< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 21 Şubat 2020; 13:11:49 > |
Yerli ve Milli Çip Yolda

-
-
Hikaye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu anlaşmalar arasında ilk yerli ve milli çip üretimi de bulunuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 21 Şubat 2020; 13:26:13 > -
MasAllah diyorum.
Türkiye'nin hem Suriye,hem Libya hem de Kanal İstanbul'u finanse edebilecek ekonomik gücü yok.quote:
Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca
MasAllah diyorum.
Umarım üretilir,fakat benim ne arabadan umudum var ne de çipten. -
Yaparsın. Yarı iletkenle ilgili ne biliyorsun da yaparsın. Tek dert bugün de yerli ve milli yalanını bi' yerlere monte etmek.
Çip yapmak zor değil
Önemli olan patentler. O çipi mesela hangi cihazlarda kullanabileceksin? O çipin komut seti ne olacak? Muadillerine göre bir avantajı olacak mı? Sayısız soru var
Türkiye'nin atılım yapması gereken alan şu anda yazılım. Yazılıma her tülü teşvik verilmeli. Gerekirse vergi bile alınmamalı.
Donanımın inanılmaz patentlendiği ve tekelleştiği günümüzde donanımda atılım yapmak çok çok zor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 21 Şubat 2020; 14:37:42 > -
talihsiz bir haber olmuş. Bayılıyoruz yapamayacağımız şeyleri yapacakmış gibi açıklamaya -
Bu çip ne durumda ? yalan mı oldu ?
diod uretemeyen ulkesin birader. gercekten inandin mi? titanyum bile cikaramayan ulkesin ama ucak motoru falan yapabilecegine inaniyorsun? :D ki bu kesim dinciler :)))))
-
ne oldu palavra projeleriniz yürümedi mi??
-
Tübitak ya da aselsan üretiyor bildiğim kadarıyla ama çok özel projeler için sadece.
1 temmuz tarihli haber,
2024’te, ASELSAN, bu çiplerin seri üretimine başlayarak savunma sanayiinin bağımsızlaştırılması yolunda önemli bir adım atmıştır.
Ayrıca, ASELSAN yüzde 100 yerli ve milli kaynaklarla, çip seviyesinden son sistem entegrasyonuna kadar üretilen milli AESA (Aktif Elektronik Taramalı Dizi) radar teknolojisini başarıyla üretti. Bu teknoloji, F-16 ÖZGÜR platformuyla ilk uçuşunu gerçekleştirerek, Türkiye'nin bu kritik alandaki büyüyen yeteneklerini göstermiştir.
Konuyu yerli ve milli çöp diye okumam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
çip işi çok önemli,
diğer önemli konu batarya teknolojisi.
----
bu ikisi, geçen yüzyılın petrol ve ağır sanayinin yerini alacak.
-
Chatgpt abiye sordum bu markaların ürettiğini söylemiş “ Ermaksan, FiberLAST, TESTAŞ “
https://www.fiberlast.com.tr/?utm_source=chatgpt.com
sektörel tanıtım grubu rek. ve tic. ltd. şti.
TESTAŞ- Türkiye Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş: Transistor / Yarıiletken ve Çip Üretimihttps://www.sektorel.com/testas-turkiye-elektronik-sanayi-ve-ticaret-as-transistor-yariiletken-ve-cip-uretimi/?utm_source=chatgpt.comermaksan makine
LAZER DİYOThttps://www.ermaksan.com.tr/tr-TR/urunler/optoelektronik/lazer-diyot?utm_source=chatgpt.comhttps://www.serelektronik.com.tr/?utm_source=chatgpt.com
Dijital Gündemyoutube
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından düzenlenen 2021 Siber Güvenlik Haftası’nda Dijital Gündem’e konuşan Bilge SGT Genel Müdürü Burak ÇİFTER, bünyesinde bulunduğu firmanın siber güvenlik alanında 2021 yılında ki faaliyetlerinden ve 2022 yılına ilişkin planlarından bahsetti. Üç yıl önce yerli ürün ihtiyacı olan veri diyotu ürününe odaklanıp, iki yıl kadar önce de Türkiye’nin ilk yerli veri güvenliği alanında ki veri diyotu ürününü ortaya çıkarttıklarını belirten Burak Çifter, “2021 yılı boyunca bu ürünümüzün saha da çeşitli kurumlarımızın istifade edebileceği şekilde yaygınlaşmasını sağladık. Bir yandan da geçtiğimiz yıl biz SSV başta olmak üzere çeşitli güvenlik kurumlarımızdan gelen bir ihtiyaç vardı. Birçok ürünün, birçok firma tarafından yapıldığını görüyoruz ama e-posta güvenlik geçidi dediğimiz, “SMTP SecurityGateway” dediğimiz ürünler gibi yerli bir çözüm bulamıyoruz ve buna bizim ihtiyacımız var demişlerdi. Biz bu yıl boyunca özellikle bunun Ar-Ge’si üzerine odaklandık. Bu yıl boyunca yerli e-posta güvenlik geçidi “DataMessageX” ürünümüzü geliştirmek üzere çaba sarf ettik. Bu ürünü geliştirirken tabi yan bir ürün daha ortaya çıktı. Bir de izole internet gezinme ürünü dediğimiz “DataIsolatorX” ürünümüz üzerine çalıştık” dedi. 2022’de de “DataFlowX” ve “DataBrokerX” ürünlerinin yanına, yerli e-posta güvenlik geçidi olan “DataMessageX” ve yerli internet gezintisi izolasyon ürünü olan “DataIsolatorX” ürünlerini de kurumların kullanımına sunacaklarını ifade eden Çifter, “Bunlarda da tabi ki bizim uluslar arası güvenlik ve kalite standardı olan, ürünlerin olgunluğunu da işaret eden, ortak kriterler sertifikasını yine üst düzeyde bu ürünlerimize alma gayesindeyiz. Önümüzde ki yıl inşallah bu iki ürünümüzle, “DataMessageX” ve data “DataIsolatorX” ürünümüzle kurumlarımızı tekrar yeni bir çözümle ziyaret ediyor olacağız” şeklinde konuştu. VİDEO: 57 BAŞLIK: Türkiye’nin İlk Yerli Veri Diyotu Ürününü Ortaya Çıkarttık KONUŞMACI: Burak ÇİFTER – Bilge SGT Genel Müdürü RÖPORTAJ: Oğuz Eren Ege #DijitalGündem #2021SiberGüvenlikHaftası #BurakÇifterhttps://www.youtube.com/watch?si=fh7NSJvKVE04OoVe&v=33qkbFv9n9k&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ne arattığının bile farkında değilsin de ...
dur özet geçeyim! yerli ve milli lazer motoru geliştirmişler ya! tıpkı bizim durmazların yerli ve milli siemens motoru ile lazer kesicisi geliştirdiği gibi :D
https://www.fiberlast.com.tr/tec-kontrolcusu//
yerli milli kontroller yani chip
gel kardeşim gel! made in chine yerli ve milli malları bunlar!
be demiştim. bu chatgpt toplumları geriletecek... ne aradığını bilmeyen bilgisi olmadan fikri olan milletler yetiştirecek.
-
neden bu yorumu yaptın?
-
kanka atarlanıp durma :d soruyoruz zaten bir şey iddia etmiyoruz ki , bilsem chatgpt ye sorsam buraya ne durumda diye yazmam , öğret işte anlat bizede öğrenelim , ermaksanın ürettiği yerli değil mi ? fiberlast madem çinden ithal edip yerli diye iteliyor diyorsun. Yok mu bizimde ürettiğimiz veya üretmeye çalıştığımız yarı iletken bir şeyler merak ediyorum.
5 yıl geçmiş, Ağustos da başlayacak demişler üretime.
Hangi çipler üretildi acaba ve nerelerde kullanılıyor.
En Beğenilen Yanıtlar

Hikaye
|
MasAllah diyorum.
![]() |
Benzer içerikler
- reisten sonra kim gelecek
- iş kurmak istiyorum
- evde kurusıkı bulundurmak
- ebu ubeyde öldü mü
- filistin türkiye'ye ne yaptı
- elektrikli araç şarj istasyonu
- tarife karşılaştırma
- en çok satan elektrikli araba
- türk telekom zam
- n11 kime satıldı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X