Şimdi Ara

Yetkili servis ve özel servis arasındaki uçurum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2006 model megane dizel 70 bin rutin bakım yapılacak işlemler,

mazot filtresi, hava filtresi, yağ filtresi, yağ, polen filtresi, ön balataların spreylenmesi, servis ışığının söndürülmesi

renault yetkili servis fiyatı:457 tl (biraz indirim yaparız dediler)

sonra ben yağ değişimi yapan sanayide bir yere gittim polen filtresi ve balata spreyleme hariç diğer işlemlerin hepsi yapıldı

özel servis ücreti:130 tl

el insaf diyorum bu işi 130 tlye bu işi yapandan kar ediyor bu işten ekmek yiyor ama 327 tllik bu fark nedir ya

arabanın garantisi bitince ve çok hayati parçalar değişmeyecekse servisin yanından bile geçmeyin derim

• 1998 model Polo Sportline'ımın şanzıman yağı bittiğinde, şanzımanın komple yenilenmesi gerek dediler 4.500 tl masraf çıkardılar, sanayide 750 tlye hallettim muayyer şanzıman bularak, 1.000km oldu henüz bir problemim yok çok şükür

Garanti bozulur dediler, bozulursa bozulsun, zaten ilk iki sene sıfır araç problem çıkartmaz. Servisin toplamda aldığı para zaten aracın en fazla problem çıkaracağı masrafı buluyor.

Yetkili servise gitmek mantıklı değil... Paranıza yazık... Yetkili servis özel servis kadar kaliteli değil. Bu konuda iddalıyım. Yetkili servis asla özel servis kadar iyi değil, ustaları olsun,çalışanları olsun hepsinde durum böyle...

Yetkili servisteki adam mesaisini doldurur, maaşını alır o kadar. Gerisi onu ilgilendirmez. Kaliteyi düşünmek zorunda değildir. O araba bir daha gelirmi gelmezmi düşünmez. Çünkü zaten maaşını alıyor. Oysa özel servis işini iyi yapmaz ise aç kalır. Yetkili servis aç kalmaz, çünkü sıfır araçlar nasıl olsa ilk iki sene gelecek. Olay bu!

Yetkili servis bu ülkede bitmiştir.

• Allah Allah bu işte bi gariplik var galiba.VW servisnede çok pahalı diyorlardı Passat 1.6 aracımın 15000 bakımını yaptırdım yetkili serviste, 208 tl dediler 195 tl verdim.sanayide sordum gitmeden önce bi dükkan150 birisi 165 dedi bende 30-40 tl için sanayiye gitmedim yetkili serviste yaptırdım. Yaza doğruda trigerini değiştirecem oda gayet uygun 380 tl gibi bi fiyat tutuyor.ya benim aracın bakımları çok ucuz yada bilgi sahibi olmadan abartılıyor VW servisleri.
  • triger seti değiştirmem gerekti parçacıya gittim setin fiyatı (orjinal fransız ) 170 tl dedi sanayideki ustam parçayı al gel 50 tl işçilik alır takarım dedi servis aynı işlem için parça dahil 450 tl istedi hafiften öpülüyoruz galiba bu servis olayında merak edenler için marka renault

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

el insaf diyorum bu işi 130 tlye bu işi yapandan kar ediyor bu işten ekmek yiyor ama 327 tllik bu fark nedir ya

aradaki fark, yetkili servisin içinde bulunduğu lüks plazanın varsa kira, yoksa çalışan eleman sayısının fazlalığı, diğer işletme giderlerinin yüksekliği, kar marjının yüksek olması, yetkiden kaynaklı garanti vs. eklemeleridir. haaa, doğru mu kesinlikle yanlış bence de... ben de garanti derdi olmadıktan sonra yetkili servise gitmem. boşa verilen hava parası. aynı iş daha ucuza yapılıyor ve rutin bakım ille de yetkili servisin kontrolünde yapılması gereken, teknolojik sırlar içeren bir bakım değil... hatta kendi garajım olsa malzemesini alır, kendim yaparım...
  • Maalesef bende eranın 30 000 bakımını garantiyi yakmak uğruna dışarda yaptırdım çünkü servisi aradığımda 350-400 arası bi fiyat çıkar dediler dışarda 180 tl ye ve oldukça ilgili titiz birşekilde yaptılar.Böyle fiyatlarla garantiyi herkes veriri.

sadece balataları spreyletmedim bide polen filtresini baharda değiştiririm dedim zaten polen filtresi pahalı bir şey değil ama balata spreyleme muhabbeti de o kadar pahalı değil diye biliyordum
  • Yetkılı servısler arasında bıle fıyat farkı varken ben ozel servıs ıle aradakı fıyat farkına sasırmam. Bugun aracı 60.000 bakımı ıcın servıse bırakacaktım. Aldıgım fıyat 850tl. Dısarda 600tl. Ama ıslerımden dolayı dun servısı randevuyu ıptal ettırdım. Kısmetse 3-5 gune kadar bırakıcam. Amaaa bundan sonrtakı bakımlar dırek ozel servıse...

1996 Renault 9 Broadway
  • yetkili servis baskı balata 750 TL

özel servis orijinal parça dahil 350 TL

Özel servisler de fiyatları yükseltirdi sanırım.
  • Eskisi kadar değil yinede. Gittikçe uçurum kapanıyor, dengeleniyor. Çoğu kişi yanlış olarak yetkili servisteki işin daha kaliteli ve düzgün olduğunu sanıyor ama değil. Özellikle boya konusunda özel ve isim yapmış yerler daha iyi. Deri ve normal döşeme konusunda zaten siz yetkili servise aracınızı bıraktığınızda, onlar aracı sanayide sürekli çalıştıkları ustaya yaptırıyorlar. Ona 3 lira verip sizden 10 lira alıyorlar. Eskiden 0 araç alırken deri döşeme opsiyonunu istediğinizde bile araçlar Türkiyede sanayide deri döşemecide yapılıyordu. Bu durumda ise ustaya 3 lira verip sizden 50 lira fark alıyorlardı.. Hala öylemi bilmiyorum..

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

2006 model megane dizel 70 bin rutin bakım yapılacak işlemler,

mazot filtresi, hava filtresi, yağ filtresi, yağ, polen filtresi, ön balataların spreylenmesi, servis ışığının söndürülmesi

renault yetkili servis fiyatı:457 tl (biraz indirim yaparız dediler)

sonra ben yağ değişimi yapan sanayide bir yere gittim polen filtresi ve balata spreyleme hariç diğer işlemlerin hepsi yapıldı

özel servis ücreti:130 tl

arabanın garantisi bitince ve çok hayati parçalar değişmeyecekse servisin yanından bile geçmeyin derim

dönem dönem indirimler oluyor fix paketlerde.

mesela yağ+yağ filtresi+hava filtresi+ 150 tl.

fatura aldınızmı.

yapılan işin garantisi

parçaların garantisi varmı.

renault bu konuda en son eleştirilcek markalardan .

• Sanayi candir bence sanayi olmasa vay halimize yanmisiz biz
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.