Şimdi Ara

YETKILI SERVISLER ARTIK EKSPERTIZ HIZMETI VERMEYECEK!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha yeni antalya opel servisi artık 2.el opel araçlar için ekspertiz hizmeti vermediklerini. Söyledi.

Çok saçma olurmu öyle şey diyince tüm ülkede ki opel servislerinde verilmeyecegini ısrarla belirtti.

Son olarak peugeot citroen honda gibi markaların da aynısını yaptığını söyleyince şok olduk.

Sizce dogrumu??? Başka böyle bir olayla karsilasan oldumu hiç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Duyduğuma göre 2. el araç alacak kişiler yetkili servise ekspertsiz yaptırıyorlar, sonrasında ekspertiz raporları ile ters düşen durumlar olduğunda bu aracı alan kişiler, yetkili servislere dava açıyormuş, bakın siz bize sorun yok demişsiniz araç komple boyalı çıktı gibisinden (Bu örnek biraz basit oldu tabi bunu fark etmeyecek bir servis yoktur, aklıma başka bir şey gelmedi) bundan dolayı sanırım ekspertiz yapmamaya karar veriliyor artık, bildiğim kadarıyla ford da artık vermiyor, ama ben geçen hafta Mazda için aradığımda verebileceklerini söylemişlerdi, 250 TL gibi bir rakamda belirttiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krep -- 21 Nisan 2014; 9:48:55 >
  • Eee peki insanlar araç alırken kimlere gösterecek ? Sanayiler çakal dolmuş . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: krep

Duyduğuma göre 2. el araç alacak kişiler yetkili servise ekspertsiz yaptırıyorlar, sonrasında ekspertiz raporları ile ters düşen durumlar olduğunda bu aracı alan kişiler, yetkili servislere dava açıyormuş, bakın siz bize sorun yok demişsiniz araç komple boyalı çıktı gibisinden (Bu örnek biraz basit oldu tabi bunu fark etmeyecek bir servis yoktur, aklıma başka bir şey gelmedi) bundan dolayı sanırım ekspertiz yapmamaya karar veriliyor artık, bildiğim kadarıyla ford da artık vermiyor, ama ben geçen hafta Mazda için aradığımda verebileceklerini söylemişlerdi, 250 TL gibi bir rakamda belirttiler.

Sebep bu, arkadaş yazmış.
    Bosch, speedy gibi araç servisleri de ekspertiz hizmeti veriyor bildiğim kadarıyla. Oralara gidilebilir. En garantisi nedir derseniz, dürüstlüğüne ve bilgisine güvendiğiniz 1 motor, 1 kaporta ve 1 rot balansçı (ön düzen, yürüyen aksam kontrolü) ustası.

• Peki araç ile ilgili km ve bakım gibi kayıt altındaki bilgileri nasıl öğreneceğiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün 98 Opel Astra aracımı sattım. Alıcı aracı yetkili serviste ekspertize sokmak istediğini söyledi, tamam dedik gittik. Çorum Opel Giray idi servis. 45 dakika bekledikten sonra aracı içeri soktuk, deri çeketli havalı bir tip geldi, aracın sağına soluna dokundu, hiçbir ölçüm yapmadan "Araba tavan hariç boyalı" dedi.. Başımdan aşağı kaynar sular boşaldı, aracın sağ kapısı değişik ve sağ arka çamurluk boyalıydı sadece.. Dedim "Sen ne diyorsun? Ne alaka?" kasadaki bazı vernik atmalarını gösterip "Bu orjinal boyada olmaz, sonradan boyanmış" dedi. Lan gerizekalı, 95-2002 arası nerdeyse tüm araçlarda su bazlı boyadan dolayı solma görülüyor, bunu ben senin kadar bilgili değilken biliyorum. Cihazla ölçülmesini istedim, "cihaz yok" dendi. Sinirlendim, gittik karşıdaki özel Opel servisine soktuk aracı. Dediğim aynen çıktı ekspertizde..

Yetkili serviste de sadece boyaya -güya- bakıldı, sonra araca cihaz bağlandı. Başka hiçbir şey yapılmadı ve alıcıdan 100 lira aldılar. Özel servis aynı ücrete aracı lifte kaldırdı, alt takımı inceledi, motoru inceledi, aracı cihaza soktu, detaylı bir inceleme yaptı.. Opel Özşen Özel servise de burdan teşekkür ediyorum..

Gidin işini sağlam yapan ekspertiz merkezlerinden birinde yaptırın testinizi..
    Yani kaybedeceğiniz bir şey yok, her biri ayrı havada, ayrı ukala...

• Nedense şu dışarıda ekspertiz işini yapanların bir çoğu beceriksiz, makinanın gözüne bakan elemanlar.

En güzel eski usül kaportacı, motorcu ikilisi.

Zaten yetkili servisler, bir sevgilinin aşığını kendinden soğutma taktiği gibi ekspertiz ücretine fahiş fiyatlar çekerek ekspertiz yaptıracakları uzaklaştırmak istiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANKARA SIGORTAYI NASIL BILIRSINIZ
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca yetkili servislerde yapılan ekspertiz incelemelerinde ilk mesajda bahsedilen dava ve benzeri durumlar olmasın diye size herhangi bir rapor v.b. şey vermiyorlar ama 250-300 tl gibi paraları sizden tıpış tıpış alıyorlar. Kısacası yetkili serivste arca baktırmanın tek avantajlı yanı kendisine ait yazılımla aracın kontrol edilmesi. Onun haricinde bence tanıdık yoksa yetkili serviste, hiç bir avantajı yok.
  • Aman yapmasınlar zaten şubat 2014de ankara görallar citroende expertiz için 250tl istendi bizden ve boyaya bakılmayacağı söylendi bunun üstüne

neyine bakılıyor bile demeden çıktım gittim, düzgün ve işini güzel yapan bir yerde 70tlye (boya,değişen,amartisör,alttakım,baskı balata, yağ) bakımı yapıldı

yetkili servisler herşeyde olduğu bile expertiz konusunda da kitlemeyi iyi biliyor. bence bu iş için fazladan para ödemek gereksiz
  • Yetkili servis her zaman 2.eli kötüler .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.