Şimdi Ara

Yeterli protein almadan evde spor yapılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 183 ve 91 kiloyum yaş 19. Vücudum yağlı baya. Diyete başlayıp evdeki dumbellarla olsun kendi vücut ağırlığımla olsun spor yapmak istiyorum. Ancak sıkıntı şu nereye baksam vücut ağırlığınızın en az 1.5 katı gram protein alın diyor. Kastan kaybedermişiz kiloyu yoksa. Ben ailemle kalıyorum ve mutfağa neredeyse giremiyorum malum anne yapıyor yemekleri. Mecbur onun yaptıklarını yiyorum ve öyle her gün proteinli yemek de yapılmıyor. Maddi olarakta çok iyi durumda değilim. Günde benim 135 gram protein almam imkansız gibi. Ya da alabilirsem nasıl alacağım bilemiyorum. Yurtta kalıp da sağlam vücutluları görünce nasıl yapmayı basardı yurtta diye sormadan edemiyorum. Proteini yeterli alamadan da yapılamaz mı bu işleri bilen abiler ablalar aydınlatırsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

-Ama senin durumunda senin ideal kilon zaten 75-80 kilo falan olması lazım. Bunun öncelikle ne olduğunu bir öğren. İdeal boy/kilo oranına inmek için de genelde diyet yapman gerekir önce. Mümkünse kardiyo ağırlıklı bir şeyler yapacaksın. 80 kiloya kadar 11 kilo vermen lazım ve bunu sağlıklı yapman lazım. Kısa sürede kilo verecek yöntemleri genelde tavsiye etmezler.

-Belli bir kilo verme işini çözdükten sonra yavaştan ağırlık işine girersin. O dönemde de daha çok yumurta takviyesi yapıyor naturel yapanlar. Sabah kahvaltıda 5-6 yumurta yiyen insanlar gördüm. Çok daha fazlasını duydum.

-Spora daha yeni başlayacağını düşünürsek, hiç o sağlam vücutlu görünenlere özenme. Senin hedefin kendini geliştirmek olsun. O sağlam görünenlerin pek çoğu naturel değil. İşin spor yapmak ile ilgili değilse, ilaçlı bilmem neli şeyler bence devam ettirilebilir değil. Gidip bir spor hocası ile görüşürsen sana aynı şeyleri söyleyecektir. Yapacağın vücudun sürdürülebilir olması çok önemli. Bu da senin yaşam tarzına uygun bir şey olacaktır. Çoğu hoca bile sağlam küre girmemişse, parça parça olmuyor zaten.

-Kısaca özetlersem; ilk amacın ideal kilo/boy oranına yaklaşmak olsun. Bunun için de ağırlıktan çok kardiyoya yönel. Yemek konusunda yumurta/tavuk pilav tarzı zaten ulaşılması kolay olan şeyler protein ihtiyacını karşılıyor. Öyle gözünde büyütme. İşin/okulun falan sporla ilgili değilse, orada burada gördüğün ve spor dışında ilaç/takviye gibi şeyler öneren, tavsiye edenlere özenme. Vücudunu senin hayatına uygun ve devam ettirebileceğin şekle sokmaya çalış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.