Yüzbaşı
07 Aralık 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 39 (Bu ay: 1)
Gönderileri
iyi günler arkadaşlar. şuan 2011 model citroen c3 kullanıcısıyım, aracımı yaklaşık 6 ay kadar önce aldım, aracımdan çok memnunum,

zaten performans bekleyerek aldığım bir araç değildi ekonomi ve ufaklık işlevselliği bekliyordum, beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor.

ama geçen hafta yaptığım ufak bir kaza nedeniyle (120 ile giderken spin attım) aracımdan soğudum, eskisi kadar zevk alarak binmiyorum.

gözüme peugeot RCZ modelleri yansıyor bu aralar, araç ile ilgili pek bilgim yok, kendi aracımdan daha fazla yakacağından şüphem yok

pek dert etmiyorum ama, ayrıca o lanet direksiyondan tiksiniyorum peugeot direksiyon yapmayı bir öğrenemedi ama araba için direksiyona katlanacam

sizden istediklerim böyle bir şey yapmalı mı? yoksa istemeyerek o araca binmeli mi?

NOT: şuanki aracım 28.000tl değerinde rcz ise 55-60 arasında güzeli bulunabiliyor, bütçem müsaade ediyor.

(bütçem 55-60a zor yetiyor, yoksa yeni rczler daha güzel ve daha pahalı biliyorum)
aracımı 03.02.2014de aldıktan sonra yaşadığım ile getirdim ve daha plakasını bile değiştiremeden 04.02.14de park cezası yedim 80TL. her neyse 07.02.2014de

aracımın plakasını değiştirdim, ama ceza eski plakaya yazılmış olsa dahi noter satışını aldığımız için benim üzerimde gözükecekti.

tebliğ edildikten sonra (10 gün falan sürdü sanıyorum) 7-8 gün kadar sonra ödedim yani %20 indirimli sınırda ve internetten

ödeyeceğimde girdiğimde ceza gözükmüyordu ve biz cezayı beyan ederek ödemiş idik 60TL.

demin e devlette herhangi bir borcum var mı diye bakarken bir baktım aracımın eski plakası ile yediği borç gözüküyor 80tl

vede 4tl gecikme zammı olmuş. yani zaten 60tl olarak ödediğim cezayı şuan 84tl ödemem isteniyor ve de sürekli zam yiyecek

tabii devletin böyle bir şey yapacağını düşünerek ben dekontu saklamıştım. dekont şuan elimde.

size soracağım bu tarz bir şey yaşayan oldu mu ne işlemler yapmak gerekli?
Edit: aracım 2011 citroen c3 1.4 hdi

herkese iyi günler. genç ve yeni sürücü olmuş biriyimdir. (yaş 20) şöförlüğüm fena değildir ama hala amatör sayılırım.

konuyu açma nedenim 1 hafta sonra uzun yola gidecek olmam.

aslında aynı gün içinde şehir içinde 150-200 km yapmışlığım oldu ama daha öncesi için hiç uzun yol deneyimim yok.

bu yüzden biraz düşünceliyim. aslında benim uzun yol dediğim bir çoğunuz için yol bile değil, gidiş geliş yaklaşık 350km.

ayrıca araçta 4 yetişkin olacağız ama çok bir bagaj olacağını sanmıyorum bizde dahil toplam 300kgden fazla olmayacaktır.

nacizane sorularım şunlar;
1. gitmeden önce arabanın yağına suyuna bakılması gerektiğini biliyorum ama nasıl bakılır, nasıl anlaşılır, nasıl işlem yapılır bilmiyorum.

2.dediğim gibi 300kg anca olacak arabada, lastik havalarını nasıl yapmalıyım bilmiyorum internette çok aradım ama bir bilgi bulamadım.

3. yolculuğun tamamı hava aydınlıkken yapılır büyük ihtimal bu durumla ilgili önerileriniz var mıdır?

4. ek olarak benim unuttuğum ama sizin tavsiye edeceğiniz diyeceğiniz bir şey var mıdır?

NOT: güzergah;

Konya Merkez- Beyşehir arası gidiş geliş ve beyşehir gezisi.
iyi günler arkadaşlar. bugün aracımda çıkan bir arıza ışığı yüzünden sizden bilgi almak istiyorum mutlaka ki daha önce yaşamışlar olacaktır.

öncelikle aracım 1.4hdi citroen c3 2011. sabah aracı çok kısa bir mesafe kullandıktan sonra kontağı kapatım. 10 dk sonra tekrar çalıştırdığımda araba egsoz emisyon sistemi arızalı diye

ekrana bilgi verdi. daha sonra aracı 20km kadar kullandım ve 2 saat durduktan sonra tekrar 20 km kullandım sürekli bu işaret vardı. sonrasında arabayı otoparka koydum ve tekrar

durdurup çalıştırdım tekrar arıza verecek mi diye ve tekrar çalıştırdığımda arıza lambası sönmüş idi. şimdi bu arıza tekrar eder mi sizce bir yere göstermek gerekir mi? eğer egr valfi bozulur

ise ne olur? bilen kişilerden yardım istiyorum ayrıca son olarak sanki bana yüksek devirlerde bir güçten düşmüş gibi geldi ama emin olamadım sizce böyle bir şey olabilir mi?

not: araç 104binde iken egr valf arıza vermiş ve beyni kitlemiş ve araba çalışmamış demekki benimkinden daha ciddi bir arıza idi çünkü bende hiç kitleme olmadı ve araç servise çekici ile gitmiş ve egr valfi orjinali ile değişmiş ben arabayı 105.5binde aldım şaun 107binde
iyi günler bir sorunumu size tanışmak için konuyu açtım.

dün her zamanki gibi petrole gittim ve yakıt alacaktım her neyse arabadan indim ve pompacıya fullforce dizel ile normal arasındaki fark nedir diye sordum opet firması idi.

pompacı bana ucuz olan yani normal euro dizelin biraz daha kalın olduğunu eski kırsal motorin yerine geçtiğini ancak arabalarda da kullanılabildiğini söyledi ayrıca kalın olduğu için binek

araçlarda fullforce dizele göre daha az yakıyormuş litre bazında hele sizin arabada daha çok farkettirir dedi ve cümleye ama diye devam

etti aması ise şu imiş; biraz daha kalın olduğu için daha sesli çalışırmış ve 2-3 yıl gibi bir süreçte motora ciddi zararlar verirmiş. ayrıca arabanız yeni hdi motor sizin araçlara daha çok

zararı var dedi. illa almak istiyorsanız 50 ondan 50 ondan vereyim ki karışık olsun direk fullforceden normale geçerseniz direk sesi vs farkedersiniz dedi. ben risk almak istemedim yok

fullforce olsun dedim. iş yerindeki bir abim ise o motorlar 1.000.000 kmye kadar test ediliyor o motoru öldürmeye senin ömrün yetmez ucuz olandan al dedi.

şuanki kullanım şeklim genelde kısa mesafe şehir içi soğuk motor şeklinde (ev-iş arası 3 km) şuan ortalamam 6litre ama neden daha az olmasınki malum yakıt fiyatları.......

bu konuda bilgisi olan her ikisinide ayrı ayrı denemiş olanlar var ise yönlendirmelerini bekliyorum. gerçekten kalın olan mazotta az yakar mı ve güçte fark olur mu? ucuz olandan mı

almak mantıklı, pahalı olandna mı? yada karışık olandan mı?
iyi forumlar arkadaşlar. 03.02.2014 tarihinde 2011 model bir beyaz c3 aldım. arabadan çok fazla anlamam açıkcası genede ufak tefek bilirim ama. bu konuyu kurmaktaki amacım. bu aracı almayı düşünen ya da alacak olanlara yardım etmek. araç 17 gündür bende ve yaklaşık 750km kadar yol yaptım.

yakıt gayet güzel 5.5litre civarı yakıyor sürekli şehir içindeyim ve motor soğukken kullanırım hep aracı.

aracın ara hızlanması 1.4 için hiçte fena değil. sollamalarda falan sıkıntı oluşturmuyor pek. bagaj hacmi biraz düşük ama zaten ben genelde kullanmadığım için bir sorun oluşturmuyor.

araç fotoğraflarda vs küçük gözüküyor ama çıplak gözle hiçte öyle değil arkaya 3 yetişkin rahat oturabiliyor. diz mesafesi biraz sıkıntılı 1.80 boyum var ve geride kullanırım aracı kendime göre ayarladığımda arka diz biraz sıkıntı oluyor. ama genelde zaten tek başıma yada ben+1 kişi olduğumuz için sıkıntı olmuyor. müsait vakitte fotoğraflı detaylı inceme koyacağım inşallah hem arabaya biraz daha alışmam gerek bunun için. bunun haricinde sorularınız varsa alabilirim.
herkesinde bildiği gibi forumumuzda pek çok biodziel tartışması ve konusu bulunmakta. neredeyse herkez yapmayı biliyor ve daha avantajlı olduğunu savunuyor.

malum yakıt fiyatları çok uçuk. ve bu da insanları biodizele yönlendirmeli, ve forumumuzdaki çoğu kişide biliyor yapmayı.

merak ettiğim olay şu var mı aramızda kendi evinde yapıpta sürekli olarak kullanan eden var mı acaba?
yaklaşık olarak 3 aydır araba araştırması içindeyim. aklımda 2009-2010 c4 vardı ama nedense o kasaya karşı aşırı soğudum hız göstergesinin ortada olması vs.

yeni kasa c4lere baktığımızda ise fiyat almış başını gitmiş. alternatif olarak peugeot 308 düşünüyorum. bütçem 26bin kadar eski kasa c4 alsa idim dizel alacaktım. yeni kasa benzinliler bile 30 civarı ve ben garantici bir insan olduğum için borçlanarak araba almak mantıklı gelmiyor bana. 2009-2010 civarı dizel bir 308e param yetiyor. ama bu 308 fikri yeni aklıma geldi ve o yüzden arabayla ilgili hiç bir bilgim yok.

bilgili insanların bana akıllarında varsa yeni seçenekler sunmasını yada bu araçlardan herhangi birini kullanıpta yaşadıkları deneyimleri anlatabilirlerse sevinirim.

NOT: c4eski kasa= 2008-2010 arası dizel 110bg

c4yeni kasa= 2011-2012 1.4 benzinli 92bg

peugeot 308= 2009-2011 arası dizel beygiri bilmiyorum ne yazıkki ama 100-125 arası bir miktar.
iyi akşamlar sayın dh kullanıcıları size bir sorum olacak. öncelikle lpg mi dizel mi tartışması yaşanmaması için şunu söyleyim normal şartlar altında lpg değil dizeli seçiyorum. ama şimdi şöyle bir sıkıntım var;

yeni vergi sistemi emisyon değerlerine göre olacagından dizellere daha çok vergi geleceği kesin ve en az lpgye vergi gelecek ama bu yeni vergi sistemi sizce yakın zamanda gelir mi?

not: lpgli alındığında araç 2011 model olacak hem yaşı küçük hem lpg oldugu için kesinlikle emisyonu az olacak ama dizel olursa 2007-2008 olacak hem yaşı büyük hemde dizel oldugndan emisyonu fazla.

ama yeni vergi sistemi dışında ben genede dizeli seçiyorum bu şartlar altında. şimdi yeni vergi sistemi ne zaman gelir bilmiyoruz ama yakın zamanda gelirse bile çok büyük vergi değişiklikleri yaşanır mı sizce?

normalde düşündüğüm araç için ödeyeceğim vergi yıllık 620TL. ben bu miktarın 800-900 civarı olmasına bile razıyım ama olaki bu miktar 1.500 seviyelerinde olursa beni çok zorlar.

bu yüzden aramızda benden daha bilgili olabileceğini düşündüğüm kişiler oldugunu bilerek bana yardımlarınız bekliyorum.

NOT: normal şartlar altında size lpg daha mantıklı gelebilir ama bana lpg normal şartlarda mantıklı gelmiyor. çünkü ben lpg ile uğraşmak istemiyorum
sayın dh kullanıcıları arabalarla ilgili bilgim ortadüzeydedir. yalnız şu arabaların segmentlere ayrılma mantığını bir türlü çözemiyorum örneğin B segment C segment D segment bunları bir türlü anlayamadım bu konuda bana yardımcı olabilecek kişiler var mı acaba?
Hakkında
Forum İmzası:
2011 Citroén C3 1.4 HDi Attraction
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook hp pavilion dv6000
Otomobil
Citroen
Mobil cihaz
iPhone 5
Operatör
Türk Telekom
ISS
TTNET
Takım
Galatasaray
Ses Sistemi
Logitech Z5500
Tablet
Apple Ipad 4.nesil
Fotoğraf Ekipmanları
Nikon D3100
Kulaklık - Amfi
Sony xb1000
Kulaklık - Amfi
Sony xb1000
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 8 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 519
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.132 (Bu ay: 201)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 150 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.