yeterli puana erişemiyor sağlık meslekliler.

2) kariyer açısından ayrımcılık kesinlikle yok. ikisi de aynı statüde Fzt. mezun ediyor.

3) 2013 yerleştirmede ygs2 ile alan ftr bulunmayabilir. sağlık mesleklere tanınan ayrıcalığın nafile çıkmasından ve yeterli temel bilginin lys konularıyla beraber sağlanabilmesinden tüm ftr okulları 2 seneye kadar tamamen MF-3 ile öğrenci alacak.

sağlık meslek lisesinin hangi bölümleri ek paun veriliyor.
    SML den sağlık memurluğu bölümünden mezunlara ile ek puan verilirmi

teşekkürler.

• 2253-Radyoloji / 2253-Radyoloji Teknisyenliði
    2268-Radyoloji ve Tedavi Laboratuvarý

buldum bu üçü imiş..

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Yüksekokul) 4 YGS-2
  • radiko1 R kullanıcısına yanıt
    protez-ortez ve fizyoterapi bildiğim kadarıyla.
    lisedeki veya ünv. de önlisans olan, yani 2 yıllık fizyoterapi ftr ile karıştırılır. burayı bitirenler fizyoterapist değil, fizik tedavi teknikerleridir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.