Şimdi Ara

Yeşil Pasaport ( Öğrencilik Durumu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
38.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 25 yaşını doldurmadan öğrenciliği sırasında yeşil pasaport almış ama öğrenciliği bitse de pasaportunu kullanmış kişiler var mı ?

Öğrenciliğin bitmesi pasaportun geri verilmesini gerektiriyor mu ?

Nette bulduğum alttaki belgeye göre öğrenciliğin bitmesi yeşil pasaportu teslim etmeyi gerektirmiyor. Ama nette öğrenci değilsen pasaportun iptal olduğunu iddaa edenler de var.

http://i.imgur.com/eI2UUaB.jpg

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeşil Pasaport: Öğrencilik Durumu ve Sonrası

Yeşil pasaport, öğrencilerin eğitim amaçlı yurt dışına çıkışlarında kullandıkları bir pasaport türüdür. Öğrencilik durumu devam ettiği sürece yeşil pasaport geçerliliğini korur.

Öğrencilik Bitince Yeşil Pasaport Biter mi?

Evet, öğrencilik durumu sona erdiğinde yeşil pasaport da geçerliliğini kaybeder. Öğrencilerin yeşil pasaportlarını öğrenimlerinin bitiminden itibaren 60 gün içerisinde iade etmeleri gerekir.

Pasif Öğrenci Yeşil Pasaport Alabilir mi?

Pasif öğrenci statüsünde olan kişiler yeşil pasaport alamazlar. Yeşil pasaport yalnızca aktif olarak eğitim alan öğrencilere verilir.

Öğrencilik Bittikten Sonra Yeşil Pasaportun Süresi

Öğrencilik bittikten sonra yeşil pasaport derhal geçerliliğini kaybeder. Öğrencilerin pasaportlarını iade etmek için 60 günlük bir süreleri vardır.

Öğrencilik Sonrası Yeşil Pasaport

Yeşil pasaport, öğrenim süresi bittikten sonra yurt dışında kalma izni vermez. Öğrencilerin öğrenimlerinin sonunda farklı bir vize türüne geçmeleri veya ülkelerine dönmeleri gerekir.

Öğrencilik durumu ve yeşil pasaport hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için ilgili resmi kurumlarla iletişime geçmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Her sene sigorta kurumuna öğrenci belgesi vermen gerekiyor. Teslim etmezsin çık gir yaparsın, ceza yersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neselihayalet

Her sene sigorta kurumuna öğrenci belgesi vermen gerekiyor. Teslim etmezsin çık gir yaparsın, ceza yersin.

Şimdiye kadar böyle bir şey yapmadım öğrenciyken . Okul mu yaptı acaba bunu benim yerime o zaman . ilk defa böyle bir şey duyuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tijani Babangida

quote:

Her sene sigorta kurumuna öğrenci belgesi vermen gerekiyor. Teslim etmezsin çık gir yaparsın, ceza yersin.

Şimdiye kadar böyle bir şey yapmadım öğrenciyken . Okul mu yaptı acaba bunu benim yerime o zaman . ilk defa böyle bir şey duyuyorum.

Ben bu yaz aldım pasaportu. Alırken öyle dediler, arada bir ver öğrenci belgeni, çık gir yapınca ceza yersin vs. Sigortalı işte çalışmadığın sürece sıkıntı olmaz ama erkek ve 25+ yaş olduğunda pasaport otomatik olarak sistemden düşüyor da olabilir. Bilet paran yanmasın bileti alırsın gitmeye kalkarsın filan. Vardır onun önlemi. Beni böyle uyardılar.

• quote:

Ben böyle bir şey duymadım. Benim bildiğim öğrencilik bitince pasaport otomatik olarak iptal olmuyor. Emniyete gidip iptal ettirmen gerekiyor. Bana böyle soylemişlerdi.
  • quote:

quote:

quote:

Ben bu yaz aldım pasaportu. Alırken öyle dediler, arada bir ver öğrenci belgeni, çık gir yapınca ceza yersin vs. Sigortalı işte çalışmadığın sürece sıkıntı olmaz ama erkek ve 25+ yaş olduğunda pasaport otomatik olarak sistemden düşüyor da olabilir. Bilet paran yanmasın bileti alırsın gitmeye kalkarsın filan. Vardır onun önlemi. Beni böyle uyardılar.

Alıntıları Göster
    Ben geçen sene aldım yeşil pasaportu bu sene istediğim Üni tutmadığı için mezuna kaldım fakat pasaport iptali olmasın diye açıktan bir yere'de girdim. 1-2 ay içinde yurt dışına çıkma durumum var fakat bende öğrenci belgesi götürmedim acaba okul hallediyor mudur, bilgisi olan var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41635B9FE

Bu mesaj silindi.
    selamlar yeşil pasaport almak için sadece üni öğrencisi olmak yetiyor mu?
  • Patient93 kullanıcısına yanıt
    Hayır, annenin veya babanın memur olması ve en az 3. dereceden emekli veya 3. derece ve üstü çalışan olması gerekiyor.
  • Öğrenci değilsen yeşil pasaport alamazsın Sayet bu yıl Almanyaya gidicektim fakat yaş 19 olduğu için gidemedim.Sonra sınava girip uni kazandım şimdi 25 yaşına kadar kullanabiliyormuşum 2015 Temmuzda inş Almanya'dayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: the nihat

Hayır, annenin veya babanın memur olması ve en az 3. dereceden emekli veya 3. derece ve üstü çalışan olması gerekiyor.

3.dereceden emekli olması ne demek hocam?
  • Patient93 kullanıcısına yanıt
    memurlukta dereceler vardır. kaçtan başlıyor bilmiyorum ama 1 in 4 üne kadar yolu var, ondan sonra da yana gidersin, yani belli bir yıldan sonra 3. dereceye kadar geliyorsun, derece atladıkça maaşın artar genelde. Ve 3. derecede yeşil pasaport hakkın oluyor. Annen veya baban 3. dereceye kadar geldiyse yeşil pasaport hakları olur, bu hak sana da geçer :)
  • quote:

memurlukta dereceler vardır. kaçtan başlıyor bilmiyorum ama 1 in 4 üne kadar yolu var, ondan sonra da yana gidersin, yani belli bir yıldan sonra 3. dereceye kadar geliyorsun, derece atladıkça maaşın artar genelde. Ve 3. derecede yeşil pasaport hakkın oluyor. Annen veya baban 3. dereceye kadar geldiyse yeşil pasaport hakları olur, bu hak sana da geçer :)

anladım hocam o da memurlukla ilgili teşekkür ederim biz normal pasaporta talim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patient93

quote:

anladım hocam o da memurlukla ilgili teşekkür ederim biz normal pasaporta talim

Alıntıları Göster
    Yani şimdi öğrenciliği bitince çalışmasa ve 25 yaş altında olsa bile seyahat edip sorun yaşamayan kimse yok mu ?

• quote:

Yani şimdi öğrenciliği bitince çalışmasa ve 25 yaş altında olsa bile seyahat edip sorun yaşamayan kimse yok mu ?

Alıntıları Göster
    Geçen yıl mayıs ayında aldım.

Öğrenci belgesi (almaya imkan yoksa öğrenci kimliği fotokopisi) babanın derecesini gösteren belge , 60 liralık pasaport parasını yatırma onu da emniyette yapıyorsun 5dk da , yeşil pasaport olunca harç yatırmıyorsunuz . el izi felan alıyorlar. sonra imza atıyorsunuz . ptt ile adrese geliyor. hatırladıgım bu idi . yazın italya ve avusturyaya gittim pasaport göster ve devam oluyor.

• Konu hortlatiyorum ama koldu pasaport isi hocam kullandin mi yesili iade ettin mi ?? @Tijani Babangida
  • quote:

Orijinalden alıntı: bgcndbk

Konu hortlatiyorum ama koldu pasaport isi hocam kullandin mi yesili iade ettin mi ?? @Tijani Babangida
    bir hort da benden. 2015 aralık ayına kadar yeşil pasaport kullanım hakkım var, bu tarihten sonra 25 yaşını geçiyorum. ancak bu sene üniversitedeki kaydımı dondurdum. öğrenciliğim düşmüş ve bu pasaportu kullanım hakkım dolmuş mu oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HALO®

bir hort da benden. 2015 aralık ayına kadar yeşil pasaport kullanım hakkım var, bu tarihten sonra 25 yaşını geçiyorum. ancak bu sene üniversitedeki kaydımı dondurdum. öğrenciliğim düşmüş ve bu pasaportu kullanım hakkım dolmuş mu oluyor?

hort, hocam aynı sorun bendede var öğenciliğim ocak sonunda bitecek bütün dersleri verirsem ocak ortası yurtdışına cıkıcam 23 yşaıma kadar önüm var daha var sürem gitsem sıkıntı olurmu havalanında acaba
  • Önceki hortlar cevap alamamış, ama bir de ben şansımı deneyeyim.

Babam devlet memuru, 23 yaşındaki kız kardeşim geçtiğimiz ay okulundan mezun oldu. Eylül'de bir yurtdışı düşündüğümüz için, babamın üzerinden 25i de doldurmadı diye kardeşime yeşil pasaport almak istedik. Ancak öğrenciliği bitmiş göründüğü için vermediler. Şimdi benim bildiğim kadarıyla şartlar şöyle:

- Bayanlar için bekar olmak
    - 25 yaş altı olmak
    - Sigortalı bir işte çalışmıyor olmak

Bunların üçünü de sağlıyor. Öğrencilik gibi bir şart neden var, yada oradaki polis mi yanlış bilgi verdi? Yardımcı olursanız çok makbule geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPapyon

Öğrenci değilsen yeşil pasaport alamazsın Sayet bu yıl Almanyaya gidicektim fakat yaş 19 olduğu için gidemedim.Sonra sınava girip uni kazandım şimdi 25 yaşına kadar kullanabiliyormuşum 2015 Temmuzda inş Almanya'dayım
    Hocam selam benim bu sene universite bitiyor pasaportum 2021'e kadar.

Okul 2019 da bitince pasaport dusuyor mu sizde nasil oldu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AF CoRSe

Hocam selam benim bu sene universite bitiyor pasaportum 2021'e kadar.

Okul 2019 da bitince pasaport dusuyor mu sizde nasil oldu acaba ?

Alıntıları Göster
    Bittiği an iade etmek gerekiyor yoksa cezası var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.